Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ok znaci li to da su limiti ne ograniceni jer balans je 0 trenitno i limit nigde ne pise koliki je a kaze Your limit has been lifted.

Ne dodajes ti novac na PP, on direktno vuce sa kartice.

Nego vidim da i dalje nije pozeljno narucivati odecu i obucu? ZASTO ako postoji onaj limit od 45(70?) eura, zasto mora sve biti tako random kod nas? Hteo sam majicu da porucim ali ne zelim jbnu carinu da platim.
Zato sto je ovo Srbija.

attachment.php

Ova greška... Devojka plaća nešto, 1.99 dolara a ima tipa 4 evra na kartici

Da nije ovaj problem mozda zbog unosenja slova s kvacicama. Pa je kao ispalo da se ne slazu podaci sa PP i ebay-a ili tako neki trip

Ne dodajes ti novac na PP, on direktno vuce sa kartice.

Nego vidim da i dalje nije pozeljno narucivati odecu i obucu? ZASTO ako postoji onaj limit od 45(70?) eura, zasto mora sve biti tako random kod nas? Hteo sam majicu da porucim ali ne zelim jbnu carinu da platim.
Pa zans kako ja sam jednom naruci iz japana da mi stigne nesto nije bilo majca ali sam carinu platio nista jer je vrdnost bila 30 $ ali sam platio postarinu 250 dinara :) a sada ako ta majca sto si hteo da narucis nema ovde a mnogo ti se dopada uzmi je pa mozda ti se posreci da ti ne naplate carinu.... Ali svako rizikuje u zavisnosti koliko nesto hoce... ne znam koliko kosta ta tvoja majca ali siguran sam da nije 75 e,ali ko zna carinik je carinik...

Nece. Radi samo kad imas da potvrdis kupovinu, ali kad me direktno posle "buy it now" posalje na "checkout" onda to ne prolazi, jer onda ne zapamti sta si "kupio"

Poslednja izmena:
Pa ja ne bi znao jer nisam nista kupovao jos pa nemam pojma :/ ali sutra ce ti neko pomoci ko je vec kupio veceras a njih dvojica jesu koliko sam ukapirao...

Vidis kada samo vec kod toga trebalo bi mi neko objasniti kada idem na Ibay sta gledam i na sta da obratim paznju gde su rejtinzi i to...

Poslednja izmena:
Pa zans kako ja sam jednom naruci iz japana da mi stigne nesto nije bilo majca ali sam carinu platio nista jer je vrdnost bila 30 $ ali sam platio postarinu 250 dinara :) a sada ako ta majca sto si hteo da narucis nema ovde a mnogo ti se dopada uzmi je pa mozda ti se posreci da ti ne naplate carinu.... Ali svako rizikuje u zavisnosti koliko nesto hoce... ne znam koliko kosta ta tvoja majca ali siguran sam da nije 75 e,ali ko zna carinik je carinik...

Majica sa shippingom je 17$, i sa carinom ne bi bila strasna cena ali nije to problem, ako postoji jbni zakon od tih 45e neka se onda barem on postuje, a ne random skroz.

@defcoon221 Ma i ja sam vec uzeo nesto(naravno preko .ie), ali me ovo sada zeza.

Pored korisnickog imena prodavca ti stoji sve sto te zanima ("Feedback score"-sto vece i "Positive Feedback"-sto blize 100%, uglavnom svi od kojih sam uzimao su imali 98-99)

Poslednja izmena:
Lomnice PAK kod je zamena za adresu da onaj cika u posti ne mora da pise ulicu broj itd... Nego samo ukuca kod u kompjuter i izadje tvoja adresa

Ovo je 100% proverena informacija jer mi drugar radi u posti

Nece biti, isao sam na Mapu sa desne strane PAK koda koji mi je dat za moju ulicu, uopste nije za moju adresu, tj SAMO za moju adresu, vec obuhvata ceo blok zgrada (ako se dobro secam od broja 27 do broja 61, to je vise stotina metara)! Mora da se napise cela adresa, tacan broj ulice, ulaza i stana, pa ako MM kaze da mora i postanski kod za moj grad, koji ce mi djavo onda PAK kod???

Dobro vece narode.

Evo ni ja nemogu da verujem da je stigao PayPal i do nas.
Registrovao sam se ali nisam siguran dal sam u potpunosti uspeo naime verfikovao sam karticu, verifikovao i e-amil e sad sam hteo da isprobam ali ne znam kako da uploadijem - add pare na PayPal mozda je malo glupo ali evo vec vise od sat vremena ne mogu da provalim jesam li ili nisam uradio sve sto je potrebno pa ako neko ima zivaca da mi pomogne bio bi mu zahvalan.
E da zaoboravih da kazem da je u pitanju Intesina VISA internet.

Hvala

Odgovor na tvoje pitanje imaš u temi Vodič kroz PayPal - Pitanja i Odgovori gde je skoro pa sve objašnjeno od početka do kraja, nije teško izdvojiti par minuta za čitanje...!

Poslednja izmena:
Zašto se zamlaćivati sa tim PAK kodom, kome se unosi neka unese njegova lična stvar, to je ionako interni kod naše zemlje po kome pošta olakšava dostavu pošiljki, a zvanično na PayPal-u stoji Postal Code i tu se zna šta se unosi (21000,11000,14000 itd...) nema tu PAK kodova i sličnih zavrzlama.

Toliko pošiljki stiže iz inostranstva, i koji je procenat onih koji sadrže PAK kod...???

Logično bi bilo da kompanije kao što su Telekom i ostale jednostavno na računima samo upišu Ime i Prezime + PAK i to je to... pa neka se poštar posle mlati kako zna i ume i neka ponese laptop pa na sajt pošte i neka traži ulicu...

Poslednja izmena:
Zato sto nas ovi iz poste ubedjuju da to zamenjuje sve adresne podatke, neki kazu da ne zamenjuje postanski kod, nego samo adresu, ja uzeo i pogledao sta pise i taj kod vazi za 18 objekata na mojoj strani ulice!! Posto su uglavnom stambene cetvorospratnice u pitanju je par hiljada ljudi, ja ako napisem samo ime, prezime i PAK, znas kad ce da me nadje u tolikom delu medju tolikim ljudima bez konkretnog broja, ulaza i stana? NIKAD!!
Znaci PAK kod je jedna nebuloza, ja sam stavio u PP svoje licne podatke, adresu, grad, drzavu i PAK, ako ovi slepci iz nasih posta ne znaju postanski kod za Jagodinu, pa paket zaluta zbog njihove gnjavaze da pisem samo PAK kod, nek daju otkaz...

Zato sto nas ovi iz poste ubedjuju da to zamenjuje sve adresne podatke, neki kazu da ne zamenjuje postanski kod, nego samo adresu, ja uzeo i pogledao sta pise i taj kod vazi za 18 objekata na mojoj strani ulice!! Posto su uglavnom stambene cetvorospratnice u pitanju je par hiljada ljudi, ja ako napisem samo ime, prezime i PAK, znas kad ce da me nadje u tolikom delu medju tolikim ljudima bez konkretnog broja, ulaza i stana? NIKAD!!
Znaci PAK kod je jedna nebuloza, ja sam stavio u PP svoje licne podatke, adresu, grad, drzavu i PAK, ako ovi slepci iz nasih posta ne znaju postanski kod za Jagodinu, pa paket zaluta zbog njihove gnjavaze da pisem samo PAK kod, nek daju otkaz...

Sutra ću ovima iz Pošte lepo da štriknem jedan mail, sa naprednim tehničkim funkcijama kao što je PayPal i kako to planiraju da reše u budućnosti tj. dali će dati neki predlog da se uvrsti u obavezno i dali će lepo da zamene u budućnosti Postal Code za PAK... :)

To je dobra ideja, ja ne znam kako su zamislili da ovo zazivi ako im nije PAK kod broj koji zamenjuje ulicu, zgradu, ulaz i stan, brojem!? Recimo ako ih u Jagodini ima 200 onda recimo od 100-300, pa onda broj objekta, ako ih ima do 3 cifre onda znaci brojevi od 001-xxx, onda za ulaz, zgrade nemaju (ovde bar) vise od 3 ulaza, znaci jednocifren broj, i stanova nigde nema vise od dvocifrenog broja, znaci ukupno 3+3+1+2=9 cifara u kodu koji govori SVE!!! Po principu maticnog broja ako nekom i dalje nije jasno...

P.S. A inace se taj PAK vec "dokazao", pre kad sam slao (vrednosne ili PE) pakete i cekao otkupninu na adresi koju sam stavio (u Nisu), postar bi me sutradan od prijema paketa nasao i dao mi, a zadnja 2 puta sam radio kako su mi rekli, ime i PAK, i znate kad su mi doneli pare?
NISU, nego sam se vec bio vratio kuci na vikend pa isao da se zalim, pa mi u mojoj posti nasli pare i dali, a kad sam se vratio u Nis ostavili mi konacno potvrde za podizanje novca (jer me postar "nije nasao"), posle samo 5-6 dana, toliko o efikasnosti PAK koda, cak i u ulici na 300m od poste iz koje idu paketi!!

Poslednja izmena:
Meni u NS su taj pak kod uveli pre 3-4 godine i nije zaživeo, a pola poštara i kurira ni nema pojma šta je pak kod, tako da dok ga ne uvedu kao obavezu nemorate se uopšte obazirati na PAK kod, ne znam ni zašto se vodi priča o njemu.

Nece biti, isao sam na Mapu sa desne strane PAK koda koji mi je dat za moju ulicu, uopste nije za moju adresu, tj SAMO za moju adresu, vec obuhvata ceo blok zgrada (ako se dobro secam od broja 27 do broja 61, to je vise stotina metara)! Mora da se napise cela adresa, tacan broj ulice, ulaza i stana, pa ako MM kaze da mora i postanski kod za moj grad, koji ce mi djavo onda PAK kod???

NIJE postanski kod vec postanski broj.
11000 Beograd
11070 Novi Beograd ... itd.

PAK kod jeste deo mesta, grada, blokova, ulice ... ali nije tacna adresa vec treba i ulica sa postanskim brojem, moze br. stana (cak sta vise vrlo pozeljno) i sprat ... (Sad sto se cesto od strane posiljaoca ali i samog postara brka br.stana i sprat je posebna prica)

Ja sam bez PAK-a naveo adresu ali gledajuci kako pp ispisuje adresu cini mi se da bi pak bilo veoma zgodno pisati u ono polje "drzava, pokrajina, regija" jer pod nacionalnost vec pita i ispisuje Serbia ... sta vi mislite?

Meni u NS su taj pak kod uveli pre 3-4 godine i nije zaživeo, a pola poštara i kurira ni nema pojma šta je pak kod, tako da dok ga ne uvedu kao obavezu nemorate se uopšte obazirati na PAK kod, ne znam ni zašto se vodi priča o njemu.

Meni se cini da pak koristi postarima koji razvrstavaju u posti posiljke, za koji deo grada su, koji postonosa ce da raznosi postu, nema koristi (neke velike) za samog postara (postonosu) koji raznosi od vrata do vrata. Njemu treba adresa i broj, stan, sprat (ako nosi na vrata) .

Poslednja izmena:
Sve u svemu potvrdio sam evo sada i karticu.
Nisam znao da treba ici (gore desno) na kraticu za potvrdjivanje kartice da bi skinuli 1,5e.
Cim je skinuto, dosao ppxxyycode u sms-u za rf visa virtuon, ja se vratio na moj nalog na pp i opet na onaj link za vreifikaciju kartice, ukucao te 4 cifre i sve proslo glat...
Nisam nista kupovao, ne treba mi trenutno...

Jesmo "neznalice" i mnogo smo "oprezni" al neka smo, bolje polako i sigurno...

Jel ko uspeo da doda visu elektron od inteze?

Ja sam uspeo, ako misliš na onu osnovnu Inspire, vezanu za tekući račun, a povezao sam i MasterCard.

Sve je prošlo bez ikakvih problema, verifikovane obe kartice, ime, prezime, adresu pisao bez kvačica, PAK (hebo vas on, ko ga pomenu) upisao u address line 2, povezao stari eBay nalog, mada još nisam kupovao ništa.

Što se tiče broja telefona, ja sam ga ubacio u US formatu (xx) xxx-xxxx i prihvatio je. A uradio sam tako zato što kad odete na onu stranu za kontakt (ne znam kako sam došao do nje :d), PP kaže da pripremite sledeće podatke: broj telefona, neki one-time pass code i šta ti ja znam već. E pa, ako stavite broj telefona kao 381 xx xxx-xxxx, on će vam predočiti vaš broj telefona kao: +381 381 xx xxx-xxxx:

Ovako mi stoji na starom blokiranom slovenačkom nalogu:

Contact Us

For faster customer service, please have the following information ready.

Primary business telephone number: +386 3816928***** Change

One-time Passcode: 110050 (This One-time Passcode is valid for 60 minutes.)

Primary email address: n*****@****.com

To help protect your information, personal information is only discussed with the account holder.

E da, Android aplikacija neće da radi, kaže user country not supported... :(

Poslednja izmena:
...
Sve je prošlo bez ikakvih problema, verifikovane obe kartice, ime, prezime, adresu pisao bez kvačica, PAK (hebo vas on, ko ga pomenu) upisao u address line 2, ...(

Druze slatko sam se nasmejao... :D

Sve je prošlo bez ikakvih problema, verifikovane obe kartice, ime, prezime, adresu pisao bez kvačica, PAK (hebo vas on, ko ga pomenu) upisao u address line 2, povezao stari eBay nalog, mada još nisam kupovao ništa.

Uradio si najbolje moguće. Zato ne brini. ;) i bolje je bez kvačica, jer ima ponekad problema kad oni tamo pišu, pa nemaju naš standard, a suviše su glupi da umesto Ć ili Č napišu C.

Ja nigde na netu nemam kvačice kad su podaci za slanje u pitanju. Jedan prodavac me čak pitao "šta ti je ovo?" :) :)

Telefon 386 ?

Napravio nalog na PP, mislim da sam potvrdio i email... dobio sam od rajhfazan banke obavest da je sa moje VISA Virtuon kartice skinuto 1€ ... bla bla bal i Mesto: PAYPAL 1234567890 LU
Ovaj desetocifreni broj nije "onaj" broj za verifikaciju kartice, odnosno u njemu nije ili jeste taj cetverocifreni kod?
Gledam u sms-u , nemam e-banking za RF banku...

Nisi završio posao, sad tek treba da ideš na link&verify card pa će ti skinuti 1,5€ i dobićeš četvorocifren broj u SMS-u. Uzgred, kod mene je taj četvorocifren broj isti kao security code na visa kartici, samo sa 0 ispred.

Nakon što sam registrovao sve osećam se kao ker koji je konačno uhvatio auto - Šta sad?

Nemam ideju kako sad da iskoristim tu pogodnost.

Ovo sam i ja osetio ali nisam smeo prvi da napisem.:S:

Nista. Kada dodjes u situaciju da ti treba da iskoristis upotrebis i to je to.. ili idi na ebay nadji nesto lepo za par dolara recimo iz kine, kupi.. i vidi kako sve to funkcionise..

Dobro jutro svima, i dalje mi je nejasno koju adresu da upisem pri registraciji, tj da li adresa mora da se poklapa sa onom koja je na kartici. Meni je samo broj pogresno unet, sve mi je registrovano na br 70, umesto 70a?

Vrh Dno