Šta je novo?

LG Nexus 5

Jel na slimcatu koristite stock kernel ili neki drugi, sta je najbolja varijanta sto se tice baterije?

Upravo sam ga flešovao. Nisam imao nikakvih problema ni na 4.4.2, ali sam bio nestrpljiv da probam. :)

Niko nije na stocku pa je sad frka brisati sve pa vracati i tako te zavrzlame, docice to za par nedelja i na ROM-ove :)

Ja sam na stock sa twrp-om. Na koju foru da ga ja flešujem, a da ništa ne izgubim?

Ja sam na stock sa twrp-om. Na koju foru da ga ja flešujem, a da ništa ne izgubim?

izvuci system.img iz arhive, flešuj preko fastboota i obriši dalvik i cache. pre toga backup aplikacija za slučaj da zaglaviš u bootloopu pa moraš da brišeš i data ali 99% će raditi.

Stock pored slimkata nema sta da trazi iskreno. Ovako fluidan rad ni na jednom twlefonu nisam imao.

A sto, stok nije fluidan? Ja bas zbog toga nisam ni ubacivao ROM,zato sto ne moze fluidnije od stoka

znam da ce mnogi da osuju paljbu ovde i okarakterisu kao hejtovanje ali stvarno ne kapiram cemu flesovanje N5 i zezanje sa romovima? :) jedino ukoliko zeli neko da menja kernel eventualno radi bolje baterije... sve ostalo na stock-u radi nenormalno fluidno i bez problema, i cini mi se da je prvi put neksus (skoro) poptuno zaokruzen uredjaj u svakom pogledu (posebno za cenu), osim baterije- koja opet varira od korisnika odnosno nacina upotrebe, ali i tu je zadovoljavajuca... :) hajde da se zezate sa samsungom i menjate touchwiz pa i da razumem, ovako na neksusu, jedino da to radite iz dosade odnosno "besa"... ili da od stock-a zelite da napravite touchwiz... ^^

Skroz se slazem sa tobom...zato sam ja samo promenio kernel...i to je to.

nista bolje od custom roma na n5 :) stock je za babe ;)

znam da ce mnogi da osuju paljbu ovde i okarakterisu kao hejtovanje ali stvarno ne kapiram cemu flesovanje N5 i zezanje sa romovima? :) jedino ukoliko zeli neko da menja kernel eventualno radi bolje baterije... sve ostalo na stock-u radi nenormalno fluidno i bez problema, i cini mi se da je prvi put neksus (skoro) poptuno zaokruzen uredjaj u svakom pogledu (posebno za cenu), osim baterije- koja opet varira od korisnika odnosno nacina upotrebe, ali i tu je zadovoljavajuca... :) hajde da se zezate sa samsungom i menjate touchwiz pa i da razumem, ovako na neksusu, jedino da to radite iz dosade odnosno "besa"... ili da od stock-a zelite da napravite touchwiz... ^^

ili možda žele da
- smanje navbar
- izaberu dugmiće i prečice u navbaru
- izaberu prečice na lockscreenu
- podese svoje QS toggleove
- customizuju led
- vide procenat za bateriju
...

Zato sto stock nema ni priblizno opcija kao recimo slimkat. Sve je moguce izmeniti i podesiti po zelji. Posebno mi se svidja slimPIE, i naravno baterija je mnogo bolja nego na stocku.

ili možda žele da
- smanje navbar
- izaberu dugmiće i prečice u navbaru
- izaberu prečice na lockscreenu
- podese svoje QS toggleove
- customizuju led
- vide procenat za bateriju
...

znaci da ipak naprave svoju verziju touchwiza? ^^ salim se.... naravno da neko zeli dodatne opcije za podesavanja, ali koliko vidim iz svih tih "zezanja" u vecini slucajeva na kraju budu problemi pa se zezaju na vracanje na pretnodnu verziju ili pak na neko drugo dev izdanje da bi na kraju ipak posegli za stock varijantom... ni stock nije savrsen ali je ipak najstabilniji i peglaju ga na svaka 3-5 meseca apdejtovima...

ne zelim da izgleda da namecem svoje vidjenje, niti smatram da sam u pravu, sve opet na kraju zavisi od korisnika tj zbog cega je uzeo fon... :) ja sam ipak "average joe", a odlucio sam se za neksus pre svega zbog cene i podrske sa apdejtovima, zbog toga sto ne moram da razmisljam o bilo kakvim bagovima,jer i da postoje bice ispeglane... stock ovakav kakav je po stabilnosti i fluidnosti ja ne vidim sta mu toliko fali, osim malo sarenila i customizacije (poput s5/G2 roma) za nekoga... (pun intended) ^^

koliko shvatam ti nisi probao nijedan custom rom a imaš mišljenje o njima? zanimljivo :)

nema tu greške ako se koriste provereni romovi od proverenih developera/ekipa. to na nexusu radi kao stock.

Niko nije na stocku pa je sad frka brisati sve pa vracati i tako te zavrzlame, docice to za par nedelja i na ROM-ove :)

Ja sam se malopre prebacio na stock kako bih isprobao. Očas posla. Brzo sam podesio stock kako mi odgovara.

Jel sredjeno ono kad izlaziš na back, da ne poziva novu aplikaciju?

Za sada mi se nije dogodilo da otvori aplikaciju iz pozadine. Videćemo u narednim danima kako će se ponašati.

Poslednja izmena:
na neksusu ne, na starom sgs+ cyanogen i paranoid... :) sa stockom mi je ipak laknulo i nisam dobio zelju da se igram sa romovima... :D

na neksusu ne, na starom sgs+ cyanogen i paranoid... :) sa stockom mi je ipak laknulo i nisam dobio zelju da se igram sa romovima... :D

U tome je i stvar. Kod Nexusa i stock i custom ROM-ovi rade dobro i postoji veliki izbor stabilnih ROM-ova. To što koristiš stock (i ja trenutno) ne znači ljudi ne vole korisne opcije koje nude custom ROM-ovi. Izbor postoji i svako bira i podešava kako njemu odgovara, a to je barem sa Nexusom lako.

Neksusi su makine za testiranja i probavanja svega i svacega, ok ako ako se svidi osnova "average joe"-u, ali oni nisu glavna ciljna grupa neksusa.kao sto ni npr samsungu ocigledno nisu ciljna grupa ljudi koji probaju, testiraju i menjaju romove, kernele i sl, vec prosecan korisnik kome ce biti dovoljno to sto ima na fonu(zato je i natrpan toliko)

Neksusi su makine za testiranja i probavanja svega i svacega, ok ako ako se svidi osnova "average joe"-u, ali oni nisu glavna ciljna grupa neksusa.kao sto ni npr samsungu ocigledno nisu ciljna grupa ljudi koji probaju, testiraju i menjaju romove, kernele i sl, vec prosecan korisnik kome ce biti dovoljno to sto ima na fonu(zato je i natrpan toliko)

hvala na prosvetljenju,ali znao sam... :) "average joe" u poredjenju sa ljudima ovde na forumu koji se zezaju sa time.... :) sve sto sam hteo reci je da ne osecam potrebu da bilo sta menjam jer ovako kako je, radi odlicno... :) i to je bilo moje misljenje, niti sam rekao da ne treba menja, samo da iz gore navedenih razloga ne vidim zasto bi (ako nije developer)...

no dobro, 100 ljudi 100 cudi.. :)

Nazad
Vrh Dno