Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

To je nešto do tebe. Jesi li proverio komandom sfc /scannow sistem?

Da nemas ili si imao na windows 7 aktiviran RSAT tools?

Imas problem sa nekom zakrpom, obrisi sve update idi -Programs and Features i View installed updates.
brisi sve i restartuj komp, i idi update ponovo.
Za svaki slucaj proveri hard disk prvo sa Sentinel da slucajno nema bad sektore.
Mozda i da probas da kada krene instalacija da odcekiras da ti proverava update.

Ovo mi se ne desava samo od kako imam 10586,desavalo se i dok sam imao 10240,ali sam cekao da izadje ovaj upgrade pa da vidim sta je, ali upgrade nije pomogao... Probao sam dok sam imao 10240 ponovo podizanje sistema, ali nije pomoglo. Znace li ti ove informacije nesto ili i dalje mislis da bi valjalo da odradim ovo sto si mi iznad rekao? :)

Ovo mi se ne desava samo od kako imam 10586,desavalo se i dok sam imao 10240,ali sam cekao da izadje ovaj upgrade pa da vidim sta je, ali upgrade nije pomogao... Probao sam dok sam imao 10240 ponovo podizanje sistema, ali nije pomoglo. Znace li ti ove informacije nesto ili i dalje mislis da bi valjalo da odradim ovo sto si mi iznad rekao? :)
Verovatno ti se ta lose instalirana zakrpa vuce sa predhodnog 10240.
Odradi nista ne gubis, update uvek ponovo mozes odraditi.

To je nešto do tebe. Jesi li proverio komandom sfc /scannow sistem?

Da nemas ili si imao na windows 7 aktiviran RSAT tools?

Verovatno ti se ta lose instalirana zakrpa vuce sa predhodnog 10240.
Odradi nista ne gubis, update uvek ponovo mozes odraditi.

Ima nekih 7 update-a, obrisao sam ih i pustio sam ga da sam odradi update nakon restarta. Nakon toga, testirao sam da li se restartuje explorer dok kopiram nesto na usb (sto se pre obavezno desavalo) i nije se desilo sada... Videcu, jos par dana da testiram kako se ponaša. Jesi ovo za lošu zakrpu zakljucio iz onog CBS loga sto sam okacio, ili si pretpostavio? Hvala ti svakako na savetu... ;-)

Ima nekih 7 update-a, obrisao sam ih i pustio sam ga da sam odradi update nakon restarta. Nakon toga, testirao sam da li se restartuje explorer dok kopiram nesto na usb (sto se pre obavezno desavalo) i nije se desilo sada... Videcu, jos par dana da testiram kako se ponaša. Jesi ovo za lošu zakrpu zakljucio iz onog CBS loga sto sam okacio, ili si pretpostavio? Hvala ti svakako na savetu... ;-)
Da stoji u CBS logu da ne moze da otvori pojedine fajlove iz izvora WU.
To je lako proverivo, odradi opet sfc /scannow ako prolazi onda je to bio problem.

Poslednja izmena:
Ova prokletinja od windows 10-ke mi ne vidi više SMB šerove posle updejta na ovaj poslednji build. Jel ima još neko problem sa tim?

Ako moze preporuka za dobar program za backup da provereno radi na win10 jer sam imao problema sa Clonezilla.

Clonezilla mi je pobrljavila nesto oko boot-a tako da nisam uspeo da uradim restore jer nije vise video hard kao sto je pre bilo "boot meni ssd..." nego samo "ssd..." tj pretpostavljam da je vezano za uefi jer vise taj hard na kojem je sistem nije imao opciju da se podize eufi vec samo kao obican.
Taj ugradjeni mi jednostavno nece ni da krene da pravi image vec pri pocetku samo stane i prijavi gresku.

Poslednja izmena:
Jeli neko probao da aktivira windows 10 sa ključem od sedmice?

Ti nemaš potrebe da unosiš ključ, windows će se sam aktivirati kada uradiš čistu instalaciju. Mene zanima da li je neko probao da aktivira legalan nekorišćen ključ za win 7.

Od build 10586, možeš da instaliraš clean win10 i da ga aktiviraš sa legalnim ključem od 7ce (novim) ili korištenim (aktiviranim) na istoj matičnoj ploči. Naravno voditi računa da li je home ili pro ključ u pitanju.

Poslednja izmena:
@Darkodar

Vratio sam BIOS na def.vrednosti i odradio je upgrade bez problema...Razocarao me MS, sta njih boli da li sam ja klokovao procesor i sta sam radio dok mi je masina stabilna...
Bas su me razocarali, ni na kraj pameti mi ne bi palo da je ovo problem...
hvala u svakom slucaju....
Ne boli njih ništa nego tebi nije dobar OC pa nešto štuca, kod mene je sve klokovano, processor za ceo GHz pa nije bilo problema.

Da i kod mene je klokovano, nikakvih problema, ovakve stvari se mogu dogoditi ako je klok na memoriji loš, agresivan ili fali malo napona. Može u normalnom radu raditi bez greške, ali kod instalacija, rar/unrar velikih fajlova i slično, dođe do destabilizacije i izbaci grešku. Baš sam imao takav slučaj na mojoj mašini pre dosta godina i ovo je bio problem. Malo smanji latenciju ili magistralu na memoriji, a CPU vrati gde je bio.

Jeli imao neko problem posle th2 sa notifikacijama? Upaljene su mi notifikacije, ono da me obavestava u action centru kad dodje mail, reminders itd. E sad ne mogu da izgasim notifikacije konkretno za bs player, kad god pustim film izbaci mi "now playing bs player bla, bla". Pre th2 sam mogao posebno da isključim i notifikacije za njega a i za sve aplikacije a sad ne mogu jer mi ga nema izlistanog tamo u show notifications for these apps. Tu sad imam samo par aplikacija sa tim sto mi se speedfan ponavlja bar 10 puta. Nisam sad kuci, ali kad dodjem pusticu slike. Ako je neko shvatio sa čim se suočavam neka pomogne.

Ne boli njih ništa nego tebi nije dobar OC pa nešto štuca, kod mene je sve klokovano, processor za ceo GHz pa nije bilo problema.
Nema sta da stuca, radic kao sat sve...Prolazi sve, linx, prime,real bench....igrice....i sada hebeni MS zna da nije stabilna masina...smesno....

@salenjak
Nije klokovana memorija, samo procesor....dignut mnozilac i napon za procesor.... Ne vozim ga na 4.7...nego na 4.5....rock stable....

Poslednja izmena:
Od samog starta sam bio zadovoljan sa Win 10 ali posle ovog updatea sistem radi jos brze, bolje, odzivnije, takodje pojedine igre dosta manje swapuju (posto sam jos neko kratko vreme na 4GB DDR2 :D ), na stock Win 10 WAMP server mi je zezao, apache service nije hteo da radi u opste, ovaj update je to sredio, sada bukvalno sve radi savrseno, ja sam odusevljen.

Poslednja izmena:
http://m.windowscentral.com/introduction-windows-10-security-ebook-available-free-until-november-24?utm_medium=slider&utm_campaign=navigation&utm_source=wp
Evo ako nekog zanima, dzabe do 24.11

Nema sta da stuca, radic kao sat sve...Prolazi sve, linx, prime,real bench....igrice....i sada hebeni MS zna da nije stabilna masina...smesno....

@salenjak
Nije klokovana memorija, samo procesor....dignut mnozilac i napon za procesor.... Ne vozim ga na 4.7...nego na 4.5....rock stable....
Čoveče, nije do MS, moj je OC i update je prošao bez problema. Da nije znao bih da je OC problem, kao što i ti znaš ali te vidim ne zanima činjenično stanje. Jer MS mora da ima problem što si ti radio OC.
Od samog starta sam bio zadovoljan sa Win 10 ali posle ovog updatea sistem radi jos brze, bolje, odzivnije, takodje pojedine igre dosta manje swapuju (posto sam jos neko kratko vreme na 4GB DDR2 :D ), na stock Win 10 WAMP server mi je zezao, apache service nije hteo da radi u opste, ovaj update je to sredio, sada bukvalno sve radi savrseno, ja sam odusevljen.
Ova verzija ima kompresiju radne memorije, tako da definitivno treba manje swap da se dešava.

I kod mene je na ziletu OC, znaci jos Mhz vise na ovom naponu...
A upgrade sam do sada ne znam ni ja koji put.

Čoveče, nije do MS, moj je OC i update je prošao bez problema. Da nije znao bih da je OC problem, kao što i ti znaš ali te vidim ne zanima činjenično stanje. Jer MS mora da ima problem što si ti radio OC.

Ova verzija ima kompresiju radne memorije, tako da definitivno treba manje swap da se dešava.
Pa Darkodar je napisao da ova greska sto je kod mene izbacivao desava zbog OC-a....posle tog posta sam vratio na bios na def. i prosao upgrade...Kakav je zakljicak?! Ja imam samo jedan...nije hteo da odradi upgrade zbog OC-a procesora jer samo njemu su menjana podesavanja u BIOS-u...

Zaključak, OC nije perfektno stabilan.
Ili neka druga vrednost koju si menjao.

Ok, ako tako kazes.... Znaci po tebi ispada da upgrade opterecuje cpu toliko da je sistem nestabilan, dok stress testove prolazi bez problema... Lol

Ok, ako tako kazes.... Znaci po tebi ispada da upgrade opterecuje cpu toliko da je sistem nestabilan, dok stress testove prolazi bez problema... Lol
Ima slucajeva gde OC deluje rock stable, prolazi sve, a u stvari mu fali nijansa da bi to zaista bio, moguce da se prilikom upgrade Wina opterecuju neke procesorske instrukcije, koje se ili ne opterecuju prilikom stress testova ili za ovu potrebu imaju taman toliko manje voltaze (tj sam procesor) da prijavljuju gresku. Da ti je sistem savrseno stabilan ne bi imao nikakav problem, moj sistem je takodje klokovan i prosao je upgrade/update bez ikakvog problema. Nestabilni sistemi mogu da puknu i u idle, nije maks opterecenje OC procesora jedini test njegove stabilnosti.

Ok, sve to stoji...ali taj isti setup je odradio upgrade za w7 na w10 bez problema....Mnogo ima tu nepoznatih stvari, ali meni je smesno da nije izbacio nikakav BSOD, niti restart...nego samo ostane na odredjenom procentu i tako stoji....

Ok, sve to stoji...ali taj isti setup je odradio upgrade za w7 na w10 bez problema....Mnogo ima tu nepoznatih stvari, ali meni je smesno da nije izbacio nikakav BSOD, niti restart...nego samo ostane na odredjenom procentu i tako stoji....
Gremlini i neobjasnjive pojave postoje u HW svetu od kad je istog :D gomilu puta sam imao neobjasnjive situacije koje ni po kom osnovu ne mogu biti logicne niti da imaju smisla, ali tako je bilo.

To se slazem :) zahebani su ti mali gremlini... :)

Nazad
Vrh Dno