Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ima neko podesavanja za 7850 i 5770? Citam po netu da ljudi sa 7850 dobijaju preko 1MH/s sa sgminerom ali ja ne mogu da prebacim 650/kh/s.

Sve više glasina da će drk izaći na btc-e. Meni nije jasno šta je tu toliko wow kad je volume već sasvim solidan?

DRK je vec dostigao LTC po dnosu sa BTC ali sa ovolikim difom je i dalje manje isplativ nego da se kopa LTC direktno, ne uzimajuci u obzir manju potrosnju struje i grejanje karti, tako da se plasim da je ovo neka ujdurma, kakva, videcemo. Sto je najgore necemo imati alternativu za kopanje grafickim jer ce muljare uneti nepoverenje prema ovom coinu

Ima neko podesavanja za 7850 i 5770? Citam po netu da ljudi sa 7850 dobijaju preko 1MH/s sa sgminerom ali ja ne mogu da prebacim 650/kh/s.

7850:
sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u blablabla -p bla --intensity 18 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1200 --shaders 1024

daje 1000 mh/s

x11miner (onaj novi) -i 18 -w 128
def taktovi daje 1280 mh/s

za 6770 /512 mb ram : sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u blablabls -p bla --intensity 17 --worksize 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 3048 -g 1 --gpu-engine 850 --gpu-memclock 1200 --shaders 800

tako nesto bi bilo i za 5770 predpostavljam

DRK je vec dostigao LTC po dnosu sa BTC ali sa ovolikim difom je i dalje manje isplativ nego da se kopa LTC direktno, ne uzimajuci u obzir manju potrosnju struje i grejanje karti, tako da se plasim da je ovo neka ujdurma, kakva, videcemo. Sto je najgore necemo imati alternativu za kopanje grafickim jer ce muljare uneti nepoverenje prema ovom coinu

Ima alternativa, multipool x11 algo poput trademybit i isplata u BTC. Koliko sam video, najmanje kopa DRK.

Diff je sada vestacki podignut novim minerom ali svejedno se tesko kopa tako da ce cena jos gore posto ne verujem da ce diff nesto padati. Realno je da bude preko 3000. Ako cena nastavi da ide gore kao sto mislim da hoce udaricemo u 5K jako brzo.
Miner je odradio svoje u prvih 2 dana, ja sam sada blokirao onom 2% koje je uzimao, dosta mu je.

Kako si ga blokirao ?

Cgwatcher. Pokrenes ga, dovedes precice do .bat fajla i on ti procita odmah koji je pool u pitanju i zapamti. kad pokrenes mining iz njega on odmah provali drugi pool i blokira ga sam.

Da al sam napomenuo da je tada 96% kopanje za tebe ;)

Za mene nego sta.

BTW, podesio sam u cgwatcheru da mi se on pali zajedno s winom i da sam pokrece miner posle 30 sekundi. Sad ce masine da majnuju same ako nestane struje i sl.

Prelazimo 0.02 veceras i stizemo LTC ;)

Za mene nego sta.

BTW, podesio sam u cgwatcheru da mi se on pali zajedno s winom i da sam pokrece miner posle 30 sekundi. Sad ce masine da majnuju same ako nestane struje i sl.

Prelazimo 0.02 veceras i stizemo LTC ;)
Ocigledno se ne razumemo . Kad kopas bez cgwatchera imas 98% a sa cgwatcherom 96% ...

Obelezi misem miner pa stisni P pa Q i videces . Jedno mi nije jasno a to je da ako cgwatcher blokira taj pool sto onda smanji na 96% i kome ide onih 4% ?

Aj ti stavi pa ti ja prosledim 2% da kopa za tebe ako to uspes :p

ja sam stavio..
sad vidim da nece preko minera direktno, preko api-ja moze

Pojasni to preko api-ja ?

evo dokaza
S1.png

jel ti to ozbiljno za 2% :) evo posaljem ti odma program koji stavlja quotu na 100.. salim se :)

aktiviras api u mineru sa --api-listen --api-allow w:127.0.0.1
mada ako koristis cgwatch to je verovatno podeseno

onda posaljes sledecu api komandu na port 4028
{"command":"poolquota","parameter":"0,100"}

E djavo si za te stvari :p . Probam sutra pa javim otiske msm utiske :d

Quotas

The load-balance multipool strategy works off a quota based scheduler. The quotas handed out by default are equal, but the user is allowed to specify any arbitrary ratio of quotas. For example, if all the quota values add up to 100, each quota value will be a percentage, but if 2 pools are specified and pool0 is given a quota of 1 and pool1 is given a quota of 9, pool0 will get 10% of the work and pool1 will get 90%. Quotas can be changed on the fly by the API, and do not act retrospectively. Setting a quota to zero will effectively disable that pool unless all other pools are disabled or dead. In that scenario, load-balance falls back to regular failover priority-based strategy. While a pool is dead, it loses its quota and no attempt is made to catch up when it comes back to life.

To specify quotas on the command line, pools should be specified with a semicolon separated --quota(or -U) entry instead of --url. Pools specified with --url are given a nominal quota value of 1 and entries can be mixed.

For example: --url poola:porta -u usernamea -p passa --quota "2;poolb:portb" -u usernameb -p passb Will give poola 1/3 of the work and poolb 2/3 of the work.

Writing configuration files with quotas is likewise supported. To use the above quotas in a configuration file they would be specified thus:

Ok, ajmo sad ovako. Svako ko zeli da iskljuci tih 2% moze da odradi iz samog minera. Dovoljno je da promeni pool menagement strategy na failover.
Dakle, pokrenete uredno miner, kliknete P, kliknete C i posle toga 0 <-(nula). lik je izbacio tu opciju, tj. ne vidi se ali radi. To je sve.
PC0 i cao ;)

Odradio ja to jos pre par sati samo sam i zaboravio vec od silnih grafika pali gasi :d
Btw Sajber probaj posle PQ pa baci SS

Poslednja izmena:
Nema sta da ti kacim, pise 96. Ali to vise nema veze jer je nakacen samo na jedan pool, to znaci da ce svaki share slati tamo.

Edit: Trenutna vrednost DRK-a je 9.99$ :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno