Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Upravo ga doneo kurir. Prvi utisci odlični. Jedino mi deluje malko izduženiji nego na slikama

Telefon pravi sasvim pristojne fotografije i za mene kao buduceg vlasnika ovog telefona bice vise nego pristojno. Samo jos treba docekati 1. decembar

Da li je neko možda nabavio flip-cover za njega? Ne volim ove silikonske zaštite - štite zadnji deo, a meni treba baš obratno - da se najviše štiti ekran.

To i mene zanima jer planiram kad uzmem telefon da odma kupim i flip cover... Ako neko zna gde ima da se kupi nek napise gde je uzeo :)

@Exodusbgd ja ne volim covere, ali sam kupio neki screen protector koji takođe ne podnosim.

Video sam da ima nešto na eBay-u.

Uglavnom kupim samo back case, što mi ovde deluje krajnje nepotrebno.

Što se tiče izduženosti, liči na iPhone sa 5" ekranom, ali što ga budeš više koristio, videćeš da mu je to prednost.

Što se mene tiče, zaista sam oduševljen telefonom, a nemam niske standarde.

Odnos cene/kvaliteta je nesumnjivo najbolji od svih, trenutno ponuđenih, aparata.

Samo se nadam da neće da vrisne, pošto ga već ovoliko hvalim ;)

Ne sviđa mi se uopšte što nema klasičnog app drawer-a. Sve mi je totalno konfuzno što se tiče menija.

Pa promeni launcher. Preporuka Nova ili Apex, jos skines neki icon pack i bog da te vidi.

Uff, ovaj Nova je loodilo, alal ti ćufte :)

Da li ga ima u Telenoru u Novom Sadu i da li ima izlozen da moze da se pogleda?

Ajde neko ko ga je uzeo u telenoru da da info da li je zakljucan na njihovu mrezu

Jel vam brze radi fon sa Novom kao sto pisu ljudi u komentairma? Vidim da ga svi hvale bas kao i vi. Jos nemam ovaj fon, samo pitam da znam, jer cu ga u skorije vreme uzeti 99%. Hvala unapred pozdrav! :)

Jel vam brze radi fon sa Novom kao sto pisu ljudi u komentairma? Vidim da ga svi hvale bas kao i vi. Jos nemam ovaj fon, samo pitam da znam, jer cu ga u skorije vreme uzeti 99%. Hvala unapred pozdrav! :)

Ma nije fora u brzini, već u osećaju ;-)

Pozdrav sadasnjim i buducim vlasnicima ove masine. Posedujem ga oko tri nedelje. Iskren da budem mogao sam uzeti i mnogo skuplje telefone, ali sam se odlucio za ovaj, i nisam se pokajao. Mnogi za manu uzimaju kameru,odnosno fabricki app za istu, pa onima koji vole vise podesavanja preporucujem A Better Camera app. Poseduje zanimljive opcije vezane za fokus, tj. auto fokus, kao i par opcija koje sam video na Nokia Lumia modelima. Isprobao sam dosta aplikacija, i ubedljivo je najbolja i lepo radi, nema glupih efekata, nego cista aplikacija za slikanje :) Jedino sto je za sada maksimalna rezolucija video snimka 480p.

Sto se browsera tice, koristim stock(pokazao se kao najbrzi), delfin, i operu(radi kompresije podataka kada nisam na wifi). Puffin, Maxton,firefox,chrome, i UC sam obrisao.

Baterija, uz neprekidno igranje i ukljucen wifi, od 100 do nule stigne za oko 4,5 sati. Kada je na stend baju sa ukljucenim mobilnim podacima(whatsapp, mejl) trosi oko 1 procenat na 2 sata.

Jel je 480p rezolucija snimka sa tom aplikacijom? Hvala unapred, pozdrav! :)

Poštovani sadašnji i budući korisnici postao sam taze korisnik ove mašine.
Za sada su utisci da je makina fenolenalna. Nevarno deluje debljina telefona prosto imate utisak da će
se slomiti u ruci??
Mana je što do sada nisam koristio android pa sada predstoji prilagođnje.

Treba mi savet.
Kako da najbolje sa winMob 6.5 prebacim podatke?
Nisam našao aplikaciju na samom telefonu za to. Nešto slabo alazim na marketu..
Lumije imaju nokijinu aplikaciju za to bluetooth odradi posao...
Za same kontakte može da posluži i pc ali šta raditi sa porukama SMS?
Google je pre par meseci stopirao exchange pristip ka njihvim serverima za winMo i winPhone a to bilo najelegantnije stvar za to...

Ima limožda neka aplikacija da pristupa preko plavog zuba imenicima i sms?

Poslednja izmena:
Poštovani sadašnji i budući korisnici postao sam taze korisnik ove mašine.
Za sada su utisci da je makina fenolenalna. Nevarno deluje debljina telefona prosto imate utisak da će
se slomiti u ruci??
Mana je što do sada nisam koristio android pa sada predstoji prilagođnje.

Treba mi savet.
Kako da najbolje sa winMob 6.5 prebacim podatke?
Nisam našao aplikaciju na samom telefonu za to. Nešto slabo alazim na marketu..
Lumije imaju nokijinu aplikaciju za to bluetooth odradi posao...
Za same kontakte može da posluži i pc ali šta raditi sa porukama SMS?
Google je pre par meseci stopirao exchange pristip ka njihvim serverima za winMo i winPhone a to bilo najelegantnije stvar za to...

Ima limožda neka aplikacija da pristupa preko plavog zuba imenicima i sms?

Probaj sa ovim http://android.stackexchange.com/qu...2-data-and-transfer-it-to-android-4-2-samsung

P.S. Ako nekoga interesuju gumirane futrole,tj. navlake , meni je danas stiglo iz Kine za nesto vise od 14 dana. Kvalitetno je uradjeno, uzeo sam plavu boju i zaista je kao i sa slike. Trazio sam i po nasim radnjama, ali bez uspeha. http://www.aliexpress.com/item/Tcl-...e-case-mobile-phone-case-s950/1456369279.html

Za par nedelja cu ga rootovati i isprobati Xposed Framework

Super, hvala na informaciji. Moraću da poručim sledeći put. U Srbiji ih nigde nema.

@ dzojstik

Hvala na info.
Imao sam PIM beckub ali nije imao mogućnosti da eksportuje u druge fajlove sem njegovog (stara verzija).
Imao sam dosta problem u notes mi ubaci sliku ne tumači dobro.
Ali dosta je i to. Kontakte sam svakako imao nije problem.
Nakraju najbolji export i inport je bio preko vCard u jednom fajlu ima i slike i najispravnije.
Međutim SMS ne može da pročita krene i istog trenutka završi ali od nula poluka 0 grešaka 0 učitano ;)
Svakako mi je ostaoq fajl sa porukama koji mogu da koristim sa find...

Što se tiče nabavke futrole platio si "aliexpress" 5$ a koliko te je došao transport? Znam da nema carine i pdv.

Tnx

Narucio sam futrolu, zahvaljujem dzojstiku. Ne placa se transport, a ni ne vidim razlog za tako nesto kad dosta kineza salje besplatno preko ebay-a. Cisto sumnjam da ce "pouzecem" traziti pare za posiljku.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Razmisljam se izmedju ovog tel i Nexus 4. Procitao sam zadnjih 10 strana da ne ispanem nekulturan. Ali me interesuje ako je neko imao Nexus 4 kolika je razlika tj koji je bolji od ova dva tel jer isto kostaju? FHD mi ne igra neku ulogu, ali opet veci ekran je plus, kamera je sasvim dobra za moje potrebe, bolja je nego na Nexus4 ili m ise cini ?, Baterija razlika je 100mah izmedju ova 2 na stranu Nexusa ali je li tako u praksi bolja ? I najvaznije brzina oba imaju 4 jezgra, posto sam laik cini mi se da je Nexus4 brzi ali je li tolika razlika bas u otvaranju aplikacija i browsera, ulaska u poruke i dialer? Sasvim sam obican korisnik, mada priznajem Nexus ima ljepsi dizajn :D Hvala svima na pomoci unaprijed :)

Poslednja izmena:
^Nexsus 4 bez razmišljanja,jedino sto je bolje na Idol X je kamera,sve ostalo (CPU,GPU,RAM,softver) je osjetno bolje na Nexsus 4.

Nazad
Vrh Dno