Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Imate li neku informaciju o tome da li će ovaj telefon biti u ponudi VIP-a?

Dobro i na kraju jel se isplati ovo uzimati, ima li sta bolje a da je konkurentno u svim aspektima i kada se ocekuje nova tura u telenoru?

ps Gledao sam p780 ali ono je uvreda sa cenom... sramota.

Alcatel generalno nudi odlican odnos ulozeno/dobijenog u trenutku kupovine, ali da se teze prodaju tj. gube cenu to jeste.

To je zato što su statusni (splavarski) simboli Ajfoon i Galaksi Čet'r' :p , pa makar bili i kineski klonovi, ali ko to vidi u polumraku (fora kao i auto od 10k evra, a lampica od rezerve pregorela).

Elem ako neko razmišlja da mu treba telefon za "splavarenje/rafting" onda Alcatel X ili bilo šta drugo sem Ajfon/Es4 mu neće raditi posao, isti slučaj važi i za prodaju.

Svakako treba otići negde gde je telefon izložen pa ga uzeti u ruku i probati. Mislim da će posle toga biti jako lako doneti odluku.

A što se cena tiče - cenkajte se. Traže ljudi i +300e, ali mogu i ja da tražim za pokvareni GT540 100e, ali ga niko neće kupiti. Mislim da ih ima dovoljno po oglasima da se kupi povoljno.

Tim insuinacijama nije mesto ovde, nit je bench takvo mesto niti smo vodili diskusiju u tom pravcu. ;) Koga boli sta ce neko misliti za telefon koji nosimo, uzimamo zbog sebe.

Ja sam ga probao nesto kratko samo jer je baterija bila prazna, u telenoru ga prosle nedelje nije bilo, kazu da se rasprodao.

Pa diskusija se ovde često odvijala u sasvim drugom pravcu, zar ne? Uvek je toga bilo i biće na Benchu.

Ako te boli uvo šta će neko misliti za telefon, onda Idol X. Ako je S3 ili Idol, onda Idol X.

Po meni estetski ne vidim ni jedan telefon koji može da mu parira.

Нема га више у Теленору, девојка је купила један пре пар дана и рекли су јој да је последњи у Теленор продавницама у Бг. Телефон је веома допадљив, лаган и веома танак, екран иде од ивице до ивице, све је склопљено веома добро, нема никаквог крцкања и угибања. Екран је одличан, само ми се чини да су нивои осветљења мало чудно избалансирани, комотно може да се држи на минимуму а и тада је осветљење доста јаче и од виших нивоа на неким другим уређајима. Уређај се понаша одлично у раду, све је флуидно и без сецкања, прелазак са апликације на апликацију ради без грешке. Мени се свидео кориснички интерфејс, не постоји класичан app drawer, већ су све иконице на почетним екранима, преинсталиране апликације су углавном корисне. Камера је коректна, по дану су слике одличне (неко је изнад окачио слике, па упоредите), као и фул хд снимци, само ми је мени камере баш сиромашан (иако има хдр), па је најбоље инсталирати негу другу апликацију. Нисам пробао да фоткам у условима слабијег осветљења али за ове паре не треба очекивати чуда. Предња камера је ок, преко Hangoutsa ми делује много боља у односу на МемоПад ХД. Од игрица сам играо само Angry Birds Star Wars II и она лети. Што се батерије тиче, у почетку ми се чинило да је слабија, али смо тада буквално нон-стоп чачкали телефон, али када се сведе на неко нормално коришћење, батерија се чини просечном (издржи дан без проблема). Оно што је потенцијални проблем је меморија од 8 гб, од које је доступно нешто преко 5 гб (чини ми се 5.1-5.2), па ако сте планирали да играте велике игре, боље потражите дуал-сим верзију од 16 гб. Од мене све препоруке, тренутно ми се чини као најбоља куповина преко уговора.

U Telenoru najbolja kupovina trenutno. Samo da se ne ponovi priča kao sa Grand X. Specifikacije, egonomija, kvalitet izrade odlični, a problematičan u eksploataciji.

Pa diskusija se ovde često odvijala u sasvim drugom pravcu, zar ne? Uvek je toga bilo i biće na Benchu.

Ako te boli uvo šta će neko misliti za telefon, onda Idol X. Ako je S3 ili Idol, onda Idol X.

Po meni estetski ne vidim ni jedan telefon koji može da mu parira.

Naravno, S3 ni ne ulazi u izbor, odnosno Samsung... :)

Lenovo je isto ok samo sto su kod nas na trzistu uvoznici lupili uvredljivu cenu...

Nego ovo sam zaboravio da pitam, da li ima verzije sa jednim sim slotom a drugim za sd karticu?

ps Meni su prosle nedelje rekli da ga vise nema, verovatno je bilo rezervacija.

Ma 'di bre telefoni sa hromiranim lajsnama da dolaze u obzir :d. Ko Cadilac. Samo monolith look cenim.

Ja zamalo da idem u Telenor da ga uzmem za 20k dinara na Telenor Play+ L tarifu, iako sam još koji mesec pod Mts ugovorom i na postpaid broju i na Box-u. Onda iskoči na KP oglas, žena traži 270e, ja pitam jel može niže, reče ako si ozbiljan 250e i tako...Uzeh ja i ne pokajah se.

Nikakvih ali nikakvih problema do sada nisam primetio. Sve savršeno radi, poziv,SMS, Wifi, 3G, bla,bla. Da kucnem u drvo da tako i ostane. Baterija mi se isto činila da "hlapi" brzo, ali posle se setim da mi se isto tako činilo i na ženinom Iphone 3GS-u, kada smo ga uzeli pre par godina. Naravno to je od toga što se ne ispušta iz ruku.

Aplikacija za kameru je zaista siromašna sa podešavanjima pa ću u skorije vreme probati i neku sa Play Store-a. Može i neka preporuka za kakav li dobar programčić za slikanje.

I umalo da zaboravim a pisalo se o tome, Telenor daje OT-6040X verziju sa microSD slotom, a varijante po C* shopovima su OT-6040D tj. dual sim bez microSD slota.

Poslednja izmena:
Focal, vignette, camera zoom FX, camera fv-5...

Tnx momci, skinuo sam fv-5 apk za sada, crashuje kada menjam fokus ali cu konacan sud dati kada probam da slikam napolju.

Mislim da ce Alcatel Idol X ipak videti apdejt na 4.3 a nadam se i na 4.4.
Danas sam pitao na Facebook-u za 4.4 i ovo su mi odgvorili:

Wait until Google opens its version builders, which is not immediately. At best, we can hope to have a version by mid 2014.

Pre toga je neko pitao za 4.3 i ovo je odgovor:

Hello Didier, an update is planned, but we have as yet no information on it.

Inace telefon sam uzeo u Telenoru pre dve nedelje i prezadovoljan sam.
Displej je savrsen.
Baterija me je malo brinula ali mi i ona ok drzi.
Nadam se da ce biti i nekih ROM-ova uskoro.
Mada problem je sto vecina ljudi kupuje Dual SIM i onaj kineski TCL S950. Za njih vec ima MIUI i jos nekoliko na XDA. Za single SIM jos nista.

Jel moze neko da mi objasni oko tog tcl s950, sta je to? Ja sam mislio da je to jedan isti telefon samo razlicito ime...

Pa i jeste.

TCL S950 i Alcatel 6040D su indenticni telefoni. Medjutim u Telenoru se prodaje Alcatel 6040X.
Razlika izmedju S950/6040D i 6040X je u tome sto je 6040X single SIM, ima 8 giga interne memorije i MicroSD slot.

Inace Alcatel i TCL su nekada udruzeno razvijali telefone. Mozda je Idol X jedan od tih telefona koji su zajednicki razvijeni. Saradja je prekinuta, bar tako kaze Wikipedia.

Ovo je isti telefon. Alcatel brend je za EU/US a TCL je za Aziju i ostatak sveta. Nose isti naziv Idol X, različite oznake ALCATEL 6040 a TCL S950.
http://www.tclcom.com/

Teška posla da imaš ovaj telefon za tu doplatu.

Tebra ovaj tel je na oglasima 250-300€ :)

U telenoru je za pis1000 za 1820 mesecno, pretplata 13 800. Po mom misljenju najjeftinija ponuda, doduse, nema ga u vipu i mts-u, ali se cena tj pretplata isplati ko voli da kupuje kod operatera.

Kako ste zadovoljni sto se kvaliteta ekrana tice? Takodje kamera? I kvalitet izrade me zanima, mada vidim sto se kvaliteta izrade tice zamerki ni po testovima nema.

Kako se telefon ponasa kod pokretanja zahtevnijih aplikacija i igrica? Mislim da je FHD rezolucija mozda overkill za ovaj telefon sto se toga tice.

Ekran je savrsen. Kamera je sasvim ok. Aplikcaija za kameru je dosta siromasna sa opcijama ali mozes da skines neku drugu iz Play Store-a.
Kvalitet izrade je isto odlican. Nema veze sa Alkatelima od pre par godina.
Sve apliakcije se pokrecu izuzetno brzo i nema nikakvog cekanja.
FHD nije sigurno overkill na telefonu sa quadcore procesorom.

Kakva je jacina blica u nocnom slikanju? Da li je u rangu kamera sa s3 modelom?

Takodje,ima li neko informaciju da li ce se ovaj model pojaviti kod jos nekog provajdera?

Poslednja izmena od urednika:
Da li uzeti sony xperia sp ili alcatel one touch idol x?? ako moze neki predlog ili iskustva-hvala :)

Nemam ovaj alcatel, ali bih uzeo pre njega. Koliko vidim po specifikacijama na strani xsp su malo jaci procesor i baterija, a na strani alcatela veci ekran i mnogo, mnogo bolja kamera, android im je isti. Neko ko se bolje razume u specifikacije telefona nek me ispravi ako negde gresim. Ja bih pre ovaj, jer ako uzimas u telenoru za pis 1000, ovaj je jeftiniji. Procitaj ovde na forumu iskustva ovog i iskustva sony sp, pa odluci. Srecno! :)

Ja sutra uzimam Idol X, a pre nego se pojavio razmišljao sam o Xperia SP.
Činjenica je da je SP odličan telefon i siguran je izbor. Ima bolji procesor (iako dvojezgarni), bolji grafički podsistem i bolju bateriju. Za one koji igraju igrice verujem da je bolji izbor.
Sa druge strane, Idol X ima bolji ekran, veći, sa značajno većom rezolucijom, ima 2 GB RAM (SP ima 1 GB), bolji dizajn (subjektivno)... I, naravno, značajno manju cenu u Telenoru.

Da li uzeti sony xperia sp ili alcatel one touch idol x?? ako moze neki predlog ili iskustva-hvala :)

Ja sam bio u istoj dilemi, ali ovaj Alcatel mi po svemu deluje bolji. Jedino, naravno, Sony ima brend, plus što će dobiti kit-kat naredne godine.

E sad, pitanje za sve vlasnike Idola: sutra planiram da ga uzmem, ali ne znam da li u njega ide obična SIM kartica, ili imaju one varijante (micro-sim, nano-sim i slične gluposti, pa da moram da tražim u Telenoru da mi izrade novu karticu).

@dacha
Pitao ja juče u korisničkom servisu kakvi su sa lagerom Idola, kažu da je jako "mršavo" i da mora prethodno da se proveri u kojoj od poslovnica ga ima.

Nazad
Vrh Dno