Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Prevara? To je malo grubo ali kapiram sta zelis da kazes. Sa sadasnjojom primenom kriptovalute stvarno nebi trebalo da vrede mnogo ali svi smo svesni da ce uskoro njihova primena biti sve veca. Zbog toga postoje ljudi koji kupuju i cuvaju iste. Kad kazem uskoro mislis na godinu, dve, pet... Nebitno je. Sadasnja cena je cista spekulacija. Ok, neke stvari kasne, to svi vidimo. Sadasnja cena i down trend je odraz toga ali mislim da je jako naivno s tvoje strane sto razmisljas tako. Ti si covek realista, to mi je jasno ali zar ne mozes da pogledas malo unapred? Zar ne mozes da zamislis svet za 5 godina i sebe kako koristis telefon da platis klopu u restoranu npr.?
Ako mislis da ce kriptovalute puci onda prodajes sve. Ako mislis da imaju neku buducnost zar ne mozes da zamislis neku svoju verziju iste?
Ja mogu. Zbog toga me me ne zanimaju stepenice, nemam vremena i ne zelim da se mlatim s trgovinom koliko god mogu. Pravim i gomilam stek i sacekacu vreme da se istovarim. Plan je bio do kraja sledece godine. Mene samo zanima pump kad god bio i nista vise. Sve ovo sto se desava u medjuvremenu je nebitno potpuno.

Ma kapiram ja tebe, ali ti u ocekivanju mega-pumpa ne vidis gomile pumpova koji se desavaju i ne reagujes. Imao si priliku preko 260 da izadjes, palo je bilo na 150, pa opet preko 200, pa ispod 100, pa preko 230, pa ispod 40, pa na 80. Pa zar to nisu pumpovi? Zacrtao si sebi neke ciljeve, koji su mozda nerealni, bolje koristi ono sto je izvesno nego da cekas DRK=BTC ili LTC=650$ ili tako neki apsolutno nerealan scenario. Prevara nije uopste gruba rec, veoma je blaga za ono sto coindesk u sprezi sa nekim drugim ljudima radi. Jako mi lici na Slobinu propagandu 90-tih dovoljno si mator da se toga setis. Od komarca prave slona, od slona pokusavaju da naprave mrava, farbaju istinu a sustina je poprilicno siva. Secam se svojevremeno vesti kako je neki kandidat za senatora u SAD kupio par carapa na BTC ATM masini. To je tako dobar primer da ga nikad necu zaboraviti. A sledeca vest je bila da je neka drzava zabranila BTC. I sad, spin-doctors su ucinili da je kupovina carapa (afirmativna vest) mnogo vaznija nego zabrana neke zemlje...A obican covek neistreniran da odvaja bitno od nebitnog, pa jos i subjektivan (jer ocekuje neke pare uskoro od kriptovaluta) ne ume da vidi sta je tu vaznije i koja je tezina prve, a koje druge vesti. Vidi, LTC=650$ ne bi uopste zvucalo nerealno da se u kripto svetu ista desava. Jedino sto se desava su manipulacije, nema tu nikakvih para van sistema, samo desetine hiljada gologuzana sa po kojim bitcoinom koji kupe i cuvaju. Kad bi jedan milijarder uleteo ozbiljno, svi bi ga pratili. Ali on ima savetnike, a oni mu kazu-cekaj dok vidimo da li ce preziveti.

Student: "Od kako se zezam sa shitovima, zaboravio sam na prokleti ltc i njegov siguran put u propast... "

Koliko ja znam DRK nikada nije bio iznad LTCa. Do duše jeste jedno dva dana pa je otišao duplo dole. Pratio sam ga od samog starta, odličan je za trgovinu pošto mu cena stalno varira. Dođe blizu LTCu pa padne duplo. Ako je to razlog da tvrdiš da je ltc proklet... onda ok. Mogu ti reći da si jako negativan lik i da izbegavam tvoje komentare jel lupetaš pez osnova! Ulivaš uljudima nesigurnost ko pomisli da čita komentar iskusnog kolege. Možda i imaš neko ikustvo ali samo negativno, bar ja to tako vidim. Uredu kada neko upozori na mogući loš scenario ali ti preteruješ u tvojoj glavi je sve crno!

Poslednja izmena:
Koliko ja znam DRK nikada nije bio iznad LTCa. Do duše jeste jedno dva dana pa je otišao duplo dole. Pratio sam ga od samog starta, odličan je za trgovinu pošto mu cena stalno varira. Dođe blizu LTCu pa padne duplo. Ako je to razlog da tvrdiš da je ltc proklet... onda ok. Mogu ti reći da si jako negativan lik i da izbegavam tvoje komentare jel lupetaš pez osnova! Ulivaš uljudima nesigurnost ko pomisli da čita komentar iskusnog kolege. Možda i imaš neko ikustvo ali samo negativno, bar ja to tako vidim. Uredu kada neko upozori na mogući loš scenario ali ti preteruješ u tvojoj glavi je sve crno!

OK, ja lupetam bez osnova a ti lupetas sa osnovama. Dakle, ko prica da je jako losa situacija trenutno, taj lupeta, a ko kaze da ce pump za mesec-dva, taj ne lupeta, taj je car. Odlicna ti je percepcija. PA jel bolje da im ulivam nesigurnost ili da ih lozim da kupuju ltc za 40$ jer ako je skocio sa 4>40, sigurno ce i sa 40>400... DRK je bio dosta iznad LTC-a prilicno mnogo dana, pa ne bih rekao da ga dobro pratis. Razlog zbog kojeg tvrdim da je LTC proklet je taj sto svi u njemu vide drugi BTC i ocekuju da se ponovi isto sto se desilo i BTC-u, a ja smatram da to ne mora i da se to nece desiti. LTC mora imati svoj put. Niko ne radi nista na njegovom marketingu, malo ko i zna za njega van rudarskog sveta. Moji komentari su negativni jer su realni, realnost je jako negativna, hteo ti to da prihvatis ili ne. Realnost je da se kriptovalute veoma sporo, odnosno gotovo nikako globalno ne afirmisu. Razlog za to je snaga onih kojima kriptovalute ne odgovaraju. Odgovor je tacan-banke, drzave i svi drugi legalni zelenasi. I dok je taj odnos snaga takav kakav je, ne moze se ocekivati neki ozbiljan bum. Jasno je da bi mega pump bio sjajna prilika za privlacenje paznje, izvesno je da ce se to desiti jos koji put. Ja bih zeleo da vidim da se razvija jos nesto sem bazne infrastrukture (mreze) koja omogucava da se transakcije izvrse. Sve ono sto se pominje kao bitno, zapravo je smesno.

Poslednja izmena:
Kad kažeš da svi u LTCu vide BTC, verovatno misliš na 1200 dolara. To nije moguće i niko to nije spominjao. Ja lično čekam 50 dolara i mislim da je to sasvim realno u bližoj ili daljoj budućnosti nije mi bitno čak ni dve godine da čekam. Koliko se sećam na 50$ bio onomad, možda me ni sada sećanje ne služi dobro, kao ni za drk? Hoću da kažem da je bolje da menjaš sport ako u ovom tunelu ne vidiš svetlo na kraju. Nije ti to dobro za živce.

Kad kažeš da svi u LTCu vide BTC, verovatno misliš na 1200 dolara. To nije moguće i niko to nije spominjao. Ja lično čekam 50 dolara i mislim da je to sasvim realno u bližoj ili daljoj budućnosti nije mi bitno čak ni dve godine da čekam. Koliko se sećam na 50$ bio onomad, možda me ni sada sećanje ne služi dobro, kao ni za drk? Hoću da kažem da je bolje da menjaš sport ako u ovom tunelu ne vidiš svetlo na kraju. Nije ti to dobro za živce.

Pa i promenio sam ga, trgujem shitovima i osecam se lepo. Povremeno se setim koliko sam BTC-a imao u trenutku konverzije u LTC, i blago se iznerviram zbog toga. Dobro, ne bas blago :). 50$ LTC je bio, ili barem blizu, sto ne znaci da nece opet. Ali kada dosegne 50, razmisli da li ces prodati ili ces cekati 100...pre nego sto doneses odluku, seti se koliko traje agonija posle pumpa, i mislim da ces sa osmehom na licu kliknuti sell...pa makar stigao i do 200 u narednih par dana, znas da ce ponovo u bunar, kad tad. A veruj mi, nista nije nemoguce. 2012. je BTC bio 5$ a u 2013 je vec dosegao 1200. Jedino sto mislim da je malo verovatno da se to ikad ponovi.

Poslednja izmena:
Aj da skratimo pricu... To nije pump koji cekam, to je sitno i to mi nece promeniti zivot. Ja znam da ti to ne mozes da skapiras ali hajde veruj mi na rec da nisam glup, da znam sta radim i da sam svestan svih rizika ;)
Tvoji komentari su negativni jer je negativan trend, kada krene na gore bices pozitivan. O tome se radi. Ti kakvu logiku imas sve kriptovalute bi trebale da propadnu. Ja imam malo drugaciju viziju. Don't mess with another man's vision :D

BTW, tema je darkcoin, ajmo da se vratimo na to.

Bilo kako bilo deuje mi da je DRK usao u pozitivan trend ...

Ako ostanemo u pozitivnom trendu posle ponedeljka kada izadje RC5 i kada mintpal ukine fee onda cemo biti zaista na konju i onda idemo do neba (ne do meseca).

P.S. Naglasavam da su ovo 'baba vanga' procene, koje se zasnivaju na tome da svi ocekuju taj RC5 i da ce ukidanje fee-a mnogo znaciti za promet (svi ce non stop kupovati / prodavati).. To ceka dosta ljudi i onda moze bukvalno sve da se desi (ja sam optimista)..

Biće uptrend do izlaska RC5 pa posle dump. Tako je i do sada bilo. Pa opet isto za RC6 i tako u krug :)

Aj da skratimo pricu... To nije pump koji cekam, to je sitno i to mi nece promeniti zivot. Ja znam da ti to ne mozes da skapiras ali hajde veruj mi na rec da nisam glup, da znam sta radim i da sam svestan svih rizika ;)
Tvoji komentari su negativni jer je negativan trend, kada krene na gore bices pozitivan. O tome se radi. Ti kakvu logiku imas sve kriptovalute bi trebale da propadnu. Ja imam malo drugaciju viziju. Don't mess with another man's vision :D

BTW, tema je darkcoin, ajmo da se vratimo na to.

Nikad ja nisam rekao da si ti glup, naprotiv. I ne bih ti to verovao na rec, zaista, upoznao sam te i znam da nisi. Ja samo mislim da si malo svezan, u trgovini, ali to ce se promeniti vremenom. I mislim da si jako vezan za ono sto si kopao, ali vidim da si i to poceo da menjas (kopajuci XMR i menjajuci u ono sto verujes da ce vredeti vise). A sto se tice kriptovaluta, nece one nikad propasti dok je ova kaubojstina na delu, a nece ni kasnije, jer ljudi vole da se kockaju, i vole da imaju sto veci izbor. Imas gomile novcica koji jedva da se kopaju, mreza im je komicna, pa opet prave veci volume nego neke "prave" valute. I toga ce biti uvek, svaki dan nekoliko njih ce ici gore-dole po 30 i vise % sa preko 100BTC-a volumeom. A DRK je posebna prica...DO sada je uvek pred RC cena isla prvo gore, pa naglo dole. Da li ce biti i sada, videcemo, ja sam izasao za svaki slucaj.

Podrska studentu i svim ostalim diskutantima koji su prestali postovati zbog konstantnog pljuckanja od strane pojedinih clanova.

Zdrava diskusija podrazumeva razmenu suprotnih misljenja! Pojedincima sa cinicnim vokabularom forum verovatno sluzi kao mesto za terapijsko praznjenje...

DRK raste cinjenica ali treba biti oprezan naredne sedmice moze da ode dole lagano zato pratiti, ako krene dole prodat pa taman opet za 3 dana kupit to je nekako cinjenica sa ovim novcicem.

Ko zna. Sutra vec moze pasti na 0.006 a danas ko zna dokle ce. Mada RC6 ne donosi nista toliko znacajno koliko je RC5 doneo ali izgleda da je jako bitne da se ode open source zbog buducih investicija. Verovatno otuda i ovaj skok.

iskreno mislim da DKR ponovo krece u nebo barem mi tako deluje situacija ...

jako brzo se vratio na 0.07 tako da ovo ide voerovatno do 0.09-0.1 (baba vanga procena) ...

baba vanga je ubola ;) jos da znam kada treba prodati mozda bi mogao da zaradim nesta na ovoj berzi (do sada sam uglavnom gubio pare :p )

Nece ovo ici jos mnogo (0.1 maximum ) pa posle mora neki pad i na kraju kao i uvek bacamo novcic
Pismo -> raste
Glava -> pada :p

posto je sad na 9 u 9 veceras prodajte sve pa ce u bunar i onda opet kupovina :p

znaci u tome je stos, e sad cemo da se obogatimo :) (hvala komso) ;)

Dali da se izlazi sada,nesto mi govori da je udario u plafon i da krece polako dole

Auu ludilo. Gde da se izađe kad samo Stellar(str) ide na gore. 99% coina prati negativan trend BTCa.

Ja se igram malo na Mintpalu, gledam da spustim cenu da vidimo koliko je to cvrsto. Malo malo pa udarim neki order od 100 komada i odmah idu 3 ordera ispod te cene.

Edit: Nije jos vreme za prodaju. Cim sam malo pogurao cenu dole pojavio se buy order sa 500 komada. Inace, otkako je ovaj skok krenuo neko diskretno kupuje gomilu novcica. Trudi se da ne dize cenu koliko god je moguce ali uvek se pojavi kad nece krene na dole.

Poslednja izmena:
sam guraju dole..cekam na 50 hh..oni sto kupili na 28 pre 3 nedelje i istovarili se sad pevaju

Vrh Dno