Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel ima negde tutorijal kako da instaliram Windows 10 sa usb-a? Nikako mi ne polazi za rukom. Imam windows 10 x64 i ne mogu da odradim clean install sa usb-a. Nemam opciju da namestim boot sa usb-a, upitanju je serija Asus N551JW.

Jesi li ugasio Fast Boot u BIOSu? Imas uputstvo na ASUSovom sajtu.

Da, instaliraj. To je nova unapređena verzija. O njoj se priča na zadnjim stranama.

Tako što na svim računarima na kojima je Windows 10 nisam video, niti su imali sličan problem ljudi na forumu koliko znam.
Command prompt pokreneš kao administrator, i ukucaš to pritisneš enter i sačekaj da završi. Kaži šta piše na kraju. Pišeš sa razmakom sfc /scannow

Odradio sam sfc /scannow i izbacuje mi sledece sfc scan.png
Nemam pojma sta znaci i da li je to uzrok mog problema...

sta je sad ovo sad posle zadnjeg update-a neki kruzic se pojavljuje u tray-u koliko sam uspeo da vidim na brzinu pise "your location...." o cemu se radi i kako se gasi.
poceo je da me nervira ovaj win iako lpo radi.

sta je sad ovo sad posle zadnjeg update-a neki kruzic se pojavljuje u tray-u koliko sam uspeo da vidim na brzinu pise "your location...." o cemu se radi i kako se gasi.
poceo je da me nervira ovaj win iako lpo radi.

Da li ti je ugasen Location u Privacy? Kucaj Location u Startu.

Da li ima neko resenje za neuspeli upgrade...
izbacuje gresku dole sa slike...
Odradi onaj prvi deo i kada se restartuje komp,pojavi se onaj crni ekran sa krugom i tu random zabode...neki put na 8%, neki put na 9%...danas najdalje otisao na 13%...
probano sa flesa, probano i sa MCT...ali isti efekat... odbija da odradi...
Inace radjen je upgrade sa W7 na w10,nije clean istalacija W10...
nalazio sam na netu resenje kao da se iscupaju svi USB uredjaji, ali ni to ne pomaze...

Ta greska izlazi kada se klokuje procesor , stavi na default sve za klok u biosu i ima da krene instalacija.

Ta greska izlazi kada se klokuje procesor , stavi na default sve za klok u biosu i ima da krene instalacija.
Nisam sada kod kuce, probacu sutra...Ako je do toga, onda nemam komentar...A procesor jeste klokovan....

Za izbegavanje sistem ne znam za druge ali meni je ubio na mrtvo dva hard diska samo pocnu da cegrljaju posle 15ak dana koriscenja.Valjda je u pitanju nesto sa stendbajom ili drajverima u svakom slucaju kao da ih jede.A sam sistem je bezveze malo gladje radi ali mi deluje kao da je Windows osam sa start menijem i to losim start menijem.Ceo interfejs je trapav i deluje kao da ima jedan sloj sminke pa ispod njega standardne funkcije da rodis mesku dok udjes u kontrol panel i odradis neka sitrna podesavanja ,neke stvari su menjali cisto radi menjanja.Izleda da ce Wndows 7 da ostane 10 godina kao XP.

Setim se ja, i pokrenem onaj tweak sto je Darko pre neki dan okacio, ostavio sam metro app a gotovo sve ostalo zabranio (telemetriju itd)..

Ljudi posle toga je konfa kao prodisala, em je bilo sve smoth e cak i koji fps vise i generalno stabilnije nego dok sam igrao na 8.1 a istim drajverima kao na w10.
I dalje ne mogu da verujem, dali je moguce da se na slabijim masinama toliko oseti rasterecenje pri disableovanju tih spijunskih servisa?!
Ja u šoku i dalje!

+1 za ovo. I meni posle pokretanja tog tweak-a laptop primetno lakse radi. ;)

Poslednja izmena:
Apropo CCleaner-a...

@Vuk40 - Nije budžena verzija, redovno skinuo sa Piriform-ovog sajta. Ne znam da li ima veze što sam isključio poneke opcije u Win10 sa O&O ShutUp, ali sve ostalo radi kako treba...

@antena - Ne radi ni portable verzija, probao i to.

@Jericho - Probaću Argente, fala!

Za izbegavanje sistem ne znam za druge ali meni je ubio na mrtvo dva hard diska samo pocnu da cegrljaju posle 15ak dana koriscenja.Valjda je u pitanju nesto sa stendbajom ili drajverima u svakom slucaju kao da ih jede.A sam sistem je bezveze malo gladje radi ali mi deluje kao da je Windows osam sa start menijem i to losim start menijem.Ceo interfejs je trapav i deluje kao da ima jedan sloj sminke pa ispod njega standardne funkcije da rodis mesku dok udjes u kontrol panel i odradis neka sitrna podesavanja ,neke stvari su menjali cisto radi menjanja.Izleda da ce Wndows 7 da ostane 10 godina kao XP.

Hvala sto si to podelio sa nama...evo cekao sam 824 strane da mi neko saopsti istinu.
Dva harda na dusu microsofta? auuu da li je kasno za moj hard disk posle godinu dana?

da li je neko imao probleme sa Intel (R) Managment Engine Interface... ja sam muku mucio, kupio sam originalni win kljuc misleci kako ce bolje da radi kad odradim sve update-ove kad ono k.... jednostavno sa drajverom 11.0.0.**** win se ucitava 100 godina a kad sam instalirao za win 8.1 64bit sa cd-a 9.5.**.** radi dosta bolje ali i dalje je spor pri ucitavanju, dok u samom sistemu sljaka sve manje vishe ok. Jel imao neko ovakvu muku?! imate li neke predloge kako da ubrzam taj boot time... sa tom verzijom 11 ucitavao je minut ipo, a sada sa 9.5 ucitava oko 15-20 sec.... meni je to nesto sporo...bem li ga.

ploca je hero 6, bios neki stariji... kako najbolje da odradim update, kad odradim iz biosa preko ez flashera on napise da je sve ok, ali onaj kod koji izlazi na ploci mi stoji na oznaci "95" (PCI Bus Request Resources) tako da ne znam dal je sve odradio kako treba.... ima li neko Hero VI?! da mi se javi na p.p

Poslednja izmena:
Nikad ga vise nemoj instalirati inače ce ti sledeci put razjesti navoje na kucistu i neces moci uvrnuti šrafiće. :D A zabeleženi su i slučajevi da nocu ustane dok spavaš, popne se na prozor i skoči da se ubije, sutra ujutru samo vidiš sa prozora raskokano kućište. :D Tebi ce crknuti i taj treci hard taman da teras i 95icu na njemu.

Pa hoce to kada se kupuju polovni hardovi sa oglasa.

Inace za one koji mozda ne znaju amd je izbacio nove beta drajvere 15.11.1.

Pre 10ke imao sam 8.1 licenciran i nisam imao taj rsat tools, ne znam ni cemu sluzi...

@Dark Magician

Kako mislis, sta da uradim, da nadjem novi log pa da zamenim sa postojecim, nisam bas razumeo...? :)

Remote Server Administration Tools, koliko vidim na netu taj error izaziva i neka od zakrpa.

@vddutina najbolji mi deo kad skace na kvarno :d

Pre 10ke imao sam 8.1 licenciran i nisam imao taj rsat tools, ne znam ni cemu sluzi...

@Dark Magician

Kako mislis, sta da uradim, da nadjem novi log pa da zamenim sa postojecim, nisam bas razumeo...? :)
Mislim da nađeš log fajl, koji ti piše gde je, i da ga staviš ovde na forum, da bi se videlo šta je problem.
U međuvremenu probaj kako sam ti napisao sa DISM.

Nazad
Vrh Dno