Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ja sam bio u istoj dilemi, ali ovaj Alcatel mi po svemu deluje bolji. Jedino, naravno, Sony ima brend, plus što će dobiti kit-kat naredne godine.

E sad, pitanje za sve vlasnike Idola: sutra planiram da ga uzmem, ali ne znam da li u njega ide obična SIM kartica, ili imaju one varijante (micro-sim, nano-sim i slične gluposti, pa da moram da tražim u Telenoru da mi izrade novu karticu).

Ide micro SIM, odmah će ti napraviti novu, plaćaš RSD 200 kroz račun.

Ako moze neko ko ima praktična iskustva sa ovim telefonom,da mi odgovori... Uzela bih ga u Telenoru, ali sam, verovatno previse, oprezna. Po specifikacijama je sve sjajno, ali me zanima kako to izgleda u praksi?Meni se jako svidja tel. i planiram da ga uzmem,samo bih zamolila da mi korisnici kazu dal' je kamera sama po sebi bas tako losa?Ili je samo naspram skupljih modela slabija?I kako radi skype?Tj. kakva mu je prednja kamera?Unapred veliko hvala!

Kamera uopste nije losa, kacio je stoske slike. S obzirom da alcatel nije proslavljen nesto sa kamerama, ovde su se izgleda potrudili. Telefon inace bas dobro radi, drugar ima, pa sam ga cackao malo. Sto se tice skype-a, to nisam probao, neko drugi nek odgovori.

Prvo sam razmišljao da uzmem G2 u Telenoru, ali mislim da ne vredi razlike od 23k u odnosu na Alcatel.

Nadam se da nas neće ponovo za*ebati sa ažuriranjima kao sa prethodnim flagship modelom (OT-997).

Evo još 3 fotke... Sve je fotkano stock kamerom i na brzaka.

9ajyzyqa.jpg
utyduvet.jpg
je5u3uma.jpg

Poslednja izmena:
aj okači full size fotke na neki servis, ovo ne pokazuje ništa u 400x300 veličini i ko zna kojoj kompresiji

Ja ga uzeh danas! :) Nisam stigao da se poigram malo, večeras ću, ali prvi utisak je sjajan.

Prvo sam razmišljao da uzmem G2 u Telenoru, ali mislim da ne vredi razlike od 23k u odnosu na Alcatel.

Nadam se da nas neće ponovo za*ebati sa ažuriranjima kao sa prethodnim flagship modelom (OT-997).

Sad da ne vredi razlika nebi se bas slozio.
Alcatel je katastrofa sto se tice update,mislio sam da nepostoji niko gori od LG u vreme O2X,O3D ali Alcatel ih je *****ao.997D tek pre dve nedelje dobio 4.1.1 JB i to uz puno muke.Nadam se zbog vas da se ce popraviti.

Ako moze neko ko ima praktična iskustva sa ovim telefonom,da mi odgovori... Uzela bih ga u Telenoru, ali sam, verovatno previse, oprezna. Po specifikacijama je sve sjajno, ali me zanima kako to izgleda u praksi?Meni se jako svidja tel. i planiram da ga uzmem,samo bih zamolila da mi korisnici kazu dal' je kamera sama po sebi bas tako losa?Ili je samo naspram skupljih modela slabija?I kako radi skype?Tj. kakva mu je prednja kamera?Unapred veliko hvala!

Kamera nije losa vec je stvar u tome da ima boljih.

Ima boljih za duplo više novca. Za ove pare nema bolje.

Evo i od mene tri fotke http://pho.to/49vFm

Meni kamera nije najbitnija stvar na telefonu i ova mi je sasvim dovoljna.

Sto se tice apdejta vec sam napisao da su rekli da rade na 4.3 i da bi 4.4 mogao da se ocekuje sledece godine.
Nadam se da telefon nece ostati na 4.2.2
Da znam da ce neko da napravi CM za njega apdejt mi ne bi ni bio bitan.

Da budem iskren, za ovu klasu telefona i price range, ako ne dobije update na 4.4 sigurno neću umreti.

Ne vidim šta fali i 4.2.2.

Telefon ima dobru bateriju, odličan ekran i overall izgled, kvalitet izrade je takođe odličan, dok je kamera više nego dobra (bolja neko prethodni SGS3)

Sve u svemu dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Hehe, s' obzirom da menjam telefon na 6-8 meseci, da dogura do 4.3 puna kapa :)

Evo još 3 fotke... Sve je fotkano stock kamerom i na brzaka.

9ajyzyqa.jpg
utyduvet.jpg
je5u3uma.jpg

Где ти је бре ова звездана капија. Малочас сам био у Теленору у Булевару, данас су добили само они преко 10 комада, а има их довољно и у осталим пословницама, тако да није фрка.

Zvezdana kapija i ostatak Sci Fi postave na poslednjem spratu Delte. Imaju i kafić i prodavnicu. Prosto je sjajno.

Samo da dodam Star Gate ima i sound kada se prolazi kroz nju... Priceless :)

Poslednja izmena od urednika:
Sta uzeti u Telenoru na paket prenesi 1 000 uz doplatu do 15 000 u opciji su ovaj Alcatel touch X ,Htc DESIRE 500 I eventualno Nokia Lumia 720? Kodf telefona mi je najbitnija kamera,pa onda sve ostalo. Hvala

Ko je malo strucniji neka mi odgovori.

Da li je bolja kamera na ovom modelu ili na s2,bilo slikanje nocu,bilo danju?

Radio bi upgrade na ovaj model,pa me to zanima,to poredjenje. Za ostale karakteristike vidim da je idol x mnogo bolji od s2

Radio bi upgrade na ovaj model,pa me to zanima,to poredjenje. Za ostale karakteristike vidim da je idol x mnogo bolji od s2

Malo cu slagati, ali valjda nije gore, obican Idol (bez X) ima odlicnu kameru za po suncu... uvece zaboravi na bilo sta pristojno, ali dok ima sunca, cak i u zalazak sunca jako lepo... cak ne previse daleko od 60e digitalaca od 14mp... za dalje vec nisam siguran :)

Pls nemoj da se ljutiš, ali pisano je i fotografije su postavljene na prethodnim stranicama.

Ako je bolji (po mom mišljenju) od SGS3, ne vidim zašto bi se poredio sa S2.

Šta od Office (edit) programa ima preistalirano na telefonu? Šta valja instalirati od office programa?
Kako se ponaša u intenzivnom korišćenju tel, poruke, email, office ?
Kako se ponaša u mreži gde se stalno lomi jačina 2G i 3g signala na jednom mestu mi ovi prelazi prave problem sa starim trlrfonom (možda što ima 3god).
Sinhronizacija podataka kako se obavlja sa PC ili Google? Ima li Alcatel neku svoju app za to ili je sve nešto univerzalno za sve Androide?

Као прво, да поздравим све чланове овог форума. Нов сам корисник и регистровао сам се да би изнео неке моје утиске о овом телефону после 15 дана коришћења који ће, надам се, некоме помоћи.
Узео сам га у Теленору а пре њега сам имао Samsung Galaxy S2. Цена телефона уз уговор је изузетно повољна и мислим да је ово тренутно најбоља куповина код нас. Одмах да нагласим да нисам неки захтеван корисник. Екран је фантазија, све је јасно и прегледно, боје су одличне и видљивост из различитих углова је сасвим солидна. Нисам неки стручњак за фотографију али колико сам видео кад сам неке фотографије пребацио на компјутер је да су оне скроз ок. Интерфејс камере је једноставан и нема превише опција тако да ако неко више обраћа пажњу на камеру требало би да скине неку апликацију из продавнице. Звук у слушалици је јасан и чист. Питао сам и саговорнике како ме чују и кажу да је све у најбољем реду. Куцање порука је уживање због величине екрана поготову кад се телефон постави водоравно. Wi-fi ради беспрекорно. Користим Оперу као претраживач и она брзо отвара странице. Нисам пробао хром или неки други претраживач. Што се тиче Office програма-има их два и то су Office suite и Kingsoft Office. Мислим да је овај први trial верзија. Пробао сам неке игре и ради без кочења. Искрено, нисам фан играња игара на телефону па не могу донети неки суд. Вероватно и постоје неке игре код којих ће Idol X штуцнути првенствено због Mediatek процесора. Што се тиче изгледа телефона он ми се јако свиђа. Танак је и елегантан и без проблема га носим у џепу од панталона. Батерија ми издржи од ујутру до сутра увече али опет напомињем да нисам захтеван корисник а и ноћу га остављам у основном режиму уштеде.
Све у свему...за те паре мислим да не постоји боље.

Evo još fotki, dnevna i jedna u dosta zamračenoj sobi
4ebadahy.jpg
esaqapyh.jpg

sta mislite o Alcatel One Touch Idol Miniju.. treba da preporucim ortaku a cini mi se kao ok mob ako se nadje za oko 130e.. ? i kako je najlakse otkljucati alcatel telefone,preko koda ili.. ?

Vrh Dno