Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Taj problem sa digitizerom se dešava i na mom telefonu. Da ne grešim dušu, ne dešava se toliko često i traje par sekundi, možda 10. Onda se sve vrati u normalu.

pričam o tome da digitizer maši ono što je stisnuto za nekih 1cm ali ne uvek. najlakše se primeti recimo pokušavajući da stisneš a na nekoj tastaturi. u mom slučaju paljenje i gašenje ekrana ili ponekad i samo rotacija u landscape rešava problem na n vremena dok se opet ne pojavi.

Kucam dosta poruka i koristim ekran i za aplikacije i za igre. Nemam problema sa tim a gore sam napomenuo i da sam se igrao sa još dva telefona.
Tako da se ne može reći da se to dešava na svim telefonima. Inače, čovek iz MTS-a reče da je ovo bila jedina reklamacija na ovaj telefon (bar u toj poslovnici).
Očito imaš neispravan primerak koji treba da reklamiraš.

onda ti se još nije manifestovao. sam kvalitet digitizera proveri u android system info aplikaciji. idi u multitouch test i probaj da ukrstiš dva prsta po Y osi.

Na početku sam se igrao i sa tim aplikacijama sa Marketa pa mislim da sam probao i tu i da se telefon nije proslavio. Utvrdio sam i da ekran prima 2 tačke dodira za razliku npr. od tableta koji ima 4 ili 5 tačaka. Ne mogu tačno da se setim.
Onaj telefon koji sam odneo na reklamaciju je bio neispravan od samog početka. Ovaj moj nema nikakvih problema za one funkcije koje ja koristim. Ne znam (ali ne verujem) da će se ispoljiti kasnije.

P.S. Telefon ima jedan zanimljiv bag. Kada je osvetljenje podešeno na automatski i kada se baterija isprazni ispod nekog malog procenta (mislim da je 5%) telefon nabije osvetljenje, čini mi se, na maksimum. Nije baš pogodno za čuvanje baterije. :)

Jel neko zna koliko telefon ima tacno memorije za sniamanje (ne ram). Ja sam gledao u specifikacijama 4 giga integrisane, a od toga dostupno 1.4giga. Ubacio sam jos i 2 giga mircro sd karticu i nesto malo instalirao na nju. Telefon mi sada pokazuje da mu je dostupno samo 160mb??? a na kartici oko 1 giga. Sve sto sam instalirao je desetak aplikacija po 3-4 mb i jedno 30-ak slika. Gde je tolika memorija i sta ju je zauzelo. u cemu je caka???

P.S. Telefon ima jedan zanimljiv bag. Kada je osvetljenje podešeno na automatski i kada se baterija isprazni ispod nekog malog procenta (mislim da je 5%) telefon nabije osvetljenje, čini mi se, na maksimum. Nije baš pogodno za čuvanje baterije. :)
10% i nije bug. gasi senzor da bi štedeo struju. osvetljenje onda bude na koliko je bio podešen slajder pre čekiranja auto-brightness opcije. a ako si je uključio preko notification toggles, korak pre auto-brightnessa je bio 100% i zato blješti :)

Jel neko zna koliko telefon ima tacno memorije za sniamanje (ne ram). Ja sam gledao u specifikacijama 4 giga integrisane, a od toga dostupno 1.4giga. Ubacio sam jos i 2 giga mircro sd karticu i nesto malo instalirao na nju. Telefon mi sada pokazuje da mu je dostupno samo 160mb??? a na kartici oko 1 giga. Sve sto sam instalirao je desetak aplikacija po 3-4 mb i jedno 30-ak slika. Gde je tolika memorija i sta ju je zauzelo. u cemu je caka???
instaliraj DiskUsage pa pročešljaj memorije.

Pozdrav svima, novi sam u svetu androida, od pre par dana kad sam kupio ovaj telefon...
Sve u svemu nije los, mada ima par stvari koje me malo nerviraju za sada... tasteri ispod ekrana, koji ne rade kad je telefon polozen, i vibracija koja je jako slaba, cini mi se, a mozda se i varam, kao da je slabija nego kad sam uzeo tel, ono sto na primer vibrira kad pritisnem home... skoro da se i ne oseti... da li je tako kod svih?
I sto sam slucajno primetio, skinuo sam igru 100 doors, i da bi se presao drugi nivo, mora da se pritisnu dva dugmeta u isto vreme, koju su na istoj horizontali... a to ne mogu da uradim na mom telefonu, kod druga na alcatelu 995 sam pokusao i moze da se predje... pa sam uzeo skinuo multitouch tester, i kad pritisnem na dva mesta po vertikali registruje 2 dodira, a ako pritiskam po horizontali, samo 1, da li tako treba, ili mi je falican primerak, treba nesto negde da se upali, ne znam...
vidim da ima na sajtu od alcatela ONE TOUCH Upgrade S 2.7.3 , da li ga je neko uradio, sta se dobija njime?
I jos nesto ne toliko bitno da vas pitam, ko ima jesu li bolje futrole s line ili jekob, s line mi je lepsa posto ima crna kao moj telefon, samo sto koliko sam video nema prorezano gde se pali tel, smeta li pri paljenju...

Poslednja izmena:
baš o tome pričam, očajan digitizer.

Za moj OT-992D sam kupio Jekod futrolu u odlična je, takođe sam probao i S-line, ali Jekod mi bolje izgleda, tako da moja preporuka ide za Jekod.

Imam s-line i nema nikakvih problema prilikom paljenja/otkljucavanja. Samo ti treba malo vremena da naucis tacno gdje se nalazi dugme posto jelte nema nista isjeceno ni iscrtano na masci, a to brzo naucis tako da...po meni sve preporuke za s-line. Nisam probao jekod ali mi je sa slika s-line izgledala dosta ozbiljnije i kvalitetnije te sam je i uzeo.

Treba mi preporuka za neki iole pristojan free audio plejer sa podrskom za flac format.

Evo ovako, ne mogu da verujem da svi kukate na def. kameru a da niko nije usao u podesavanja, najbolje ce Vam slike praviti bas njegova kamera, a taj sum o kome pricate je sharpness, smanjite ga na low, saturation povecajte na high, contrast na high ili medium...ostalo ne dirajte i slikajte sada...Problem kod kamere je slab blic...ili to ili sto je neko rekao da ne okida u trenutku najvece osvetljenosti...Poslao sam pitanje na XDA nekom liku koji je taj problem resio na Xperii, ali telefon mora da bude rootovan za to...Sve ostalo vezano za ovaj model je po meni super, nikada nisam imao problema sa RAM memorijom a imam brdo instaliranih igrica koje rade, kao i brdo programa...Telefon je dosta lepsi od 997 i to ce svi reci koji objektivno gledaju...najpre ko nema ni jedan ni drugi...Nov 997 kosta 184€, a 992D nema ispod 200€...Toliko o ponudi i traznji...

Pokusavam ovo da uradim sto je nonamebgd ovdje predlozio ali ne mogu! Sva ova podesavanja su mi postavljena na srednje i nemam mogucnost mijenjanja njihove vrijednosti!?

Da li ovaj telefon ima gorila glass?

Bilo bi malo mnogo da ima pa ovoj cijeni... :d

Ako nema, onda ovo staklo uopšte nije loše, ekran se odlično ponaša. Za ovih dva meseca korišćenja nema nijednu ogrebotnu, nikakva tačkica, a nosim ga bez folije od dana kada sam ga kupio.

Na mom je bila folija kad sam ga uzeo, ne znam kako je ti nemas...ili si je skinuo. :D

Da, skinuo sam je čim sam kupio telefon.

Nisi trebao... :(

Zašto nije trebao, nije mi jasno zašto bi držao foliju na ekranu-pa ne nosim telefon u džepu sa šljunkom;)

Ma ona fabrička folija je užas, boje izgledaju mnogo bolje kada se skine folija. A pritom ekran nema nijednu tačkicu niti ogrebotinu, nosim telefon normalno, samo pazim da ne budu u istom džepu ključevi i telefon.Mislio sam da ovaj telefon poseduje Gorila glass, ali i ovo staklo se pokazalo više nego odlično.

Pa nije trebao zato sto je folija postavljena bas iz razloga da stiti ekran. Zbog toga se i zove zastitna folija. Ali nebitno, nek svako koristi telefon kako misli da je najbolje a vrijeme ce pokazati ko je u pravu. :d

Pa ko koga treba da služi, ti telefon ili telefon tebe? Kad ti telefon ispadne i padne na ekran, ni 10 folija ti ne bi pomoglo...

Ti bas volis da pravis od muve medjeda! Mozda se u prethodom postu nisam najbolje izrazio pa si me pogresno shvatio. Ono o cemu sam ja pricao nema blage veze sa ovim sto si ti napisao. Folija nije tu da stiti displej telefona nego samo staklo od ostecenja kao sto su ogrebotine. Stvar estetske a ne tehnicke prirode. Opet kazem ko hoce neka drzi foliju ko nece ne mora i gotova prica. Mislim da nema potrebe da vise zatrpavamo temu ovom pricom.

Ne, nego ti nisi razumeo. Dao sam usput samo primer.

Kad staviš foliju gubiš touch sensitivity i gubiš boje.

Ako normalno koristis telefon (ne stavljas ga u kafiću na sto, nosiš ga samog bez ključeva i novčića u istoj pregradi u torbici ili džepu, ne valjas se u pesku) ne možeš da zaradiš ogrebotine...

Meni je to čisto bacanje para, ali opet to sam ja.

Folija koja dolazi uz telefon uopšte nije tzv. ekran folija, već čista zaštita pri transportu. Isto ono što imaju novi telefoni 15 godina unazad. Niti je namenjena za rad, niti je zalepljena kako treba.

Uspio sam da sredim ova podesavanja za kameru. Ranije nisam mogao da mijenjam vrijednosti kontrasta, zasicenja itd. Nakon sto sam vratio difoltna podesavanja kamere dobio sam mogucnost promjene vrijednosti istih. Samo mi nije jasno zasto ranije nisam mogao posto nisam nista cackao u podesavanjima kamere. Jedino ako su ovi iz telekoma nesto cackali i neka svoja setovanja kamere postavljali samo ne znam zasto bi tako nesto radili.

Posle kog vremena vam hvata gps signal na telefonu?

Meni je za prvi put bilo potrebno skoro 10 min,a sada cekam,2-3 minuta.

Vidim nekim ljudima,sa drugim telefonima kazu da im je potrebno oko 10 sekundi.

Da li je moguce da gps na ovom telefonu,zaista tako lose pronalazi satelite?

Da li je neko probao ovu alternativu?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.fastergps&feature=search_result

Ili ako neko zna neku bolju medotu,da se ne ceka tih 2 do 3 minuta oko lociranja

Nemam nikakav problem sa GPS na OT-992D. Prilikom prvog stratovanja google mapa ili nekog drugog navigacionog softvera poželjno je stajati u jednom mestu na otvorenom prostoru. Posle toga, svaki sledeći put kada se aktivira neki softver za navigaciju satelit pronalazi za nekih 30 sekundi, malo duže to traje ako se telefon nalazi u zgradi, kući i sl.

Vrh Dno