Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da budemo iskreni polovne komp delove nije lako prodavat...... ako je tvoje licno onda i znas da je OK a ovako imas ih poluispravnih koje tek nakon dan/dva pokazuju znake problema pogotvo maticne ploce! koja eto ja na primer NIKAD ne kupujem polovne oces novu oces, neces kupuj sam pa se posle pati kad krene restart nakon 3 dana... mada ja kad imam polovnu i znam da radi OK lepo limundo pa koliko dogura... cak i sa naduvanim kondenzatorima lepo uslikam opisem iskreno i OK sam cene dobijao i nisam imao problema, ali da ih prodajem tudje nema sanse, testirane pola sata, znam da bi imao grdnih problema

Jednostavno treba znati koliko je koja roba podlozna problemima, ja na primer izbegavam PCI-e grafike i maticne ploce

ode onaj auto -

http://www.limundo.com/kupovina/Aut...-automobili/mercedes-190-benzin-plin/27411805

340 evra :) Konkretno sam i ja hteo da ga licitiram jer je mala ponuda, ali sam onda video pukotine na unutrasnjem panelu sto znaci da je auto stojao jedno 10ak godina na nekoj njivi, na nekom suncu. A i prodavac nije hteo da odgovara na poruke, tako da nek mu je sa srecom provizija od 2000 din i garantovano neuspela prodaja kad kupac dodje da vidi auto koji je zapravo lesh.

Evo ga jedan "original" Samsung S5 :d

http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/Samsung-galaxy-s5/27642549

Daj banujte ovakve clanove zbog obmane

Aha a PROVIZIJA

Ovome bi trebalo dati neko priznaje za opis--------,telefon je napravljen u Vijetnamu a, zavrsen u koreji ,radjen je za Azijsko trziste http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/samsung-s5-8x1-9ghz/27665897

Grubi radovi bili u Vijetnamu,a posle poslat avionom u Koreju na specijalne dorade i finese-bord Samsung inzenjera licno vrsio doradu
Posle toga poslat u Aziju,a odatle tetka ovih sa Limunda poslala doticnom i eto ga na LIMUNDU

Poslednja izmena:
Posedujem S3 mini kineza, tacnije posedovao 2 komada, moj i od devojke.
Narucili sa aliexpressa cisto jer sam morao jednom probati i znati da li stvarno vredi ili ne.
Ako izdrzi preko godinu dana znaci vredi.
Moj izdrzao, njen ne.
Toliko :D

Znaci od slucaja do slucaja zavisi, oni su svi sklapani u drugoj garazi, nekome ce potrajati zauvek, nekome crci za 2 meseca.
Meni jos radi, sve funckionise kako treba (mozda je nesto sporiji nego prvog dana) ali u sustini meni se isplatilo jer ce sada vec godina i po, a placen je 90 evra.

Tako da i u to vreme sam se mislio da uzmem S3 ili S4 kineza ali sam se upravo ovoga bojao, sta ako oni ne izdrze, onda bolje da uzmem jeftiniji pa sta bude bude. I eto, kao sto rekoh moj jos dribla, njoj je otisao ekran i ne postoji zamena, tj bilo bi bacanje para...

Medjutim, savet za sve, odmah posle je uzela kinesku marku, dakle kineski brend name, i sa njim a ma nikakvog problema nema, radi kao prvog dana, kvalitet i specifikacije izvanredne za cenu od oko 120 evra. Slobodno pogledajte, Cubot One (na osnovu HTC One) ali ponavljam, dakle nije kopija HTC-a! Cubot je ozbiljnija marka, imaju dosta modela i kao i Jiayu, Xiaomi, THL, Huawei, ZTE funkcionisu sasvim dobro. Polako se probijaju, nece jos dugo potrajati, izmedju ostalog Huawei i ZTE su prvi usli u "uzi krug" ali uskoro ce i ovi, garantujem...

Tako da to bez problema uzimajte, ja sledeci uzimam Jiayu 4s, pogledajte i njega, to je zver.
Ali ponavljam, ni slucajno KOPIJE DRUGIH MARKI.

Preneo sam svoje iskustvo.

Pazi samo ****** moze da poveruje kada u pakovanju ima 2 baterije da je original.

Pozitivna sa minusom, to mu dođe ko' nula onda. Možda bi trebalo i "Neutralne" ocene da imaju. Nešto u smislu: " jes' prošlo ali jedva".

Ovo ce da mu obrisu jer nije u skladu sa pravilima. A neutralne su bas bile glupe jer te oceni nekonneutralno iako sve bude ok.

Poslednja izmena:
Neutralne i nisu baš glupe, postoje situacije kada imaju smisla.
Moj primer...
Kupio ploče preko discogs-a, platio odmah, prodavac odmah poslao, lepo upakovane, sve okay, ali...
Skoro nijedna od 8 kupljenih nije bila mint/near mint, a tako su ocenjene.
Nosio sam se mišlju da mu zavalim negativnu na keca, pošto, ne znam da li znate, prva donja ocena very good + je po pravilu 50% vrednosti mint/near mint, tako da je ispalo da me je *****ao za 2x više para.
Ne budem lenj, pa pre feedback-a probam poslednje, da operem ploče, da me ne bije maler ako mu zavalim negativnu, a ono ploče prljave (a ne oštećene).
I stvarno, na kraju su bile štrokave i zato su pucketale, praktično sve su posle pranja stvarno bile near mint/mint.

I šta sad?
Da mu dam pozitivnu, ne ide, potrošio sam i vremena i para na pranje.
Da mu dam negativnu, opet ne ide, ploče su (posle intervencije) stvarno dobre.

E, po meni ovo je idealan slučaj da mu se dodeli neutralna, uz objašnjenje zašto, pa neka razmišlja za ubuduće (ako ga interesuje).

To mozda na ebay-u ima smilsa, ali na balkanu tesko :)
imas 100 ljudi 100 cudi, za polovne stvari se slazem da opis ili slika govore najvise, ali imas ti masu ljudi koji kupuju i ocekuju nemoguce, masa njih ne cita opis, ne gleda sliku pa posle kad zove pita a sta ovo radi...
Cak nekad pozelim da izbacim opise zbog takvih

Takodje nekako na ebay-u je normalno da vecina prodavaca imaju rating od oko ~99%, na Limundu ako imas jednu negativnu odma si prevarant :)

Pa znaš kako i na ebayu imaš sve i svašta, od ultra profi prodavaca do muljatora i prevaranata, samo što je tržište ceo svet, pa se lakše probere "žito od kukolja".
Ali u pravu si, ja posle par kupovina ploča na Limundu više tamo ne kupujem, pošto velika većina prodavaca uopšte ne ocenjuje ploče kako treba, skoro svi ih precenjuju. A postoje relativno jasna pravila kojih se drže skoro svi najveći prodavci second hand ploča, ne vidim razlog zašto ne bi mogli i ovi naši, pogotovo oni koji od toga praktično žive.
I ovo za rating se slažem, iako nije isto imati 99% sa 1k+ feedbackova i isto toliko sa 100, a i uvek se gleda zašto je prodavac dobio minus.
Za sada ja imam relativno loša iskustva sa Limundom i kupovinom ploča, tako da mi više ne pada na pamet da ih tu kupujem, osim nekih domaćih, ali i to se trudim da nađem dobre komade alternativnim kanalima.
Strana izdanja samo i isključivo originali i kupovina preko najvećih online sajtova specijalizovanih za prodaju nosača muzike.

Meni i nije...
Piše da je policija već podnela krivičnu prijavu protiv ovog prevaranta zato što je zavrnuo 17 kupaca za 177.000 rsd, a on je nastavio i dalje po starom i olešio dodatnih 6 novih žrtava za 66.000 rsd.
I?
Ovako može da tera unedogled...
Toliko o našem sudstvu.:mad:

To mozda na ebay-u ima smilsa, ali na balkanu tesko :)
imas 100 ljudi 100 cudi, za polovne stvari se slazem da opis ili slika govore najvise, ali imas ti masu ljudi koji kupuju i ocekuju nemoguce, masa njih ne cita opis, ne gleda sliku pa posle kad zove pita a sta ovo radi...
Cak nekad pozelim da izbacim opise zbog takvih

Takodje nekako na ebay-u je normalno da vecina prodavaca imaju rating od oko ~99%, na Limundu ako imas jednu negativnu odma si prevarant :)
Pa što veći promet imaš, veće su i šanse da nešto zezneš, meni je to razumljivo. Niko nije savršen. Neumoljiva je statistika. Evo šta se meni dogodilo sa statistikom. Povećali mi u Kanadi osiguranje za kola (no fauult insurance tamo) i kada sam se pobunio zato što sam imao vozačku već 30ak godina bez i jednog udesa oni rekoše: "Gospodine baš zato, posle 30 godina bez udesa mnogo su veće šanse da će vam se nešto dogoditi, svakome se nešto, nekada dogodi, doći će i na vas red".

Poslednja izmena od urednika:
Pa što veći promet imaš, veće su i šanse da nešto zezneš, meni je to razumljivo. Niko nije savršen. Neumoljiva je statistika. Evo šta se meni dogodilo sa statistikom. Povećali mi u Kanadi osiguranje za kola (no fauult insurance tamo) i kada sam se pobunio zato što sam imao vozačku već 30ak godina bez i jednog udesa oni rekoše: "Gospodine baš zato, posle 30 godina bez udesa mnogo su veće šanse da će vam se nešto dogoditi, svakome se nešto, nekada dogodi, doći će i na vas red".

Iskreno, jeste statistika, ali je jaaaaakooo bezobrazno ovako nešto insinuirati... Ne znam, možda mi je ovaj Balkan poremetio sistem vrednosti, ali da meni neko ovako obrazloži zašto mi uzima pare iz džepa, da mogu, n@jebao bi mu se slatko mile majke.

Iskreno, jeste statistika, ali je jaaaaakooo bezobrazno ovako nešto insinuirati... Ne znam, možda mi je ovaj Balkan poremetio sistem vrednosti, ali da meni neko ovako obrazloži zašto mi uzima pare iz džepa, da mogu, n@jebao bi mu se slatko mile majke.

Bolje je da ga pitas koliko dugo je u braku, da li ga je za tih X godina zena prevarila. A onda mu ponovis njegov zakljucak :)
Kad nasrne na tebe ti se onako posteno "odbranis". Sve lepo i kulturno :D

Poslednja izmena od urednika:
Kako da prodavcu postavim pitanje na aukciji javno ? Il sam slep il sam glup...

Ne možeš .... ti mu postaviš pitanje, a on odlučuje da li će biti javno ili ne....

Ali da li će pitanje da objavi javno ili ne, (i da li će uopšte da ti odgovori) govori mnogo o prodavcu i predmetu aukcije. Ako imaš više od 24 sata do kraja aukcije a on ne odgovori, beži....

Nije to,covek odgovara,ali mu ne ide u prilog da obajvi pitanje tako da bi svi videli.To je glupo,trebalo bi da dozvole javna pitanja.

Nije to,covek odgovara,ali mu ne ide u prilog da obajvi pitanje tako da bi svi videli.To je glupo,trebalo bi da dozvole javna pitanja.

veruj mi da bi tu bilo kilo zloupotrebe. A i po mom iskustvu, 2/3 pitanja kupca su vec odgovorena u opisu aukcije.

Zloupotrebe kazes....pa svi znamo da gomila ljudi ima duple naloge,pa sva roba ode po "realnoj" ceni...Nazalost,ali,tako je...

Normalno, ja ne odgovaram vise na glupa pitanja, sve preraste u svadju... takodje ne kacim odgovore, sta koga briga sta mene ko pita... ja dajem detaljan opis i retko objavljujem pitanja, jedino ako ne pomislim da sam nesto propustio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno