Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gizmo e sad se snrzavaj kad me nisi prosle godine podrzao dok sam se ja smrzavao za TB bankonat :D

@magic21

Popraviše ga onda, taj čovek mi reče da treba da ga servisiraju, verovatno su ga nedugo nakon moje posete sredili

@alfaunits

Al si ispromašivao slova u ove dve poruke, na čemu to kuckaš :) Kad, ja se ne sećam da nisam podržavao nekoga u nečemu :D

Na mobilnom, ne mogu na Note 3 tastaturu da se navikenm :( Tacno se vidi kada na njemu kuckam, ni na cemu ne gresim toliko (i kad pogresim, korigujem, ali na ovome me stvarno mrzi :D)

Pa nisi mi pruzio reci podrske sto sam se zalio sto TB nema poslovnica pa sam oko NG prosle morao da se smrzavam vani u Knezu kad sam dizao kes ;) (e koji mesec kasnije sam ih pohvalio sto ima i u samoj poslovnici jos jedan bankomat, pa ne moram da se smrzavam, barem kada radi poslovnica :))

Juce stigla potuka od Telenora za klik da ga mogu tako platiti ona standardna ali jos nema u samoj app racuna na klik, kasni?

:-D evo ih :) stigao mada nije bilo push obavestenja..

Imam jedno nedoumicu oko mastercard-a i internet placanja, omogucio internet placanje na online banke... to razumem

Kad popunim sve podatke, na sportdirect-u mi se otvara zaseban prozor gde unosim pin kod koji dobijam na sms... pise da neki sajtovi ovo podrzavaju, ok razume da je ovako nemoguce da me iko opljacka ako SVI online internet sajtovi isto zahtevaju za ovu mastercard karticu -> SMS kod!

Ono sto me ineteresuje da li je ovaj "security" na SVIM sajtovima omogucen tako da se bez sms verifikacije nemoze nista na internetu platiti?

Ovo pitam jer je mastercard ujedno i platna kartica gde svaki prodavac moze da uslika istu i tako ima broj iste i onaj trocifreni broj na drugoj strani, pogotovo sto mi se desilo u jednom vecem marketu da je sluzbenica neke podatke sa kartice prekucavala u terminal sto mi je bilo veoma cudno

Imam jedno nedoumicu oko mastercard-a i internet placanja, omogucio internet placanje na online banke... to razumem

Kad popunim sve podatke, na sportdirect-u mi se otvara zaseban prozor gde unosim pin kod koji dobijam na sms... pise da neki sajtovi ovo podrzavaju, ok razume da je ovako nemoguce da me iko opljacka ako SVI online internet sajtovi isto zahtevaju za ovu mastercard karticu -> SMS kod!

Ono sto me ineteresuje da li je ovaj "security" na SVIM sajtovima omogucen tako da se bez sms verifikacije nemoze nista na internetu platiti?

Ovo pitam jer je mastercard ujedno i platna kartica gde svaki prodavac moze da uslika istu i tako ima broj iste i onaj trocifreni broj na drugoj strani, pogotovo sto mi se desilo u jednom vecem marketu da je sluzbenica neke podatke sa kartice prekucavala u terminal sto mi je bilo veoma cudno
Ili je podržan ili ti neće omogućiti plaćanje karticom.

evo da podelim sa Vama razgovor sa bankom: citiram
Čet je započet u 9:28:38
Operater korisničkog servisa će Vam se javiti u najkraćem roku. Hvala na strpljenju.
Trenutno razgovarate sa Zorka
Zorka:Dobar dan, izvolite
Zoran:pitanje: imam otvoren racun na "klik" sa struju.
Zoran:eek:d sledeceg meseca kako cete mi slati za placanje
Zoran:struja odvojena od rts-sa ili zajedno?
Zorka:Zorane, Vam će stići poruka da je račun na klik dospeo i da možete da ga platite. Mi samo učitavamo račun koji se nama šalje od ED a verujte mi da to šta će u njemu biti prikazano ne zavisi od nas.
Zoran:lepo onda da znate tu uslugu cu otkazati, a verovatno i racun kod Vas!
Zoran:ali mozete da trazite da Vam se to salje odvojeno na zahtev klijenata, ili Vas to mrzi?
Zorka:Zorane, računi na klik postoje za Telenor, EDB, infostan i informatiku NS sa tim firmama za sada sarađujemo.
Zoran:a sa RTS-om?
Zorka:Šta koja firma stavlja u skopu svog računa zaista nije nešto na šta mi možemo da utičemo jer kao što sam već rekla, mi samo učitavamo račune za koje ste se prijavili.
Zoran:mozete li stititi klijente ili da se mi stitimo od Vas?
Zorka:Mislim da je potrebno da pitanje usmerite ED ako ste nezadovoljni pomenutim.
Zoran:cao
Zorka:pozdrav
kraj citata.

Pitanje: kako placati struju a ne RTS?
Hvala,

Ne, ako ne podrzava ide placanje bez kontrole. Imam 5 aktivnih kartica, 3 inaju 3d secure aktiviran, bez problema se na sajtovima bez podrske za isti koriste.

Ne znam da li postoji nacin da se zabrani inace. Kod TB barem moze intermet placanje da se zabrani skroz pa aktiviras kad treba.

Idgovor:
Tesko :)

Ne shvatam kako si mislio da ti banka razdvoji račun za struju od TV pretplate. Kao što su ti i objasnili, poslaće ti račun onakav kakav dobiju od ED.

Ne shvatam kako si mislio da ti banka razdvoji račun za struju od TV pretplate. Kao što su ti i objasnili, poslaće ti račun onakav kakav dobiju od ED.

zato sto je to na racuno razdvojeno!
opcija:
1. iznos struje sa popustom
2. iznos struje bez popusta
3. TV
seti se starih racuna, tako valjda i sad planiraju?

ako navedu iznos sa ili bez popusta za placanje u odredjenom roku sto ne ovo

Poslednja izmena:
Struja i TV su sadržani u istom računu; oni od ED to dobijaju kao jedan račun. Ti lepo zatraži od ED da šalju kao dva računa, pa ćeš i od banke dobiti tako.

Nema vise sa/bez popusta racun, sada je uvek isti - ako platis na vreme, dobijas popust na sledecem racun, a ne na trenutnom, za EDB.

Odgovor: nikako. Sve ti je lepo objasnjeno u razgovoru koji si citirao. Ukupan racun je uvecan za stavku i to sto se vidi kao zasebna stavka, ne znaci da tako moze i da se plati odvojeno, tj u tvom slucaju - da se ne plati. I na infostanu vidis kao stavku ciscenje zgrade, pa placas ukupnu cifru. Ono sto ED posalje Banka ti samo olaksava placanje. Na kvarno poturaju pretplatu, ali Banka nema bas nikakve veze s tim.

Verujem da ce zla imperija nametnut RTS tako ako racun umanjis za 150din, ispasce kao da si duzan ED-u za struju... telenor je tu nemocan

A mene licno RTS reporteri (4000+ zlotvorskih spodoba) nek me bolje zaobilaze, da ne vide reprizu 99-te :d

Ево ја платио МТС рачуне Теленоровом картицом,као што су многи раније потврдили,:D ради без проблема,за разлику од Интезине инспиративне која ми је неупотребљива за таква плаћања.

Odgovor: nikako. Sve ti je lepo objasnjeno u razgovoru koji si citirao. Ukupan racun je uvecan za stavku i to sto se vidi kao zasebna stavka, ne znaci da tako moze i da se plati odvojeno, tj u tvom slucaju - da se ne plati.

Verujem da ce zla imperija nametnut RTS tako ako racun umanjis za 150din, ispasce kao da si duzan ED-u za struju

Zavisi kako bude implementiran sistem. Za onih 500 din ranije je islo prvo EDB-u, pa ako preostane RTSu. I mogao si samo da umanjis iznos za 500din i da ne placas RTS pretplatu. Mozda ce i sada moci.

Ево ја платио МТС рачуне Теленоровом картицом,као што су многи раније потврдили,:D ради без проблема,за разлику од Интезине инспиративне која ми је неупотребљива за таква плаћања.
Jesi li ti aktivirao 3D Secure na Visa Inspire ili?

Za plaćanje MTS računa online, Intesa je procesor. Zapravo, koliko sam ja primetio, Intesa je jedini procesor za online plaćanje u Srbiji, ne videh drugog (Airserbia, Telenor, Telekom,...).
Intesin mastercard radi, za Inspire verovatno moraš da aktiviraš.

Банка је активирала раније(Инспајер),прије издавања и ако хоћу да промијеним податке или платим потребан ми је читач.Напомињем да немам моб. апликацију већ само путем рачунара и једнократне лозинке,ако то ишта значи.

Koji BS :D Mada sam Inspire isekao cim mi je stigao :)

Ponovo ne radi bankomat u Požeškoj,tako je bar bilo pre pola sata. Ovo postaje iritirajuće od strane TB. Plus sporo šire mrežu postavljanja bankomata.

Kakva Intesa Telenor banka je miljama ispred nje.Ja sve placam preko TB sve racune i prebacujem novac za online kladjenje npr i sve legne za najvise2 do 3 sata radnim danima,sve zavisi kada uplatim,ako popodne do predvece legne,a prepodne ako uplatim za sat vremena sve je leglo.

Vec ti je objasnjeno u nekoj temi da to nema veze sa Telenor bankom vec sa Kliring satima :)

@ Sumadijo rodni kraju

Zemo,daj olabavi malo ili bar rastumaci sta drugi pisu.
Ja konkretno nemam iskustva sa telenorom pa ovde propitujem ljude da ne pravim veresiju prelaskom sa konja na magarca.
Zato i sluzi forum,za razmenu iskustava i saznanja korisnika a ne da se pretvori u patkometriju i cija krava daje vise mleka.
Ja iako mi se smucila intesa i njeno ponasanje prema korisnicima ne treba sada da predjem kod telenora a oni jos veci crnjak.
Slusam i citam komentar pa neki zakljucak.Ili kombinacija vise banaka / usluga.
Zna se ko je u cemu dobar ali treba i korisnik znati sta mu konkretno treba.
M-banking...e-banking...transakcije ceste,bankomati,izbegavanje guzvi/provizija/odrzavanje
kartice,debitne,internet,krediti a neko jednostavno trazi ljubaznost a to je svuda isto.niko te ne zarezuje kada ti zatrebaju.
Korisnicki centar je strana-neprevediva rec u nasem jeziku.Naravno moje iskustvo sa svim lesinarima.

Imam pitanje za iskusnije korisnike. Kako uplatiti dva razlicita racuna za mts mobilni? Prvi put sam platio svoj a sada kada zelim od druge osobe ne nudi mi se opcija da upisem sem ziro racuna nista, kako ce se znati ciji racun treba da pokrije uplata?
Otvori nalog na mts sajtu, tamo imaš mogućnost da platis vise razlicitih računa karticom bez provizije.

Isti je racun, poziv na broj je razlicit za razlicite racune, ako hoces e-bankingom da platis.

Dali je neko mozda probao, dali moze na kreditnu da se uplati dodatno, preko limita?
Naprimer limit je 100000 a meni je potrebno da na njoj imam 150000...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno