Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mr.Big svaka cast! Fenomenalne!

Bravo MR.BIG, baš mi se dopadaju fotke.

*** Marti sad si postao i clan zirija za izbor za Miss 😀 .... ja pocinjem da sumnjam da si ti stvarna osoba 😀 😀 😀 ....

Sta je ovde Photoshop .... jel treba opet original da postavim da skapiras da je dobro osvetljen .....

Evo jos jedna za tebe ..starija ali sigurno mislis da je i ovde Photoshop na veliko radjen ....toliko o tvom znanju

btw: ...bio bi red da okacis koju svoju fotografiju pa da ovi momci bar vide ko se krije iza reci .....

i probaj ali samo probaj da zamislis da na svetu postoji i drugi tip fotografije od fotkanja coveka kako cita smrtovnicu na nekom drvetu .... btw: taj tip fotografije izuzetno cenim i volim da vidim takve fotke ....

Poslednja izmena:
I sta? ... treba da ostavim sivi papir da bi ostala fotografija? Ne razumem .... Cak je i pozadina fotografija.... niko da pita "kako si osvetlio fotku, modela" ....svetlo prica pricu ...bilo natural ili blicevi, flesh glave ....

Lightroom, Photoshop sluze da poprave fotografiju .... Recimo fotke pejzaza na primer koje vidjamo po netu i divimo se ....mislite da je 90% tih fotki tako uhvaceno aparatom? Ne vidim razliku u popravljanju takve fotografije i menjanja pozadine na studijskoj ..... Ovaj momak na karikama ...osnovne korekcije , kontrast, ostrenje i cao .... ali priprema za nju je bitna ..i nije bila jednostavna ....ponovili smo pozu 20 puta da bi dobio dim iz masine u pozadini kako sam zeleo...

Poslednja izmena:
Nije u redu komentarisati subjekat fotografije u negativnom kontekstu. Po čemu se to onda razlikuje od komentarisanja tuđih devojaka/žena/dece/pasa/autoportreta?
Molim vas da se uzdržite od takvih komentara ubuduće, a svako komentarisanje da se svede na tehnički/umetnički deo fotografije. Uostalom, to je pravilo broj 3 iz prvog posta ove teme.

Pogotovo što možete da dobijete batine od pomenutih osoba 😀

On topic, MR.BIG, njegova desna noga je preeksponirana, pomalo odvlači pažnju.

U pravu si ..dim je presao preko noge 🙂 i malo jace svetlo sa te strane.... ali eto ... ali tu zaista nisam zeleo perfektnu fotku kao iz studija ..tj. da ne bude jednako osvetljena sa obe strane ... mozda bi bilo bolje ...

komentarisanje modela ...necu komentarisati 😀

Poslednja izmena:
*** Marti sad si postao i clan zirija za izbor za Miss 😀 .... ja pocinjem da sumnjam da si ti stvarna osoba 😀 😀 😀 ....
Sta je ovde Photoshop .... jel treba opet original da postavim da skapiras da je dobro osvetljen .....
Evo jos jedna za tebe ..starija ali sigurno mislis da je i ovde Photoshop na veliko radjen ....toliko o tvom znanju
btw: ...bio bi red da okacis koju svoju fotografiju pa da ovi momci bar vide ko se krije iza reci .....
i probaj ali samo probaj da zamislis da na svetu postoji i drugi tip fotografije od fotkanja coveka kako cita smrtovnicu na nekom drvetu .... btw: taj tip fotografije izuzetno cenim i volim da vidim takve fotke ....
O tome smo vec raspravljali ranije, nemam nameru ponovo. To sto ti radis ja ne cenim, ne smatram fotografijom i za mene je to shund. Sve dok ih kacis ovde budi spreman da te kritikujem. Za mene su sve tvoje "fotke" iste, nemastovite, losa kompozicija, sve je deja vu, facijalne ekspresije, kolorit, zloupotreba PS-a itd. Ako ne mozes da ponednes kritiku, ako tvoj ego to ne moze da podnese vec ocekujes da te svi tapsu po ramenima i kazu jao wau i slicno tome, zivis u nerealnom svetu! Stavi me lepo na ignore i tacka.

edit - sto se krijenja iz reci tice - vecina ovih momaka je bila u prilici da vidi moju samostalnu izlozbu prosle godine, vidi moje radove tamo gde treba i gde ja zelim da ih pokazem. Nemam nikakvu potrebu da se bilo kome dokazujem ili pravdam.

Poslednja izmena:
😀 😀 😀

Ma kakva ignore lista ..... problem sa egom imas ti ....

Ti pokazujes svoje radove gde ti mislis ja gde ja mislim .... ne vidim reci o dokazivanju ili pravdanju .... to si opet to nesto smislio u svojoj glavi .... Pravis izlozbu i pozoves 30 ljudi koji te gotive ... Okaci ih ako nemas problem online i predstavi ih sirem auditorijumu ...i budi spreman na kritiku ili reci hvale ako su dobre ... Ja stvarno nemam problem sa tim kao sto ti imas sa mojim fotkama ...a da nisam spreman na kritiku ne bih fotke postavljao javno vec bi isto napravio izlozbu u svom selu

No, misljenje je kao i guza (da budem fin) ....svako ga ima

Poslednja izmena:
Iako ne volim Bigove fotografije, samo zato sto su cesto iste. Ja ga potpuno razumem. Ako pogledate ljude koji se bave bodybuildingom koliko nemaju ukusa, normalno da ce da se loze na fotografije koje su diskutabilnog ukusa. Ovde ne mislim na njega, nego na druge kad vide njegove radove i oce da on ponovi ono sto vide. Sreca poslednjih godina se tu dosta preplice fitness, pa se stvari malo popravljaju sa estetske prirode. Ono sto bih ja voleo da vidim jeste sta Big fotografise u slobodno vreme 🙂.

Sto se tice ovih sto se gade zenskih mišića, pa dobro je l mislite da je ona stvarno svaki dan i dok lezi i gleda film 🙂. Dobro, zenski bodybuilding za cas ode u bizarno, al neki ovde kada bi i jednom pipnuli devojku koja se ozbiljno bavi fitnesom, odbojkom ili cak kosarkom, promenili bi pricu koju pricaju 🙂. Vecina zena kod nas su samo kosti i salo, s jedne strane sto je kultura zenske rekreacije na nivou Saudijske Arabije, a sa druge strane sto je zenama daleko teze da regulisu salo i mišiće. I vi ih na keca napadate sto imaju malo mišića. Ne branim devojku sa fotografije, vec pricam generalno. Mada joj ne fali nista, pod uslovom da cuva zdravlje 🙂.

Misljenje je stvarno kao dupe... Meni se dopada to sto radis, samo tako nastavi a jednostavno ignorisi sta Marti prica, on je u nekom svom posebnom svetu. To sto mu se ne dopada sta radis sa fotografijama ne znaci da ce specijalno zbog njega da bude otvorena posebna tema, to se nece desiti budi uveren.

😉

Evo par komada iz slobodnog vremena ...

Sta cu ... kad nisam vezan uz MMA i Body Building a jesam stalno...uhvatim moju macku da smaram aparatom 😀

Poslednja izmena:
Ma kakva ignore lista ..... problem sa egom imas ti ....

Ti pokazujes svoje radove gde ti mislis ja gde ja mislim .... ne vidim reci o dokazivanju ili pravdanju .... to si opet to nesto smislio u svojoj glavi .... Pravis izlozbu i pozoves 30 ljudi koji te gotive ... Okaci ih ako nemas problem online i predstavi ih sirem auditorijumu ...i budi spreman na kritiku ili reci hvale ako su dobre ... Ja stvarno nemam problem sa tim kao sto ti imas sa mojim fotkama ...a da nisam spreman na kritiku ne bih fotke postavljao javno vec bi isto napravio izlozbu u svom selu

No, misljenje je kao i guza (da budem fin) ....svako ga ima
Ja pozvah 70 a na otvaranje doslo preko 250 ljudi, culi ljudi, to nesto znaci izgleda. Izlozba je 2x produzavana, poseta skoro 1000 ljudi, ukupno trajala 5 nedelja, svi radovi prodati, neki cak i preko bare. Izlozba bila javna, cuo sam svasta o radovima, dobro i lose, sve sam, hvala na pitanju dobro podneo.

Gizmo, taj posebni svet se zove svet fotografije a ti si od njega udaljen nekoliko desetina (svetlosnih) godina, zato se iskuliraj malo u ovoj temi!

I sta? ... treba da ostavim sivi papir da bi ostala fotografija? Ne razumem .... Cak je i pozadina fotografija.... niko da pita "kako si osvetlio fotku, modela" ....svetlo prica pricu ...bilo natural ili blicevi, flesh glave ....

Lightroom, Photoshop sluze da poprave fotografiju .... Recimo fotke pejzaza na primer koje vidjamo po netu i divimo se ....mislite da je 90% tih fotki tako uhvaceno aparatom? Ne vidim razliku u popravljanju takve fotografije i menjanja pozadine na studijskoj ..... Ovaj momak na karikama ...osnovne korekcije , kontrast, ostrenje i cao .... ali priprema za nju je bitna ..i nije bila jednostavna ....ponovili smo pozu 20 puta da bi dobio dim iz masine u pozadini kako sam zeleo...

Nisam se iskazao da li je rezultat tvog rada loš ili je odličan, tema mi ne paše, pa samim tim ni ne komentarišem, ali bilo bi lepo videti i neku drugu temu od tebe.

Dejvid Birn je pre par godina ostao bez prestižne britanske nagrade zbog dodavanja fotografije oblaka na fotografiju ribarskih čamaca na plaži. Žiri to nije provalio, slika je moćna, ali kad im je ukazano šta je dorađeno, izvršili su diskvalifikaciju sa obrazloženjem da to više nije fotografija zato što je pređena granica između stvarne fotografske impresije i želje da se prikaže ne kako nešto stvarno jeste već kako bi trebalo da bude. i nagrada je prešla u ruke drugoplasiranom...

NG je diskvalifikovao pobednika zbog brisanja plastične kese sa snimka. WPress zbog brisanja vrha stopala i kropa...

Gizmo, taj posebni svet se zove svet fotografije a ti si od njega udaljen nekoliko desetina (svetlosnih) godina, zato se iskuliraj malo u ovoj temi!

Pa šta ako i jesam? Onaj ko treba iskulira si ti, došao si ovde da blatiš tuđ rad zato što ti se ne dopada? Profi fotografu kojem je došlo 250 ljudi na izložbu, spusti se na zemlju, nemaš nikakve beneficije nad drugima zbog toga.

Ja ne ume da dozivim fotografije koje pravi MR.BIG, ove sa bilderima. Cenim da su sto se tice svetla postavke itd besprekorne, za to ipak nisam strucan da bi ocenjivao, svakako mi se ne svidja krajnji produkt i mislm da se suvise podilazi trzistu koje nema ukusa. Previse lozenja je na vecini fotografija, napucani likovi u nekim pozama razjarenog bik, ne razume sta predstavlja takva fotografija, snagu? Pa vecna njih trenira sa skromin tezinama u odnosu na konstituciju, al zato hemija u full-u, da ne pricano o tome da niko od njih recimo u nekom sparingu ne bi ostao na nogamam ni 15 sekundi sa prosecnim bokserom od 70kg telesne tezine, tako da te takve fotke daju laznu sliku. Poenta treninga u teretani je lep izgled, vajanje tela, sto do nekle mogu da razume, tako da po meni fotografije treba to i da predstavljaju, ali na zalost te takve kao sto je fotka u postu #992 dobiju istu lozacku pozadinu kao ova zadnja po sam red nema smisao koji ja mislim da bi trebalo da ima. Covek ovo radi pre svega zbog posla, a trziste diktira i namece standarde po kojim ce se raditi, tako da sem stapanja sa masom ja ovde nista drugo ne vidim, a to ne volim 😛 Sad sam ja kao kompetentan heeheh 😀

Ove fotke sa borcima su odlicne i pokazuju bas ono sto je karaktersiticno za ovaj sport, surovost 😉

Poslednja izmena:
@Gizmo - Tudji rad se kritikuje, ne blati. Blatiti se moze samo necija licnost. Imas dovoljno godina i trebao da znas razliku izmedju tih stvari. Zato ti kazem da iskuliras malo u ovoj temi.

*******i .. Bodi Bilder i MMA borac .. to se ne uporedjuje ...ni MMA borac ne bi izdrzao jedan surovi BB trening veruj mi ...znam .. dva razlicita sveta ... i ja cenim oba .... Znas kada stavim 150kg na benc ne da izgledam surovo i pravim grimase nego je tako .... Probaj 20 podizanaj na karikama kao onaj gore pa ces videti svoj izraz lica .... I ne vecina njih ne trenira sa laganim tezinama i ne vecina njih ne uzima hemiju u full-u kako kazes 🙂 ....

No tema je fotografija i cenim i postujem svacije misljenje ..... nekome se svidja , nekome ne ....

@Gizmo - Tudji rad se kritikuje, ne blati. Blatiti se moze samo necija licnost. Imas dovoljno godina i trebao da znas razliku izmedju tih stvari. Zato ti kazem da iskuliras malo u ovoj temi.

Ne možeš da mi kažeš da iskuliram. Jedno je kritika, drugo je ono što ti radiš, i ne možeš sam da uvidiš tu razliku, zato što si previše opčinjen sobom i svojim radom. Bilo šta što odudara od klasične fotografije osuđuješ jer se ne podudara sa onim šta ti smatraš da je fotografija. Lepo maskiraš svoje postove u suptilnu provokaciju, vidi se da si inteligentna osoba, a kolege moderatori ti mnogo tolerišu jer ne umeju da prepoznaju šta radiš.

@ Gizmo - :d *** kakve ti gluposti decko pricas, daj zaustavi se malo. Jeste, kolege moderatori su ti budale pa ne umeju da prepoznaju sta ja radim ali veliki Gizmo ume! Samo se blamiras, kako nesto napises, uzas.
Jel ti umes da razlikujes neke stvari u zivotu???
Jel sam ja nesto rekao protiv Mr. Biga kao licnosti!? Da li sam rekao da je ruzan, da mu je noga kraca, da ima palac ko aligator, da mi je machka vrljava, pisha mala, kola spora a on ludak koji zivi na pilulama u najvisoj kuli, chudnog zamka u Kuli, sto je opasan drvecem sto govori. Koliko vidim nisam. E da jesam onda bi tvoje moderatorsko superinteligentno velichanstvo moglo da reaguje.
U medjuvremenu nauci neke stvari, nauci sta je kritika, sta je neslaganje i zasto covek ima pravo na to, a nema pravo da vredja licnost drugoga. Ko pomesa te dve stvari obicno, u svarnom zivotu, ima potrebe za strucnom pomoci.
Jos jednom, kritika i kako ti rece blacenje, su dve sasvim razlicite stvari...

Poslednja izmena:
Hvala ti što brineš da li se blamiram ili ne. Ajde sad lepo se suzdrži od postovanja u temi neko vreme, ili kako si ti meni rekao "iskuliraj".

U redu je, spustite loptu malo. Uvek nastane frka oko MR.BIG-ovih fotki.

Mislim da je Misko78 najbolje objasnio o cemu se radi i cemu ova tema treba da sluzi. Jedni ih dozivljavaju na jedan nacin, drugima su repetativne i dosadne jer spadaju u digital art, a ne u cistu fotografiju. I sta sad hocete, da zatvaramo temu ili da spustimo malo tempo pa da nastavimo dalje?

Obe strane su u pravu i nisu u pravu, svaka na svoj nacin, ali to moramo nekako da prevazidjemo, a kako smo svi odrasli ljudi valjda mozemo da se dogovorimo oko toga? To vazi i za mod ekipu koja ovde ucustvuje u diskusiji, takodje.

@MR.BIG
Da se ne bavim sportom zadnjih 22god box i teretan, ne bih dao takav komentar, ovo sto fotkas gledam svaki dana na treninzima tako da dobro znam sta pricam 😉 Fotografije bi trebalo da predstavljaju ono sto bodi bilding ustvari jeste, umetnost vajanja tela, tako da su to dve umentnosti koje su se zbog hemije u njima i trzista koje trazi takav reklamni materijal kao krajnji produkt pretvorile u najgori kic tipa pink televizja, komercijani uspeh je tu ali... Najmanj su fotografi poput tebe krivi za tako nesto, trend ovakvih fotografija verovatno dolazi sa zapada gde je nekom analizom trzista utvrdjeno da ce se ovakvim marktinigom prodati vise suplemnata, koji inace ni u najlepism snovima ne mogu da dovdu toga da neko izgleda kao onaj tip u dimu (a da ne pricam o ovoj dovici na B&W fotki, koje lozenje, ne znam cija je ideja bila da ih onako uslikas 😛) vec samo hemija dobra ishrana i osnovna suplementacija, naravno uz trening, sve u svemu to je nacin zivota... Kao sto rece pricamo o fotografijama, meni kao konzumetu ove lozacke nisu dobre, dok su recimo ove iz ringa super jer na najbolji nacin oslikavaju ono sto se u ringu desava 🙂

Inace dopada mi se tvoj stav o tome da treba radove izlagati sirem uditorijumu, i ako tebi koji imas vec dovoljno iskustva tako nesto nije potrebno, da cujes necije misljenje, ipak to radis sto znaci da ti znaci kako to vidi neko drugi, neko kog ne znas i ko ce bez podilazenja da kaze sta misli o postavljenim radovima 🙂

MR.BIG, prva fotka iz ringa brutalna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno