Ameri vade i preradjuju svoju naftu (najveći su proizvodjač nafte i prirodnog gasa na svetu). Druge zemlje koriste njihove pare (čak i Rusi i Kinezi radije trguju u dolarima). Prave kompletno svoju hranu, tudji resursi im ne trebaju.
Nije tačno. Ja radim odavno sa Kinezima, i oni uvek radije nude cene u dolarima nego u Juanu. To je pitanje tržišne politike.
Što se tiče nafte, misli šta hoćeš, ona njima izvan Amerike više ne treba. Pamti šta sam ti rekao, oni će prvi napaviti alternativu nafti u sledećih 10-15 godina.
Ja ne pišem ovo zato što volim Amere / mrzim Ruse. Mrzeti ili voleti neku naciju je retardirano po meni. Pišem zato što je fakat.
Nema potrebe širiti diskusiju ameri/rusi. U kontekstu ovog treda premisa je: imam problem sa određenom državom, hoću da koristim njihove proizvode i usluge, al' neću da plaćam za njih.
My 2c: validno razmišljanje, nemam ništa protiv, kao neki mali pokret otpora. Pomalo kontraintuitivno, nekako mi ne smeta dokle god je "mržnja" prema nekome, mnogo više me nervira "ljubav", dodvoravanje i slepo emuliranje.
Ko kaze? Mozda imas neki slabiji komp, ali komp bi bukvalno morao ukrasti, i direktno nekoga ostetiti. Ako ne platis igru, ne stetis nekome direktno, bez obzira sto zakon ta dva izjednacava.Zaboravljas cinjenicu da ako si imao za HW koji gura GTA 5,onda ces lako odvojiti 1500 din...
I bas na tom ekonomskom delu je akcenat...
Softver kada se napravi kosta efektivno 0$ da se distribuira. Itekako mogu da naprave razlicite cene za razlicita trzista. Sto je MS i uradio! I svaka im cast sto su jedini, meni poznati veci igrac, koji to jeste uradio. (ne zanima me sta mislite kakvi su im razloziSto se tice MS i njihove politike,to je vec druga tema... svako moze ta trazi koliko misli da nesto vredi,na nama je da li cemo uzeti ili ne...
Ja se trudim da budem legalan bas zbog toga sto vecina nije. Zamisli da zivimo u drustvu gde je uobicajeno biti ubica, da li trebam i ja biti takav ako ne moram?
Offtopic, ali:Čisti kapitalizam, socijalno društvo koje upija druge nacije kao sundjer. Koju pamet nemaju, oni je kupe. Nisu opterećeni istorijom i prastarom kulturom. Menjaju mišljenja preka noći. Prilagodjuju se bolje od drugih nacija promenama.
Softver kada se napravi kosta efektivno 0$ da se distribuira. Itekako mogu da naprave razlicite cene za razlicita trzista. Sto je MS i uradio! I svaka im cast sto su jedini, meni poznati veci igrac, koji to jeste uradio. (ne zanima me sta mislite kakvi su im razlozi)
Npr. u Juznoj Koreji i Kini su bile licence od valjda 10$ - prave licence. Samo da ljudi ne koriste piratske verzije. U JK nisu bile finansije razlog, vec da se ne koristi neproveren softver, jer to je bilo u doba kada 10$ vec nije bilo nista ni za najmanje placenog radnika.
Лепо сам рекао да не плаћам а не да не користим!Preko čega si poslao ovu poruku? Prijateljskog ruskog digitrona sa originalnom ćiriličnom tastaturom?
Не знам да ли си ово мени упутио или неком другом?Znaci ako dobijes na poklon onda je sve ok?Izvini morao sam
![]()
Ja razumem da klinci koji nemaju para skidaju igre za dz. Ne razumem kupujeprodajem koji ovo dozvoljava:
http://www.kupujemprodajem.com/Sve-igre-za-PC-racunar--24145764-oglas.htm?filter_id=20513876
![]()
Више пута поновио, нећу им дати ни динар док год то могу!^
Mislio sam, nemas problem da koristis USA proizvode koje dobijes na poklon, samo ako platis![]()
Ja ako krenem da odgovaram na ovu temu ili će da me banuju ili će da zatvore temu. Najjače je da ne plaćaš softver zato što ti je neka država kao nanela zlo pa to je hit nad hitovima od opravdanja. Reci brate ne volim da plaćam rađe dajem pare na pivo i to je to. Ja ne znam samo što se ovakve baljezgarije dopuštaju na forumu.
Kako si i pomislio tako nešto? Zar stvarno misliš da će jedan vitez od ćirilice da krade softver i zrači ispred nekog američkog IPS monitora bez nekog uzvišenog razloga?Najjače je da ne plaćaš softver zato što ti je neka država kao nanela zlo pa to je hit nad hitovima od opravdanja. Reci brate ne volim da plaćam rađe dajem pare na pivo i to je to. Ja ne znam samo što se ovakve baljezgarije dopuštaju na forumu.
Reci brate ne volim da plaćam rađe dajem pare na pivo i to je to. Ja ne znam samo što se ovakve baljezgarije dopuštaju na forumu.
Naravno. Sve su to smislili cia i masoni da zrače Srbe.
Ja razumem da klinci koji nemaju para skidaju igre za dz. Ne razumem kupujeprodajem koji ovo dozvoljava:
http://www.kupujemprodajem.com/Sve-igre-za-PC-racunar--24145764-oglas.htm?filter_id=20513876
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari