Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I od toga se suše 00 🙂

@ Falcon
Ti si neki saljivdzija ? Pokusavas neku sprdnju da teras samnom ili sta...

Pokusavaju da ti objasne da je selektivna desaturacija (ili saturacija, svejedno) kic.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

To moze i da se kaze kao sto je @n1tr0 naveo da mu se ne dopada, protiv toga nemam nista. Ovako mi izgleda kao podjebavanje, a to tesko da ce da prodje... Par fotki sam i sam komentarisao da mi se ne dopadaju na prehodnoj strani, konkretno i jasno, bez ismevnja.

Niko da da neki pametan, koristan savet, cast izuzecima, a postavio sam milion slika i ja i drugi, ali zato podsmeh ne manjka...

Poslednja izmena:
Hvala druze, i meni se dopada kako sam je napravio, mozda se to vremenom promeni posto kolege kazu da je kic, a ja ne volim kic 😛 kao sto ne volim ni podjebavanje 😉

Ta fotka je napravljena sa ciljem da vezabam obradu, zeleo sam da vidim sta moze da se izvuce iz tako lose fotografije u obradi, losa je jer je napravljena u losim uslovima. Na kraju je ispalo mnogo dobro u odnosu na raw bez obrade, pa sam odlucio da je postavim, mislim da sam to i naveo... Hteo sam da je nazovem lutka od porcelana 😛

Poslednja izmena:
To moze i da se kaze kao sto je @n1tr0 naveo da mu se ne dopada, protiv toga nemam nista. Ovako mi izgleda kao podjebavanje, a to tesko da ce da prodje... Par fotki sam i sam komentarisao da mi se ne dopadaju na prehodnoj strani, konkretno i jasno, bez ismevnja.
Niko da da neki pametan, koristan savet, cast izuzecima, a postavio sam milion slika i ja i drugi, ali zato podsmeh ne manjka...

NR, moras da prihvatis da razliciti ljudi na razlicite nacine komentarisu. Neko ovako, neko onako, da sad ne izigravam necijeg drvenog advokata, ali mislim da Falcon nije ima tu nameru. Naprosto selective je no go, receno ovako ili onako. Nema da se ljutis, niko ne tera sprdnju sa tobom. Ko ironise i balegishe pomalo, to ti je vec jasno do sada aka podsmeh. Sve prihvati i nastavi da ucis...

Marti, ti kada se nasalis samnom da ce kicma da mi strada zbog teskih objektiva, to je sa stilom i zaista duhovuto, ovo je klasicno podjebavanje bez reci ili smajlija samo link, neka me zaobidje sa takvim salama. Umem i ja da se salim na cudan nacin, samo polako ima vremna...

Popodne stize 24-70/F2.8 EF L II 😀😀😀

Poslednja izmena:
Ja ne bih generalizovao to za selective color. Ima fotografija koje sam video i koje su mi se bas svidele, doduse nema ih puno 🙂. Pa cak i u visokobudzetnim filmovima sam video da koriste SC za neke scene kada hoce da naglase nesto na njima. Samo ne treba preterivati ni sa time, ali nisam ni za totalnu zabranu 🙂

slazem se sa dexter87 ..... legne to na poneku fotku samo tako ...

ja iz zezanja uradih ovo i kupcima se svidja a kupcu se u zube ne gleda 😀

U gužvi sam velikoj danas, ne stižem da ispišem celo obrazloženje. Selective coloring je no-no u fotografiji (kao i prenapucani HDR, plastična koža, svetleće oči i sl. hitovi).

Pa dobo, nemoj onda ni onako, malo bezveze izgleda u temi gde gotovo niko nista pametno da kaze jos je samo falilo nesto ovako... Razumeo sam poruku sireg auditorijuma 😉 a slazem se i sa dexter87, ja imam svoje razloge zasto sam tako uradio, koje sam i naveo, dobro lose meni se za sad dopada 🙂

Poslednja izmena:
Najs 🙂

Ja sam se sad skoro malo igrao sa makroom, ali je mnogo zeznuto bez stativa i odgovarajućeg blica. U jednoj ruci aparat, u drugoj blic sa daljinskim okidačem, pa još treba da ufokusiram pauka i držim aparat koliko-toliko mirno. Zahebato 😛

Jedan snapshot u pauzi snimanja videa... aparat mi je ostao na jpegu, a i ND filter na objektivu 🙂...

BANE6032.jpg

Canon 50mm 1.2L @ f1.2, 5D3

Poslednja izmena:
Divim ti se kako smes da ih slikas, ja bezim kao devojcica kad ih vidim. 😀 P.S Odlicna fotka !

Pa ja bih rekao da nije on autor vec da je iz nekog razloga postavio fotografiju poznatog domaceg fotografa-herpetologa (mislim da je lik sa DZ foruma) 🙂

hunder, steta sto je ovako haoticna pozadina iza vrapca.. a on nekako bas ispod cvora tog haosa.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, postavio sam sliku sa naloga koji moj brat Nikola koristi na benchmarku 🙂 jer i ja uglavnom koristim taj na benchu, izgleda da cu morati da napravim sopstveni 🙂

Pa ti si ladno lik sa DZ pod nickom vrste koja je na fotografiji iznad? 🙂 pratim tamo odavno tvoje fotografije, sjajne su.

Konacno nesto smisleno da se desava u ovoj temi 🙂

@hunder
Kapitalac je po meni savrsen 🙂 i vrabac je ekstra bez obzira na pozadinu 😉

@nikola1970
Tvoj radi je suvisno komentarisati, isto sam na zoni video fotke. Sta reci, svaka cast 🙂

Jedna prolecna iz one setnje kalemegdanom kada sam ovekovecio svaki cosak paraka 😀 PS histogram kaze malo preksponirana ali ja to ne vidim 😛 i ne znam da li smeta ovo drvece u pozadini narocito blizu njene glave, ne mogu da ocenim...

H83A2843-2 by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Podeksponirana, tesko da histogram kaze da je preeksponirana 😉

Ja ocigledno ne kapiram histogram kako treba 😛

Kako bi trebalo da bude ???
```.jpg

Ili ne znas sta znaci preeksponirana i podeksponirana? 🙂
Ono sto kaze Mladen.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno