Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni na G3 deluje zuckasto - cak mi i beonjaca deluje zuckasto...

Na g2 i na monitoru se isto vidi da nije lepo podesen white balance.

Čestitam, nisi mi pominjao da je još jedno dete na putu, baš liči na tatu 🙂 Vidim da si pazario i 85mm 1.8, a čak si ubo 3000. post na forumu, gz za sve :d

Cestitke i od mene, ziva bila 🙂

@ Mrljesana
Ma to vam ovaj zid muti vid 😀 Dobo onda neka bude da sam tako hteo hehe 😛
Aj jos neko neka pogelda, boja koze treba da je dobra, ipak je ovo fotkano ispod obicne sijalice od 100w...

Poslednja izmena:
Dobro je i tako al mi nekako mnogo vuce na pink 😛 ali je sve ukupno bolje posto je bolje odvojena od pozadine... Barem je tako kod mene na monitoru, av panel dobro kalibirsan, jos uz to eizo, bolji nema, a da je av panel 😛

Poslednja izmena:
I ja gledam na eizo monitoru i mislim da treba malo hladnije. Onu prvu mozda -5 tint da ne vuce na pink. Probaj auto pa malo dosteluj po ukusu

Ja više ne koristim Auto za WB u LR, ume da zezne stvar, od sad samo As Shot kako je fotoaparat odredio pa odatle korigujem. Često sam ostavljao Tint kako jeste u fotkama, ali mora i on da se podešava, pogotovo kada je koža u pitanju, naučio sam to na teži način. Prebacujem sve ovo u odgovorajuću temu malo kasnije.

"Obicne" sijalice imaju najvisi CRI od svega, sto znaci da posle sunca daju najbolje boje. Stedljive su najgore pa ledovi nesto bolji, mada tu se uvek stede pare pa se kupuju najgore sijalice.

Fotka jeste mnogo zuta u startu, ali ni sad ne valja, izgleda kao da je spustena saturacija, to treba na RAWu da se radi.

Poslednja izmena:
@ Gizmo
Ja sam pokusao da prebacim, al mi nije uspelo 😛

@ driver
Pogodio si, pored wb na auto i malo podesavanja nakon toga spustio sam u camera standard saturation red za -15 i saturation grenn -40, posto je neka zelena provejavala kroz boju koze, nakon toga se izgubila ali je ostala neodumica da li je dobijeni rezultat dobar...

Vezano za svetlo, nije to samo sijalica, nego i luster koji menja to svetlo, uz to nema dovoljno snage pa ostaje previse bas jakih senki sa kojima vezbam kako da izadjem na kraj, kao sto sam i naveo zato je fotka napravljen i jos par u istim uslovima...

Poslednja izmena:
Jel ovako bolje, meni se vec mesaju boje u glavi hehe 😀

H83A3581-88.jpg

^
Volis ti ove motive 😉

Videla moja zena (akademski obrazovan umetnik) u prolazu ovaj strip gore pa kaze - "kakav je to los air brush!?" :d :d

E moj Marti ..... dokaz da diploma ne znaci nista u zivotu 😀

za one koje interesuje .... evo sirove fotke ... okta gore visoko ...dva rim svetla sa strane i napred zilberica da samo malo razbije senku .... to je to ... air brush sto kaze ovaj filozof gore je da se sakrije ono sto treba ... pozadina neke plocice koje sam davno ufotkao u nekoj radnji 😉

Poslednja izmena:
Dobra ekspozicija, po meni dobro svetlo, fotka isto tako po meni dobra, i na sve to sam uspeo malo da omasim fokus hehe 😛 nadam se da to nije preveliki greh ako je fotka dobra 🙂

H83A3598 copy2 by Nenad Ristic, on Flickr

*******i, ako nečim peglaš kožu, a rekao bih da peglaš, nemoj da gubiš vreme na to trenutno 🙂... Nek žena nađe neki filter za fejsbuk ako baš misli da joj treba, a ti se pozabavi bitnijim stvarima.

@Ninoslav1983
Pra i druga meni su bas dobre 🙂

@Bane
Peglam alatom koji sam napravio u LR, ali ne uvek. Nije neki zahtevan proces, a morao sam kodo ovih "studiskih" zbog loseg svetla pa kad ih ispeglam senke postranu mekse lakse ih izvlacim itd itd. Inace ove fotke ne idu na face, nije ona u tom fazonu niti se iz tog razloga prave vec iskljucivo radi usavrsavanja, mada mozda napravi neki album posto ih ima bas dosta🙂

Poslednja izmena:
*******i, Bane ti lepo kaze da se ne bavis tim, trebace ti jos mnogo vise iskustva da bi to krenuo da radis, jer ovde ne valja ni svetlo ni kadar ni ta obrada. Izadji u prirodu i fotkaj, ne znam zasto si je stavio u cosak shpajza ? 🙂

Hahaha, tako je ispalo, negde smo krenuli pa sam je uhvatio u spremanju da naparavim koju fotku 🙂
A zasto kadar nije dobar ??? Aj sve ostalo negde kontam da treba i moze bolje, recimo od svega meni se kadar najvise dopao kod ove fotografije...

Pa postavio sam i par fotki napravljenih u paraku, ako te ne mrzi aj pogeldaj njih pa daj neki komentar, to su one sa plavim dzemperom...

Ja radim po osecaju i sa jako malo edukacije, nisam jos uvek analizirao tudje redove i tako cu jos neko vreme, mozda je to pogresan pristup, ali prosto zelim da napravim nesto sto je plod samo mog truda i zalaganja a ne kopija necega sto je neko drugi radi, kopija u smislu samog kadra. Gledam dobre radove jako cesto, divim se ako su za divljenje, ali se ne trudim da mi ostanu u secanju ili da kopiram recimo poze i kadrove, vise geledam svetlo i ekspoziciju... Trudim se da razvijem oscaj za dobru fotografiju u svakom smislu 🙂

Koji je ovo materijal na drugoj fotografiji? Svila?

Šta koristiš za rim svetla?

Ribe su vrh

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno