Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

^
Yep...
Moraš da se uloguješ da bi platio.

Odradio uz pomoc .ie umesto .rs...

Odvelo me odmah na security question stranicu i zamenu pass-a. :)

Ovi *****i me zvali na telefon, satro ne mogu da me dobiju :D

Trazili su kopiju racuna sa adresom i licnom kartom - ja im poslao, oni mi napisali ovo:

A prosla mi trazila da joj posaljem kopije :d

Nismo samo mi u Srbiji, izgleda da su i oni :D

Uglavnom ,fercera sve full, hvala drugari. ;)

Kako bi te dobili na telefon kada si stavio 00 pre 381.

Haha, stigao mi mail :D

I’ve tried to call you using this phone number 00381 69 xxxxx and I was able to talk to someone but he/she disconnects the call. So I am writing this email to you with all the information.

Upisao sam pogresno zadnje dve cifre. Inace 00381 je ispravan format.

Ne radi sad ni reset passworda. Cudno :)

P.S. zna li neko kontakt mail ili nesto na njihovoj stranici stoji samo broj telefona?

Ne radi sad ni reset passworda. Cudno :)

P.S. zna li neko kontakt mail ili nesto na njihovoj stranici stoji samo broj telefona?

PayPal Email Addresses

Avoid using PayPal's automated email submission center -- that email goes straight to New Delhi, India where you will get a prompt reply back that has nothing to do with what you asked in the first place. For faster results, email the following departments (where people with decision making authority can help you):

[email protected] (Michael Moldenburg, Paypal Complaints)
[email protected] (Scott Thompson, PayPal President)
[email protected] (Mary Hentges, CFO PayPal)
[email protected] (PayPal Office of Executive Escalations)
[email protected] (Mike Vergara, Senior Director Accounts Protection)
[email protected] (Larry Friedberg, Sr. Manager Brand Marketing & Security)
[email protected] (Catherine Wong, Senior Product Manager Merchant Services)
[email protected] (Michael Barrett, Chief Information Security Officer)
[email protected] (Sarah Livnat, PayPal Risk Management)
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected] (Unmonitored)
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected] (Let public relations know you are filing complaints)
[email protected] (Amanda Pires -- Media Relations Contact)
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Ovo su kontakt email adrese za PayPal

Poslednja izmena:
Thx a milion!

Imam jedno pitanje za iskusnije Paypalovce, a mislim da ce zanimati mnoge. Radi se o kartici Viza Inteza, koju banka vodi u Eurima, a ja bih sto Kinezima sto Amerima vecinom placao naravno u Dolarima. Pogledao sam kurs na paypalu za placanje tj. za konverziju Euro-Dolar i kurs je kriminalan, jer su tu i neke njihove kako pise provizije za konverziju, pa je kurs oko 1.25 umesto da bude oko 1,3 , tako da ispada da je konverziona provizija oko 3,8 % sto je po meni previse, jer dok sam koristio placanje karticom banka Inteza uzima sebi mnogo manje.

Pitanje bi bilo posto sam video da na paypal nalogu postoji primarna i sekundarna valuta, da li bi se mogla izbeci ova konverzija stavljanjem da Dolar bude primarna valuta, a Euro sekundarna, obrnuto od onoga kako je automatski namesteno. Pa da u tom slucaju banka Inteza salje Dolare po mnogo povoljnijem kursu od ovog sto trazi Paypal. Da li je to neko probao i da li je tako nesto uopste moguce. Kakva su iskustva sa tim ??

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje za iskusnije Paypalovce, a mislim da ce zanimati mnoge. Radi se o kartici Viza Inteza, koju banka vodi u Eurima, a ja bih sto Kinezima sto Amerima vecinom placao naravno u Dolarima. Pogledao sam kurs na paypalu za placanje tj. za konverziju Euro-Dolar i kurs je kriminalan, jer su tu i neke njihove kako pise provizije za konverziju, pa je kurs oko 1.25 umesto da bude oko 1,3 , tako da ispada da je konverziona provizija oko 3,8 % sto je po meni previse, jer dok sam koristio placanje karticom banka Inteza uzima sebi mnogo manje.

Pitanje bi bilo posto sam video da na paypal nalogu postoji primarna i sekundarna valuta, da li bi se mogla izbeci ova konverzija stavljanjem da Dolar bude primarna valuta, a Euro sekundarna, obrnuto od onoga kako je automatski namesteno. Pa da u tom slucaju banka Inteza salje Dolare po mnogo povoljnijem kursu od ovog sto trazi Paypal. Da li je to neko probao i da li je tako nesto uopste moguce. Kakva su iskustva sa tim ??

Idi 3 stanice unazad i polako citaj sve je vec to bilo....

Uspeo sam da sredim problem sa logovanjem, zahvaljujući Ninoslavu:

Ali na malo drugačiji način. Ako je neko imao problema kao i ja sa logovanjem, evo šta sam uradio.
Otišao na https://www.paypal.com/ie (ne na /rs nego /ie), ukucao mail adresu i probao šifru, i naravno - neće. Zatim sam (na istom ie paypal sajtu) išao na "forgotten password" hint i poslat mi je konfirmacioni mail sa linkovima za resetovanje šifre. E sad, najbitniji deo. U mailu stoji dva linka:

- Reset your password now
- Link not working? Copy and paste the one below into your browser:
https://www.paypal.com/rs/fq/ac=.......

Potrebno je kopirati link (prvi ili drugi, nebitno) na adress bar u browseru sa tim da treba ručno izmeniti:

https://www.paypal.com/rs/fq/ac=....... u https://www.paypal.com/ie/fq/ac=.......

znači samo rs u ie. E tek tada se dobija link sa mogućnošću promene šifre, i kada sam je tu promenio, sada mi radi login i sa naše paypal stranice (https://www.paypal.com/rs). :p:D:eyebrows:

edit: mislim da je problem što sam u staroj šifri koristio "@", sada sam ga izbacio i sve ok.

Hvala, LEGENDO. Smarao sam se skoro dva sata sa ovim

Devizni racun se uopste ne vodi po nekom odredjenom kursu. Mozes imati bilo koju valutu na njemu. Bar je meni tako. Online odem na menjacnicu, izaberem sa kog racuna prebacujem na koji, izaberem valutu i iznos. Trenutno imam evre, dolare i funte na jednom racunu. Jedino sto se evri koriste kao default novac, pa ce njih trositi do kraja pre nego sto pocne da trosi dolare.

Inace, uopste ne moras da koristis paypal konverziju novca. Ti samo treba da izaberes valutu u kojoj ces da placas. Ako imas na racunu evre, a izaberes placanje u dolarima, koverziju ti vrsi banka. Jedino ako na paypalu izaberes da placas u evrima, a prodavac zeli dolare, onda paypal radi konverziju. Mada opet, ni banke nemaju bas povoljne kurseve, a na to se radi dupla konverzija. Znaci, nepovoljan kurs u dinare, pa jos jedan nepovoljan kurs u valutu kojom treba platiti.

PayPal u Srbiji i na Balkanu [OBJAVA]

Kao ovlašćena agencija globalne kompanije PayPal za odnose s javnošću i medijima na tržištu Srbije, prenosimo široj javnosti najbitnije delove objave za medije puštene dana 10.04.2013. godine. Za sva dodatna pitanja i informacije molimo da nam se obratite putem emaila na [email protected].

BEOGRAD, 10. april – Po prvi put, rezidenti Srbije moćiće nesmetano da kupuju na Internetu koristeći PayPal na hiljadama online prodavnica, pošto je taj međunarodni platni servis pušten kasno sinoć na teritoriji Srbije. PayPal je vodeći globalni servis za plaćanje na Internetu koji omogućava potrošačima da kupe svoje omiljene brendove i proizvode lako i bezbedno, bez otkrivanja ličnih i finansijksih podataka, već koristeći samo svoju adresu e-pošte.

PayPal pomaže i globalnu e-trgovinu, od malih specijalizovanih butika do vodećih online komapnija kao što je eBay. Šta ovo znači za potrošače u Srbiji? Od danas, oni će moći virtuelno da kupe gotovo svaki brend ili servis koji prima PayPal. Od modnih detalja iz Italije i Francuske do bele tehnike iz Sjedinjenih Američkih Država ili Azije. Osim fizičkih proizvoda PayPal takođe omogućava kupovinu digitalnih proizvoda, uključujući muziku, filmove, igrice i putovanja.

Od danas je omogućeno plaćanje i slanje novca za fizička lica, a među sledećim uslugama koje će biti omogućena jeste i usluga primanja novca. Ovakvo sistematsko omogućavanje usluga je standardna praksa PayPal-a na gotovo svim novim tržištima i na taj način kompanija održava već poznati kvalitet i bezbednost servisa.

Kako biste otvorili PayPal nalog, potrebno je samo da imate adresu e-pošte. Izvor finansiranja vašeg naloga može biti Visa ili MasterCard kreditna ili debitna kartica ili instant transferom sa vašeg bankovnog računa. Proces prijavljivanja traje samo par minuta. Sa PayPal-om, kupci ne moraju da prekucavaju ili prepisuju podatke o kupcu i njihovom računu, adrese slanja ili transakcije više puta – procedura plaćanja svedena je na svega nekoliko klikova. Možete saznati više na www.paypal.com.

http://krazyfish.org/2013/04/paypal-u-srbiji-i-na-balkanu-objava/

Zasto mi je nalog Premier? Nisam primetio da je bilo da se izabere? Pre koji sat sam zatvorio Hrvatski nalog koji je cini mi se bio personal i otvorio sa istim mejlom novi na Srbiju i sada vidim da stoji "premier". Jel bolje da se prebacim na personal i ako je bolje onda recite kako. U sustini ja PP ne koristim nesto puno samo povremeno da uzmem nesto sa ebay-a

@P307 sifra ti je broj koji stoji izmedju PP i CODE ...PPXXXXCODE....

Poslednja izmena:
Napravio nalog na PP, mislim da sam potvrdio i email... dobio sam od rajhfazan banke obavest da je sa moje VISA Virtuon kartice skinuto 1€ ... bla bla bal i Mesto: PAYPAL 1234567890 LU
Ovaj desetocifreni broj nije "onaj" broj za verifikaciju kartice, odnosno u njemu nije ili jeste taj cetverocifreni kod?
Gledam u sms-u , nemam e-banking za RF banku...

Ne, kod je obično PPXXXXCODE

Napravio nalog na PP, mislim da sam potvrdio i email... dobio sam od rajhfazan banke obavest da je sa moje VISA Virtuon kartice skinuto 1€ ... bla bla bal i Mesto: PAYPAL 1234567890 LU
Ovaj desetocifreni broj nije "onaj" broj za verifikaciju kartice, odnosno u njemu nije ili jeste taj cetverocifreni kod?

Treba da bude u formatu PP*1234CODE//1234567890/DATE 1/2/2013

TAJ KO DOBIJES KADA REZERVISES TIH 1.5 e ....

a posto ce da vrate tih 1.5$ onda ce da vrate i account na personal?

Posle toga ce account biti Premier.

Idi 3 stanice unazad i polako citaj sve je vec to bilo....

Nema odgovora na ovo pitanje. Pitanje je bilo slicno na 119 stranici, ali je navelo na pogresan trag pa su i odgovori bili pogresni. Po pitanju je ispalo da Banka Inteza naplacuje provizuju 4-6 % sto nije tacno, koristim je vise od godinu dana za kupovinu na internetu i kad banka Inteza vrsi konverziju Euro -Dolar uzima manje od 1 % cesto i manje od 0,5 % jer koristi Evropski Visa kurs.

Moje pitanje je sasvim drugacije i ne redi se o proviziji koju uzima Banka, meni ta provizija odgovora, vec o proviziji koju uzima za konverziju Paypal koja je ogromna i iznosi oko 3,8 % , pod tim uslovima mi se ne isplati koriscenje Paypala, vec mi se mnogo vise isplati koriscenje same kartice kao i do sada.

Poslednja izmena:
Nema odgovora na ovo pitanje. Pitanje je bilo slicno na 119 stranici, ali je navelo na pogresan trag pa su i odgovori bili pogresni. Po pitanju je ispalo da Banka Inteza naplacuje provizuju 4-6 % sto nije tacno, koristim je vise od godinu dana za kupovinu na internetu i kad banka Inteza vrsi konverziju Euro -Dolar uzima manje od 1 % cesto i manje od 0,5 % jer koristi Evropski Visa kurs.

Moje pitanje je sasvim drugacije i ne redi se o proviziji koju uzima Banka, meni ta provizija odgovora, vec o proviziji koju uzima za konverziju Paypal koja je ogromna i iznosi oko 3,8 % , pod tim uslovima mi se ne isplati koriscenje Paypala, vec mi se mnogo vise isplati koriscenje same kartice kao i do sada.

Pa ok znaci za recimo 300 $ ces platiti 11,4 $ + 0,30 $ ...Ali ja to ne znam ni ja najbolje ali mislim da ovde mozes da nadjes... http://forum.benchmark.rs/showthrea...oz-PayPal-Pitanja-i-Odgovori&highlight=paypal

Pa realno logičnije je koristiti karticu tamo gde je moguće direktno, pa onda moneybookers, pa tek paypal kao treća opcija :)

Zasto bi PP vrsio konverziju? Ako imas evro/dolar/rsd na racunu a prodavac trazi dolare, valjda banka vrsi konverziju a ne pp?

Devizni racun se uopste ne vodi po nekom odredjenom kursu. Mozes imati bilo koju valutu na njemu. Bar je meni tako. Online odem na menjacnicu, izaberem sa kog racuna prebacujem na koji, izaberem valutu i iznos. Trenutno imam evre, dolare i funte na jednom racunu. Jedino sto se evri koriste kao default novac, pa ce njih trositi do kraja pre nego sto pocne da trosi dolare.

Inace, uopste ne moras da koristis paypal konverziju novca. Ti samo treba da izaberes valutu u kojoj ces da placas. Ako imas na racunu evre, a izaberes placanje u dolarima, koverziju ti vrsi banka. Jedino ako na paypalu izaberes da placas u evrima, a prodavac zeli dolare, onda paypal radi konverziju. Mada opet, ni banke nemaju bas povoljne kurseve, a na to se radi dupla konverzija. Znaci, nepovoljan kurs u dinare, pa jos jedan nepovoljan kurs u valutu kojom treba platiti.

Prvo hvala na odgovoru. Evo bas sad sam nasao i citam ugovor i u pravu si , iako mnogi tvrde da mogu samo Euri na racun lepo pise da se sredstva na racunu mogu voditi u vise valuta. Moracu da probam da promenim ovo sto su oni stavili i da stavim na paypalu da dolar bude primaran.

Zasto bi PP vrsio konverziju? Ako imas evro/dolar/rsd na racunu a prodavac trazi dolare, valjda banka vrsi konverziju a ne pp?
Banke vrse konverziju i to ako su na (deviznom) racunu € a placa se u $ onda konverzija ide € > RSD > $ po njihovom internom kursu

A šta je sa onom pričom da Intesa sredstva koja nisu u evrima konvertuje prvo u evro, pa onda u valutu kojom se plaća?

Čitao sam za onaj ludi primer gde ako imate dolare na računu i hoćete da platite nešto u dolarima oni prvo te dolare sa računa konvertuju u evro, pa te evre u dolare i tek onda ide plaćanje.

edit: Sad je Extreme napisao nešto slično.

Poslednja izmena:
To je bio fuckup za one koji su imali Intesa HIT račun.

Dobro vece narode.

Evo ni ja nemogu da verujem da je stigao PayPal i do nas.
Registrovao sam se ali nisam siguran dal sam u potpunosti uspeo naime verfikovao sam karticu, verifikovao i e-amil e sad sam hteo da isprobam ali ne znam kako da uploadijem - add pare na PayPal mozda je malo glupo ali evo vec vise od sat vremena ne mogu da provalim jesam li ili nisam uradio sve sto je potrebno pa ako neko ima zivaca da mi pomogne bio bi mu zahvalan.
E da zaoboravih da kazem da je u pitanju Intesina VISA internet.

Hvala

Ne dodajes ti novac na PP, on direktno vuce sa kartice.

Nego vidim da i dalje nije pozeljno narucivati odecu i obucu? ZASTO ako postoji onaj limit od 45(70?) eura, zasto mora sve biti tako random kod nas? Hteo sam majicu da porucim ali ne zelim jbnu carinu da platim.

Poslednja izmena:
Pp je samo posrednik izmedju kartice i prodavca. Na ebayu placas svojom email adresom koju si uneo na pp nalog

Vrh Dno