Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Resenje nije Win+p i kucanje na slepo sifre.
Vec Win+P i arrow down i enter.
Prebacio si da ti TV ili drugi monitor budu primarni.

Resenje nije Win+p i kucanje na slepo sifre.
Vec Win+P i arrow down i enter.
Prebacio si da ti TV ili drugi monitor budu primarni.

To je valjda solucija kad vidim kursor na ekranu ali nema ni kursora.. Ne verujem koji de*ilizam! A nemam ni sys restore.

Sent from mTalk

Na slepo, sta ima da gledas kursor?
Zato ti kazem strelica dole i enter...
Ovo radis kada predpostavis da je se sistem podigao.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 188331

Ljudi pomoc ovo mi vec ovako pola sata vrti, a iskljucio sam real time protection, sta radi ovoliko sa disk usage 0 ... smara 360 security ume tako uzme I drlja nesto I drlja, defender to nije radio, sta je ovo ja mislio da sam se oslobodio loseg defendera kad gle ovo. Jedva otvorim chrome, a process ne mogu da ubijem ...

Aktivan je Avira I BitDefender engine, sta da radim sta sam pogresno podesio? imao neko slican problem?

To kod tebe nesto vrisnulo :D Mada je kod mene po default-u sve, znaci nije ukljucen bitdefender i avira....

Screenshot_1.png

Na slepo, sta ima da gledas kursor?
Zato ti kazem strelica dole i enter...
Ovo radis kada predpostavis da je se sistem podigao.

Mislio sam na kursor misa. Ima varijanta crn ekran i vidi se mis i crn ekran i ne vidi se mis. Meni je ova druga.. Slomicu nesto..

Sent from mTalk

Mislio sam na kursor misa. Ima varijanta crn ekran i vidi se mis i crn ekran i ne vidi se mis. Meni je ova druga.. Slomicu nesto..

Sent from mTalk
Imas li drugi monitor ili TV povezan na kartu?
Ako imas raskaci sa karte idi u safe mod obrisi drajvere sa DDU i repove u registry sa CCleaner.
Probaj u safe modu radi li opcija Win +P.

Nemam drugi mon. Win P u safe modu kaze cant project your screen.

Sent from mTalk

A da li je bolje od Pande?

Hajde napisi model te lude tastature...

K400, a pazi sad ovo, unninstaliram drajver za grafiku u safe modeu, restartujem, udjem regularno u win i posle par sekundi u winu opet crni ekran. J e b o t e.

Sent from mTalk

K400, a pazi sad ovo, unninstaliram drajver za grafiku u safe modeu, restartujem, udjem regularno u win i posle par sekundi u winu opet crni ekran. J e b o t e.

Sent from mTalk
Probaj deinstalaciju sa Display Driver Uninstallerom (možda ostaju "repovi" od prethodnog drajvera pa te to zeza).

Ili da zabode jos jedan monitor, tv na koji ovaj sad baca sliku i vrati ?

Probaj deinstalaciju sa Display Driver Uninstallerom (možda ostaju "repovi" od prethodnog drajvera pa te to zeza).

Probao, radi komp par minuta, graficku ne vidi vec pise 'basic windows display adapter' ili tako nesto, i posle par minuta opet kao da se promeni rezolucija (tipa kad palis neku igru) i opet crn ekran.. Sad vec sumnjam na neki hardverski problem.. Koliko vise nemam snage za ova dr*anja to je strasno..

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Probao, radi komp par minuta, graficku ne vidi vec pise 'basic windows display adapter' ili tako nesto, i posle par minuta opet kao da se promeni rezolucija (tipa kad palis neku igru) i opet crn ekran.. Sad vec sumnjam na neki hardverski problem..

Sent from mTalk
Hardverski da li je lako je proveriti.
Poteraj bilo šta butabilno sa fleša ili optike pa ako se isto pojavi crni ekran (a po mome neće se pojaviti) imaš hw situaciju.
Znači bilo šta butabilno, instalaciju windowsa, hirens boot, neki live linux tipa linux mint, hirens boot...

Probao, radi komp par minuta, graficku ne vidi vec pise 'basic windows display adapter' ili tako nesto, i posle par minuta opet kao da se promeni rezolucija (tipa kad palis neku igru) i opet crn ekran.. Sad vec sumnjam na neki hardverski problem.. Koliko vise nemam snage za ova dr*anja to je strasno..

Sent from mTalk
Znaci da instalira windows svoje drajvere i tu zabrljavi, nadi u safe modu sve drajver i foldere
od AMD i one od MS.
Sve brisi samo ostavi ovaj folder od zadnjih istalacionih drajvera AMD. 15.12
Kada podigne sistem idi odmah na instalaciju drajvera da preduhitris windows.

Ako mi stigne nova mašina večeras ću instalirati Win10, skinuo sam ISO sa MS sajta prije nekih 7 dana, da li je izlazila novija verzija od tada pa da sad skidam ponovo? Koliko često izlaze novi buildovi? Da li se novi build na već instaliran windows dobija preko redovnog updatea?

Koristi build 10586 to je zadnji za non-insidere.

Znaci da instalira windows svoje drajvere i tu zabrljavi, nadi u safe modu sve drajver i foldere
od AMD i one od MS.
Sve brisi samo ostavi ovaj folder od zadnjih istalacionih drajvera AMD. 15.12
Kada podigne sistem idi odmah na instalaciju drajvera da preduhitris windows.

Probao sam to i ranije, mada ne mogu da nadjem MS foldere za grafiku.. ali prebrzo ga instalira, znam koliko obicno traje instalacija drajvera, ovo bude gotovo za par sekundi, kao da totalno iskulira graficku i samo instalira onu Evolved aplikaciju i HDMI drajvere.. Ne nudi mi ni restart, kao sto uvek nudi kad zavrsi instalaciju, samo kao 'done'. Jel taj Crimson tako sljaka ne kapiram, ili ipak kao da ne vidi graficku uopste?
CPUID recimo ne izlistava graficku takodje.

Poslednja izmena:
Probao sam to i ranije, mada ne mogu da nadjem MS foldere za grafiku.. ali prebrzo ga instalira, znam koliko obicno traje instalacija drajvera, ovo bude gotovo za par sekundi, kao da totalno iskulira graficku i samo instalira onu Evolved aplikaciju i HDMI drajvere.. Ne nudi mi ni restart, kao sto uvek nudi kad zavrsi instalaciju, samo kao 'done'. Jel taj Crimson tako sljaka ne kapiram, ili ipak kao da ne vidi graficku uopste?
CPUID recimo ne izlistava graficku takodje.
Ne, pita za restart taman ih prepucavao jedne iste preko.
Znaci ne prihvata drajvere uopste? jesi li probao sa win7 ili 8 compatibility mode?
Probaj, mada slaba vajda...ako je to sve radilo i tako se odjednom prosulo...ne mirise na dobro.

Ma da, boga pitaj sta je ovo.. ugasio sam (valjda) da sam skida drajvere i sad bar mogu da radim nesto u ovoj 1024 rezoluciji. Da je crkla graficka valjda nista ne bi mogao? Probao sam i one 15.7.1 drajvere da instaliram i negde na 20, 30% bude "HDMI no signal" poruka pri onim promenama rezolucije tokom instaliranja, i crn ekran.. Strasne stvari.

Probaj sa drugim kablom ili sa DVI, RGB...

Očigledno da nikad nisi imao pokvarenu kartu. Između ostalog, tako i radi pokvarena karta.

Očigledno da nikad nisi imao pokvarenu kartu. Između ostalog, tako i radi pokvarena karta.
Kad mu je mrsko da proveri što sam mu napisao....
Nije isključeno da jeste pokvarena ali onda se baš poklopilo sa pritiskanjem "house" dugmeta.

Borise, skini linux Mint, sa Unetbootinom napravi bootabilni fleš i saznaćeš da li je hardver ili softver.
Šta god da je eventualno od hardvera imaćeš i u živom linuxu probleme, dakle cilj ti je da prvo budeš siguran da li je hw ili sw situacija.
Potom ako je hw situacija ideš metodom eliminacije da utvrdiš šta tačno.
Najbrži način...

Poslednja izmena:
Nije lako reci coveku da mora da zgreva rernu...
Nego da otkloni svaku sumlju, kabal, bios, napajanje itd.
Pa ako nista ne pomaze, rerna, duvaljka...
Skoro sam preduvao jednu, evo radi 5-6 mesci vec.
Znao sam odmah, ali sam isprobao sve zivo pre toga.

Poslednja izmena:
Ali kako pricate o toj 'rerni' i 'pecenju' kao da je to nesto sto ljudi obicno rade svake druge srede, posle posla, pre tusiranja.. Covek napisa 'pecenje'.. 5 minuta lomim glavu sta je mislio s tim. (i dalje ne znam na sta se misli, verovatno neko 'jednostavno' zagrevanje grafickih spojnica i kondenzatora, ima tutorijal na YT, za sve uzraste..)
Stvarno cenim pomoc, hvala svima, barem sad znam da je graficka 99%, ali malo ste 'zastranili' u ocekivanju da su svi na tom nivou :)
Ni ovo za Linux bas ne kapiram, iako se cini da bi trebao, naravno :) Butabilno, nebutabilno, upalis Linux i bice ti jasno jel hardverski :) I u windowsu sam sad, radi sa "basic display driver", nije mi jasno kako ce mi Linux dati odgovore jel hardver :)

A ja taman hteo da ti predlozim da flesujes bios.:D
Kako ne znas? a druge stvari znas jeli?:)
E pa vreme je da naucis, naj lakse je reci ne mogu, ne umem, ne znam...
Skini neki live Linux, rufus i kreni da preavis boot usb, namestis da bootuje
prvi u biosu, podigne sisitem sa fleske i sve ce ti biti jasno.

Vrh Dno