- Učlanjen(a)
- 24.09.2011
- Poena
- 290
igraonica, tada najpopularnija u kraju.[/SPOILER]
Kako se zvala igraonica ?
igraonica, tada najpopularnija u kraju.[/SPOILER]
Nisam jos potpuno legalan ali jesam prilično, zahvaljujući besplatnim alternativama.Wtf...
Iluzorno je diskutovati o tome ovde posto sam poprilicno siguran da 99% koristi pirateriju a pricati kako "furam legalni windows al mi nije strano da crackujem igricu" i slicno je potpuno isto kao i da koristis kompletno piratski program. Znaci nije stvar principa. Ako neko zaista nikad nije koristio pirateriju [u bilo kom formatu] skidam kapu.
Takodje ne razumem hejt prema ljudima koji valjaju diskove. U cemu je problem gde neka x osoba nareze y broj materijala na odredjeni medijum i prodaje? Koga je on to prevario i kako? Piraterija je svuda oko nas i da nije bilo nje i da je sve moralo da ide legalnim putem ovde bi nas bio 99% manje i ne bi imalo skoro ni sa kim da se diskutuje.
Placanje software-a u poslovne svrhe je a MUST u vecini slucajeva zato sto se firmama ne isplati da rizikuju da ih neko uhvati sa piraterijom a ne zato sto insistiraju na tome. Da po zakonu piraterija nije kaznjiva ne bi niko nista placao jer bi tako profit bio veci tako da se opet vracamo da nije stvar principa vec ljudi ne zele kaznu.
A ovaj rebel fazon gde se piraterija koristi da bi se osvetio zapadu je LOL![]()
Jajara je jajara, ugled u drustvu nije bitan. Eno imas seriju o Eskobaru, poceo kao sitni krijumcar svega i svacega pa presao na drogu. Mislis da je on bio bolji covek dok je krijumcario televizore i krompir? Pre bih rekao da je bio dzukela od pocetka, samo mu se ukazala prilika da igra na veliko i ima veci uticaj na svet koji ga okruzuje.
Znam coveka koji je valjao tepihe i svercao kojekakvu robu u staroj Jugi. Taj covek je danas globalni igrac u trgovini oruzjem. Znam jos jednog koji je bio sitni lopov i propalica pa po izbijanju rata dobio signal da se prikljuci "pravoj" struji i preko noci postao direktor banke koju je opljackao, pobegao u Srbiji i danas je postovan i mocan covek. Njegov sin se po medijima provlaci kao veliki plejboj, bivsi sportista. Meni su kao klincu od pet godina doneli Arkanovu sliku da ljubim i kacim na zid. Posto je cale odbio, nismo prosli u "odabranom" drustvu i nismo uspeli u zivotu. Iako je on pre rata bio cenjen i uspesan covek.
Prva i osnovna greska je sto se prasta jajarama na dnu i njihov stetni uticaj pravda kroz beznacajnost tog uticaja u globalu. Jedina razlika izmedju tog sitnog lopova i onog velikog je sto je neki sitni u jednom momentu dobio priliku, prigrabio je, slozile mu se sve kockice i uspeo u zivotu.
Na ovom podneblju omiljeni sport je pljuvanje u dalj
Овде се превише свега нагомилало и тешко да ће нека власт, осим да дође неки Атила, да реши проблем. Колико год сви причали о томе да хоће да нам буде боље, сви хвале шверцере који додају проблем (не кажем да би без њих било боље али зрно по зрно ... два зрна) и оне који не плаћају (шта год било) чиме само појачавају потребу за Атилом. Па ако је у једном тренутку неко ко ће касније да буде ПМ могао да позива на неплаћање, како да се објасни народу да то није у реду и да је било једнократно и наменски? Ни он сам касније није могао да реши тај проблем који је направио.2. Ova bagra na vlasti, a ni prethodna nije bila ništa bolja hebe mamu sa nametima, tako da koliko god novca zaradio, radim za tu bagru i u tom smislu mi ne ostaje viška novca za softver da kupim iako čekam dan kada ću platiti licencu za Total Commander, WinRAR, te uplatim donaciju za IMGBurn i druge programe, ali taj dan nikako da dođe.
Što se hejta prema uličnim prodavcima tiče, star je jasno. Ako si nešto nabavio besplatno tako što sam ti ja to omogućio i ostali u torrent swarmu i ti to posle naplaćuješ, e to po meni samo sisići mogu da rade.
Да ли неко мисли да је тада могло да се деси да неко одавде или са фри шопова носи то у швабију и продаје по цени испод оне која тамо важи? Колико је уопште данас цена Марлбора код њих а колико код нас или у неком фри шопу?
Пиратерија је део целе приче у смислу да је најприсутнија у друштвима без реда и закона, али мислим да је то непланирано позитивна појава, зато што омогућава образовање људима без средстава.
Niti nemoj to da pravdas vekovnim neprijateljima jer te to samo izjednacava sa njima..
@G@W
С обзиром да су велике корпорације као Микрософт, Епл, Ибм итд. све производи "гази преко лешева за профит" либералног капитализма, који добробит човечанства не познаје као концепт, нећу плакати за пиратеријом, нити ја лично осећам неки морални проболем...
Не знам да ли си ово мени упутио или неком другом?
Ако је мени, какве везе има поклон са пиратеријом?
Највећа могућа "пиратерија" је то што раде каубоји. Упадну у туђу земљу и користе све што им се прохте!
Зашто би највећим лоповима плаћао било шта ако су они дошли у моју земљу, откинули комад и тамо саградили највећу војну базу у Европи?
Да ли они плаћају некоме за то?
Такође, изазивајући кризе, огроман број малдих стручњака одлази код њих и онда они користе то бесплатно, односно, добијају школован кадар за џ да би њихов ум после паковали у made in usa.
Ко то не види, ок, његов проблем.
@G@W
С обзиром да су велике корпорације као Микрософт, Епл, Ибм итд. све производи "гази преко лешева за профит" либералног капитализма, који добробит човечанства не познаје као концепт, нећу плакати за пиратеријом, нити ја лично осећам неки морални проболем са тим.
Од софтвера само плаћам нешто од игара за које сматрам да су одличне као нпр. Company of Heroes. Једино би ме било би ме блам да користим (за посао или игру) пиратски софтвер неког малог студија, притом да га нон-стоп користим а не испробам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari