Šta je novo?

Kako ispeci dobar 'lebac u kucnoj radinosti

Igoritze ti si svojim brojnim komentarima izazvao podsmeh velikog broja članova foruma.
A neumerenim i ishitrenim komentarima zaradio višestruke banove.
Razmisli o tome :)

Nemam pojma, na osnovu čega, si stekao takav utisak :)

Diskutujemo u temi koja se bavi receptima za hleb pa samim tim...

Kada sam otvaro temu, imao sam savim nešto drugo na umu :d , ali ovako je bolje. Nije suvoparno i dosadno .

postoje teme sad ako smo sa kupovine kuhinskih aparata dosli na hleb i rece0te sto nije bila tema pa smo posle toga dosli na dijete ne moramo odma da zovemo admina da gase i brisu, posle 2 strane ova tema je postalo nesto drugo i to je ustvari dobro jer onako bi se zavrsila i pala u zaborav ovako svi koji pocnu da citaju krenuce od pocetka jer im nista nece biti jasno a poprilicno je zanimljivo!

Upravo tako

Koji trip kad ti neko ko je trajno banovan nekoliko puta prica o tome sta i kako se radi na forumu. Zaista je za rubriku verovali ili ne :)

hahahaha ....... majstore

Poslednja izmena:
.Recepti za hleb, ...osnovni materijal za gorespomenuti forum.
Ne i za IT forum.

Nisi pratio dobro temu. Poenta je bila u pretečama budućih IT pekara a sadašnjim IT pekarima na klasičnim mašinama:d

....
Ako neko ima za bezglutenske i integralne hlebove recept neka postuje

Glutena nemas u prosu i pirincu, to su jedine 2 zitarice bez glutena. Negde ces naci da ga nema, navodno, i u kukuruzu, ali to nije istina, ima ga itekako.
I heljda, koja i nije zitarica, vec livadska biljka, ali se koristi kao zitarica.

Evo recimo jedan trendi clanak o sadasnjim nutricionistickim dilemama :)
http://paleomovement.com/alan-aragon-paleo-critic/
Ko prati industriju, shvatice. Inace, pominje se i veliki bauk GLUTEEEN

Nemojmo biti kao glupi Ameri i odmah skakati na bandwagon-e. Balans je kljic svake ozbiljne ishrane.

Evo kao što sam najavio i slika integralnog hleba tek ispečenog (ima 1,5 kila):

2014.06.15. 01.jpg

Pa t850 nije integralno vec crno brasno. JA danas pecem isto samo integralno.

@MM Aj daj recepAt za hleb od ovog brašna

Glutena nemas u prosu i pirincu, to su jedine 2 zitarice bez glutena. Negde ces naci da ga nema, navodno, i u kukuruzu, ali to nije istina, ima ga itekako.
I heljda, koja i nije zitarica, vec livadska biljka, ali se koristi kao zitarica.

A gde ga je recept?

Otislo je ovo sa Glutenom predaleko. Jako mali broj ljudi ima problem sa glutenom, a svima ostalima je vise nego potreban

Veruj mi da glutena u kukuruzu nema, u čistom kukuruzu. Problem je u tome što se kukuruz melje u mlinovima gde se melje i pšenica i samim tim većina kukuruznog brašna bude kontaminirana. Kažem ovo iz veoma ličnog i bliskog iskustva, veruj mi, neko meni veoma blizak je na bezglutenskoj dijeti skoro od rođenja.

Da li znate za neku pekaricu bez teflonske posude za pecenje?
Znam da se teflon brzo izgrebe a onda ebesh sto koristis zdrave sastojke kada je sve zacinjeno PTFE-om.

Otislo je ovo sa Glutenom predaleko. Jako mali broj ljudi ima problem sa glutenom, a svima ostalima je vise nego potreban
Molim te iznosiš gomilu nekih da nekažem čega a na sasvim legitimno pitanje kao jedna od opcija ovde pomenutih aparata navodiš takav odgovor. JOš jednom bi te zamoilio da se bar suzdržiš ako ništa drugo

Interesantan naziv teme :d

Molim te iznosiš gomilu nekih da nekažem čega a na sasvim legitimno pitanje kao jedna od opcija ovde pomenutih aparata navodiš takav odgovor. JOš jednom bi te zamoilio da se bar suzdržiš ako ništa drugo

Brate, tu je problem zasto mene ljudi hejtuju - jer su staticni, i nedovoljno inteligentni da sami istraze ono sto im je servirano na izvolte, za razliku od mene. Ja 90% svog opsteg znanja izvlacim sa interneta od kojeg istina ne moze da se sakrije, i ne stidim se da priznam koja znanja i izjave referiram u dijalozima sa ljudima

Pre svega, imas da uradis za 3000 din na vise mesta u beogradu "pregled za bavljenje sportskim aktivnostima" kojiti analizira krv i odma mozes da vidis na sta si alergican, i sta ti smeta u metabolizmu. Pritom nijedna vrsta hrane NE MOZE da ti cini lose, osim ako nisi prirodno osetljiv na nju.

GLUTEN NIJE OTROVAN i LOS .

Gluten izaziva lose efekte kod ljudi koji su osetljivi na gluten, prevashodno na ljude koji imaju Celijačnu bolest. NIKO drugi ne pati od glutena niti gluten kao prirodni protein koji se nalazi 700.000 godina u ishrani coveka i njegovih predaka NE MOZE da utice lose na zdravlje jer je PROTEIN. Da ti objasnjavam zasto proteini ne mogu da budu losi za zdravog coveka ne pada mi napamet, to je vec Osnovna skola, nije ni srednja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coeliac_disease

http://en.wikipedia.org/wiki/Gluten

Po WHO podatcima i statistici, prosek bolesti na Gluten, odnosno Celijačna bolest je prisutna kod jednog od 133 coveka.

Sta o glutenu kaze najveci strucnjak za Celijacnu bolest, doktor Peter H. R. Green

Link o pomenutom gospodinu:

http://celiac.org/provider/peter-h-r-green-md/

izjava:

"The market for gluten-free products is exploding. Why exactly we don’t know. Many people may just perceive that a gluten-free diet is healthier."

In fact, it isn’t. For people with celiac disease, a gluten-free diet is essential. But for others, "unless people are very careful, a gluten-free diet can lack vitamins, minerals, and fiber," says Green.

http://www.webmd.com/diet/healthy-kitchen-11/truth-about-gluten

Simptomi koje ljudi TRIPUJU kada misle da je Gluten kriv su simptomi koje imaju ljudi sa Celijacnom bolesti koja je TESKO primetna i to je jedini razlog da se dize buka oko toga da li je Gluten kriv.

Celijacna bolest funkcionise tako sto bela krvna zrnca istripuju od glutena da je zlocudno telo i napadaju ga konstantno, i u silnoj borbi protiv glutena koji zapravo nije stetan crevnom sistemu,dolazi do ostecenja tankog creva koje onda sve teze i teze absorbuje ostale bitne namernice, i kao tezultat toga dolazi do pojava kao sto su glavobolja, anemija, bol u kostima itd, koje ljudi BEZ Celijacne bolesti pripusuju Glutenu jer je Novak prvi srpski sin.

Korisnost Glutena kod zdravih ljudi bez celijacne bolesti:

Jedan od renomiranih svetskih kardiologa doktor Arthur Agatston

http://www.webmd.com/arthur-agatston

Je izjavio da je za ljude BEZ celijacne bolesti zapravo OPASNO da idu na bez-glutensku dijetu:

[People who go gluten-free] consume gluten-free packaged products that are often just as high in saturated fat, sugar and sodium as other junk food, and these products often contain high-glycemic refined ingredients like white rice flour or fillers like potato starch that can affect your blood sugar and trigger cravings.

http://gizmodo.com/is-gluten-actually-bad-for-you-1547836070

Zakljucak -

Gluten nije neophodan

Gluten NIJE opasan po ljude koji nemaju Celijak, i kompletno su zdravi

Bez-Glutenska dijeta je GLUPOST ogromnih razmera jer u pokusaju da "zivis zdravo" koristeci ne-glutenske proizvode, jedes hemiju koja treba da menja sve one prirodne zitarice koje bi se koristile u proizvodnji datog proizvoda.

Koliko je zapravo ovaj trend isprao mozgove ljudima dokazuje i izjava pomenutog Doktora Cetojevica:

Četojević: Uveo sam Novaku blagosiljanje jela

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:346273-Cetojevic-Uveo-sam-Novaku-blagosiljanje-jela

Da se zna da srpski sin ne samo da ne jede gluten, vec baca mađije na ne-glutenski lebac pre obroka.

JOš jednom bi te zamoilio da se bar suzdržiš ako ništa drugo

Ja bi tebe druze zamolio da se ti suzdrzis od patriotizma, secenja vena na Djokovica, i verovanju u generalne i popularne trendove zato sto si naivan, pa jos meni da zameras zbog toga. Ukljuci mozak, iskljuci reklame.

Poslednja izmena od urednika:
Četojević: Uveo sam Novaku blagosiljanje jela....

Ja blagosiljam sebe kad se ukljucim na internet....nego, ko je taj Chetojevic?
...
Posle hleba, mislim da je red da nekome vrate iz Metroa neku pushnicu, pa da predjemo malo na shunke...

Aj da prekinem ova mucna naklapanja jednom preporukom za mini pekaru posto vidim da su ljudi imali problema sa nejednako zapecenim hlebom.

Koristim je skoro dve godine i NIKADA nije podbacila sto se mesenja i pecenja tice. Savrsen hleb i bageti. Jos kad se ubaci sarenoliko zrnevlje...

Zanimljivo, istu imam i ja :) Moulinex mama

Moja majka mesi hleb bez aparata sa nekom mesavinom heljdinog brasna i jos nekog i super je. Jedina mana sto zahteva vreme

Igore svaka ti čast za dužinu posta i linkove ali ponoviću ono što sam već rekao omašio si temu. O tvojoj ideji da te ljudi nerazumeju, odakle crpiš svoje obrazovanje i slično ne bi mogli da rapsravljamo na internetu jer se takve usluge skupe i dugo traju a nekad se nezavrše sa uspehom pa ih neću ni pominjati.
Neću takođe ni pominjati tvoj sklop isve što ide uz to.

Narodski rečeno oladi čoveče *** pitam sam za recept za bezglutenski hleb odnosno odgovarajući program na aparatu a ti napravi teoriju zaevere od toga.

Ladna voda pod tušem nije skupa, probaj

Poslednja izmena:
Igore svaka ti čast za dužinu posta i linkove ali ponoviću ono što sam već rekao omašio si temu. O tvojoj ideji da te ljudi nerazumeju, odakle crpiš svoje obrazovanje i slično ne bi mogli da rapsravljamo na internetu jer se takve usluge skupe i dugo traju a nekad se nezavrše sa uspehom pa ih neću ni pominjati.
Neću takođe ni pominjati tvoj sklop isve što ide uz to.

Narodski rečeno oladi čoveče *** pitam sam za recept za bezglutenski hleb odnosno odgovarajući program na aparatu a ti napravi teoriju zaevere od toga.

Ladna voda pod tušem nije skupa, probaj

Prvo - rekao si da lupam gluposti kada sam rekao da je gluten zdrav i dobar protein, dokazao sam ti suprotno i odustao si od rasprave, 3-0 za mene sluzbenim rezultatom. cao.

Drugo - dovodis ljude u zabludu tako. Pripremas recept za bez-glutensko bilo sta pod pretpostavkom da si zdrav covek i da nemas Celijacnu bolest jer nijednog trenutka nisi napomenuo, BRANIS taj stav cinjenicom da si se "uzasnuo" kada sam rekao da je gluten zdrav sto znaci da si pre moje elaboracije zaista imao ideju kako je Gluten los. pomislice neko drugi da su zitarice otrovne i ostale zablude koje je servirao djokovic (pun intended).

Jeste, ja sam psihopata, lud, itd, a ti vidi i razmisli malo kako je glupo kad nekome ko zna vise od tebe za odredjenu temu kazes "lupas gluposti" pa posle pojedes knedlu.

Ovo oko glutena... Mladji sin mi ima celijakiju,od rodjenja. Mogu da potvrdim da je sve sto je Igorica rekao tacno u vezi glutena (izuzetno je opasan samo za ljude sa celijakijom). A recept za bezglutenski hleb mogu da dam ali kad dodjem kuci i pitam zenu kako i sta.Uglavnom znam da se koristi Scharr brasno, tip B, a koliko cega nemam pojma.

Da li znate za neku pekaricu bez teflonske posude za pecenje?
Znam da se teflon brzo izgrebe a onda ebesh sto koristis zdrave sastojke kada je sve zacinjeno PTFE-om.
Mesas PTFEE i PFOA...
PTFEE - Polytetrafluoroethylene (hemijski naziv za Teflon)
PFOA - Perfluorooctanoate acid

Na gluten mozes i postati alergican tokom zivota, zato ne valja cesto konzumiranje istog.
A recepte traze i ljudi koji se bave nekim sportovima, pa uzimaju zitarice boljeg sastava (npr ovas) u kome ima malo glutena pa sa takvim ne mogu da naprave hleb, jer nece narasti i bice tvrd ko kamen...

Bez glutena nema ukusnog i mekog hleba. Ili ga menjaju nekim hemijskim kerefekama, ili je hleb keks/biskvit tipa.

Bez glutena nema ukusnog i mekog hleba. Ili ga menjaju nekim hemijskim kerefekama, ili je hleb keks/biskvit tipa.
Ovo nije tacno. Godinama pravim hleb bez glutena, mekan je i ukusan. Pravim i kore za picu, testo za kolace, sve je kao i testo sa glutenom. Samo je brasno skupo ali sta je tu je.

Vrh Dno