Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

f7b0a3b87beb7c0c9a8e81a8e1b4dea1.jpg

^ Samo beta verzija ima srpsku cirilicu. Objasnjavano je pre par mozda 10, 20 strana, sta znam, kako da se prijavis za beta program.

Poslednja izmena:
Ево скинуо ћирилицу, нисам се пријављивао нигде само скинуо апликацију са гоогле сторе

Bilo pre 10 godina. A onda je prepoznavanje govora uznapredovalo svetlosnom brzinom.

Naročito srpskog jezika. Što ne diktiraš malo guglu reči? He-he. Ovde bar nema grešaka, kao kod kucanja. Ne mislim da googlu narediš da nazove Miška, a on nazove Krušku, već pisanje dužih tekstova. Nema zamaranja ruku kao kod tipkanja.

Poslednja izmena:
Razvija se za one jezike za koje ima tržišta. Dobro je da imamo predikciju u tastaturama, do pre 2 godine smo morali da se dovijamo. Mislim na srpski jezik.

Ovaj post je gotovo u potpunosti napisan pomoću google glasovnog unosa. Moguće je takođe glasovno pozivanje i to na srpskom jeziku, doduše uz dve dodatne aplikacije i to odlično radi. Ono što je još uvek problem su znaci interpunkcije, velika slova i slično, a to se može dodati kasnije. Hand writing nije savršen, takođe greši i znatno je sporiji od glasovnog unosa.

Mogu da zamislim koliko dugo si ga radio. He-he. Naročito je praktično u punom busu ili autu koji se trućka i govoriti guglu i tipkati. :D

Zamisli situaciju, "govoriš" devojci SMS, a baba se umeša. Sine, dodaj mi korpu s kupusom.

Poslednja izmena:
Pa u autu je neuporedivo prakticnije diktirati, nego tipkati. To je velika mana touch telefona, sto ne moze slepo da se kuca.

Pa tada nije praktično ni hand writing koristiti. Trebaju ti obe ruke, za ovo samo jedna. Zapravo sam brzo napisao, kao i ovo, treba vremena ubaciti interpunkciju.

Pa u autu je neuporedivo prakticnije diktirati, nego tipkati. To je velika mana touch telefona, sto ne moze slepo da se kuca.

Da, i što se privatnosti tiče. Auto bruji, ti se dereš u mobilni, a ovi oko tebe mrmljaju: Daj, začepi više. Google Handwriting je tek u test fazi. Mene je oduševio. Koristim hrvatsku predikciju za svaki slučaj i nema ama baš nikakvih problema.

Ja imam tablet. Nemam mobilni. Možda na vašim 4-5 inčnim ekranima stvarno deluje teško koristiti to. Na tabletu je uživancija.

Takođe nema šanse da Handwriting piše brže od SwiftKey Flow :d.

Jel moze preporuka za neki dobar free player za muziku prvenstveno ali da može i video da pušta

Ima kad se istreniraš. A i dobro je za ruku, da ne zaboraviš da pišeš. 10 godina samo kuckam, olovku nisam uzeo u ruke. Ne valja to.

Brate, dok ti napišeš slovo A ja sam već izvukao celu reč...

Ovaj post je gotovo u potpunosti napisan pomoću google glasovnog unosa. Moguće je takođe glasovno pozivanje i to na srpskom jeziku, doduše uz dve dodatne aplikacije i to odlično radi. Ono što je još uvek problem su znaci interpunkcije, velika slova i slično, a to se može dodati kasnije. Hand writing nije savršen, takođe greši i znatno je sporiji od glasovnog unosa.
Koje su to aplikacije?
Kako si to izveo?

Brate, dok ti napišeš slovo A ja sam već izvukao celu reč...

Iskreno, koliko dugo si ga koristio? 15 minuta i odustao. Ja ga koristim više od mesec dana i sve bolje mi ide. Tako je bilo i sa programom Subrip. U početku sam mislio: Šta će meni ovo? Ovo je nemoguće koristiti. Posle mesec dana sam ušao u šemu. Sada ne mogu da živim bez njega. Ripovao sam preko TV-a više od hiljadu profesionalnih prevoda.

Pisanje nikad neće biti praktično ni komforno poput tipkanja.
To što je tebi draže pisanje od tipkanja je nešto drugo.
Google Handwriting je možda budućnost pisanja na androidu ali je prošlost što se tiče komfora i brzine unosa, tipkanje ostaje broj jedan još dugo vremena, dok ga ne zameni nešto drugo, a to pisanje neće biti, veruj mi na reč.

Poslednja izmena:
Ali predikcija tipkanja je dobra samo za engleski. Za srpski to nikad neće ići tako glatko zbog brojnih padeža, neunesenih reči u rečnik i slično. Imam i ja instaliranu swiftkey. Naravno da je koristim za google pretragu. Voice koristim kad hoću da zovem nekoga, da ne tražim u imeniku. Handwriting koristim ako pišem neki duži tekst, jer ruke mi se umore od kuckanja dužeg od tri minuta.

Koje su to aplikacije?
Kako si to izveo?

Tasker, Autovoice i Autocontacts aplikacije su potrebne. U suštini ovaj Autovoice prosleđuje komande iz Google Now do Taskera, a Autocontacts je plugin za Tasker koji poziva željeni kontakt. Treba znati osnovne stvari u Taskeru, ako te interesuje potraži yt kanal Armando Ferreira, ima sve video tutorijale za to. Ovaj Autovoice+Tasker su moćna kombinacija, dobijaš sve moguće custom glasovne komande u Google Now i to na srpskom.

Verovatno je ovde neko izvalio aplikaciju za wallpapere Tapet, ko nije:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sharpregion.tapet
Posto imam qhd ekran uvek mi je bilo zeznuto da nadjem dobre wallpapere u punoj rezoluciji i dobrog kvaliteta , a dobra stvar kod ove aplikacije je sto se wallpaperi generišu u aplikaciji za rezoluciju fona na kojem je instalirana, nema skidanja sa neta, sve je full. Plus su svi naravno material design. Odlicna stvar, probajte

Mana glasovnog unosa je u tome što te svi čuju šta govoriš. Zato, u takvim slučajevima, treba preći na neki unos preko ekrana.

Počeo je da me nervira SwiftKey...

Jel se promenilo nešto sa Google tastaturom, srpskim i predikcijom?

I dalje samo ćirilica? Jel moze to nekako da se sredi, nova Google tastatura, qwerty us raspored , ali sa predikcijom i srpskim rečnikom?

Znam da swype i SwiftKey nude to, ali kod obe me ponešto nervira. Ne mogu da verujem da SwiftKey i dalje nema disable pop-up on key press opciju. Izluđuje me to...

Vrh Dno