Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@Falcon @Jeremy Naravno, moja poruka se odnosila na Blueserovu, kao potvrda da nije sve jevtinije i isplativije preko neta.

A što ga uopšte zatvaraš?
Skinuo si karticu, i to je to.

Napravi novi na Srbiju, dodaj tu karticu, i teraj dalje ....

Volim da koristim samo jedan mail za te stvari, a ne da jurim posle kada iskrsne problem. Mada cu verovatno otvoriti novi.

@SD vs domaci
SD je daleko jeftiniji cak i ako se ukljuci postarina. Naravno da to ne vazi ako neko hoce da kupi jedan sorc od 5e, ali se za bilo koji paket do 50e isplati. Ja sam vec narucio 2 paketa i danas cu i treci sa patikama koje cu probati u domacim radnjama :D
Uzmi npr sportske majice. U sportvision, najjeftinija muska majica kosta 1200 din. Ja sam sa SD narucio nekoliko komada za po 2.5e i nekoliko od 5-6e. Makar narucio samo 2 majice, isplati se sa sve postarinom.

Upravo tako, glupo je racunati postarinu u troskove jedne stvari kada se ona odnosi na ceo paket.

@RazbojNick
Da li bi neko normalan onda narucivao taj model?
Poenta je da ili nadjes nesto dosta jeftinije, ili jednostavno model koji ti se svidja a nisi video kod nas.
Neko vreme je bilo recimo nemoguce naci normalne patike za trcanje jer su sve bile sarene ko vasar, dobro se secam jer sam ceo Bg prevrnuo da nadjem nesto pristojno.

Ufffff, naveo sam primer radi ilustracije, šta su se sad svi sezonci uhvatili za konkretne patike? Naravno da nije sve apsolutno jevtinije ni preko, ni ovde, nego treba malo da se istraži pre kupovine. Ja čekam paket, sitnice su u pitanju, ali mi znače jer kod nas toga nema za kupovinu, a gledam mesecima da nadjem.

Takodje treba da se uračunaju rizici transporta, gubljenja paketa, tretmana paketa, vremena čekanja itd. itd. Nije sve ni u iznosu na računu.

Volim da koristim samo jedan mail za te stvari, a ne da jurim posle kada iskrsne problem. Mada cu verovatno otvoriti novi.

I to je lako rešivo.

Napraviš ŠLB mejl, dodaš na postojeći. Pa namestiš da ti bude primarni. Pa obrišeš sadašnji primarni.
I onda ti ostane taj nalog za NeDajBože, a pravi srpski sa ovim mejlom ...

Ja sam mislio da cete PP koristiti vise za kupovinu necega sto nema u Srbiji sto nije vezano za odecu i obucu... Nesto sto recimo ovde kosta lupam 200 e a na Ebay ili negde drugde kosta 40 $ ... :d

Ne, koriste ga da naruce 35 itema za 'licnu upotrebu' i kuka se kad se oporezuje i carini.

Pa preseli se recimo u Nemačku, pa vidi kako se carini kada se poruči nešto iz Kine, HK, ili Srbije i kako se procenjuje šta je za kakvu potrebu :)

Refundirao mi Paypal pare za neki paket koji nije stigao sa ebay-a. Ja pokrenuo case cim sam video da od paketa nema nista. I oni mi odmah vratili pare na karticu. Uz par dana cekanja da legnu. Svaka cast!

P.S Ne mogu da dokazem ali mislim da je prodavac bio posten i poslao je paket ali da ga je nasa carina ukrala. Jer sam vec 5 puta dobio paket od njega i sve je bilo OK. Sad nece vise da salje za Srbiju. Treba ocekivati i da ga ostali slede zbog nase carine. Tako da nam dzabe paypal kad se vidi u svetu kako se krade ovde.....

Sto si pokretao case dok nisi video sa prodavcem u cemu je problem?

A ko si ti da odredjujes sta je za licnu upotrebu a sta nije, prosao je kumunizam DAVNO

Tako je. Narucio sam neki alat za mene cisto iz hobija neke skalpele i ladno mi trazili sa carine jesam li registrovan za tu delatnost. JEDNO PAKOVANJE. Moram imati dozvolu za uvoz. Smesno i tuzno.

Tako je. Narucio sam neki alat za mene cisto iz hobija neke skalpele i ladno mi trazili sa carine jesam li registrovan za tu delatnost. JEDNO PAKOVANJE. Moram imati dozvolu za uvoz. Smesno i tuzno.

Vidis da ima botova sistema koji se do tancina slazu, po njima crko bi od gladi za 24h a ne da kupujes iz kine, tu ti je miskovic i dinkic sve moraju oni licno da odobre zajedno sa svojim satelitima :)

Sto si pokretao case dok nisi video sa prodavcem u cemu je problem?

On je rekao da je poslao a meni nije stiglo. E sad sta je bolje? Da mu verujem na rec i da puknem 50 evra ili da povratim svoje pare? Tracking radi samo do Srbije iz USA. USPS. Cim predje granicu nema tracking u Srbiji.

Moguce da je i on tu malo sumnjiv. Meni par put nije stigla stvar i sami prodavci su refundirali bez problema.

@boki99 tracking radi, ali se pošiljka prati na sajtu naše pošte, a ne na Usps sajtu.

Ne za posiljke koji pocinju sa L. A inace moze da se prati i na sajtu poste polazne i odredisne drzave.

...a bilo je ovde tako mirno i prijatno dok nije proradio PayPal :)

USPS First class mail intl nema tracking kad paket napusti zemlju, priority mail i express imaju, nema veze da li je pismo ili paket

Sto se mene tice bolje da nije proradio posto je bas lepo radio pre nego sto je proradio. Razumemo se. :)

Da ne lajes od starta cele ove price, a i verovatno pre toga, i da narucujes normalno, kao ja recimo, jednu majicu, mozda nam i ne bi uveli ovih 20% pdv-a i ne bi se ovako gubili paketi, svi bre navalili ko mutavi porucuju sve zivo sto im padne na pamet.

Иначе се никада нису губили пре него што је дошао пејпал зар не?:D
Каква небулоза од одговора. Значи људи су криви што наручују да их не би крали хоштаплери и због тога се пдв повећава? Зашто да не наруче ако им се нешто свиђа не разумем? Ти имаш неки проблем или подстанара:D.

Aj sad da se konačno vratimo malo na temu:)
Da ne listam faq paypala, kad se posle 45 dana pokrene case koliko dugo on može da traje?
Pitam ovo baš zbog iskustva boki99, mislim svi smo svedoci da u poslednje vreme paketi znatno duže putuju, pa ako postoji mogućnost da se prolongira davanje negativne ne treba žuriti pa već posle dva meseca negativna:)
Evo meni jedan paket poslat iz Kalifornije pre 12 dana još uvek nije napustio Ameriku, mogu da zamislim kad će tek doći u Evropu, pa u Srbiju, pa... ne bih da dam čoveku negativnu zato što paket putuje 2 meseca.
A tebi boki ako paket ipak stigne bilo bi lepo da opet platiš čoveku, tada će sigurno opet slati u Srbiju.

Samo da napomenem ljudima da se case otvara tek ukoliko nema adekvatne komunikacije sa prodavcem i da vam to bude opcija br. 2.
Mislim da nam nije u interesu da izađemo na zao glas kao država, pa da budemo u grupi zemalja gde se ne šalju paketi, pošto ako krene masovno otvaranje case-ova i žalbe po ebayu zato što paketi putuju 1+ mesec i lupanje negativnih feedbackova prodavcima jer paket nije stigao kada je neko očekivao, neće se dobro završiti.
Budite maksimalno fleksibilni, iz iskustva mogu da vam kažem (a mogu, jer sam preturio do sada preko 1k paketa) da su prodavci maksimalno korektni (pogotovo kad su firme u pitanju) i da se napraviti dogovor. Ja sam samo jednom imao fajt sa nekim likom iz USA, ali je bio u pitanju klasičan pokušaj prevare (hteo da mi uvali Time Capsule od 1 TB, ali sa 500 GB HDD u njemu), a dobio sam ga glat pred ebayom, kao i refund od ebaya.
Dakle, nemojte na keca otvarati case-ove, pokušajte najpre na fino sa prodavcem, a ako stignu oba paketa ja bih platio (ustvari, ja sam to uvek radio - oba puta mi je prodavac na svoju ruku poslao poklon paket zbog ovog gesta koji je bio vrednosti otprilike onoliko koliko sam platio).

^+1
Treba biti max strpljiv kad se ceka paket, pogotovo sad kad je frka i guzva po nasim postama.

Samo da napomenem ljudima da se case otvara tek ukoliko nema adekvatne komunikacije sa prodavcem i da vam to bude opcija br. 2.
Mislim da nam nije u interesu da izađemo na zao glas kao država, pa da budemo u grupi zemalja gde se ne šalju paketi, pošto ako krene masovno otvaranje case-ova i žalbe po ebayu zato što paketi putuju 1+ mesec i lupanje negativnih feedbackova prodavcima jer paket nije stigao kada je neko očekivao, neće se dobro završiti
Apsolutno se slažem, zato sam i pitao ono gore, i bilo bi dobro to napisati... kad otvarati case, koliko se može case razvlačiti, tj. kad je poslednji trenutak za negativnu, da se ne prenagljuje.
Ustvari, bilo bi dobro napisati one osnovne stvari oko paypala i samo to u jednom postu, zaključati i postaviti kao sticky. Pošto se ovde pitanja stalno ponavljaju i ponavljaće se, što u neku ruku i razumem, smore se ljudi kad vide 200 strana.

Napisao sam ovo upozorenje zato što vidim da može da krene sa problemima oko dostave paketa, pa da ne krenu ljudi da se ponašaju kako ne treba, jer ćemo svi snositi posledice i onda nam džaba 3 PayPal-a ako kao država izađemo na zao glas (kao što neke već jesu - npr. Italija).

Nazad
Vrh Dno