Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Pa i nije baš tako. Jeste, CPU i GPU su bolji kod Nexsusa (bar na papiru, Antutu to ne pokazuje za CPU), količina RAM je ista (ne znam je li brži), ali na strani Idola x je bolji i veći ekran, rezolucija, prednja i zadnja kamera, i naravno SD kartica (interna memorija je ista, verujem većini danas nedovoljna, pa je +32 gb...). Realna prednost Nexsusa je samo grafika, da primarno igram igrice uzeo bih Nexus, inače...

Prednost nexusa je i baterija,a verovatno i samo iskustvo u radu,jer iz licnog iskustva znam da nexus radi bolje i od galaxy s4,a kamoli od idola.

@ dzojstik

Što se tiče nabavke futrole platio si "aliexpress" 5$ a koliko te je došao transport? Znam da nema carine i pdv.

Tnx

Besplatna je dostava. Kada kupuješ preko ebay-a ili bilo kojeg drugog stranog sajta nemaš nikakvu obavezu prema našim poštarima(sve si to unapred platio) Jedino ako ti naplate carinu(za ovakve sitnice ne naplaćuju), onda u pošti prilikom preuzimanja platiš, što opet nema nikakve veze sa poštom, i poštarima :)

Da se nadovezem samo. Meni je sasvim dovoljno 16gb jer nisam zahtjevan korisnik i treba mi svega 10-ak aplikacija, od igrica rijetko ih igram jedino kad cekam nekoga da mi vrijeme brze prodje samo (znaci 2 igrice max), sto se tice baterije volio bi da mi moze potrajat citavi dan, mada bi to trebalo jer mi tel sluzi za osnovno danas poruke, pozive, internet, malo fb, viber, i poneka slicica da se slika i to je to. Vec sam imao jedan Alcatel OT 985 i znam da se taj i ovaj ne mogu usporedit ali sam rekao sebi nikad vise Alcatel jer je tako kocio po 10 sek da se udje u poruke ili imenik da sam ludio, znam da nije to do tel nego do specifikacija. Sto se ekrana tice drzao sam Nexus 4 u rukama ali ugasen nazalost nije mi prodavac dao da ga upalim da ga probam i ona velicina mi je vise nego dovoljna i sto se tice dizajna prelijep je tel odusevio me je staklo naprijed i pozadi, ali eto i na 5 inca se covjek navikne. E sad me ovo interesuje koji je ekran bolji, ne mislim na velicinu nego na kvalitet prikaza boja, jer ne volim prenapucane boje kao na Galaxy tel, i vidljivost na suncu? Pa prepostavljao sam da je Nexus 4 brzi sto mu je veliki plus. Sto se tice update-a to mi ne igra neku ulogu lijepo je to imati jer se tel poboljsa. Mnogima ce bit cudno sto uopste gledam tj mjerkam Nexusa ako mi update nisu bitni, jer je brz i nema lagova sve je trenutno. Sto se kamere tice nisam profi nego obican tj najobicniji amater, i gledajuci neke slike sa neta i na youtube testove NExus bi mi zavrsavao posao kao sto rpepostavljate slike za drustvene mreze i neka zanimljiva slicica da se slika, iako bi bolja kamera valjala svakako ali boze moj ne moze se sve dobiti. Nazalost ne bih vas ovako mucio nego na youtube nema uopste puno recenzija ovog Alcatela ni testova dok sam za Nexus pogledao dosta toga. Hvala vam jos jednom na pomoci.

Poslednja izmena:
@Boledrug U suštini koji god da uzmeš nećeš pogrešiti. Cena im je ista oko 240, 250e. Meni recimo na nexusu smeta što ima dugmad na ekranu(back, home, settings), i još nekoliko meni bitnih stvari, pa sam se pored brda drugih telefona odlučio za idol x. Pošto kažeš da nisi zahtevan korisnik, pogledaj neki wp8 telefon ,recimo Nokia lumia 920 u istom su cenovnom rangu. Zadovoljiće sve tvoje potrebe koje si naveo.

Poslednja izmena:
Danas od Alcatel OneTouch FR na njihovoj FB strani:

Hello Milos,
The update for Idol X in Android 4.4 in France will be available in 2014 but we don't know when exactly.

lz5EZvB.jpg

Kakav ekran ima fon, staklo kao lg l9 ili nesto kao samsung? Hvala unapred, pozdrav! :)

Ekran je prefantastičan. Uporedio sam ga sa s3, i pored njega s3 izgleda kao golo g***o. Staklo je dragon glas(pandan gorila glasu), ne ostaju muzge kao na s3(jedino ako si dirao prethodno prstima mastan burek). Ne znam kakvo je staklo na tom lg, jer ga nisam koristio.

Ok, hvala na odgovoru. :) Ne znam ni ja kakvo je staklo, nego mi se cini da je neko staklo i da moze lako da se slomi pri padu. Tako sam nesto citao letos ako se dobro secam. No, to nije ni bitno, samo sam naveo kao primer za uporedjenje sa nekim samsungovim ekranima.

to to ne gine, sto tvrdje staklo, to lakse puca, zato pamet u glavu...

Da malo iznesem utiske.
Današnji dan 29.11 je kompletan bio uz novi telefon operativno. Dakle SIM kartica in i napred.
Na poslu nisam imao vremena za neko veliko čačkanje ali sam koristio aktivno telefon.

Baterija od jutros do sada pokazuje 21% od toga pasiva 17h30min, govorni pozivi 1s25m, plavi zub 8s 13m, ekran 3h 47 wifi 12s 15, mirovanje 13s 43m itd.
Dakle wifi skipe viber i standardni pozivi. Plavi zub u kolima. Naravno malo sam koristio i blic za osvetljavanje.
Malo je bilo vremena i za čačkanje instalacije i ostalo.

U principu zadovoljan izdržava dan u režimu koji je bez ikakve uštede tako da ako se malo isključuje wifi i podesi može i više. Ja zadovoljan
Lepa je ova statistika baš vidiš koliko je aktivan tel.

Generalno dobro se čuje, nisam imao problema sa mrežom po gradu, internet pozivi besprekorni. Malo mi smeta što kod poziva za prekid veze mora da se čeka da se povrati slika na ekranu da bi prekinuo vezu ali to je nedostatak hardverskog tastera.

Potrebno je privikavanje na gabarite telefona. Lagan je širina dobro leži u ruci ali malo je nespretan taster za on/off na vrhu za upotrebu jednom rukom.
Doduše za 'buđenje' posluži taster smanjenja zvuka. Iako je visina tel veća ne smeta kada je u džepu tanak je.
Kamerica ima hardversi taster ;) i to dva: taster smanjenje zvuka okida jednu sliku a pojačanja tri.
Toliko za prvi dan...

Da ja pitam nesto i nadam se da ce te me razumeti.

Jel Idol sa 8gb ima dva sim slota samo sto je jedan skriven ispod maske sa leve strane ili ipak ima samo jedan slot sa desne strane?

Pitam zbog slucaja sa alcatelom 997 gde su kod verzija iz telekoma drugi sim slot sakrivali ispod plastike a sada kada je JB stigao taj drugi slot je nakon zahvata na plastici postao dostupan i operativan pa pitam da nije isti slucaj i sa Idolom?

I ako ima taj drugi slot pretpostavljam da bi mogao da se aktivira stavljnjem stock ROMa sa Idola dual sim?

Poslednja izmena:
@akole. Imaš u opcijama da namestiš da prekineš vezu za power dugmetom. Klikneš na slušalicu, settings>other settings i tu štikliraj opciju power key ends call

Dok si u kameri drži virtuelno dugme. Može 40 slika od jednom :)

@NightCrawler
Verzija od 8 ima jednu sim i podršku za micro sd karticu. Verzija sa 16goga ima 2 sim bez podrške proširivanja

Poslednja izmena:
Može jedan podsetnik
Nekako sam obrisao aplikaciju za baterisku lampu. Neznam koja je bila preistalirana na tel dok je nov.
Ili ima neko predlog šta valja instalirati?

Danas sam uzeo u telenoru telefon i do sad sam prezadovoljan! Narednih dana cu ga cackati i onda cu malo vise napisati o samom radu telefona.

Za sada najveci utisak na mene je displej. Strasan displej poseduje ovaj telefon!

Kakvo je stanje sa gps - om na ovom modelu? Koliko treba za prvi fix?

Postao ponosni vlasnik ovog telefona danas. Javljam utiske. Za sada sam opcinjen kvalitetom displeja(pogotovo u tom cenovnom rangu)

Dve uočene mane za sada - jedna je moguće subjektivna a druga definitivno objektivna:

Izlaz na slušalicama je kriminalno tih, ili su ove fabričke slušalice najgore koje sam probao u životu.

Kada telefon izbaci upozorenje o 15% baterije, telefon neće izdržati ni dva sata na "idle" - to me izluđuje. Očigledno je da se ne iščitava najpreciznije preostali procenat baterije.

Ni na jednom telefonu to nije totalno tacno. Vise sluzi kao neki okvirni pokazatelj. Stavi da ti izbacuje obavestenje na 20-25%

Izlaz na slušalicama je kriminalno tih, ili su ove fabričke slušalice najgore koje sam probao u životu.

Do sluski sigurno nije jer ih upravo koristim na kompu i mogu ti reci da mogu dosta glasno da se cuju, bas dosta. Izgleda je problem u izlazu od telefona.

Meni i ono preko telefona odgovora jer nemam potrebu za glasnijom muzikom.

Ni na jednom telefonu to nije totalno tacno. Vise sluzi kao neki okvirni pokazatelj. Stavi da ti izbacuje obavestenje na 20-25%

Tako je. Mada nikada nemoj dočekati da ti baterija padne na 10% , ako ti je punjač u blizini, jer nije dobro za sam životni vek baterije. U ostalom imate diskusije posvećene tome :)

Da li neko ima neki predlog ili savet i da li je razmisljao o power bank-u za ovaj telefon?

Ja sam samim telefonom prezadovoljan, radi taman kako treba,displej mi odmara oci bukvalno, ali kao i svi telefoni i ovaj ima manu,glupu bateriju. :-(

Drugo pitanje,zasto ovaj onetouch launcher uzima ovoliko ram memorije? Da li je moguce da je nakon prvog ukljucivanja slobodno samo giga rama,pa gde ode ceo giga majku mu. ;-)

Moja stara alkica 997 je imala giga pa mi je uvek ostajalo jos 300,400mb slobodno...

:confused:

Pa to je ta Alcatelova neoptimizacija sw-a. Meni takođe Clean Master prijavi otprilike svaki drugi-treći dan da mi je ostalo samo 10% slobodnog RAM-a (a ne igram uopšte igre na fonu)

Nazad
Vrh Dno