Šta je novo?

Benchmark: Tražimo nove saradnike!

Poslednji put kada je bio slican konkurs pre nekoliko godina, kada su izabrali Dragoslava umesto svih nas :) mislim da Peca i to urednistvo koje pominjes nisu vrsili siri odabir kandidata vec samo uzi. Te CV koje posaljete je pregledala HR, neka zenska osoba, mozda su ukinuli to radno mesto u firmi s obzirom da je to popularna praksa ovih dana kada je poslovanje svima ugrozeno i kada su profitne margine tanke. Meni svakako nisam zao, ko je kriv psiholozima sto su studirali nauku koja nema korisnu i prakticnu primenu. Bolje da su ucili programiranje, ko mi ostali :p

Ko je Dragoslav? Ukoliko misliš na mene (Dragoljub) ja sam u firmi više od pet godina i to je bilo pre bilo kakvih konkursa, Benchmark je zvao mene usled prepoznavanja mog znanja o televizorima na forumu i ponudio mi posao, tek sam kasnije preuzeo i mobile sekciju. Tako da ne znam o kom Dragoslavu pričaš, takav ne postoji :)

Prethodni konkurs koji je bio postavljen je pre tačno godinu dana i niko nije zadovoljavao uslove na intervjuima od odabranih ljudi, i ne nije ga pregledala ženska osoba iz HR-a, mnogo se nagađa kada je Benchmark u pitanju, to sam primetio. Naravno da će se prihvatiti i smislene prijave nakon roka, ne znam zašto ne bi to razmotrili. Nego, ne vidim zašto vam ta fotka smeta, niko tako ne izgleda u Benchmark redakciji niti tražimo baš takvu osobu, fotka je šaljivog karaktera, ne znam ko je mogao da se uvredi...

Poslednja izmena:
ljudi sa ovih područja su nekako lako uvredljivi ;)

Prethodni konkurs koji je bio postavljen je pre tačno godinu dana i niko nije zadovoljavao uslove na intervjuima od odabranih ljudi, i ne nije ga pregledala ženska osoba iz HR-a, mnogo se nagađa kada je Benchmark u pitanju, to sam primetio. Naravno da će se prihvatiti i smislene prijave nakon roka, ne znam zašto ne bi to razmotrili. Nego, ne vidim zašto vam ta fotka smeta, niko tako ne izgleda u Benchmark redakciji niti tražimo baš takvu osobu, fotka je šaljivog karaktera, ne znam ko je mogao da se uvredi...

Znas kako licno to vidim..? Evo, recimo, da je moj otac video tu sliku, bio bi u fazonu "Pa ovo su verovatno neki sarlatani..." jer je on covek starog, komunistickog kova, i za njega na konkursu za posao bilo koje vrste, pa i za komicara, nema mesta takvim fotografijama, jer sve sto je saljivo, ne moze ici uz posao... Niti ikoga napadam, niti ikoga osudjujem ili prozivam, samo kazem da prosto neki ljudi ta dva pojma (salu u vidu slike i poslovni oglas) ne smestaju u isti kos. Meni, opet, uopste to nije zasmetalo, i "shvatio" sam rezonovanje prilikom postavljanja te slike.

I drago mi je sto se razumno postupa. I ako neko zakasni (naravno, u nekim granicama tolerancije), njegova prijava ce se razmotriti, i sa druge strane, ako pozvani na intervjue ne zadovolje zeljene kriterijume, nece biti angazovani - prakticno, ne uzima se saradnik po svaku cenu, nego se nastoji ojacavanju Bench tima, kako je lepo i pisalo u oglasu konkursa, pri dnu, u "Off-records" delu teksta. Lepo je to znati, licno u moru danasnjih glasila svih vrsta Bench dozivljavam kao "ekipu" koja drzi do nekog nivoa, pa onda mora gledati da ga i zadrzi.

Znas kako licno to vidim..? Evo, recimo, da je moj otac video tu sliku, bio bi u fazonu "Pa ovo su verovatno neki sarlatani..." jer je on covek starog, komunistickog kova, i za njega na konkursu za posao bilo koje vrste, pa i za komicara, nema mesta takvim fotografijama, jer sve sto je saljivo, ne moze ici uz posao... Niti ikoga napadam, niti ikoga osudjujem ili prozivam, samo kazem da prosto neki ljudi ta dva pojma (salu u vidu slike i poslovni oglas) ne smestaju u isti kos. Meni, opet, uopste to nije zasmetalo, i "shvatio" sam rezonovanje prilikom postavljanja te slike.

Mozda benc takvom slikom upravo zeli da izbegne ljude takvog razmisljanja? Mozda ne zeli ljude koji gledaju svet kroz svoj kruti davno postavljeni okvir vec one otvorenog shvatanja, avanturistickog duha spremnih da se uhvate u kostac sa bilo kojim problemom, gledajuci da ga rese makar izasli izvan svoje sigurne zone razmislajanja. Ljude koji su spremni da nauce nesto novo, usvoje, prilagode i primene na najefikasniji nacin umesto da ocekuju da se svet savija onako kako oni smatraju da treba. Mozda, a?

Poslednja izmena:
Peco,primaj Arcija,polozio je ispit!

Pssst,Arci,salji brzo cv i ostalo... :)

Mozda benc takvom slikom upravo zeli da izbegne ljude takvog razmisljanja? Mozda ne zeli ljude koji gledaju svet kroz svoj kruti davno postavljeni okvir vec one otvorenog shvatanja, avanturistickog duha spremnih da se uhvate u kostac sa bilo kojim problemom, gledajuci da ga rese makar izasli izvan svoje sigurne zone razmislajanja. Ljude koji su spremni da nauce nesto novo, usvoje, prilagode i primene na najefikasniji nacin umesto da ocekuju da se svet savija onako kako oni smatraju da treba. Mozda, a?

NsWqg5o.jpg

Nije isključeno ni to.

Meni lično pre izgleda kao da je slika namenjena istoj ciljnoj grupi kao i ova donja sa Benchmark facebook stranice.
Ili je možda sliku birao isti član Bench ekipe.
U krajnjoj liniji ista stvar...

GHD571P.jpg

@arcibalde
Nisam ni rekao da ih mozda bas takvi zanimaju. A u istom tom pomenutom "Off-records" je i napisano prilicno precizno kakve ljude zele.

Moj otac svakako ne bi bio pogodan za ovu poziciju. :)

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

Ko je Dragoslav? Ukoliko misliš na mene (Dragoljub) ja sam u firmi više od pet godina i to je bilo pre bilo kakvih konkursa, Benchmark je zvao mene usled prepoznavanja mog znanja o televizorima na forumu i ponudio mi posao, tek sam kasnije preuzeo i mobile sekciju. Tako da ne znam o kom Dragoslavu pričaš, takav ne postoji :)

Znas kako kazu - krivom k..... svaka dlaka smeta :) A ova tema je prepuna takvih ljudi.

@mironiko
Okej, samo kakve veze ima sta ce o oglasu misliti ljudi kojima oglas nije namenjen? Mislim, kako bi to bilo relevantno u bilo kom slucaju? Nemoj da me shvatis pogresno, ne zelim da zvucim grubo samo kazem, tehnicki, tvoj otac ne spada u ciljnu grupu kojoj je oglas namenjen pa samim tim kakve veze ima njegovo misljenje zar ne. Sem ukoliko on ne utice na tvoje prijavljivanje za isti :)

@Mile ne *****avaj 'de mene da prime propali bi za mesec dana (poplasio bi im sve saradnike.... Izgledom :d)

Poslednja izmena:
Zamisli,u normalnom svetu nikog ne zanima kako izgledas vec sta i kako znas...

@arcibalde
Nece moj otac ni videti oglas, ali medju onima koji su ga videli, mozda ima onih koji su pomislili sto bi i on. E sad, da li su onda i oni ciljna grupa oglasa ili ne, nije moje da nagadjam... :D

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

eeee, a koliko plaćate? :D po šlajfni, ili... :)

Znas kako kazu - krivom k..... svaka dlaka smeta :) A ova tema je prepuna takvih ljudi.

Cuj, tema? Drustvo. Ali oduvek me je odusevljavalo to sto je neko u stanju na osnovu samo jednog (laicima naizgled beznacajnog) detalja profajlira citavu firmu, vlasnika, njegovu zenu, decu, ljubavnicu i odnos prema zaposlenima. Serlok bi se postideo.

Cuj, tema? Drustvo. Ali oduvek me je odusevljavalo to sto je neko u stanju na osnovu samo jednog (laicima naizgled beznacajnog) detalja profajlira citavu firmu, vlasnika, njegovu zenu, decu, ljubavnicu i odnos prema zaposlenima. Serlok bi se postideo.

Klasicna prica, svima su usta puna zelje za radom, a kada se sansa ukaze - onda se primenjuje druga taktika.

U redu je ceniti sebe ali ovo sto ti radis/prikazujes/pises se granici sa arogancijom.I pises isto u vise tema,ako se ne varam...
Drago nam je da ti je super i da si trazen ali ocekivati strucnost u Srbiji... i kako se kaze "ne pisaj po sirotinji" jer gde ce to mladi postati strucnjaci,molim te... hoce,manje od 0,1 koji imaju srece...manje vise sto nemamo kadar,problem je sto nemamo "strucne" poslodavce... vecina su bas takvi kakve si naveo... i zbog takvih sam i ja u Nemackoj a bio sam strucnjak za neke stvari samo niko nije voljan da plati tvoju strucnost vec bi da voza dzipove a tebi crkavicu od tvoje strucnosti...

Peca moze da zaposli "strucnjaka" kojeg su sutnuli iz npr Kurira... extra... ovaj oglas je super stvar za mlade koji hoce nesto vise i zanimaju se za vise od farmi,parova i ne znam cega...
On nije predvidjen za nas "teske strucnjake" tako da ni ne treba da se javljamo i treba ostaviti prostora nekom mladjem...

I cisto info,problem strucnosti je jos veci u Nemackoj... ni sam ne verujem koliko iako to vidjam svaki dan... teska kriza kvalitetnog ljudstva...

*** tek sad videh ovaj odgovor ...

To sto sam arogantan necu komentarisati ... svako ima svoje misljenje.
Ocito si nesto pogresno citao jer ja nisam nigde rekao da sam trazen, naprotiv, rekao sam da imam neke svoje zahteve od kojih ne odstupam.
To gde ce mladi postati "strucnjaci" pa u skoli ? tamo se to uci zar ne ? bar sam ja tako, a posle je samo usavrsavanje i nadogradjivanje, ali u skoli se nauci dovoljno da se radi posao za koj si se skolovao.
Ok bar si se slozio da sam u pravu sa nase "biznismene"

Peca bolje sebi da puca u koleno nego da zaposli "novinara" iz kurira, ja sam citajuci vise nasih dnevnih novina izvukao zakljucak da jedino sto traze je da imas vremena da citas reddit, a naslove koje su pretvorili u ******stinu ce ti generisati neki njihov programcic, i malo texta samo da imas i to je to. Gledao sam uredjivacku politiku Telegrafa .... strasno sta se tamo pise medju urednicima i novinarima, mada nije sav problem u njima jer da ih niko ne cita oni bi nesto promenili zar ne ?

Sto se tice Nemacke, ne mogu se sloziti sa tobom toliko, radio sam tamo neko vreme i .... hm ... da imaju i oni balvane ali daleko manji broj i oni ne vode firme nego rade posao koj neko mora da odradi bez mnogo razmisljanja. A na vodecim pozicijama (bar u ovoj firmi) su vrhunski strucnjaci. Daleko su oni od naseg stanja, ali bas bas daleko. S tim sto je glavna razlika u tome sto ako znas posao, u Nemackoj ces se odmah zaposliti, uvek ima otvorenih mesta za kvalitetan kadar koliko hoces.

*** tek sad videh ovaj odgovor ...

To sto sam arogantan necu komentarisati ... svako ima svoje misljenje.
Ocito si nesto pogresno citao jer ja nisam nigde rekao da sam trazen, naprotiv, rekao sam da imam neke svoje zahteve od kojih ne odstupam.
To gde ce mladi postati "strucnjaci" pa u skoli ? tamo se to uci zar ne ? bar sam ja tako, a posle je samo usavrsavanje i nadogradjivanje, ali u skoli se nauci dovoljno da se radi posao za koj si se skolovao.
Ok bar si se slozio da sam u pravu sa nase "biznismene"

Peca bolje sebi da puca u koleno nego da zaposli "novinara" iz kurira, ja sam citajuci vise nasih dnevnih novina izvukao zakljucak da jedino sto traze je da imas vremena da citas reddit, a naslove koje su pretvorili u ******stinu ce ti generisati neki njihov programcic, i malo texta samo da imas i to je to. Gledao sam uredjivacku politiku Telegrafa .... strasno sta se tamo pise medju urednicima i novinarima, mada nije sav problem u njima jer da ih niko ne cita oni bi nesto promenili zar ne ?

Sto se tice Nemacke, ne mogu se sloziti sa tobom toliko, radio sam tamo neko vreme i .... hm ... da imaju i oni balvane ali daleko manji broj i oni ne vode firme nego rade posao koj neko mora da odradi bez mnogo razmisljanja. A na vodecim pozicijama (bar u ovoj firmi) su vrhunski strucnjaci. Daleko su oni od naseg stanja, ali bas bas daleko. S tim sto je glavna razlika u tome sto ako znas posao, u Nemackoj ces se odmah zaposliti, uvek ima otvorenih mesta za kvalitetan kadar koliko hoces.

Rekoh "granici se sa arogancijom"... ja ne znam kako drugacije okarakterisati ovu izjavu "Tako da, dok ne cenis sebe nece te ni drugi ceniti, a ja cu i dalje slati CV na engleskom, pa ne moraju da me zovu ste me briga ionako imam posao"

Nemacka: sad gledam da se nisam razumno izjasnio,mislio sam na to da jako fali strucnog ljudstva tj previsle posla u odnosu na broj strucnog kadra,a ne da ga nemaju ili da nisu strucnjaci...

Serbsko skolstvo je zaostalo 500 godina.Tacka.Ja nista nisam naucio u skoli od moje struke,naucio sam zahvaljujuci samozalaganju i interesovanju,vrv kao i ti...
Klinja sada ovde ide u skolu i isto gledam "praksase" na poslu i vidim razlike... debele razlike... gde se npr neki tehnicar ne uci u skoli vec 4 dana praksa u firmi iste branse (placena,tj dobija platu za rad) + 1 dan teorija u skoli.

pricaj u svoje ime iskljucivo.

ja sam se trudio da ni jedan student ne prodje nas a da ne zna osnove, tako da sam mnoge vracao po vise puta!!!

Ne mogu,jer sam i ja puno klinaca obucavao koji nista nisu u skoli naucili... tako da super sto i radis tako,ali si u debeloj manjini...

radiš svoj posao onako kako treba i onako kako ti smatraš da je ispravno (jer na kraju priče ti odgovaraš za svoje postupke) i mirna ti savest.

Ed-e svaka cast na zalaganju ali kao sto ti Duke rece u debeloj si manjini :)
Ja da sam ucio samo ono sto su mi profesori predavali u skoli i da se nisam sam cimao ... naucio bih kako da otvaram pasijens i to je to ...
Ali u drugu ruku ko zeli moze i u nasoj skoli da nauci nesto, sto je dobra osnova za pocetak radnog veka :)

Naše škole su u najvećem broju slučajeva "opšte obrazovanje".

Vrh Dno