Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naručio sam pre 7-8dana iz Kine sa Ali Expressa Nike Free Run patike i rekao sam prodavcu da stavi na paket da ga šalje kao poklon zbog carine. Patike sam platio 30$, da li ću trebati nešto još dodatno da platim? Ovo mi je prva porudžbina u životu xD

Ja sam narucivao par komada patika(nike) nikada nista mi nisu nalplatili a kostale su i preko tvoje cene zapravo meni nikada nisu nista naplatili a narucujem online vec 5 godina preko ali expressa tako da moze da se desi da ti naplate a mozda i ne, zavisi da li imas srece kao ja ili ne, jeb to ti je lutrija ali ako ti rpecene ti uzmi izvod iz banke i odnesi im da ti po racunu naprate porez i mirna backa, na tih 30$ racunaj PDV od 20% i to ti je to, svakako ce ti ispasti povoljnije, veruj mi.
pozz

a sto su prestali?

I ja to pitam. Šta se to desilo da sada više ne šalju u Srbiju?
Mislim, znam da nam je štošta u vezi sa carinom i poštom skroz uvrnuto, ali tako je već godinama i pitam se zašto bi baš sada odjednom prestali?

Verovatno zato što se ljudi njima obraćaju zbog kašnjenja, carine, pdv...i što odjednom veliki procenat žalbi i problema pristiže iz jednog tako malecnog tržišta kakvo je naše. Ovo je sasvim sigurno, jer sam čak i ovde na ovom forumu čitao kako će ljudi da pišu prodavcima, da vraćaju proizvode nazad... tako da ne znam čemu čuđenje... eno sa sd svi naručuju na zemlju Hrvatska, Slovenija a navode adresu u Srbiji da bi dobili manju poštarinu, pa kad i to ukinu pitaće se a što?

Sad treba otvoriti temu sajtovi koji su slali ali više ne šalju u Srbiju:)

Poslednja izmena:
Ahaha loodilo, e i teba da nas nema kao drzave, ali stvarno....

Pa kod zavvija i thehuta je problem što koriste amaterske kurirske službe, pa svaki treći paket ili ne pošalju ili ne stigne.
Pogledajte samo ocene ta dva sajta od strane korisnika, svi ih skoro pljuju kakva im je usluga.

Ja sam sa thehuta narucio minimum 50 paketa, 2 puta nije stiglo. Nema razloga da se od njih narucuje sa ebaya jer tamo nije free shipping, preko sajta direktno je povoljnije za iste stvari

Ovo nema veze sa tim da li se neko zalio odavde ili nije. Kada je nekada cuveni Neckermann ovde radio, broj vracenih paketa u Srbiji je ubedljivo bio najmanji procentualno , prodato-vraceno. u celom sistemu. Isao je podatak da je u Nemackoj vracano 10 X vise paketa, i to izrazeno relativno.

Sve sto su ljudi pisali na forumu da ce se zaliti pomenutim dvema firmama je bilo vise nego opravdano. Slali coveku dva puta isecene, pocepane kosulje, i jos da ne nabrajam postove kojih se secam. Tako da gradjani Srbije niti su neki kupci nerealnih zahteva, nekako mi se cini normalnim da za novac koji platis dobijes novu i celu kosulju, a ne dva puta ostecenu na isti nacin i na istom mestu. Niti su gradjani Srbije nekakvi prevaranti, i ovakve pausalne ocene predstavljaju cistu Uvredu za sve .

Zna se gde je Krivac za ovo i to je njegova namera. Da sto vise bude ovakvih slucajeva, da gradjani sto manje narucuju, da domaci Tajkun za koga su pisani zakoni , jer kod nas ljudi jos uvek narucuju najvise IT stvari i sve oko njih, a odecu u nekom 3, 4 planu, pa su svi zakoni pisani za IT tajkuna.

To sto se uz njega slepuju i ostali Tajkuni, tajkuncici , i obicni trgovci je druga stvar. Ali Carina, Posta i ostali Drzavni sistemi ukljuceni u ceo ovaj proces, sabotiraju onlajn trgovinu sa inostranstvom, upravo iz razloga koje sam naveo. 1 IT Tajkun, slucajno Finansijer doskorasnjeg vecitog ministra. Videcemo da li ce novi nesto menjati, po tom pitanju, ali su male sanse, poznajuci desavanja kod nas.

Poslednja izmena:
Taman smo provirili iz sume,a sad ponovo trcimo kroz nju.Kakav bedak,propala zemlja.Posle pitaju zasto ljudi beze odavde.U ovoj zemlji nahranis jednog medveda,pojede te drugi.

Moze da se kupuje sa njihovog sajta i dalje tako da ne vidim u cemu je problem, sto mora bas sa ebay sajta.... Ako su bili losi i treba da se ljudi zale...ako smo im dosadili pa ima jos 100000 koje salju ovde...bar to vise nije takav problem.

Ne vidim razlog zašto paničiti, 2 prodavca sa ebaya stavili Srbiju na ban listu i šta onda??
Od zavvi-ja može da se kupuje sa njihovog sajta (proverio sam koliko sad), za ovaj drugi me je mrzelo da tražim da li posluju van ebaya.
I meni se ne sviđa kako funkcionišu stvari od kako je regularno paypal ovde, ali šta da se radi, tako je kako je, a ako neko misli da može da promeni samo napred.

eno sa sd svi naručuju na zemlju Hrvatska, Slovenija a navode adresu u Srbiji da bi dobili manju poštarinu, pa kad i to ukinu pitaće se a što?

Ko ih j***! Nek stave istu cenu poštarine, sigurno im nije skuplji prevoz do Beograda nego do Zagreba. Evo moja prijateljica iz ZG poručila neku jaknu sa SD i košta joj poštarina 4,99€. Oni ostaju bez tržišta i posla ako odluče da prestanu da šalju.

Moze da se kupuje sa njihovog sajta i dalje tako da ne vidim u cemu je problem, sto mora bas sa ebay sajta.... Ako su bili losi i treba da se ljudi zale...ako smo im dosadili pa ima jos 100000 koje salju ovde...bar to vise nije takav problem.

u newsletterima koji mi stizu na mail od zavvija posebno odvajaju "outlet" robu, koje nema na sajtu ili nije po ceni, a narucivao sam sa hut/zavvi outleta pre, i veruj mi, isplati se.
ako je na ebayu usledilo to, verovatno gde potrosac tj. kupac ima pravo da dobije refund u 99% slucajeva (ne preterujem i ne vadim procente iz da ne kazem odakle, bilo ko ko je koristio ebay zna o tome kako customer support sa prodavcem a kako sa kupcem barata), dok preko sajta ide zezanje tipa evo ti non-receipt of goods claim u pdfu, pa idi stampaj, pa potpisi rucno (ne smes preko mspainta ili nedaj boze neceg drugog), pa skeniraj, pa posalji, (mada to moze lako da se edituje, nego zezaju narod koji nije pismen toliko da skenira stampa salje nazad i ispunjava formu, i zna da narod nema skener/stampac u kuci niti vreme da ide do grada da sve to obavi, za paket vrednosti 5 funti), dok na ebayu kazes nije stiglo gde su pare, i to je to.

TO je razlika izmedju ebaya i zavvija, gde svi igraju po pravilima koje ebay nalaze, gde je kupac favorizovan strasno.

Ko ih j***! Nek stave istu cenu poštarine, sigurno im nije skuplji prevoz do Beograda nego do Zagreba. Evo moja prijateljica iz ZG poručila neku jaknu sa SD i košta joj poštarina 4,99€. Oni ostaju bez tržišta i posla ako odluče da prestanu da šalju.

Ljudi, ne zaboravite da Srbija nije deo EU! Ovo znači da prodavac kad šalje paket (sve što je veće od pisma) mora da radi izvozno carinjenje koje takođe nosi određene troškove. Zato ne mogu biti isti troškovi slanja za Srbiju kao za HR ili SLO.

Baš tako!
I ako ste primetili, troškovi su se promenili kada je Hrvatska ušla u EU, pre je shipping bio veći.
A da smo im mi tržište bez koga mogu, definitivno jesmo, tako da se neće mnogo potresti bez srpskih kupaca.

RingeRaja, ja ne znam o čemu ti pričaš? Pa naši politicians se ubiše da nas ubede kako je naše tržište interesantno: Kinezima, Rusima, Amerima, Evropljanima, Afrikancima, Pingvinima, Indijancima .... jedino još nisam čuo da neki Australijanac dolazi i ulaže kod nas ...

Svima smo interesantni, a odosmo u 3LPM... :D :D :D

To što jedan Peking, Moskva, London imaju veću dnevnu potrošnju i obrt kapitala nego cela Srbija za ceo mesec, to nema veze :D :D :D ONI ne mogu BEZ NAS!!! :D :D :D

artikal placen 19 dolara stigao postar trazi 1800din...odbio sam paket, dajte neki telefon carine da se zalim posto nisam u beogradu.

RingeRaja, ja ne znam o čemu ti pričaš? Pa naši politicians se ubiše da nas ubede kako je naše tržište interesantno: Kinezima, Rusima, Amerima, Evropljanima, Afrikancima, Pingvinima, Indijancima .... jedino još nisam čuo da neki Australijanac dolazi i ulaže kod nas ...

Svima smo interesantni, a odosmo u 3LPM... :D :D :D

To što jedan Peking, Moskva, London imaju veću dnevnu potrošnju i obrt kapitala nego cela Srbija za ceo mesec, to nema veze :D :D :D ONI ne mogu BEZ NAS!!! :D :D :D

Pa... ako se slušaju naši politikanti, da, zemlja se izvukla iz krize i krupnim koracima grabi napred, a Srbija je meka za strana ulaganja, pošto se tuku u redovima ko će više para da skrka kod nas.
Iako... mislim da smo svi svesni da je realnost kanda malo drugačija, ali odosmo u politiku, a ovo nije mesto za to.

artikal placen 19 dolara stigao postar trazi 1800din...odbio sam paket, dajte neki telefon carine da se zalim posto nisam u beogradu.

Evo sa njihovog sajta telefoni

Царинска испостава Пошта Београд
Телефон: +381 11 2015-961, +381 11 664 64 92

Sad sam ih zvao, moram da odem do banke da uzmem izvod za tu transakciju, pa da odem u moju postu da podnesem prigovor itd itd...

@goxxxy koji je to predmet kad su ga toliko procenili vise ?

Predmet je sa intimategadgets da preciziram, ne bih ulazio u detalje da ne zabavljam forum opet sa lubrikantima, vec su me tako prizvali :)

***a, kao što napisah u SD temi... Nema pravde i moralisanja, može da nam/vam se sviđa ili ne, tako je, kako je. Suviše smo mi malo i neinteresantno tržište (em smo nominalno malobrojni, em slabo platežni) da bi se cimali.

Sad sam ih zvao, moram da odem do banke da uzmem izvod za tu transakciju, pa da odem u moju postu da podnesem prigovor itd itd...

Jel su ti rekli da pises onu zvanicnu zalbu sto kosta 380 din + 45 posti ili onako nesto nezvanicno ? U svakom slucaju javi kad se stvar privede kraju, jer do sada jos niko nije napisao da mu je ta zalba od 380 din pozitivno resena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno