Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Jel uspeo neko na namesti transparentni notifikejšn bar u nova lančeru, meni piše da moram imati 4.4 da bi radilo. Zbog toga se držim fabričkog.

Jesam ja, ali se nakon svakog otkljucavanja pojavljuje ona crna traka...:)

Prilozi

• Screenshot_2013-12-11-15-31-32.jpg
    Screenshot_2013-12-11-15-31-32.jpg
    490 KB · Pregleda: 306
  • Screenshot_2013-12-11-16-02-20.jpg
    Screenshot_2013-12-11-16-02-20.jpg
    460.8 KB · Pregleda: 299
Poslednja izmena:
Da li ovaj telefon moze da se zaključa pokrivanjem senzora?
Pročitao sam negde da može a ja to nigde ne vidim...

Može svaki, potraži nešto tipa proximity screen off ili proximity lock na PS

Danas uzeh ovaj telefon u Telenoru za dinar (iskoristio vaucer) I prvi utisci su super, vratio sam se na Android posle menjanja 3 OS-a (BlackBerry, iOS I WP), I ovaj ekran ne da je dobar nego je izvinite na izrazu do jaja :D Nego da pitam, sto meni baguje Asphalt 7 koji sam dobio uz telefon ?? Mislim kada je skinuo fajlove, on ih je skinuo na SD Card (greskom), I bas je bagovalo, al sam posle probao ShadowGun: Dead Zone s tim sto sam ga instalirao na memoriju telefona I sljakalo je super (a shadow gun je sigurno zahtevnija nego Asphalt7), al ocigledno da je bio problem do SD kartice, ionako sluzi samo za ziku :p e da sto se tice muzike, kad se malo sredi ekvilajzer onda se cuje sasvim pristojno, nije kao na 8S gde ima I Beats audio, ali moze da prodje :) Ne koci, ne baguje, ma radi kao sat :D

Ipak si ga uzeo, a rekao si da nećeš zbog zvuka na slušalicama :) Probaj poweramp music player.

Ipak si ga uzeo, a rekao si da nećeš zbog zvuka na slušalicama :) Probaj poweramp music player.

Pa bilo je ili to, ili neka 'rsina, pa rekoh bolje ista nego nista, jer svaki iole normalan nema normalnu cenu, ejj bre L720 skuplja za malo od G2, par hiljada I tu su :D pa sad mi ne treba, upravo sync-ujem deezer playlistu na fon da bi slusao u offline, jer pesme mnogo manje zauzimaju, a istog su kvaliteta kao sto skidam, pa da se iskoristi kad im vec placam :D

Nego znas li ti kako se pristupa task manageru, msm kako da se setam iz aplikacije u aplikaciju i kako da ih gasim, drzanje home button-a me dovodi samo do google search :p jer iskreno smara me da na home izlazim iz app, a ne ugasi se, vec nastavi da radi u pozadini... Pa ako bi mogao malo da mi pomognes bio bih ti zahvalan :)

Probaj da držiš stisnut menu key, ili sam podesi dugme za recent app ako koristiš neki drugi launcher.

Hvala ti, spasio si me :D

Stvar je ukusa. Meni je ovaj daleko bolji, zato sam ga i uzeo :) Nexus na papiru ima malo jači procesor, ali to u realnom radu nećeš ni primetiti. Sve ostalo je na strani idola x.

Itekako se primecuje razlika alkatela u odnosu na N4 to ne moze da se poredi.
Na papiru ima i taj 13mp kameru ali samo na papiru nista vise.
Prednost idola je veliki ekran sve ostalo je -

IdolX i N4 ne mogu dase porede, razlika je ogromna,

Ali ako je za 1din sta god da na njemu ne valja zazmuris, hocu reci za 1din valja

Poslednja izmena od urednika:
IdolX i N4 ne mogu dase porede, razlika je ogromna,

Ali ako je za 1din sta god da na njemu ne valja zazmuris, hocu reci za 1din valja

Kažem stvar je ukusa. Koristio sam oba, pa znam o čemu pričam. Ako će da se drnda sa custom romovima, onda n4. To sigurno neće raditi, vidi se iz njegovog pitanja :)

Kažem stvar je ukusa. Koristio sam oba, pa znam o čemu pričam. Ako će da se drnda sa custom romovima, onda n4. To sigurno neće raditi, vidi se iz njegovog pitanja :)

Naprotiv, n4 na svom stock romu radi brootalno dobro, idol X je taj kome treba custom rom da bi licio na nesto.

Ako planiraš da ubijaš aplikacije, samo ti je odmogao :)

U kom smislu odmogao ?? Budi malcice precizniji, tj ako imas bolje resenje reci, za sada mi ovo radi posao, samo clear I gotovo, ja se ne bunim :p :D

Misli na trajanje baterije koje se skraćuje ako ubijaš servise koji se ponovo pokreću. Mada ovo samo cisto kesirane procese tako da nemas brige. B-)

Pozdrav svima :)

Imam jedan mali problem.Vece igrice,npr,asphalt 8,nece da mi instalira na memoriju telefona,samo na sd karticu.Dodje do 99 posto i prijavi neku gresku,cini mi se 911 error.
Posto mi je kartica puna to mi predstavlja problem.Problem se resi kada iskljucim memorijsku karticu,tada se igrice instaliraju na internu i rade normalno ali kada je vratim trazi mi da ponovo downloadujem fajlove,to radi cak i kada stavim internu memoriju kao primarnu.Je l zna neko u cemu je problem,hvala unapred? :)

Pozdrav svima :)

Imam jedan mali problem.Vece igrice,npr,asphalt 8,nece da mi instalira na memoriju telefona,samo na sd karticu.Dodje do 99 posto i prijavi neku gresku,cini mi se 911 error.
Posto mi je kartica puna to mi predstavlja problem.Problem se resi kada iskljucim memorijsku karticu,tada se igrice instaliraju na internu i rade normalno ali kada je vratim trazi mi da ponovo downloadujem fajlove,to radi cak i kada stavim internu memoriju kao primarnu.Je l zna neko u cemu je problem,hvala unapred? :)

Imam potpuno isti problem, dal ga je neko resio??

A to ostalo je? Daj neki primer.

Losa repredukcija zvuka, sa obzirom na 13mp kameru kvalitet fotografija morao bi da bude bolji u odnosu na n4 ali on je gori.
Cesto ne tako glatko pokretanje aplikacija. Baterija katastrofalna, los signal 3g na nekim primercima, los Wi-Fi na nekim primercima.
vr544 naspam adrena 320. Sporoji je od n4 svakako.
ima tu jos istnica ali ove su po meni glavne.
Sve zavisi kome sta treba.
Idol ima sjajan kvalitet izrade veliki lep ekran jako lep dizajn, slot za SD karticu to su +evi sve, mozda bi se sa nekim custom romom dosta toga popravilo ili nekim update-om
Sto se tice idolX vs n4 ja bih birao n4 trenutno jer je tel ispeglan idolX je skoro izasao mozda ce se stanje popraviti.
inace za te pare idol X je odlican samo treba da se nabode dobar primerak jer ima primeraka sa gomilom problema na zalost.
Ali da je tel lep lep je, dizajn I kvalitet izrade je fenomenalan, iskreno ne bih imao nista protiv da ga imam samo naravno primerak koji nema glicheva.
Moje skromno misljenje je da je telefon prelep jedino me odbijaju razni komemtari korisnika po netu.
Neki kazu da sviimaju problem drugi kazu da po neki primerak.
Inace da nema tih problema ne vidm razlog zasto bi neko pucao pare na S4
Sto se tice kvaliteta izrade idol X vs S4 narocito beli s4 idol je za njega svemirski brod

Poslednja izmena od urednika:
Gubiš vreme i hw resurse. Kad stoje u ramu "ne traže leba" i brzo se pokreću, sačuvan im je status kod multitaskinga itd, ako ih ti ili neki cleaner ubijate onda 1) primetno duže traje startup sa flash memorije nego iz rama 2) cpu više radi, troši bateriju 3) android će ih ionako sam startovati kad tad na osnovu svojih preloading mehanizama

Ili ne diraš ništa ili koristiš greenify za aplikacije koje ti troše bateriju ili ram (na ovom i ostalim telefonima sa 2gb ovo drugo nije od značaja)

Losa repredukcija zvuka, sa obzirom na 13mp kameru kvalitet fotografija morao bi da bude bolji u odnosu na n4 ali on je gori.
Cesto ne tako glatko pokretanje aplikacija. Baterija katastrofalna, los signal 3g na nekim primercima, los Wi-Fi na nekim primercima.
vr544 naspam adrena 320. Sporoji je od n4 svakako.
ima tu jos istnica ali ove su po meni glavne.
Sve zavisi kome sta treba.
Idol ima sjajan kvalitet izrade veliki lep ekran jako lep dizajn, slot za SD karticu to su +evi sve, mozda bi se sa nekim custom romom dosta toga popravilo ili nekim update-om
Sto se tice idolX vs n4 ja bih birao n4 trenutno jer je tel ispeglan idolX je skoro izasao mozda ce se stanje popraviti.
inace za te pare idol X je odlican samo treba da se nabode dobar primerak jer ima primeraka sa gomilom problema na zalost.
Ali da je tel lep lep je, dizajn I kvalitet izrade je fenomenalan, iskreno ne bih imao nista protiv da ga imam samo naravno primerak koji nema glicheva.
Moje skromno misljenje je da je telefon prelep jedino me odbijaju razni komemtari korisnika po netu.
Neki kazu da sviimaju problem drugi kazu da po neki primerak.
Inace da nema tih problema ne vidm razlog zasto bi neko pucao pare na S4
Sto se tice kvaliteta izrade idol X vs S4 narocito beli s4 idol je za njega svemirski brod

Baš sam iznenađen ovim tvojim tvrdnjama i voleo bih da vidim odakle ti sve ove informacije? Dvoumio sam se između ova dva modela pa sam vrlo detaljno sakupljao informacije o oba. Upoređivao sam rezultate i zaključke na svim sajtovima na kojima su oba telefona testirana (jer tada imaju iste uslove testiranja).

Kažeš: "Baterija katastrofalna". Pregledao sam sve relevantne testove (reviews) koje sam našao, i nigde nisam naišao na zaključak da je baterija loša - čak naprotiv, uvek je bila na plus strani (DigitalVersus.com: The surprising autonomy to a 2000 mAh battery; TechRadar.com: The battery life was surprisingly good for the 2000mAh lithium battery...). Phonearena.com ima standardizovani test za bateriju na kome je baterija na Idol X značajno dugotrajnija od N4.

Phonearena-battery.jpg

Na testu DigitalVersus telefoni su veoma izjednačeni i sa 4/5 zvezdica u svim kategorijama osim baterije, gde N4 ima 3 zvezdice (Idol X ima 4)

Digitalversus.jpg

Eto, voleo bih da vidim tvoj izvor informacija za ovako drastičnu procenu baterije na Idol X.

Vi koji imate ovaj fon, kako vam rade igrice ?? Meni npr Dead Trigger 2 I Shadowgun rade ko sat, al zato Gangstar: Vegas I Asphalt 7 baguju, e sad jel problem do fona ili do zahtevnosti igrice, mada ne razumem zasto asphalt 7 baguje :p msm njega sam instalirao jos kad sam uzeo fon jer sam ga dobio uz njega I iskreno nije mi se svidjalo kako radi, pa sad ako imate neke preporuke kako to bolje da radi, bilo bi lepo da to podelite sa mnom :)

Evo upravo pokrenuo Asphalt 8 I ne baguje ni malo kao Gangstar ili Asphalt 7... izgleda da je neki bug :p

Poslednja izmena:
Moja alkica je zavrsila u servisu. Mrtav piksel i to crni... U utorak bi trebalo da dobijem nov telefon. :( Do tada se vracam mojoj prvoj ljubavi alkici 997. :)

Što se ostalih tvrdnji tiče, audio, performanse (ovo ne baš glatko pokretanje aplikacija), kamera (definitivno ne blista na testovima, ali ni N4 se nije pokazao ništa bolje) i ostalog, evo još nekih rezultata:

PhoneArena performance:
Phonearena-performance-1.jpgPhonearena-performance-2.jpg

PhoneArena audio:
Phonearena-audio.jpg

Antutu :
Antutu.jpg

AndroidBenchmark.net CPUMark:
AndroidBenchmark-CPUMark.jpg

Kada sam sve sagledao, a pogotovo imajući u vidu da ne igram igrice i GPU performanse me ne interesuju previše, moj izbor je bio više nego očigledan. Sada sam zadovoljni korisnik Idola X. Baterijom sam veoma zadovoljan (napisah već, 4,5 - 5,5 h sa upaljenim ekranom, ako ga koristim uveče i više), ni jedna aplikacija mi nije štucnula za ove tri nedelje, GPS je jako brz, signal odličan, fotografije i video odlični (lično nisam zadovoljan ni fotografijama sa S4, ali to su ipak telefoni)...

Naravno, ako ima loših primeraka (a ne sumnjam da ih ima, verovatno više nego kod Samsunga ili LG-a) - tu je garancija.

Vi koji imate ovaj fon, kako vam rade igrice ?? Meni npr Dead Trigger 2 I Shadowgun rade ko sat, al zato Gangstar: Vegas I Asphalt 7 baguju, e sad jel problem do fona ili do zahtevnosti igrice, mada ne razumem zasto asphalt 7 baguje :p msm njega sam instalirao jos kad sam uzeo fon jer sam ga dobio uz njega I iskreno nije mi se svidjalo kako radi, pa sad ako imate neke preporuke kako to bolje da radi, bilo bi lepo da to podelite sa mnom :)

Ne mogu da ti kažem lično jer sam igrice deinstalirao, najbolje je da probaš kod nekoga ko ima ovaj telefon, ili još bolje u Telenorovoj prodavnici, i da uporediš. Ako postoji vidna razlika, reklamiraj ga. Zapamtio sam da su na jednom od pomenutih testova pomenuli te igrice (digitalversus), pa sudeći po tome trebalo bi da rade sasvim lepo: "Thus, the One Touch Idol X is able to make all the games we have submitted, even the most intensive 3D as Dead Trigger 2, Riptide 2 or Asphalt 7 run smoothly."

Nazad
Vrh Dno