Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ma kakva optimizacija, to je sasvim normalno za svaki komp - što više RAM-a ima, to više OS zauzme u startu. I zašto i ne bi, kad tako brže radi. Ako kasnije zatreba memorije za neki program, OS je oslobodi do neke granice. Da ima dovoljno RAM-a ceo OS bi se verovatno učitao u RAM, i tako bi najbrže radio.

Bio bih Vam vecno zahvalan ako bi mi neko poslao link za neki dobar launcher koji na ovom telefonu radi kako treba. Nemam neka iskustva sa menjanjem istih. Ovaj stock me izludjuje....

Hvala unapred svima.

Dve uočene mane za sada - jedna je moguće subjektivna a druga definitivno objektivna:

Izlaz na slušalicama je kriminalno tih, ili su ove fabričke slušalice najgore koje sam probao u životu.

Kada telefon izbaci upozorenje o 15% baterije, telefon neće izdržati ni dva sata na "idle" - to me izluđuje. Očigledno je da se ne iščitava najpreciznije preostali procenat baterije.

Danas sam ga probao u Telenoru, ko slusa dosta muziku kao ja, neka ga ne uzima u razmatranje, ocajan je zvuk na slusalicama sto kaze I ovaj cika, moj HTC 8S ga sije samo tako, a bas sam zeleo da ga uzmem, zagrejao sam se kao mlada ispred oltara za njega, kad ono mucak, a produzavam ugovor sad jos malo, ali sam se bas razocarao u telefon, I npr baguje mu igrica Kingdom&Lords, koja na mom 8S-u radi bez ikakve greske (jedino sam nju mogao da probam, a da ima neku zahtevnost , ostale nisu bile vredne pomena), a ima duplo slabiji hardver, a nije da ne volim da opikam po koju igricu, posebno sto za android ima mnogooo vise nego za WP, a I dosta ih je besplatno :/ I bas sam se smorio, cak sam I pare ustekao 13 somova uz PiS1000, al dzabe, jes da ima super ekran I solidnu kameru, ali dzabe sve to meni, a I ostalima koji vole muziku kad se nista ne cuje (u TC Uscu se jedva cuje, a ne u nekom drndavom busu gde ne bi cuo tek nista), a I igrica baguje, mozda je I do optimizovanosti, ali iskreno telefonu sa quad-core procom ne bi trebalo to da se desava...:p

Ovo nije spam, troll ili sta ti ja znam jer ga uporedjujem sa WP, samo konstruktivan odgovor, nadam se da se nece lose okarakterisati :)

Što se tičse igara, probao sam Fifu 14 i radi baš fino, bez seckanja.

Sto se zvuka tice, na mom alcatel ot 990 koristim neke nokijine slusalice i sve je ok ali par drugih slusalica koje sam probao isto su se jako slabo cule dok su na drugim telefonima radile normalno. Da nije mozda isti slucaj i kod ovog telefona? Mogao bi neko ko ima telefon da proveri vise slusalica pa da javi utiske :)

Osim drugih slušalica treba probati i sa nekim drugim plejerom. Probajte Nex ili neki drugi. Na mnogim telefonima se dosta tiše čuje sa Google Play Music nego sa drugim plejerima.

Drugari pomagajte,
Kako se prave oni folderi koji zamenjuju drawer, i sto ih ima par komada pri prvom ukljucivanju. Sve sam pretrazio a ne mogu da nadjem. :confused:

Stock launcher je katastrofa, probaj Nova launcher - ja sam se oduševio.

Drustvo,

Da li i Vi imate ovu verziju softvera i da li je to poslednja verzija?

Prilozi

• Screenshot_2013-12-08-23-18-33.png
    Screenshot_2013-12-08-23-18-33.png
    154.4 KB · Pregleda: 243
Ja imam tu verziju. Stalno proveravam, nisam dobio nijedan apdejt od kad sam ga kupio.

Da li si probao da ga apdejtujes preko one aplikacije ili samo preko ovoga na telefonu?

Koliko vam drzi bateriju telefon pri nekom normalnom koriscenju? Za ovih par dana koriscenje to mi se cini to kao najveci problem koji cu imati.

Mozda sam malo vise koristio jer je nov pa sam "napaljen" ali me iznenadjuje koliko brzo vuce bateriju. Osvetljenje sam stavio na auto i instalirao batery saver koji mi je na general mode...
Sto se tice jacine zvuka na slusalicama bas je slabo na ovim slusalicama sto dolaze uz telefon. Kad sam ih testirao u zatvorenom prostoru delovalo je sasvim pristojno ali kad se izadje napolje onda se skonta da nije bas tako.

Ako ti je osvetljenje na auto onda će ti baš brzo trošiti bateriju. Ja osvetljenje držim na minimumu i baterija mi izdrzi oko 3,5 sati uključenog ekrana. Meni je to dovoljno za ceo dan.

Za sluške ne znam, nisam ih ni probao za ove dve nedelje (a i ko zna kad ću), ali zvuk (muzika) na zvučniku je jasan, korektne jačine.

Što se baterije tiče, meni traje otprilike 4,5-5,5 h uključenog ekrana (znači aktivnog korišćenja), s tim da ne igram igrice. Da dodam da je osvetljenje auto, ali je net skoro potpuno wifi, i malo 2G, bez 3G (koji je i najveći potrošač).

Poslednja izmena:
Ako ti je osvetljenje na auto onda će ti baš brzo trošiti bateriju. Ja osvetljenje držim na minimumu i baterija mi izdrzi oko 3,5 sati uključenog ekrana. Meni je to dovoljno za ceo dan.

A kad izadješ napolje ili ne daj Bože na sunce? Da čkiljiš?

3 ipo sata sa minimum osvetljenjem je smešno malo.

Kad izađeš napolje povećaš osvetljenje ako ti treba. To je bar jednostavno.
A 3,5 sati je super za bateriju od 2000mAh na quad core telefonu sa ekranom od 5 inča i 2073600 piskela.

Da li je neko probao FHD 1080 video da pusti na ovom telefonu?
Ja jesam I stuca povremeno, ne mogu da verujem da ne moze da potera FHD

Da li ima veze sto je video na kartici doduse klasa 10?

Da li da probam neki drugi plejer?
:(

Meni ono što snimim kamerom u FHD ne štuca.
Nisam probao sa nekim drugim fajlovima.
Mislim da to zavisi od formata u kom je video i od plejera.
Evo šta se meni dešava na tabletu. Ako strimujem HD video sa kompa preko Xbmc on štuca, a ako ga pustim u VLC, radi bez problema.

quad core telefonu sa ekranom

Taj quad core sto vi imate u ovom telefonu je A7 i on je kao kvalitetni neki A9 dual core po jacini. Taj MTK 6589 ne bi trebao da trosi toliko, barem tako kazu ljudi koji imaju kineze sa tim procesorima.

Ja sam se raspitao o telefonu pre nego što sam ga kupio i znao sam šta mogu da očekujem. Kom ne odgovara baterija neka kupi neki drugi telefon.
Meni je sasvim ok.

Puštao sam FHD 1080p preko yt , i radi bez ikakvih problema. Klasa 10, je najbolja klasa, a ne bi imao problema ni da imaš klasu 4.

Meni istera skoro 5 sati ekrana, do duše bude nešto preko 4 sata i ostane oko 20 posto baterije, oko 31h bez punjača(8h offline). Procesor ne troši puno, glavni potrošač je ekran, koji i na minimumu blješti ko lud. Nemam problema sa slobodnim ramom, kada ne radim nista uvek ostane 50-55%, čak i kada mi je upaljen real racing 3, pa mi ne bih ostalo 10%, kao što je neko napomenuo.

Poslednja izmena:
Vise nemam problem sa FHD videom,zasto se to desavalo, ko ce ga znati.

Jel neko porucivao ove flipflop futrole?
Ja planiram da porucim jednu ovih dana pa me zanima valja li nesto.

Prilozi

• for-Tcl-idol-x-gun-original-s950-clip-mobile-phone-case-phone-case-protective-case.jpg_250x250.jpg
    for-Tcl-idol-x-gun-original-s950-clip-mobile-phone-case-phone-case-protective-case.jpg_250x250.jpg
    28.8 KB · Pregleda: 196
Imam gumiranu futrolu, možeš videti, par strana unazad. Jako je dobra. Za ovo nemam pojma, ako nema magnet za zatvaranje, ili kaiš, stalno će ti landarati :)

Jel uspeo neko na namesti transparentni notifikejšn bar u nova lančeru, meni piše da moram imati 4.4 da bi radilo. Zbog toga se držim fabričkog.

Poslednja izmena:
Vrh Dno