Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam primio paket, znaci mogu da posaljem samo prigovor, ne kosta nista.

pa nema lutke od 19$ siguran sam :)

Meni stigao zalman mic sa ebaya. 9$ + 7$ shipping. Samo ubačeno u sanduče. Sad idem onoj amerikanki da zagorčam život što me i dalje zavlači za ram. Ljudi da li postoji neki način da dođem do nekog u ebay "živog" da objasnim situaciju :d. Dosta mi ovih sintetičkih odgovora :d

Da li neko zna sajt za prodaju sennheiser bubica,sa free dostavom ?

Moze li mi neko molim vas reci koliko bi me carinili za paket od 100 ketridza, od starih retro igrackih konzola?

Koji procenat, ili kako to vec ide?

Da ne bih sad otvarao novi thread na ovu temu.

poz i hvala

Poslednja izmena:
Zavisi koliko su ga platio

uh ... 100 komada .... možda neće da puste ako ocene da je za preprodaju ...

:):whip:

uh ... 100 komada .... možda neće da puste ako ocene da je za preprodaju ...

Stvar je u tome da nije za preprodaju, nego licna kolekcija, koju bi da preselim u SRB, medjutim ko bi to njima objasnio?

Znaci definitivno bi me carinili, i pored toga sto je roba 20 god stara, i ne vredi puno?

Da li je bolja varijanta onda poslati u vise manjih paketa?

poz i hvala

Zavisi koliko su ga platio

Sve je to placeno nesto sitno, ni ne secam se, da budem iskren, davno je to bilo.

Poslednja izmena od urednika:
Evo ja se slazem sa Magic masterom ;) , mada on tvrdi da mu uvek kontriram :)

Tek tako carina nece dozvoliti uvoz, ulazak paketa u zemlju. Posto je 100 komada u pitanju. Mislim po dosadasnjim iskustvima da ne bi ni 10 komada dozvolili a kamoli 100. A da nesto saljes u 10-20 paketa sigurno ti se ne isplati.

Sta mislis da posaljes mejl, mada nasa Carina i dalje misli da je FAX poslednja tehnologija koja postoji , pa insistira na takvoj prepisci :) i da ih zvanicno pitas sta i kako, ako si na primer iz NZ , Jel to Novi Zeland ? :)

Verovatno zato što se ljudi njima obraćaju zbog kašnjenja, carine, pdv...i što odjednom veliki procenat žalbi i problema pristiže iz jednog tako malecnog tržišta kakvo je naše. Ovo je sasvim sigurno, jer sam čak i ovde na ovom forumu čitao kako će ljudi da pišu prodavcima, da vraćaju proizvode nazad... tako da ne znam čemu čuđenje... eno sa sd svi naručuju na zemlju Hrvatska, Slovenija a navode adresu u Srbiji da bi dobili manju poštarinu, pa kad i to ukinu pitaće se a što?

Sad treba otvoriti temu sajtovi koji su slali ali više ne šalju u Srbiju:)

I braća kinezi nas bojkotuju, nema više free shiping, nego dhl, fedex... (primer aliexpres)

Evo ja se slazem sa Magic masterom ;) , mada on tvrdi da mu uvek kontriram :)

Tek tako carina nece dozvoliti uvoz, ulazak paketa u zemlju. Posto je 100 komada u pitanju. Mislim po dosadasnjim iskustvima da ne bi ni 10 komada dozvolili a kamoli 100. A da nesto saljes u 10-20 paketa sigurno ti se ne isplati.

Sta mislis da posaljes mejl, mada nasa Carina i dalje misli da je FAX poslednja tehnologija koja postoji , pa insistira na takvoj prepisci :) i da ih zvanicno pitas sta i kako, ako si na primer iz NZ , Jel to Novi Zeland ? :)

Izvinjavam se unapred, zato sto pisem sa dva razlicita profila, imao sam neke brljotine sa accountima, stara mail adresa, zaboravio pass.....itd.

Da u pitanju je Zeland. Znaci da im posaljem mail, i pitam da li mogu da posaljem paket?

poz

ma ima, ja sam juce 4 porucio stvari, mozda neki prodavci ukinuli ali opet to je njihov problem.

Izvinjavam se unapred, zato sto pisem sa dva razlicita profila, imao sam neke brljotine sa accountima, stara mail adresa, zaboravio pass.....itd.

Da u pitanju je Zeland. Znaci da im posaljem mail, i pitam da li mogu da posaljem paket?

poz

Pa da, da ti oni kazu zvanicno da li bi pustili ili ne. Mi odavde mozemo samo da nagadjamo, a ne vredi rizikovati bez prave i tacne informacije.

Pa da, da ti oni kazu zvanicno da li bi pustili ili ne. Mi odavde mozemo samo da nagadjamo, a ne vredi rizikovati bez prave i tacne informacije.

Hvala na odgovorima.

Koliko je to puzdano sto bi mi oni rekli?

Bojim se da ne zaplene paket, i nakon zalbe nikom nista?

ma nece zapleniti paket sigurno sa antickim kertridzima iz 90tih mogu samo da ti drepnu carinu ili da vrate posiljaocu.

btw,

najbolje da taj sto salje ili ti ako ti saljes napravi fakturu za svih 100 komada na 1 listu tipa 20 dolara koliko si platio i prilozih unutra uz paket...pa nasi kad vide da nije kina i da ima fakturu nece biti problema.

Poslednja izmena:
kakva bre faktura na privatno vlasništvo? Fakturu može da izda samo pravno lice, a to nosi i određene finansijske konsekvence.

Koliko sam shvatio čovek hoće da pošalje poštom sopstvene kartridže iz kolekcije koji su ostali u Bosni? Ne vidim zašto ne bi angažovao nekog da ti to donese kad dolazi, tako bi prošao bez ikakvih problema. Uglavnom, otiđi do pošte br. 6 kod železničke, u carinsku službu, ili ako nećeš da ideš pozovi ih telefonom i raspitaj se. Tamo rade živi ljudi, objasni im situaciju i pitaj kako da to pošalješ.

kakva bre faktura na privatno vlasništvo? Fakturu može da izda samo pravno lice, a to nosi i određene finansijske konsekvence.

Koliko sam shvatio čovek hoće da pošalje poštom sopstvene kartridže iz kolekcije koji su ostali u Bosni? Ne vidim zašto ne bi angažovao nekog da ti to donese kad dolazi, tako bi prošao bez ikakvih problema. Uglavnom, otiđi do pošte br. 6 kod železničke, u carinsku službu, ili ako nećeš da ideš pozovi ih telefonom i raspitaj se. Tamo rade živi ljudi, objasni im situaciju i pitaj kako da to pošalješ.

Na zalost nije u pitanju Bosna, nego drugi kraj planete....

Ne nalazim se u Srbiji nego u inostranstvu.

Za fakturu si u pravu, ja je sam sebi ne mogu izdati.

poz

Ako šalješ sam sebi, stavio bih da je gift i uz oba prezimena na IĆ, čisto sumnjam da bi pravili problem. Mada ih svakako zovi da proveriš, jer ti šalješ sam sebi svoje stvari.

pa da, pamenta ideja, a posto nije kina u pitanju zna se da je gift gift nema tu kao kod kineza!

to vazi za posiljke u unutrasnjem saobracaju i posiljke koju posiljalac post express sluzbom nije hteo da preuzme nazad...ne vazi za carinske :)

Ova recenica je vazna :

"Problem nastaje i kada nije napisana adresa onog ko šalje, pa pošiljka ne može da mu se vrati."

Posta po pravilu sve sto ne moze da isporuci, bez obzira na razlog, tu je i odbijanje primaoca da preuzme, ako treba da plati i slicno vec pise detaljno u clanku, posta sve vraca , ali uslov je da postoji adresa posiljaoca. Ako toga nema, nema ni kome da vrati.

U tekstu se pominje da je u pitanju polovna roba , pa bi to stvarno pre mogla da bude ona Kontejnerska odeca sa Limundo - Kupindo, nego da neko iz Inostranstva narucuje polovnu odecu.

Poslednja izmena:
odnosi se samo na unutrasnji saobracaj kako sam vec rekao, pa imam drugara koji radi u savskoj koji mi je to potvrdio :) svaka posiljka od preko ima uvek adresu posiljaoca jer inace ne moze biti poslata, ne prolazi njihovu carinu pri slanju, uvek mora da postoji posiljalac i to se stampa kao carinska deklaracija na paket.

Meni je pre neki dan stigao paket realne i placene vrednosti 25$, Evica je procenila na 90$. Paket nisam hteo da primim. Kazu mi da posaljem izvod iz banke, Pay Pal itd. i da im srocim sta nije u redu i odnesem papire u moju lokalnu postu kako bi paket vratili zajedno sa papirima na ponovno carinjenje. Da li je ovo jedini nacin ili se moze otici direktno kod njih u Carinu sa papirima koje traze i odmah resiti sve? Kako ste vi resavali ovakve slucajeve?

moze licno tim bolje, poneses izvod i banke istampas paypal transakciju i/ili istampas online predracun i odneses sve tamo, ako opet insistiraju ti trazis da se kod njih ulogujes na paypal ili gde vec da pokazes i dokazes. Ne odustaj, moj paket vrednosti 20$ su procenili na 150$. Samo sto sam ja po*****i prigovor uz sve dokaze prilozio posti ta sluzbeno posalju carini.

U tvom slučaju moraš do tvoje pošte sa papirima, a onda će oni da vrate paket u Savsku na ponovno carinjenje, pa će da ga ponovo pošalju u tvoju poštu.
Ne vredi da ideš do Savske pošto paket ionako mora da im se vrati iz tvoje pošte.

ma paket cim se odbije isti dan se vraca na carinu i do uvece je u savskoj, sutradan vec moze da ode u savsku jer je paket vec tamo.

Hvala na savetima.

Citajuci komentare, ostao sam bez reci, na koji nacin nasa carina radi!

Najbolje da posaljem mail i pitam da li da saljem ili ne.

Da li mozda da uz posiljku ubacim i papir da objasnim sta je to, i koliko realno vredni, posto oni mozda nece znati?

poz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno