Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ovo nije šala, ja bih iz principa zaboravio da postoji AIK banka.

Ziva istina :D Zato i kazem, za kreditnu ne smem ni da pitam da mi daju :D

Bila je jedina banka koja nije naplacivala odrzavanje racuna, ali od kada ih je kupio kostic uvode se nova pravila...

Cek, ovo su sve ZASEBNI racuni? Tipa 2x mob nije na jednom, kablovksa i net (ili fixni i net) nisu na jednom? Voda i objedinjena nisu na istom kod vas, bese?:) Na salteru ako izadje 500, to je verovatno max. 6 racuna :)
Za tebe nije smor onda TB, imas isti broj filijala (tj. bankomata :D) kao i AIK u Nisu, i to stvarno lepo pozicionirane (Kalca, Konj i Merkator, ako nisu dodali jos).
Sve zasebni racuni... Net, kablovska, struja, voda mogu da se plate direktno kod njh bez provizije ali to je veliko cimanje

Za broj filijala gresis. TB ima cela 2 bankomata i to u cetru grada. Mozda jos jedan u mercatoru/rodi.
AIK ima mnogo vise, na 9 lokacija, rasporedjeni lepo svuda po gradu. Ipak je AIK izvorno Niska banka, to sto je sad menadzment preseljen u bg to je druga prica
Sto se tice filijala tu su najbolji. Jedino stedionica ima vise lokacija ako racunamo poste i one mini zasebne (privatne) saltere...

Poslednja izmena:
Ziva istina :D Zato i kazem, za kreditnu ne smem ni da pitam da mi daju :D
Da li se ovde misli ne-drzavna, ili se misli preduzetnik/samozaposlen?

Sve zasebni racuni... Net, kablovska, struja, voda mogu da se plate direktno kod njh bez provizije ali to je veliko cimanje
Da, moj otac se cima za to, jeste da ustedi nesto sitno, ali ja ne bi.

Za broj filijala gresis. TB ima cela 2 bankomata i to u cetru grada. Mozda jos jedan u mercatoru/rodi.
Ima, koristio sam ga :) Kod zadnjeg ulaza je.

AIK ima mnogo vise, na 9 lokacija
Ja sam samo jednu AIK filijalu video u Nisu... ona blizu komande 3. armije, mozda je i dalje jedna kod opstine? Ne znam za druge ;)

@ undertaker

Hvala imenjace.
Evo ga sad premislja da li da prelazi kod njih,kolege na forumu savetuju da nije neki dobitak a znas i sam kakvi su penzioneri.Svaki dinar im je bitan (mada kome nije).Oni (telenor) na sav glas nema guzve,nema saltera,space ovo,ono kartica u 3u1 a kad zaskripi provedes vise vremena kod njih rasparavljajuci se nego kod neke seoske postice.A mislio sam da je u intesi najveci haos,naravno prevario sam se.Javasluk,neljubaznost i nestrucnost svuda,apsolutno svuda.Naravno ovo iz mog ugla,bez da ikoga uvredim i njegov odnos sa licnim bankarom(izborom).

@ alfa ... druze stari

Nije njemu toliko do kreditne kartice koliko da malo ima na racunu,malo stednjica,malo da se refinansira,otplati neki cekic itd.
I kako god okrenes uvek ispadne kriv onaj sto je nesto predlozio i pravio se pametan. :mad:

Intesa ima ponekad i koliko-toliko dobre kredite za penzionere. Toga u TB nema. Jedni i drugi naravno imaju bankomate. Problem kod Intese je što ih ljudi slabo koriste pa naprave gužve u poslovnicama :)

4 bankomata Intese u sred Kneza, jos 10 na 500m, nikad ispod 10 ljudi u redu za ATM u Knezu :)

UT, kreditna koja kosta 200din se ne isplati za manje od 20.000 potrosnje mesecno. Bolje dozvoljeni minus u Intesi ili AIK.
Ili RF, samo sto su kartice sve sa nekim nedostatkom.

Sto kaze @desp bankomat prazan a po salterima kosnica nervoznih ali nece da nauce da pridju i gurnu karticu :smash:

@ Alfa

U pravu si za mesecnu potrosnju,odrzavanje pa kad se svede +- najbolje je nesto sto ti opisa na nekom drugom mestu,od svega pomalo.
Minus u intesi,RF kartice ali nekad davno,intesine sada ali ako si strpljiv za rezervisana sredstva.
Posto je ovo ipak telenor tema,meni sad "truba" sto mu ja to predlozi kao neku kako je on shvatio banku buducnosti a dok sam bio sa njim kod njih odzvanja poslovnica/ekspozitura od dranja i svadje klijenata i kako se oni hvale :strucan i obucen tim ljudi"
Ovo "odzvanja" zna sta znaci svako ko je iz Kragujevca,Kralja Petra,plocice i staklo a sto se ne cujes sa sluzbenikom ispred tebe nema veze,vazno da fura reklama preko celog dana.

Jel radi uplata na bankomatu na Vidikovcu? Juce nije radila.

Bila bi fora da na m banking app ili e bankingu vidimo na listi bankomate koji trenutno imaju neki problem, tipa (nema novca, kvar itd) zamiali ovako hladno odes npr do bankomata hitno ti treba lova a bankomat ne radi, a drugi kilometrima od tebe..

Sto kaze @desp bankomat prazan a po salterima kosnica nervoznih ali nece da nauce da pridju i gurnu karticu :smash:

@ Alfa

U pravu si za mesecnu potrosnju,odrzavanje pa kad se svede +- najbolje je nesto sto ti opisa na nekom drugom mestu,od svega pomalo.
Minus u intesi,RF kartice ali nekad davno,intesine sada ali ako si strpljiv za rezervisana sredstva.
Posto je ovo ipak telenor tema,meni sad "truba" sto mu ja to predlozi kao neku kako je on shvatio banku buducnosti a dok sam bio sa njim kod njih odzvanja poslovnica/ekspozitura od dranja i svadje klijenata i kako se oni hvale :strucan i obucen tim ljudi"
Ovo "odzvanja" zna sta znaci svako ko je iz Kragujevca,Kralja Petra,plocice i staklo a sto se ne cujes sa sluzbenikom ispred tebe nema veze,vazno da fura reklama preko celog dana.
Pa sad, ljudi u Telenor Shop radnjama i nisu baš prava adresa za rasprave o bankarskim proizvodima. Na šta se toliko klijenata žali, čisto sam radoznao?

Avista stednja moze da pokrije trosak redovnog odrzavanja sa vrlo malim deponovanim iznosima, tako da minimalna potrosnja nije preduzlov za isplativost.

@ dekius

Slazem se da salter shopa nije prava adresa za reklamacije ali su se oni onda dobrano precenili kada svaki dugi klijent urla na njih povodom BANKARSKIH problema.Pritom prosek godina im debelo prelazi sferu i interesovanje telekomunikacija (ili nas bench clanova)
Sto su pridodali usluge penzionerima kada su sami (ili mozda i nisu) svesni da je tot teska kategorija za saradnju a skloni su za ucenje i prilagodjavanje kao zika sarenica i discovery kanal.
Jednom nije jasna aplikacija za m-banking a ima nokiu 3310 ??? i pritom bi da ustedi koji dinar (provizije) od penzije,drugom zvoni melodija sa morave vetar duva i oseca se na alkohol a sa padezima raskrstio u osnovnoj.
Telenor banka je definitvno lepo zamisljena i verovatno bi imala prodju ali greska u koracima je pridodavanje penzionera u tu pricu sto povlaci pa zar to nije neka diskrimanacije (ako je to prava rec)
Pa sama granica primanja za koju sam ja licno pitao par postova gore je previsoka,cak i sada kao sto rece imenjak @undertaker
Upravo procitah neki izvestaj da se izjednacio broj radnika i penzionera a na republickom nivou visina penzije zvuci mizerno cak i onako napumpana statistickim vojnim,estradnim,portskim i ko zna kakvim.
OHOO,ode ja u politicke vode a promasih temu.
Oduvek sam mislio da sam bolji clan bencha kada vise citam a manje pisem.

Imam pitanje za iskusnije korisnike. Kako uplatiti dva razlicita racuna za mts mobilni? Prvi put sam platio svoj a sada kada zelim od druge osobe ne nudi mi se opcija da upisem sem ziro racuna nista, kako ce se znati ciji racun treba da pokrije uplata?

Bila bi fora da na m banking app ili e bankingu vidimo na listi bankomate koji trenutno imaju neki problem, tipa (nema novca, kvar itd) zamiali ovako hladno odes npr do bankomata hitno ti treba lova a bankomat ne radi, a drugi kilometrima od tebe..
Пуно тражиш:)

@LiLa
Како не нуде да упишеш позив на број и сл.?

@ dekius

Slazem se da salter shopa nije prava adresa za reklamacije ali su se oni onda dobrano precenili kada svaki dugi klijent urla na njih povodom BANKARSKIH problema.Pritom prosek godina im debelo prelazi sferu i interesovanje telekomunikacija (ili nas bench clanova)
Sto su pridodali usluge penzionerima kada su sami (ili mozda i nisu) svesni da je tot teska kategorija za saradnju a skloni su za ucenje i prilagodjavanje kao zika sarenica i discovery kanal.
Jednom nije jasna aplikacija za m-banking a ima nokiu 3310 ??? i pritom bi da ustedi koji dinar (provizije) od penzije,drugom zvoni melodija sa morave vetar duva i oseca se na alkohol a sa padezima raskrstio u osnovnoj.
Telenor banka je definitvno lepo zamisljena i verovatno bi imala prodju ali greska u koracima je pridodavanje penzionera u tu pricu sto povlaci pa zar to nije neka diskrimanacije (ako je to prava rec)
Pa sama granica primanja za koju sam ja licno pitao par postova gore je previsoka,cak i sada kao sto rece imenjak @undertaker
Upravo procitah neki izvestaj da se izjednacio broj radnika i penzionera a na republickom nivou visina penzije zvuci mizerno cak i onako napumpana statistickim vojnim,estradnim,portskim i ko zna kakvim.
OHOO,ode ja u politicke vode a promasih temu.
Oduvek sam mislio da sam bolji clan bencha kada vise citam a manje pisem.
Banka mozda jeste ambiciozno krenula, ali odgovornost je pre svega na pojedincu da se opredeli za nešto što razume (ili ne). Svakako ne smeš da ograničiš jednoj kategoriji ljudi da koristi usluge. Ima ljudi koji uprkos godinama brzo uče i koriste nove tehnologije. Sa druge strane, to što je neko mladji ne znači da nije operisan od zdravog razuma (skorašnji doživljaj sa dve "studentkinje" koje zajedničkim naporima ne znaju da uključe telefon "Kako si ga upalila!? - Ne znam, nešto sam stisla i držala!" :) ).
Granica primanja mora da postoji, banka računa sa klijentima koji će biti u stanju da vraćaju pozajmicu. Ako ne grešim 21.000,00 je iznos minimalca u Srbiji, pa je pretpostavljam to bio neki kriterijum. Kako god okreneš, svi ne mogu biti zadovoljni. Klijentela će se već profilisati, a ako ništa drugo, malo su prodrmali ostale banke.
P.S. Ako svi samo čitaju i ne pišu, onda je to biblioteka a ne forum ;).

Otišao juče do bankomata, piše ne radi uplata, rekoh ajde možda je privremeni kvar. Odem opet danas kod TC Bazar Vidikovac, taman ubacim karticu i čovek iz obezbeđenja mi kaže džabe pokušavaš, ne radi bankomat, treba da ga popravimo uskoro, kaže već nedelju dana nije radio. Zahvalim se i odem da probam u Požešku, cvrc, bankomat se trenutno servisira... Pa rekoh da li je moguće... Stvarno nije u redu, smrzo sam se u pokušaju da uplatim novac i na kraju ništa nisam uradio. Stvarno treba da postoji neko obaveštenje negde, ovako sam samo izgubio vreme, nije u redu.

Ali jeste dobra ideja. To nema niko u Srbiji a s obzirom na orijentaciju banke moglo bi biti korisno.
Идеја је супер,није о томе ријеч.Опет градови са једним или ниједним банкоматом не би имали ништа од тога.Ја сам више за корак по корак.:)Прво направити да садашњи систем боље функционише па онда остало.

Pa to je problem i kod drugih, ne samo Telenor, bankomat kada je prazan nastupa panika, klienti pobesne iako na bankomatu zalepe da nije trenutno u funkciji, a u bankama je pravilo da se puni ili pre radnog vremena ili posle, e sad ako nestane love u toku radnog vremena onda frka panika, ili sad oko praznika banka ne radi par dana a 31.12 vec ojade bankomate :-o

Koliko sam video dopunu rade mobilne sluzbe obezbedjenja G4S, a monitoring i servos valjda Asseco, zaista bi mogli i na tom polju da uspostave neki standard, kratak info bilo sta, ok ne radi jedan dan ali vise dana to je vec zabrinjavajuce.
Problem su cesto i klienti, guraju karticu u bankomat a na ekranu jasno pise da isti nije u funkciji :-D nekako kad mu stavis beli papir sa debelim crnim slovima, nekako mu odma jasno da nije u funkciji :-D

Problem je što kod ovog na Vidikovcu ništa ne piše da nije u redu, kao da je ispravan potpuno. Juče mi uplata bila zasivljena, danas sam došao do odabira jezika kad me prekinuo taj čovek da me obavesti, kaže da ti uštedim vreme. Kod ovog drugog u Požeškoj koji je bio u procesu servisiranja jasno stoji poruka, tu naravno neće niko da ubacuje karticu. Pre nove godine u Požeškoj nije radila isplata, morao sam u gradu da jurim drugi, otišao do onog kod Beograđanke što je u prostoriji. Isto gurao karticu tri puta pre nego što mi je otvorio vrata :)

Poslednja izmena:
Jasno, ako tako nastave bice samo jos gore, tako se ne radi, postoji ugovor izmedju Telenora i onih koji servisiraju bankomate zna se, problem se resi jako brzo nema tu sta par dana nista da pravi problem, sve ostalo su bajke i price za malu decu.
Kod TB bankomati su jako bitni, nema sta drugo nema saltera, ta expozitura na NB je gotovo beskorisna za vecinu nas..

@tarantula888

Nudi mi.
Ono sto meni nije jasno je da li ce mts znati koji racun ja zelim da izmirim, moj ili drugi neki, da li se ta informacija sadrzi u pozivu na broj?

Да,знаће.

Naravno , poziv na broj je najbitniji podatak.

Hvala.

Otišao juče do bankomata, piše ne radi uplata, rekoh ajde možda je privremeni kvar. Odem opet danas kod TC Bazar Vidikovac, taman ubacim karticu i čovek iz obezbeđenja mi kaže džabe pokušavaš, ne radi bankomat, treba da ga popravimo uskoro, kaže već nedelju dana nije radio. Zahvalim se i odem da probam u Požešku, cvrc, bankomat se trenutno servisira... Pa rekoh da li je moguće... Stvarno nije u redu, smrzo sam se u pokušaju da uplatim novac i na kraju ništa nisam uradio. Stvarno treba da postoji neko obaveštenje negde, ovako sam samo izgubio vreme, nije u redu.

Ja bio pre pola sata i radi.

Problem je što kod ovog na Vidikovcu ništa ne piše da nije u redu, kao da je ispravan potpuno. Juče mi uplata bila zasivljena, danas sam došao do odabira jezika kad me prekinuo taj čovek da me obavesti, kaže da ti uštedim vreme. Kod ovog drugog u Požeškoj koji je bio u procesu servisiranja jasno stoji poruka, tu naravno neće niko da ubacuje karticu. Pre nove godine u Požeškoj nije radila isplata, morao sam u gradu da jurim drugi, otišao do onog kod Beograđanke što je u prostoriji. Isto gurao karticu tri puta pre nego što mi je otvorio vrata :)

Nije radila ni uplata,ja sam pokušavao,ali nije moglo.

Avista stednja moze da pokrije trosak redovnog odrzavanja sa vrlo malim deponovanim iznosima, tako da minimalna potrosnja nije preduzlov za isplativost.

Kreditna karticq je zaseban proizvod i njena isplativost treba ae tako gledati. Bolji je dozvoljeni minus nego ona ako se manje od 20.000 koristi mesecno.
E da NE dozvpljeni minus u RF koji naplacuju 90 rsd kao neko osiguranje :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno