Jesam, sa ASRock sajta sam instalirao Atheros Killer Lan driver (mada ima i neka verzija Atheros Killer Lan driver - Supports Wake-on-WAN), instalirao sam ove bez Wake-on-WAN, datum drajvera je 18.12.2015. Te drajvere sam dan ranije skinuo i sinoć instalirao sa USB-a i tek kad sam ih instalirao proradila mi je mreža tj. konekcija na internet. A ono što mi još nije jasno je zašto su ti drajveri veliki čak 169 MB, a Realtek high definition audio driver je 280 MB, pa šta je to ljudi moji, nekad su drajveri bili par MB. Jeste da su za Win 7, 8, 10 i to samo za x64, ali opet je previše. Uz to uvale neke svoje aplikacije ali opet mi je velika instalacija.Da li si instalirao najnovije drajvere za lan\wlan kartu?
Jesi li instalirao 1511? Uradio update?Jesam, sa ASRock sajta sam instalirao Atheros Killer Lan driver (mada ima i neka verzija Atheros Killer Lan driver - Supports Wake-on-WAN), instalirao sam ove bez Wake-on-WAN, datum drajvera je 18.12.2015. Te drajvere sam dan ranije skinuo i sinoć instalirao sa USB-a i tek kad sam ih instalirao proradila mi je mreža tj. konekcija na internet. A ono što mi još nije jasno je zašto su ti drajveri veliki čak 169 MB, a Realtek high definition audio driver je 280 MB, pa šta je to ljudi moji, nekad su drajveri bili par MB. Jeste da su za Win 7, 8, 10 i to samo za x64, ali opet je previše. Uz to uvale neke svoje aplikacije ali opet mi je velika instalacija.
Ali sad mi je puno važnije da sredim ovo da nemam pauzu kad mi krene učitavati neki sajt, baš se osjeti.
Ne znam za to 1511 ali znam da je Build 10586, nekidan sam skinuo ISO sa MS sajta. Pošto sam svega par sati bio u windowsu vjerovatno nije skinuo sve apdejte koje ima, ali je zbacivao notifikacije da je neke skidao.Jesi li instalirao 1511? Uradio update?
Da nije mozda hard prespor a ne cpu.
A na novom laptopu sa AMD E1 procesorom na 1GHz i 4G RAM-a se raspada. Ne raspada se samo Windows 10, vec i 8.1. Jedan poznanik je kupio taj laptop, dosao je sa 8.1 koji se raspadao od sporosti, zatim sam mu instalirao Win 10, takodje raspad.
Ljudi, ne mogu da verujem koliko je AMD E1 PRESPOR!!! Kupovina laptopa sa tim procesorom je bacanje para i ravna je samoubistvu!!!
Tržišna pravila... (plus zaostatak amd-a naspram intela).Definitivno je CPU problem. Mene bi bilo sramota da u 2015. godini napravim onako nesto...
I ja sam bio sumljicav narocito na 1GB ram, ali ispostavilo se da mu to ne smeta.Drugo pitanje koje se postavlja je da li mora da se na takav racunar instalira desetka. Ja sam misljenja da ne mora, jer se malo toga dobija, a velika je mogucnost da postoji neki problem sa drajverima zbog matorog hardvera.
Ne mora desetka, ali radi savršeno na ovoj mašini o kojoj pričam, pa zašto da ne (čak i malo bolje radi nego win 7, instalirao sam i njega ranije radi probe).
Desetka ltsb verzija sa isključenim updateom.
Tržišna pravila... (plus zaostatak amd-a naspram intela).
Ili još kraće koliko para toliko muzike.
Ljudima uvek preporučujem polovno ali valjano umesto novog najjeftinijeg...
Važi i za desktop i za laptop.
Radi ilustracije brendirani desktop računar sa core 2 duo e8400, integrisanom grafičkom, 2 gb rama i 160 gb hdd-a se može pazariti za smešnih 5000 dinara (sa dostavom).
Dotični mašina jede za doručak nove gotove konfiguracije od 16-20 hiljada dinara (a uvek joj se može dodati još 2gb rama).
Takodje i napajanje i sve ostale komponente su joj kvalitetnije od najjeftinijih novih sklopljenih konfiguracija.
Ili drugačije rečeno core 2 duo 8400 je koštao 220 dolara kada je izašao u januaru 2008, i kao tadašnji najjači dual core proc ubija u pojam današnje najjeftinije konfiguracije sa najjeftinijim procesorima u njima.
Kada uhvatim vremena snimiću video kako se ponaša jedan takav računar od 5000 dinara.
Postoji mogućnost, idi na sajt zvanični. Izbacuju sad drajvere na dva dana, i ima čisto drajvera na sajtu.Evo i ovde, jedva čekam da probam ovo
Slow unresponsive network with MSI Boards with KILLER network cards
A to sam pročitao i na Redditu, da treba isključiti to "Bandwith Control" ako je uključen, nisam sinoć upratio. Tu kažu da problem "aren't caused by the Killer NIC itself but the Killer software suite" (Killer Network Manager).
Pretpostavljam da vas ovde ima još koji imaju ovaj Killer NIC jer vidim da se stavlja na razne ploče, ja ga imam na ASRock, da li je još neko imao probleme?
A i ovo je bezveze:
Unfortunately Qualcomm Atheros (as well as the Killer software packages available on MSI sites) does not allow to just install the driver but forces to install the software to install the driver.
Može li se doći do čistih drajvera a ne da instaler ovako uvali uz njih neku aplikaciju koja pravi probleme? Čak postoji aplikacija Killer Cleaner za one koji žele da to počiste.
Ovi su zadnji i provereno rade http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64Koja je to desetka? tj. odakle je skinuti? Nisam bas u toku u poslednje vreme sa postupkom za instalaciju desetke, jel i dalje vazi samo upgrade preko sedmice (osmice) za nas sa jeftinim ulaznicama? Ili postoji neki nacin za klasican clean instal pa neki aktivator?
I jel postoji neki nacin da se instaliraju zvanicni amd drajveri (sa katalistom) na 3650 grafickoj? Znam da nije htelo ranije...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari