Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stari dobri Kevin

Izgleda da je vreme da se skuplja lova za PS4:

2NhiI9V.jpg

8wdsZ

8wdr7

8wdsg

kYntMAz.jpg

d7nuABO.png

DrMT22w.jpg

wjWGezH.png

CYdoKFf.png

Japan Studio/From Software, najverovatnije Miyazaki-ev projekat.

Mora biti, Miyazaki nije radio na DS2. Ovo ce prodati dosta konzola. 🙂 Mada ko zna kad izlazi.

Oni izgleda stvarno ne znaju da urade dobru grafiku. Ali je zato gejmplej vrhunski, tako da nije ni bitno. Samo mi nije jasno cemu novi naziv kada sve na slikama vristi Souls. Ako vec imaju ekskluzivni dil sa Sonijem, neka nalepe dvojku na Demon Souls, to je ionako Sonijev IP. Mada mislim da nece biti ekskluziva.

Ja vise mislim da je igra cross platform, i kada uneseš kod veze ti se za nalog i onda možeš da skineš i na PS3 i na ps4.

Ja vise mislim da je igra cross platform, i kada uneseš kod veze ti se za nalog i onda možeš da skineš i na PS3 i na ps4.

Evo šta piše zvanično

PS4: One-time licence fee to download to multiple PS4 systems.
PS3: One-time fee for use of downloads on up to 2 activated PS3 systems.

Inače radi se o bundle-u, što znači dobijaju se obe verzije 😉

Oni izgleda stvarno ne znaju da urade dobru grafiku. Ali je zato gejmplej vrhunski, tako da nije ni bitno. Samo mi nije jasno cemu novi naziv kada sve na slikama vristi Souls. Ako vec imaju ekskluzivni dil sa Sonijem, neka nalepe dvojku na Demon Souls, to je ionako Sonijev IP. Mada mislim da nece biti ekskluziva.

Ispravka. Na igri izgleda radi i Sony Japan Studio, tako da ce verovatno biti PS4 ekskluziva.

Samo neka mi neko objasni sta je IP. Much appreciated.

Intellectual Property.

Intellectual property ili intelektualno vlasnistvo. Taj pojam je jako zastupljen u konzolnom svetu zbog rata konzola, borbe oko ekskluziva itd.

Intellectual property ili intelektualno vlasnistvo. Taj pojam je jako zastupljen u konzolnom svetu zbog rata konzola, borbe oko ekskluziva itd.

Iliti u prevodu količina novca potrebna da bi neka franšiza prešla sa jedne na drugu konzolu ili PC ....... :d

Ne desava se to, bar kada su u pitanju Sonijevi studiji. Ovi drugi (third party) prelaze zbog dodatne zarade, posto Sony ne zeli da im plati ekskluzivnost. Na PC nema takve politike tj. jedina prepreka da neka PC ekskluziva predje na konzole jesu pare potrebne da se igra prilagodi konzolama kao i pare koje idu vlasnicima konzolnih ekosistema. Posto je Sony sa PS4 na tom polju mnogo popustljiviji nego ranije, vidjacemo jako veliki broj indie i igara srednjeg budzeta. Bukvalno ce se ti studiji utrkivati da izdaju za Playstation 4 jer na Steamu vise nemaju buducnost usled hiperprodukcije (igra izdata danas nema garanciju da ce se pojaviti na naslovnoj strani steam klijenta ukoliko se ne zalozi fina kolicina love).

Najbolji nacin za Sony da igru danas ucini ekskluzivnost jeste da uradi ono sto radi i nVidija, ponudi svoje strucnjake da odrade tehnicku podrsku kako valja. Verujem da je to uloga Sony Japan u razvoj Project Beasts. Jer From Software to bas treba jer se nisu pokazali kao studio koji zna da odradi kvalitetan engine koji radi bez trzanja (vazi i za konzole, ne samo za PC). Ne verujem da im je Sony ponudio novac za ekskluzivnost jer Souls serijal ne prodaje dovoljan broj kopija da bi opravdao velika ulaganja tog tipa (dam ti pare da ne izdajes za konkurente).

Auuuuuuu "Stick it to the man" je fenomenalan!!!!

Ovo nisam uopšte očekivao. Ovo je dosad najbolja PS+ igra.
Evo jedne smešnije scene

[YOUTUBE]3b1LkSdT0L0[/YOUTUBE]

Jako me zanima sledeca igra Dejvida Kejdza, da li ima nekih najava? Beyond na PS3 izgleda neverovatno.

Auuuuuuu "Stick it to the man" je fenomenalan!!!!

Ovo nisam uopšte očekivao. Ovo je dosad najbolja PS+ igra.
Evo jedne smešnije scene

Heh, potpuno je otkacen. Podseca me na Psychonauts. I moje je favorit, do sada.

Poslednja izmena:
Cool stvar je što kad čitaš misli moraš da prisloniš DS4 na uho jer se čuju preko njegovog zvučnika, ali je tiho pa ga koristiš kao mind read slušalicu. Baš me je oduševila ova igra. Prešao sam bar 5 chaptera u cugu.

Cool stvar je što kad čitaš misli moraš da prisloniš DS4 na uho jer se čuju preko njegovog zvučnika, ali je tiho pa ga koristiš kao mind read slušalicu

Ili da pojacas zvucnik na dzojpedu? 🙂

Hm, pitam se kako bi to igrao sa onim izolujucim Sony slusalicama. Verovatno nikako.

Po svemu sudeći mi je konzola crkla...ima li neko iskustva sa reklamacijom u Complandu?

Ovaj novi update spominje i da ce od sada biti moguca kupovina koriscenjem Paypal, sto bi bilo olaksavajuce za kupovinu u USA PSN store (da ne moram da prvo kupujem PSN vaucere na Amazonu pa time punim PSN wallet). Da li je neko mozda vec probao kupovinu u USA PSN store preko non-US Paypal naloga?

Po svemu sudeći mi je konzola crkla...ima li neko iskustva sa reklamacijom u Complandu?

Od cega, sta, kako, iz cista mira ?! Jesi li siguran, koje su naznake ? Daj nemojte da se sad svi medjusobno plasimo, mozda je neka sitnica.
Po cemu "svemu sudeci" mislis?

^

U petak sam koristio normalno, u subotu nisam mogao da upalim. Zavrte se ventilatori i posle 1-2 sekunde se samo od sebe ugasi. Celo prepodne sam pokušavao svašta - kabl od PS3, da izvadim HDD, ostavim konzolu neko vreme bez struje; ništa. Sasvim moguće da bi se moglo opraviti relativno jednostavno, ali pošto je pod garancijom, ne mogu da ga otvorim.

Poslednja izmena:
^

U petak sam koristio normalno, u subotu nisam mogao da upalim. Zavrte se ventilatori i posle 1-2 sekunde se samo od sebe ugasi. Celo prepodne sam pokušavao svašta - kabl od PS3, da izvadim HDD, ostavim konzolu neko vreme bez struje; ništa. Sasvim moguće da bi se moglo opraviti relativno jednostavno, ali pošto je pod garancijom, ne mogu da ga otvorim.

Ne bih da ti solim ranu, ali nije prvi slučaj sa ComputerLand modelima. Bio je čak jedan ovde, ako se ne varam. Nije htela da mu se upali, vratio im je i dobio drugu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno