Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Da li bih mogao da dobijem na pp Igo navigaciju sa detaljnim uputstvo za intaliranje.
I imam jedan problem sa fabrickom tj deafault navikacijom koja je stigla sa telefonom. Kad je otvorim pokrene Wating for locations, i tako drzim po 20min i nista. Stalno trazi lokaciju i nikako da je nadje. A kad udjem u Maps ona plava tackica koja pokazuje moju lokaciju tacno pokaze za naznakom da je u okviru do 2500m.

Poslednja izmena:
Koristim ovaj fon 10-tak dana, i prijatno sam iznenadjem razlikom u radu u odnosu na predhodni Huawei G300, ali desava mi se u nekim trenucima da mi svi senzori zabaguju (nereaguju) dok radi volume up/ down/ power/off. Znaci nezabaguje fon ceo. Uradio sam Hard reset nakon 2 dana koriscenja ovaj put mi se desilo 1 li 2 put na 5-6 sekundi. Desava li se jos nekome ovo?

Dal se nekome ovdje desavalo da mu skoro puna baterija pukne? Vec dva puta mi se desila identicna stvar od kad sam uzeo ovaj telefon. Telefon se ugasi ujutru dok mi zvoni alarm za budjenje. Oba puta sam bukvalno prije spavanja skidao mob sa punjaca, baterija 100% puna. I kad se ugasi ne moze da se upali jer prijavljuje potpuno praznu bateriju! Prvo mora na punjac pa onda paljenje. Inace sam vise nego zadovoljan baterijom, osim ovog "malog" problema, ne skacem mnogo po netu pa mi gura baterija oko 2 dana a skontao sam da ako ne cackam net i wifi da izgura i tri dana opusteno.

Dal se nekome ovdje desavalo da mu skoro puna baterija pukne? Vec dva puta mi se desila identicna stvar od kad sam uzeo ovaj telefon. Telefon se ugasi ujutru dok mi zvoni alarm za budjenje. Oba puta sam bukvalno prije spavanja skidao mob sa punjaca, baterija 100% puna. I kad se ugasi ne moze da se upali jer prijavljuje potpuno praznu bateriju! Prvo mora na punjac pa onda paljenje. Inace sam vise nego zadovoljan baterijom, osim ovog "malog" problema, ne skacem mnogo po netu pa mi gura baterija oko 2 dana a skontao sam da ako ne cackam net i wifi da izgura i tri dana opusteno.

Ja sam imao sličan problem sa tabletom. Kada sam ga odneo u servis nisu mogli da ga poprave pa su mi vratili pare. Istina, kod tableta nije lako zameniti bateriju pa nisam baš siguran u čemu je bio kvar, da li u samom uređaju ili je baterija stradala.

i ja imam 992D :) i odlican je :) ono sto me interesuje je kako da ugasim internet, i sve sto je povezano sa internetom dok sam van Srbije, tj. u romingu? cula sam razne price, sve se vrti oko toga da ljudima stize ogoroman racun iako nisu koristili internet dok su bili u romingu, jer kao on salje neke podatke, a da mi to pritom ne znamo ..:D

Settings>data usage>off

desava mi se manji problem sa 992d naime telefon deluje da radi normalno tj. sve radi SAMO nisam dostupan ni na jednu karicu obe MTS

jedino mogu da provalim da sam nedostupan je tako sto kada ja probam da pozovem jednostavno samo tisina .

onda restart i sve radi normalno . ima li neko predstavu sta moze da bude hvala

Pozdrav svima!
Juce sam uzeo 992d i cini mi se da je sasvim ok! Uzeo sam ga preko MTS-a. Vreme ce pokazati kakav je telefon ali mi se cini da ni malo ne zaostaje za puuuno skupljim modelima drugih "popularnijih" proizvodjaca. Jedini, da nazovem problem, je sto ne umem da iskljucim ton koji se cuje pri pokretanju aplikacija. Tastatura pri kucanju poruka i sl. je bez zvuka, hteo bih da tako bude i pri pokretanju aplikacija. Mooolim vas za pomoc ako iko moze!
Hvala u napred

mozda mi je promaklo ali jel postoji neko podesavanje da na stock romu desno dugme pokazuje dodatne opcije umesto listu aplikacija? navikao se na starijim telefonima a i mogu da pridjem toj opciji dugim pritiskom na home dugme pa mi je bespotrebna.

Drzi i to desno dugme malo duze i trebalo bi da dobijes ono sto trazis :d

Nemam telefon kod sebe ali mislim na funkcije koje su se dobijale na prošlim telefonima kada se klikne na ovo levo dugme sa slike:

Alcatel_OT_990.jpg

Jel se to sad dobija na dugo držanje desnog dugmeta? Pih, vidim da će da padne neki custom launcher da to prepravimo :D

mozda mi je promaklo ali jel postoji neko podesavanje da na stock romu desno dugme pokazuje dodatne opcije umesto listu aplikacija? navikao se na starijim telefonima a i mogu da pridjem toj opciji dugim pritiskom na home dugme pa mi je bespotrebna.

Kada zadrzis desno dugme dobices standardni meni sa opcijama ako si na home ekranu, odnosno meni sa opcijama aplikacije ako si u nekoj od aplikacija.

Prikljucih se klubu, uspesno rootovan i ubacen recovery... e sad, krenuo sam da brisem smece i vidim atci service, modemLog, MTK Thermal Manager. Jel bezbedno ovo obrisati?

Koliko vam gura baterija ako je stalno ukljucen 3G i Wi-Fi? Od ovog mjeseca sam presao na mixnetm, tj, od sinoc sam stavio ukljucenu i jednu i drugu opciju pa da vidim kakva su vasa iskustva. Koliko ce se skratiti trajanje baterije? Do sad mi je gurala po 3 dana mada sa ovim vidim da se dosta brze trosi.

3 dana? Jel koristiš ti taj telefon uopšte?

@maric62985 Ima da izgori kao fitilj! 3G trosi vise nego wifi. :)

Nego... danas se malo igram sa telefonom, i pronasao sam zanimljivu aplikaciju. Naime, cpu radi sa hybrid governor koji ukljucuje drugo jezgro tek kad load dodje na 100%, sa ovom aplikacijom moze da se podesi governor na ondemand i oba jezgra rade sto znaci manji load, bolje performanse, manja temperature, navodno manja potrosnja.

Evo linka, ako jos neko hoce da proba http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2186957

P.S. Aplikacija trazi root.

@masamunea

Vidim...sa ovakvom postavkom nece ni jedan cijeli dan da izgura... :(

@darko88

Nije bas bukvalno 3 dana. Uglavnom oko 2 dana, a ponekad ako ga bas ne cimam uspjevao je da izgura skoro 3 dana. Dok nisam presao na paket sa netom uglavnom sam ga koristio samo za pozive i poruke. E sad je vec druga prica...

Postoji li neka fora da se izvrsi rekalibracija ekrana! Neka aplikacija da se skine ili nesto slicno. Bio bih jako zahvalan ako imate nesto da preporucite!

Kapacitivne touch-eve nije moguce kalibrisati.

U kom smislu rekalibracija ekrana? Mislis na boje?

@corvus corax
:(
:d

@Djilkos NS
mislim na preciznost :/

Poslednja izmena:
992 ima oooozbiljan problem sa kalibracijom, otkucati poruku je pain in the ass... Jedan od najlosijih displeja.

Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate. :D navikao sam se posle par dana na displej i sve je ok i bolje nego na mom starom Alcatelu.

ima problem sa digitizerom, gotovo da je loš kao na zte blade 1.

992 ima oooozbiljan problem sa kalibracijom, otkucati poruku je pain in the ass... Jedan od najlosijih displeja.
@Phobiazz
Ja nisam primetio da ima problem sa kalibracijom, vec ja pritiskam displej delom prsta koji je bar santimetar udaljen od dela koji je trenutno na npr ikonici na koju kliknem. (kad se malo bolje pogleda sa strane, stvarno masim po 1cm) Na starom sam mobilnom kucao noktom, ali ovde na kapacitivnom ekranu ne moze. :)

A sad, jedno bitno pitanje! :)
Da li rade senzori ok sa prelepljenom jecod folijom? Vidim da ima prorez za front cameru ali ne i za senzore. Mogu izrezati mali prozorcic po semi one original folije, ali ne bih ako ne mora? Vidim da je neko imao problema sa ovim, ali me interesuje kakvo je stanje sa jecod folijom?

Sto se tice digitizera, meni je sve fenomenalno proradilo kada sam odlepio foliju. Doduse, dugmici ispod ekrana su mi najgori ikad koje sam imao. :D

Sto se tice digitizera, meni je sve fenomenalno proradilo kada sam odlepio foliju. Doduse, dugmici ispod ekrana su mi najgori ikad koje sam imao. :D
a jes :D onaj back malo zeza, ali nije strasno, izgleda da na svakom novom telefonu mora da se iznova uci kucanje :d

Kod mene super radi, savrseno precizno (nemam foliju). Generalno jedina zamerka su losiji uglovi gledanja i to sto nema cm podrsku.

E da, ovo sto meni treba da se zadrzi da bi otvorio dodatna podesavanja je *****izam. Trebalo bi da bude kratki tap za podesavanja a dugi za skorasnje aplikacije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno