Šta je novo?

LG G Flex 2

Jel vredi menjati G3 za ovo ?

Od g3 je mnogo brzi, fluidniji, nema laga, duplo brze otvara aplikacije, bolju bateriju ima. Medjutim g3 ima po mom ukusu bolji ekran (ne mislim rezoluciju jer tu razlike ne vidim golim okom) vec reprodukciju boja. Vise mi se licno svidja IPS.
Kamera je ista, isti senzor ali procesor drugacije obradjuje slike pa tu ima razlike u nocnim uslovima. G3 je u takvim uslovima bolji.
Na tebi je da odlucis...

Nije procesor problem nego softver. Tek su ga sad na MM sredili kako treba.

Nije procesor problem nego softver. Tek su ga sad na MM sredili kako treba.

Pa i na MM nije nesto posebno sredjeno, drzi aplikacije u Ramu vise i zbog toga prividno brze otvara ali i dalje ima laga... Manje ali ga ima.
Ipak je do 2k ekrana i procesora, g2 npr mnogo fluidnije radi od g3

Juce ga kupio, nepustam ga iz ruku. Stvarno dobar fon, i jedinstven osecaj kada ga drzis u ruci, lepo lezi.

Meni je sam po sebi telefon jako dobar (brzina, fluidnost, dizajn - cena :)). Najdoyajnije mi je kad ga stavim u landscape pa podelim ekran na dva dela (u jednom browser u drugom galerija i sl.). E tad dolazi do izrazaja zakrivljeni ekran.

Pozdrav ljudi, zaboravio sam da napisem, rutovao sam ga, veoma se lako i brzo rutuje

Nasao sam fhd@60fps mod za g4 i na isti nacin uradio i za g flex 2 i sada snima fullhd u 60fps, samo sto obara fps kad je mracna scena, pretpostavljam zbog toga sto kameri treba vise svetlosti pa je veci shutter speed i onda ne moze da postigne toliko frejmova po sekundi

Ako neko hoce ovo da proba mogu da objasnim kako se radi

I da, zamenio sam odvratne LG smajlije sa onima iz iOS-a(isti su kao na whatsapp-u)

Probacu i da napravim hd@120fps mod

I da, zamenio sam odvratne LG smajlije sa onima iz iOS-a(isti su kao na whatsapp-u)

Jesu to ovi?

9RD1XbI.jpg

Ne mogu ni ja da smislim tu LG verziju pa reci kako si ih zamenio jer za 10-12 dana uzimam Flexa :)

To su stock android smajliji.
Viš meni su ti sa iphone-a & wa odvratni. Sto ljudi, sto ćudi.

Jesu to ovi?

9RD1XbI.jpg

Ne mogu ni ja da smislim tu LG verziju pa reci kako si ih zamenio jer za 10-12 dana uzimam Flexa :)
Prvo rutujes telefon, skines app Emoji Switcher i izaberes smajlije koje hoces, ima raznih, sutra cu objasniti kako se rutuje i ostalo

Ne, nisu to ti, to su stock android, ovi su ios/whatsapp

Poslednja izmena:
@Sejk ajd posalji link za postupak root-a. Jel moras bootloader da otkljucavas?

Bio bih presrecan da moze bootloader da se otkljuca pa da imamo custom recovery i romove...

Preko ovog tutorijala sam prvo napravio dump originalnog sistema(preporucujem i vama) a potom ubacio rutovani system.img fajl

http://forum.xda-developers.com/g-flex2/development/lg-g-flex-2-ls996-zv6-sprint-5-1-1-t3169212

Odavde sam skinuo rutovan system.img fajl za moj model h955 sa verzijom softvera v15c(morate naci odgovarajuci rootedsystem.img fajl za vasu verziju softvera u protivnom upadate u bootloop iz kojeg se trenutno ne moze izaci jer nema apsolutno nista od alata za g flex 2 cak ni flashtool ne radi kako treba)

http://forum.xda-developers.com/g-flex2/development/euro-955-15c-rooted-t3237599

Nije nista tesko, pazljivo iscitajte temu i sve ce biti jasno, i da napomenem da system dump zauzima oko 3.5GB kao i rootedsystem.img tako da na internoj memoriji morate osloboditi toliko mesta

Poslednja izmena:
I ja se ne bi igrao sa tim. Ako za****m nesto ode sve u propast. A i sigurno gubim garanciju. Trenutno mi root nije toliko neophodan da bi rizikovao da sjeb...m fon :)

Može li neki link na PM za IGO navigaciju za ovu rezoluciju.

Skini bolje iz play marketa Here maps, koje su po mom misljenju preciznije od IGO. Besplatne su i nije potrebna internet konekcija.

I ja se ne bi igrao sa tim. Ako za****m nesto ode sve u propast. A i sigurno gubim garanciju. Trenutno mi root nije toliko neophodan da bi rizikovao da sjeb...m fon :)
Gubis garanciju dok je rutovan ali se na isti nacin rutovanja i anrutuje, samo umesto rootedsystem.img koristis originalni dampovani system.img nije tesko

za unroot koristi onaj official lg tool samo prikacis 2 klika i on sve odradi

A jel ima neko neku informaciju kada ce MM? izgleda da ga pre 1.3. nece pustiti...

MM su najavili samo se ne zna kad ce, a i kad bude ko se prebaci na MM nek se pozdravi sa root-om jer da bi rutovao MM mora otkljucan bootloader a to je na ovom telefonu nemoguce...

E to sam ja upravo hteo da pitam. Razmišljam o kupovii ovog fona. Dugo sam na wp, gotivan mi je, ali ms stvarno jede g***a sa svojim glupavim potezima, tako da sam na ivici da se vratim na android. Razmišljao sam o ovom telefonu ozbiljno. Lep, moćan hardver, problemi sa lagom sredjeni koliko čujem, sve u svemu pravi flagship za 250€. Jedino sto me buni je to sto ce MM verovatno biti poslednji android koji ce on dobiti, a ja ako ga uzmem, sigurno nameravam da ga koristim neko duže vreme. Pa bi me zanimalo kolike su sanse da se za ovan mob pojavi kršten rut i romovi kao i za većinu drugih, pa da kad mm ode u penziju mogu lepo da nabacim neki kuvani vanila rom, da ga jos očistim od bloata i da me Bog vidi?

Juče sam uzeo telefon i moram da kažem da što se tiče izgleda, ostavlja bez daha.
Medjutim, evo i problema
1) Kad ga stavim na punjač ugašenog, on se uključi
2) Kad gledam puno u njega i uzmem drugi telefon, onda mi taj izgleda kao ispupčen na sredini!? Smešno, ali istinito.
3) Imao sam ranije LG i problem kod Handcent SMS, a i one GO sms aplikacije, kad pošaljete poruku npr. Peri, on izbaci da ste poslali poruku poslednjem pre toga i to tako stoji, a on stvarno poslao Peri!? Kod Samsunga nisam imao taj problem, a ni Huawei nije pravio te probleme. Ne znam šta je razlog.

Lep je telefon, imam šaku ko lopatu, ali izgleda da mi je baš, baš velik. Videću, pokušaću da se priviknem.

Gde naci flip cover koji se ubaci umesto ledja? Da li je moguce da ga nema nigde kod nas.

Sto se tice podrske nista se ne zna. Po pravilu LG daje podrsku svojim flagship telefonima 24 meseca, ovaj telefon je dosao sa LP, dobija MM i trebalo bi da dobije i sledecu verziju androida ali se to nikad ne zna sa LG-em.
A i ja sam primetio da kad ga stavim na punjac iskljucenog sam se pali, ne znam koja je fora sa tim. Nisam probao da ga ja iskljucim i stavim na punjac da li se i tad pali ili samo kad ostane bez baterije...
A flip cover najbolje naruci preko neta ili ako neko ide preko grane da ti donese. Ali je skup, ja sam moj platio 30e i to je bio na popustu.

Sto se tice podrske nista se ne zna. Po pravilu LG daje podrsku svojim flagship telefonima 24 meseca, ovaj telefon je dosao sa LP, dobija MM i trebalo bi da dobije i sledecu verziju androida ali se to nikad ne zna sa LG-em.
A i ja sam primetio da kad ga stavim na punjac iskljucenog sam se pali, ne znam koja je fora sa tim. Nisam probao da ga ja iskljucim i stavim na punjac da li se i tad pali ili samo kad ostane bez baterije...
A flip cover najbolje naruci preko neta ili ako neko ide preko grane da ti donese. Ali je skup, ja sam moj platio 30e i to je bio na popustu.
Nasao sam u mediamarkt-u 35e. Valja li?

1) Kad ga stavim na punjač ugašenog, on se uključi

Da li je kod svih tako?

Nazad
Vrh Dno