Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Pa to ti je vise fazon zastite :) Npr. ako kupujes nesto sa interneta, placas internet karticom, jer u slucaju kradje ne mogu da te ostete toliko

Da li je ova kartica i dalje besplatna i da li moram da otvaram jos neki racun kod njih?
Na sajtu nema nikakvih informacija. :)

Pozoves kol centar inteze :) Jeste i dalje je za dz, otvaras samo taj racun za koji je vezana kartica

Pozdrav svima,izvadio sam internet karticu,ali mi je radnik u banci rekao da uvek na racunu imam vise od onog iznosa koji placam na internetu,valjda oni nesto rezervisu,nekih 5%,pa posle vrate,pa me interesuje da li je to tacno,ili nista dodatno ne skidaju sa racuna? :)

^
Hvala na odgovoru.
Imam samo jos jedno pitanje,da li samo vlasnik kartice moze da uplati novac u banci na devizni racun koji je vezan za internet karticu,ili to mora vlasnik licno da uradi? :)

Treba banovati Moderatore :D sto ne seku stalna pitanja i jos vise sto ne stave u prvi post :D

Dok je ljudi, bice i pitanja :d

A koju karticu konkretno preporucujete za freelancer-a a uzgred i studenta? Naravno da banka uzme sto manje provizija na transakcije i koju mi banku preporucujete?
Nadam se da je pitanje postavljeno na pravom mestu

Za internet transakcije ili i za placanje ovde?
Za internet i za transakcije u inostranstvu, najbolje Visa Electron ili Visa Internet (Electron je bolji u svemu, sem ako bas ne zelis da ima mogucnost placanja na POS terminalima ili podizanja na ATMovima).
Za placanje ovde ne znam, to zavisi koliko zelis dati za odrzavanje racuna.

Inace da li nekome jos istice Amex Green sa depozitom skoro ili mu je skor istekla? Da li su nesto novo ponudili za obnovu ili samo ono sa sajta? (druga godina nije besplatna)
Racunam sta mi izadje bolje. Uz Amex (kao i MC/Visa) mora ceo put biti placen karticom da bi vazilo osiguranje. Za MC mi to uopste ne smeta, jer je kurs odlican. Za Amex... ima 2% fee za sve ne-EUR/RSD transakcije, pa to izadje cesto dosta.
Sa druge strane, Amex vazi za ceo svet, MC/Visa samo za Evropu :( U stvari, samo sam Amex video da vazi za ceo svet inace, sve ostalo mora da se uvek plati kao zasebno osiguranje.

Treba banovati Moderatore :D sto ne seku stalna pitanja i jos vise sto ne stave u prvi post :D
Pa napisite sta treba u prvi post... NE prati svako ovu temu non stop
A za ljude koji ne procitaju topic i odma krenu sa pitanjem nema komentara...

Za internet transakcije ili i za placanje ovde?
Za internet i za transakcije u inostranstvu, najbolje Visa Electron ili Visa Internet (Electron je bolji u svemu, sem ako bas ne zelis da ima mogucnost placanja na POS terminalima ili podizanja na ATMovima).
Za placanje ovde ne znam, to zavisi koliko zelis dati za odrzavanje racuna.
Hvala, interesovalo me za internet.
Edit: Zna li neko da li je ovo http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=833 devizna ili dinarska kartica? Malo sam surfovao I videh da mi je ova kartica bas prakticna, posto sam student.

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali po ovome:
"•karticu može dopuniti bilo ko, bez provizije, što je idealan način da roditelji studentima uplaćuju džeparac čak i kada ne žive u istom gradu

ETC kartica je vezana za debitni račun
"
bih rekao da je dinarska :( U sustini nije losa kartica ako ti treba za ovde, ali ne verujem da ce ti znaciti za ne-dinarske transakcije.

Ako može da je dopuni bilo ko, onda je sigurno dinarska.

Inace da li nekome jos istice Amex Green sa depozitom skoro ili mu je skor istekla? Da li su nesto novo ponudili za obnovu ili samo ono sa sajta? (druga godina nije besplatna)
Racunam sta mi izadje bolje. Uz Amex (kao i MC/Visa) mora ceo put biti placen karticom da bi vazilo osiguranje. Za MC mi to uopste ne smeta, jer je kurs odlican. Za Amex... ima 2% fee za sve ne-EUR/RSD transakcije, pa to izadje cesto dosta.
Sa druge strane, Amex vazi za ceo svet, MC/Visa samo za Evropu :( U stvari, samo sam Amex video da vazi za ceo svet inace, sve ostalo mora da se uvek plati kao zasebno osiguranje.

Ja imam Amex Green, ali nije sa depozitom (imam HIT i Master uz njega). Platu primam u Intesi.
Od prvog dana plaćam održavanje za taj Amex 200 din/mes, a uzeo sam je samo zbog Generali putnog osiguranja. Nigde ne piše da je uslov da plaćam bilo šta Amexom. Pokriveni i žena i deca, kada putuju sa mnom.
Jeftinije mi je da uzmem taj Amex i plaćam održavanje, nego da platim porodično putno osiguranje i za zimovanje i za letovanje.
Nadam se da nisam negde u zabludi :-(

Pise u uslovima (klikni na link za Putno Osiguranje sa stranice kartice na bancaintesa.rs) da mora ceo put biti placen karticom za koju je vezano osiguranje.

Razlikuju se uslovi za različite Amex kartice, obojica ste u pravu.

Izgleda da sam pomesao dodatno osiguranje koje ide samo uz Amex Green/Gold:
"Korisnik platne kartice i članovi njegove uže porodice biće osigurani za slučaj nezgode u javnom prevozu tokom puta i boravka u inostranstvu isključivo kada je konkretan prevoz u potpunosti plaćen platnom karticom za koju je ugovorena ova vrsta osiguranja."
A sve sam bio uveren da je ovo za osnovno osiguranje! :) Izvinjavam se!

Nisam siguran da sve ovo baš najbolje razumem, ali si me bacio u razmišljanje.
Oslonio sam se na reči (iskusnog) savetnika za stanovništvo, i uzeo Amex Green uz moj TR samo zbog Generali osiguranja. U inostranstvu provedem službeno bar 80 dana godišnje, plus porodična putovanja. Štaviše, savetnik mi je sam ponudio Amex Green, gledajući moje MC izvode. Jedino sam morao da odnesem pasoše članova porodice u Delta Generali, da ih prijavim. Dali su mi potvrdu da su i oni osigurani.
Nigde nije pominjan taj uslov da je put plaćen Amexom. Taj uslov uglavnom ne ispunjavam, nemam turističke aranžmane.

Poslednja izmena:
Ne, ne, gledao sam onaj link, ali nisam primetio ranije da je taj deo za placanje vezan samo za dodatno osiguranje uz Amex kartice. Ono osnovno putno koje je najbitnije nije vezano koliko vidim.
Kako Amex uz TR ako ga placas? Uz TR je besplatan, ali nema osiguranja uz njega. Oni koji se placaju imaju osiguranje.

Izvinjavam se zbog zabune, nekako mi je promaklo da se onaj deo ne odnosi na osnovno osiguranje.

Pazi, uz HIT mi je izdat MC, članarina uračunata. Amex Green mi je izdat kao imaocu TR (dakle, ne polažem depozit), određen mi je limit, otprilike tako da zajednički limit MC + Amex iznosi nešto preko 5 mesečnih plata. Za taj Amex plaćam članarinu 200 din mesečno, i uz to mi je izdata kartica putnog osiguranja.

Jasno, znaci Amex Green imas na osnovu primanja.

Sve je u redu dakle :)

Mozda, tj sigurno je pitanje vec bilo postavljeno, ali ja pretragom ne nalazim odgovor koji me zanima.
Ako na master kreditnoj imam limit od 500eur, a recimo avionska karta me kosta 550eur, da li ja tih dodatnih 50eur mogu uplatiti preko mog dozvoljenog limita koji imam po toj kreditnoj kartici? Za American nisam mogao, a za Master pojma nemam...

Mozda, tj sigurno je pitanje vec bilo postavljeno, ali ja pretragom ne nalazim odgovor koji me zanima.
Ako na master kreditnoj imam limit od 500eur, a recimo avionska karta me kosta 550eur, da li ja tih dodatnih 50eur mogu uplatiti preko mog dozvoljenog limita koji imam po toj kreditnoj kartici? Za American nisam mogao, a za Master pojma nemam...

Možeš.

Banca Intesa - internet kartica i ostalo..

ljudi 3. avgusta sam preko intesine internet kartice kupovao na finish line sajtu. Otkazana mi je kupovina zbog toga sto sam kao biling adresu stavio adresu u USA gde sam slao posiljku. Pare u iznosu od nesto manje od 50 eura su mi i dalje zarobljene. Kad sam bio u banci pre neki dan rekli su mi da se ceka 40 dana na povracaj sredstava.
Zanima me jel imao neko slicna iskustva ?
Evo kako mi na on line racunu stoji taj iznos. Nije mi jasno gde su te pare ko ih drzi....

6ugemy8u.jpg

Poslednja izmena:
Jedino banku da pitas ko ih drzi :D Verovatno su negde u nekoj od korespodentskih banaka :)...kada se proknjizi transakcija kod tebe u banci, tada ce ti pare biti vracene, a do tada mozes samo da cekas ili da ides u banku pa da ih tamo maltretiras :D

Da, stoji i po mesec dana rezervisano.

Vrh Dno