Šta je novo?

LG G Flex 2

Uključi se displej, prikaže ikonicu bateriju i animaciju punjenja ili bootuje sistem?

bootuje sistem

Preko ovog tutorijala sam prvo napravio dump originalnog sistema(preporucujem i vama) a potom ubacio rutovani system.img fajl
Sejk, cenim post i hvala što si stavio na jedno mesto sve što treba raditi, ali moram da pitam možda glupo pitanje - što fali LG Flashtoolu pa da se samo baci gore kdz kao na svim drugim LG fonovima (imao sam ih šest i na svima je LGFT radio)?

Ne mogu da dočekam sledeću sedmicu ***. Onda ga kupujem :)

Iskreno do sada sam imao samo Samsung telefone i preko Odina je mogao svaki da se flesuje nebitno koliko je sje**n, a ovo mi je prvi LG telefon i na xda su pisali da nesto ne funkcionise sa G flex 2 ali ne znam tacno zasto, u flashtool se nisam nesto udubljivao, uglavnom ovde ti flashtool ni ne treba, samo odradi dump sistema i cuvaj na sigurnom mestu, i kada budes hteo da vratis na original sistem samo vratis taj dampovani

Mogu jos da istrazim to sto se tice g flex 2 i flashtoola ali tek za par dana kada budem imao vremena, a veceras cu da okacim kako da namestite full hd na 60 frejmova

Sto se tice podrske nista se ne zna. Po pravilu LG daje podrsku svojim flagship telefonima 24 meseca, ovaj telefon je dosao sa LP, dobija MM i trebalo bi da dobije i sledecu verziju androida ali se to nikad ne zna sa LG-em.
A i ja sam primetio da kad ga stavim na punjac iskljucenog sam se pali, ne znam koja je fora sa tim. Nisam probao da ga ja iskljucim i stavim na punjac da li se i tad pali ili samo kad ostane bez baterije...
A flip cover najbolje naruci preko neta ili ako neko ide preko grane da ti donese. Ali je skup, ja sam moj platio 30e i to je bio na popustu.

Uhhh pa bilo bi extra ako bi dobio i zvaničnu verziju androida posle mm, ali nisam bas optimističan. Obično svi ti veći android proizvodjaci puste po dva veća update-a, a mislim da su jedan uračunali pri prelasku sa 5.0.1 na 5.1. U svakom slučaju sve sam blizi odluci da ga uzmem, pa bi mi značilo da mi neko da neki objektivan kraci rewiev.

Uhhh pa bilo bi extra ako bi dobio i zvaničnu verziju androida posle mm, ali nisam bas optimističan. Obično svi ti veći android proizvodjaci puste po dva veća update-a, a mislim da su jedan uračunali pri prelasku sa 5.0.1 na 5.1. U svakom slučaju sve sam blizi odluci da ga uzmem, pa bi mi značilo da mi neko da neki objektivan kraci rewiev.

pa ne mora da znaci to oko podrske. G2 je npr dosao sa JB, pa KK pa LP, dok je npr prvi flex bio JB i zatim KK samo... ali to niko ne zna.
A sto se tice kraceg review-a sta da ti kazem, odlican telefon za ovaj novac. Brz, fluidan, kamera ok skroz, nocu malo losija ima nekog suma. Koristim ga od novembra i nijedan bug,restart ili force close do sada... Izrada ok iako je plastika, lepo drzanje u ruci ima jer je zakrivljen. Ekran je mozda mana nekome ali navikne se covek. Nije bas toliko los kao sto ljudi pricaju. Po mom misljenju najveca mana je zakljucan bootloader i nema podrske.... Ako te zanima jos nesto pitaj slobodno.

Koristio sam duze vreme G2 i u odnoseu na njega, evo mojih utisaka:
Ono sto moze da ti smeta kod flex2 je min i max osvetljenje ekrana (ekran je inace lep, ostar, malo losija siva, ali zato crna ubija :D) malo slabije trajanje baterije (u odnosu na G2) Ali gura 1.5 dan bez problema, zavisi koliko ga koristis. Kamera je odlicna za svoju klasu, po danu je super, nocu sa sumom. U svemu ostalom je ubica, prlepo izgleda, odlicno lezi u ruci. Nema krckanja i skripanja plastike. Performanse (brzina, multitasking, igre, web browsing) su odlicne. nema onog famoznog pregrevanja, i trotlovanja. Telefon se ugreje ali u granicama normale (dakle bude topao pod rukom i to je sve). Moze uz rame sa bilo kojim flagshipom iz 2015, od nekih je bolji od nekih ne u ukupnom utisku. Razlike nisu velike u svakodnevnom koriscenju, i naravno ima nepobedivu cenu za ono sto dobijas. Nov flagship telefon po ceni nekog drugog polovnog telefona. Moja topla preporuka.

Kupio sam ovaj telefon i mnogo mi se sviđa.
Da li neko zna gde može da se nabavi Nillkin Super Frosted Shield crne boje u Beogradu? (zvao sam ove sa KP i svi imaju samo zlatnu)

Kad mu dolazi MM?
I da li je moguce izbrisati neke sistemske aplikacije?

Kad mu dolazi MM?
I da li je moguce izbrisati neke sistemske aplikacije?

Svi se nadamo uskoro, licno moje neko predvidjanje je 1.mart. A mogu se izbrisati dosta aplikacija, od calculatora, quick memo, quick remote, lg smart world, tasks, voice mate... Poslednje 3 sam ja odmah izbrisao jer su skroz nepotrebne

Kupio sam ovaj telefon i mnogo mi se sviđa.
Da li neko zna gde može da se nabavi Nillkin Super Frosted Shield crne boje u Beogradu? (zvao sam ove sa KP i svi imaju samo zlatnu)
I ja sam tražio crnu i na kraju kupio zlatnu i mogu reći da je baš super, nećeš pogrešiti.
Svi imaju samo tu.

Ja sam imao crnu ali sam prodao. Zlatnu ne bih nikada nosio toliko je cigerska da nemam reci

Bolje i nju nego da izgulim fon.
Kupiću i ja crnu pošto sam uništio foliju za ekran, doduše najviše bih voleo sivu.

Videh na ebay neku preklopnu sa onim smart kružićem, ili kako se to kod lg zove, i jos dodatno ojacana, nije originalna naravno, ali je zato 10-15 dolara, zavisi od prodavca. Jel imao neko iskustva sa njom? Ili ako imate neku drugu preporuku za dobru zaštitu? Video sam da dosta pominjete nillkin frosted, imao sam ga na jednom fonu, ali mi se ne svidja sto slabije štititi ivice telefona, a one su nekako najosetljivije pri padu.

Sent from mTalk

Po mom misljenju najlepsi case je ringe fusion. Transparentan je, odlicno stiti telefon ali je i cena malo jaca...

naravno circle je najbolja jer imas dodatne mogucnosti sa circle apps a i stiti ceo fon

Da, ali ovo nije org circle, vec neka kopija, tj. nije ni kopija, razlikuje se u dizajnu, ali isto je flip i prozor u obliku kruga i navodno iste funkicije. Valjda ne lazu...
A ovaj ringke fusion je isto ok, mozda neka slicna stvar za malo manje para je onaj nillkin silikon.

Te funkcije ili ima, ili nema. Moraju biti iste, jer su one u telefonu. Ja sam probao nekoliko Nillkin LG covera sa quick circle i svaki telefon je imao te "dodatne" opcije.

koja verzija se bolje pokazala, sa 2 ili 3gb rama?

Sa 3gb tesko da ima neko u Srbiji. Ona se nije prodavala u Evropi. Valjda samo u Kini ili USA. Trebalo bi da je bolja 3gb verzija naravno

Upravo instalirao. Ima li kakvih vidljivih promena? Ja nisam nista spec primetio. I kad ce MM?

sutra stize verzija sa 2gb rama :)
Omisljao sam se izmedju 6p, Note 5 i V10 i na kraju sam se odlucio sa Flex 2 :)
Zasto, pa zato sto kosta 40% cijene gore pomenutih, a i stalno mijenjam telefone, svaka 4-5 m, pa sam odlucio da se skrasim malo. Flex 2 vjerovatno necu posle moci prodati nikome, tako da sam i taj problem rjesio :D
Salu na stranu, gledao sam jedan test napravljen 2016te. Tel radi glatko, fluidno, tako da su moja ocekivanja da se radi o zaista dobrom telefonu.
A i sit sam vise klizavih alu body-a i stakla, vracam se na polivinil hlorid :) Fali mi ono kad ispadne, pa se rastavi sav, poklopac na jednu, kartica na drugu stranu :)

ne nalazi jer nije na isti region.. mi sto smo ga u svici uzeli dobili smo i d i e verziju softvera

Vrh Dno