Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, poslao 15€ ili 150€ ili 1500€ njima se isto hvata, samo je procentualno manji fee na vecu sumu...

Hmm cudno mi sto me PP nije pitao ko ce da plati taj fee ..

Valjda se podrazumeva da placa onaj koji prima...

Ok podrazumeva se po tvom a sta ako je dogovor da ja platim ?

Jel ima neko problema sa pp poslednjih dana? Ja ne kontam sta se kod mene desava, da opisem: Hteo sam da kupim neki domen i krenem da platim i iskoci mi neki error sad ne znam napamet koji, pogledam na pp pise denied u delu transakcija, reko ok zeza mozda taj sajt. Pokusam na tumblr-u da kupim temu neku i reko platicu preko pp sve popunim i da platim on mi izbaci da unosim broj kartice itd i kad unesem sve i kliknem da platim opet nece ( a povezana mi je kartica na pp vec sam placao i imam para na njoj ). Tad vec iznerviran prebacim drugu pare preko pp na njegov pp i sve prodje normalno, onda odem na ebay nesto da porucim ono opet isto kao na tumblr-u mi izbacuje da unesem podatke o kartici i sve unesem i nece ... Pokusam da platim karticom preko tumblra nece, za domen opet nece da plati sa karticom... Ima li neko ideju sta se desava? I kako preko pp mogu da prebacim novac a preko ebaya itd nmg nista da platim. Master Card je u pitanju...

Kupio sam nešto preko e-bay i platio pay-palom, pošto nisam dobio paket prodavac hoće da mi refundira novac, da li je to izvodljivo, tačnije da li će meni pare da se vrate direktno na karticu ili na pay-pal račun?

Kod refunda pare ti idu odmah na karticu. Treba doduše nekih 5-7 dana da proknjiže kod banke, bar je kod Intese tako bilo.

Poslednja izmena:
Kao sto je npr. HR cekala 10g da je prime u EU nakon otpocinjanja pregovora i kao sto je cekala (jel ono) 2g da od "ulaska" u PP da dobije mogucnost uplate na PP, tako ce mo i mi oboriti rekorde (ali negativne) i cekati 15g da nas prime u EU i jedno 3-4g minimum da i nas PP uvrsti medju one koji mogu primati uplate ...
Zivi bili pa videli...

p.s. Ako ja gresim i nekim cudom ne oborimo ove rekorde (negativne) onda niko srecniji od mene (i vas varovatno) ...

Mi u bosni mozemo da primamo pare. Fantasticna usluga, kada vam neko posalje pare samo odmah klikne "Confirm reciept" i instant je lova na Available balance koju mozete odmah povuci na banku. Ako ne klikne to "confirm reciept" lova ide na Pending balance.

Проблем је НБС и закон који каже да се једино динарима може плаћати. Глупост невиђена... Мислим кад и босанци имају то пнда стварно....

Evo da usrecim neke od vas nadam se...pre par strana sam postavio problem primanja novca preko paypal u srbiji.Ko zna kada ce biti i ta prica sa NBS ali sam pronasao resenje.Moze da se prima novac ako napravite paypal account na BiH,cak sam u polje provincija stavio Serbia a grad Belgrade i radi!Imao sam i pricu iz prve ruke coveka koji je tako primao novac jos pre par godina i onda pokusao i ja tako.paypal mi je povezan sa intesinom visa electron karticom jer sam cuo da moze tako preko bosne a i da intesa valjda radi pod istim uslovima tamo i ovde ili tako nesto...uglavnom radi iako su mi iz paypal supporta rekli da ne moze paypal iz jedne drzave a bankovni racun iz druge,tj da je country specific zbog drugacijih finansijskih zakona.Tako da za sad radi pa nek potraje makar i par meseci dok se ovi nasi ne smiluju,a ako bude neke frke ne verujem da ovi iz paypala mogu bas da zaplene novac ili nesto slicno...

Da, totalno ne zaplene novac...

Jel zna neko kada ce i da l ice uopste da odobre primanje novca ? 2014 ? 2015 ?

Ma kako ne bih znali ...

Nije mi jasna jedna stvar sa paypalom.Ako zelis da povuces novac sa paypala na karticu oni naplate 5-10 $ i 5-7 dana im treba da ti skinu novac.A svakog prvog u mesecu paypal skine sam koliko sam razumeo bez naknade i 1. imas novac na racunu.Ili nisam upucen pa im i tog prvog u mesecu treba 5-7 dana da skinu?

Vec sam napisao da je moguce primati novac ako je paypal account iz bosne , cak sam i stavio regiju srbija i grad beograd, a kartica iz bg-a intesina.Tako da bih da povlacim pare u Srbiji sa druge strane drine!

Ljudi, napravio sam nalog na pp-u, i ubacio karticu, i oni mi skinuli 1.5e. To ok, ali onda mi je dosla druga poruka da si mu skinuli i 1 dolar. Sta je sad to? Znam da ce mi biti vraceno al' ono da pitam.
Takodje kada sam verifikovao karticu dobio sam account status premier, sta mu to dodje? :D

Hoće. 1.95$ koliko skinu za nase bosanske racune pri verifikaciji kartice refundiraju kad se verifikuje kartica.

Vodič kroz PayPal - Pitanja i Odgovori

Ajd ne nauci. Koristim paypal skoro 10 godina. I svaki put su mi vratili 1.95$ za verifikaciji kartice. I nikad mi nisu skidali nista osim tog iznosa za verifikaciju.

Poslednja izmena:
Super, blago tebi. Ja koristim malo manje od toga, ali opet koristim dugo.

Pošto imaš 10 godina, to nije srpski nalog. Imaš srpski nalog?

Čovek je napisao:

Ljudi, napravio sam nalog na pp-u, i ubacio karticu, i oni mi skinuli 1.5e. To ok, ali onda mi je dosla druga poruka da si mu skinuli i 1 dolar. Sta je sad to?

I ja sam rekao da mu taj dolar neće vratiti, i da to nije verifikacija.

Šta tebi tu nije jasno? Proveru vraćaju, ovo ne vraćaju.

Pa tebi skinu 1.95$ a meni su 1.5e i 1$. I kako to nije verifikacija? Samo tako skinuli i cao?

Super, blago tebi. Ja koristim malo manje od toga, ali opet koristim dugo.

Pošto imaš 10 godina, to nije srpski nalog. Imaš srpski nalog?

Čovek je napisao:

I ja sam rekao da mu taj dolar neće vratiti, i da to nije verifikacija.

Šta tebi tu nije jasno? Proveru vraćaju, ovo ne vraćaju.

Sta je ovo ako nije provera? Nigde nije pisalo da i to skidaju mamu im bezobraznu !

To ti je za čast što možeš da koristiš PayPal u Srbiji u 2014 ....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno