Dark Magician
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.01.2011
- Poena
- 655
Jeste, cenjeni umart kog mrzi da piše. 
ali, ja nikako ne mogu da verujem da s' "intel management engine interface" menjam brzinu podizanja sistema..... sa verzijama 11.0.0.**** uvitava se za 2 minuta, a sa 9.0.0.1287 oko 3-4 sec!!!! mozda mi je bio na ploci star.... Z87 je slabije podrzan sa tim novijijim verzijama tog IME-a ,dok sa starim ubja....
To je nešto do tebe. Jesi li proverio komandom sfc /scannow sistem?
Da nemas ili si imao na windows 7 aktiviran RSAT tools?
Imas problem sa nekom zakrpom, obrisi sve update idi -Programs and Features i View installed updates.
brisi sve i restartuj komp, i idi update ponovo.
Za svaki slucaj proveri hard disk prvo sa Sentinel da slucajno nema bad sektore.
Mozda i da probas da kada krene instalacija da odcekiras da ti proverava update.
Verovatno ti se ta lose instalirana zakrpa vuce sa predhodnog 10240.Ovo mi se ne desava samo od kako imam 10586,desavalo se i dok sam imao 10240,ali sam cekao da izadje ovaj upgrade pa da vidim sta je, ali upgrade nije pomogao... Probao sam dok sam imao 10240 ponovo podizanje sistema, ali nije pomoglo. Znace li ti ove informacije nesto ili i dalje mislis da bi valjalo da odradim ovo sto si mi iznad rekao?![]()
To je nešto do tebe. Jesi li proverio komandom sfc /scannow sistem?
Da nemas ili si imao na windows 7 aktiviran RSAT tools?
Verovatno ti se ta lose instalirana zakrpa vuce sa predhodnog 10240.
Odradi nista ne gubis, update uvek ponovo mozes odraditi.
Da stoji u CBS logu da ne moze da otvori pojedine fajlove iz izvora WU.Ima nekih 7 update-a, obrisao sam ih i pustio sam ga da sam odradi update nakon restarta. Nakon toga, testirao sam da li se restartuje explorer dok kopiram nesto na usb (sto se pre obavezno desavalo) i nije se desilo sada... Videcu, jos par dana da testiram kako se ponaša. Jesi ovo za lošu zakrpu zakljucio iz onog CBS loga sto sam okacio, ili si pretpostavio? Hvala ti svakako na savetu... ;-)
Prijavljuje mi gresku kada hocu da napravim system image.Ugradjena u windows system image opcija radi provereno, ne treba ti ništa osim nje ako ti je potrebna samo slika sistema za rezervu.
Jeli neko probao da aktivira windows 10 sa ključem od sedmice?
Ti nemaš potrebe da unosiš ključ, windows će se sam aktivirati kada uradiš čistu instalaciju. Mene zanima da li je neko probao da aktivira legalan nekorišćen ključ za win 7.
Ne boli njih ništa nego tebi nije dobar OC pa nešto štuca, kod mene je sve klokovano, processor za ceo GHz pa nije bilo problema.@Darkodar
Vratio sam BIOS na def.vrednosti i odradio je upgrade bez problema...Razocarao me MS, sta njih boli da li sam ja klokovao procesor i sta sam radio dok mi je masina stabilna...
Bas su me razocarali, ni na kraj pameti mi ne bi palo da je ovo problem...
hvala u svakom slucaju....
Nema sta da stuca, radic kao sat sve...Prolazi sve, linx, prime,real bench....igrice....i sada hebeni MS zna da nije stabilna masina...smesno....Ne boli njih ništa nego tebi nije dobar OC pa nešto štuca, kod mene je sve klokovano, processor za ceo GHz pa nije bilo problema.
Čoveče, nije do MS, moj je OC i update je prošao bez problema. Da nije znao bih da je OC problem, kao što i ti znaš ali te vidim ne zanima činjenično stanje. Jer MS mora da ima problem što si ti radio OC.Nema sta da stuca, radic kao sat sve...Prolazi sve, linx, prime,real bench....igrice....i sada hebeni MS zna da nije stabilna masina...smesno....
@salenjak
Nije klokovana memorija, samo procesor....dignut mnozilac i napon za procesor.... Ne vozim ga na 4.7...nego na 4.5....rock stable....
Ova verzija ima kompresiju radne memorije, tako da definitivno treba manje swap da se dešava.Od samog starta sam bio zadovoljan sa Win 10 ali posle ovog updatea sistem radi jos brze, bolje, odzivnije, takodje pojedine igre dosta manje swapuju (posto sam jos neko kratko vreme na 4GB DDR2), na stock Win 10 WAMP server mi je zezao, apache service nije hteo da radi u opste, ovaj update je to sredio, sada bukvalno sve radi savrseno, ja sam odusevljen.
Pa Darkodar je napisao da ova greska sto je kod mene izbacivao desava zbog OC-a....posle tog posta sam vratio na bios na def. i prosao upgrade...Kakav je zakljicak?! Ja imam samo jedan...nije hteo da odradi upgrade zbog OC-a procesora jer samo njemu su menjana podesavanja u BIOS-u...Čoveče, nije do MS, moj je OC i update je prošao bez problema. Da nije znao bih da je OC problem, kao što i ti znaš ali te vidim ne zanima činjenično stanje. Jer MS mora da ima problem što si ti radio OC.
Ova verzija ima kompresiju radne memorije, tako da definitivno treba manje swap da se dešava.
Da stoji u CBS logu da ne moze da otvori pojedine fajlove iz izvora WU.
To je lako proverivo, odradi opet sfc /scannow ako prolazi onda je to bio problem.
Probaj ovo https://www.youtube.com/watch?v=UZGm0nJrznUPokrenuo sfc /scannow i opet ista prica, izbacuje da je greska u CBS.log
Ima slucajeva gde OC deluje rock stable, prolazi sve, a u stvari mu fali nijansa da bi to zaista bio, moguce da se prilikom upgrade Wina opterecuju neke procesorske instrukcije, koje se ili ne opterecuju prilikom stress testova ili za ovu potrebu imaju taman toliko manje voltaze (tj sam procesor) da prijavljuju gresku. Da ti je sistem savrseno stabilan ne bi imao nikakav problem, moj sistem je takodje klokovan i prosao je upgrade/update bez ikakvog problema. Nestabilni sistemi mogu da puknu i u idle, nije maks opterecenje OC procesora jedini test njegove stabilnosti.Ok, ako tako kazes.... Znaci po tebi ispada da upgrade opterecuje cpu toliko da je sistem nestabilan, dok stress testove prolazi bez problema... Lol
Gremlini i neobjasnjive pojave postoje u HW svetu od kad je istogOk, sve to stoji...ali taj isti setup je odradio upgrade za w7 na w10 bez problema....Mnogo ima tu nepoznatih stvari, ali meni je smesno da nije izbacio nikakav BSOD, niti restart...nego samo ostane na odredjenom procentu i tako stoji....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari