I ja sam. Bez izuzetka, vec 13 godina, uvek u potpunosti placam dospele obaveze, u Intesi to cak i ide trajnim nalogom.Generalno je odličan grejs period od 45 dana ako se ceo iznos vrati u tom roku jer nema kamate. U tom slucaju je JEDNA 'rata'.
Do sada sam u životu upoznao samo jednu osobu koja je samodisciplinovana u toj meri. Mada, možda je razlog tome i odlično poznavanje bankarstva.
Фазон је да иду празници,узме се кредитна,добро се потроши и задужи.Не отплати се дуг до 30.6. јер новца никад доста а онда на 300 дин. додају и 200 за кредитну...Благо оном ко има дисциплину да не улази у дуговања било које врсте ал ако мора онда је класични кредит најбоље задужење,најмање боли.Znači nema mesečnog održavanja za karticu, a plaćaš 300 dinara mesečno za progresiv paket, ja sam skapirao da je promocija da ne plaćaš održavanje ni za jedno ni za drugo, pa sam se začudio.
@ alfaunits samo mi nije jasno na koju foru si dobio Master u Intesi za dž. Imam ga i ja, ali u sklopu HIT računa koji, jelte, nije dž
Tek to je misterija!Meni je dzaba Magnifica racun, ne secam se zasto.
Ne, imao je neki razlog zasto je meni besplatan, ali ne secam se sadaTek to je misterija!
***, ti dođeš Intesi, kao stena Telenoru![]()
Pa i nije, promocije za kartice stalno imaju neke dobre popuste kod raznih lokalnih firmi. Kod nas to uopste nije irazeno, osim kod Intese, dok vani bez toga ne vredi da ides u kupovinu, uvek ces vise platiti.Traziti neke povoljnosti u kreditnoj kartici je pogresno.
Zar prve dve i zadnja nisu kontradiktorne kada su u istom pasusu?I nije nevažno ono što sam ranije već pisao - građenje kreditne istorije. Ako imaš istoriju redovnog plaćanja obaveza po kreditnoj kartici, lakše ćeš dobiti ozbiljan veći kredit, ako ti zatreba. Dakle, ko može da dobije kreditnu karticu za dž, savetujem da ne koristi, čak i kada mu je treba.
Ništa čudno, pošto banke deru kožu za aparate za kartice. Malima se uopšte ne isplati da ih imaju.Novi trendovi, danas odbili da mi naplate sa kartice u prodavnici.
Racun bio nesto sitno 4xxdin, kaze kasirka od danas neprimaju vise kartice za racun ispod 500din.
Druga prodavnica u komsiluku (prva odjavila aparat, kaze gazda ne isplati im se). :smoke:
Ja koliko znam, a prilicno sam siguran, ne placa se ni jedno ni drugo odrzavanje. Znaci sve je besplatno do 30.06. i debitna i kreditna.Znači nema mesečnog održavanja za karticu, a plaćaš 300 dinara mesečno za progresiv paket, ja sam skapirao da je promocija da ne plaćaš održavanje ni za jedno ni za drugo, pa sam se začudio.
Novi trendovi, danas odbili da mi naplate sa kartice u prodavnici.
Racun bio nesto sitno 4xxdin, kaze kasirka od danas neprimaju vise kartice za racun ispod 500din.
Druga prodavnica u komsiluku (prva odjavila aparat, kaze gazda ne isplati im se)
Ne pricaj polu-istine i neistine. U svetu je standard da ispod 1.5EUR/2GBP se ne daje placanje kreditnom karticom. Mozda negde moze, ali jako cesto mi se desilo da ne mogu vodu kupiti, kada nemam kesh ili mi se ne sitni, jer ne daju da se placa karticom za 1.5eur koliko dodju 2 flase vode uglavnom.Takve prodavnice jednostavno treba bojkotovati. Svedska ukida kes na nivou cele drzave, a ovi se nasli pametni da stavljaju neke limite na POS terminale.
Pa ne isplati se kada im na 200din uzmu 20-30RSD, tebi bi se isplatilo?I malo sutra se ne isplati, marze uopste nisu tako naivne u maloprodaji, ali banka mora da naplati za transakciju od trgovca, a ne na teret kupca.
Ta kartica mi nije bila jasna. Ona se je kod nas probila kao jedina koja je vazila u inostranstvu dugo vremena, inace... "who that?"Primer; sećam se a smo u firmi pre nekih 7-8 godina dobili ponudu primamo plaćanje Diners karticama. Provizija je bila 5 ili 6% onda. Naravno da smo odbili.
Pa ne isplati se kada im na 200din uzmu 20-30RSD, tebi bi se isplatilo?
A sto se Svedske tice, pogledaj prvo koliko se stanovnistvo sada buni zbog toga, i sa pravom!
Naravno da ima tih uslova. Postoji provizija i minimum naplate. Tu je problem za male trgovce.Banka naravno ne bi ponudila takve uslove trgovcima da on bude u minusu.
Naravno da ima tih uslova. Postoji provizija i minimum naplate. Tu je problem za male trgovce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari