Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Jednostavno resite se djubreta. Ja ga imao malo, vise mi stetio nego koristio... 2-3 osobe sa kojima se cujem jednom-dva puta nedeljno ga koriste aktivno, tako da meni bas ne znaci. Za sve ostalo imam komp i skype i imam Gtalk na telefonu ako mi treba IM.

Čekaj malo, to što je tebi đubre drugima nije..ja imam gomilu kontakata na Viberu i meni odlično vrši posao..nemam nikakvih problema ni sa pražnjenjem baterije ni sa sms-ovima..a GTalk nemaju korisnici Symbian, iOS, Blackberry i WP sistema..

Skype ždere bateriju i to ****** sam ja izbrisao..

A inace taj WhatsApp sam skino sa njihovog sajta direktno (apk) tj. nisam ga preuzeo sa Google Play-a, pa mozda ima neke veza i sa tim, mada ne bi trebalo...
ima veze naravno, moraš da instaliraš aplikaciju sa marketa da bi je on i prepoznao posle u my apps. pogledaj i za one krekovane koje si isto instalirao kao apk, isto ih nećeš imati u my apps

Ma svaki put kada mi stigne sms eto ga i Viber - samo se pojavi ljubicasta slusalica na vr` ekrana :D i om`a ga zapazim (ukljuceno mi je Show Viber status icon, bas zbog toga da bih video kad je aktivan)...Pa onda return to viber pa Exit :D Al` bas smara...
ja sam mislio da tebi iskoči onaj popup... ako ti je rootovan telefon instaliraj autostarts pa ugasi automatsko startovanje vibera na primljen SMS

a GTalk nemaju korisnici Symbian, iOS, Blackberry i WP sistema..
imaju kroz multimessengere tipa IM+ :)

Poslednja izmena:
Jednostavno resite se djubreta. Ja ga imao malo, vise mi stetio nego koristio... 2-3 osobe sa kojima se cujem jednom-dva puta nedeljno ga koriste aktivno, tako da meni bas ne znaci. Za sve ostalo imam komp i skype i imam Gtalk na telefonu ako mi treba IM.

Potpis.
Meni je samo zauzimao ram i gušio telefon. A realno, jednom sam probao da ga koristim i nisam uspeo da pričam.
Deaktivirah nalog i obrisah smeće.

Ja svaki dan koristim viber...imam puno prijatelja preko i tako komuniciramo...i na 3g radi super. Imam preko 300 kontakata sa viberom...

Isto, koristim Viber za razgovore i poruke sa inostranstvom svakodnevno, bukvalno mi je upola manji racun za telefon. I bas je prednost sto uvek radi u pozadini, ne mora se biti ulogovan kao na skype itd. Ne trosi uopste bateriju niti puni ram.

A vi forever alone sto vam je imenik prazan, sta da radimo :p

obzirom da imam g300 koji važi za slabiji fon kod mene se baš bitno oseti razlika u radu sa viberom i bez istog.. ne znam zašto, ali nešto tu ubija i uspori telefon pa sam ga obrisao.. whatsapp sa druge strane radi savršeno

Čekaj malo, to što je tebi đubre drugima nije..ja imam gomilu kontakata na Viberu i meni odlično vrši posao..nemam nikakvih problema ni sa pražnjenjem baterije ni sa sms-ovima..a GTalk nemaju korisnici Symbian, iOS, Blackberry i WP sistema..

Skype ždere bateriju i to ****** sam ja izbrisao..

Kad se pojavio Viber, ja sam ga probao i preporucio svima oko mene, ali svakim update-om su nesto shebali. Onaj dan kad su izbacili update sa proximity sensor bug-om, taj dan je Viber zavrsio kod mene za sva vremena! Znas li ti da posle toga sam dobio takve "grdnje" on nekih ljudi koji su mi verovali da se razumem, zbog hebenog Vibera pomislili da sam namerno hteo da im shebem telefone i baterije na istima?!

Zamisli taj dan mi je trebao tako telefon, jer sam isao za BG, lepo vreme, naravno ne vidi se da je proximity sensor ukljucen, ja ne obracam paznju na bateriju, pijem kafu cekam da se nadjem sa nekim drustvom, kad ono signal battery low!! Kad sam to video slogirao sam se. Morao sam da kazem nekome da mi ponese punjac, da flesujem telefon i da ga napunim, jer nisam imao vremena da otkrivam sta mi to jede bateriju! Toliko o tom Viber-u.

P.S. Ajde da su to resili za dan, nego je proslo dobrih par dana ako se dobro secam... Znas li koliko je ljudi skontalo uopste da je to Viber? 10-20% od onih 50.000.000+ Mislim da su bili na ivici nervnog sloma, kao i ja taj dan.

Poslednja izmena:
Meni viber radi dobro, nisam primjetio nikakve greske. Ne trosi mnogo battery, RAM, sve u redu sa SMS.

Viber radi jako dobro na telefonima sa dual core (i jačim) procesorima. Verovatno je potreban takav procesor zbog kodeka koji koriste. Takođe je potrebna dobra data konekcija (3G ili wifi). Na telefonima sa slabijim procesorima ume da bude problema.
Prilikom razgovora preko Vibera (pozivi iz Australije ka Evropi) nisam imao nikakvog kašnjenja, dok ga je bilo par puta čak i kada sam razgovarao "normalnim pozivom" sa mobilnog.

Taj "normalan poziv" je takodje realizovan preko VoIP-a, otuda i kasnjenje.

Da, slažem se. Ali je svejedno naplaćen veoma "normalno" :)

A kad to pokusaju obicni smrtnici, to zavrsi ovako. Bas zbog ove vesti se kladim da su krivci domaci operateri pod pokroviteljstvom Ratela.

Pazi... Telekomunikacija je ozbiljan teritorija. Ni u jednoj zemlji ne moze bilo ko da obavlja takav posao (za razliku od obicne prodavnice, kioska, pa cak i prodavca automobila za sta u vecini zemalja ne treba nista osim kapitala!).
Kada neko organizovano zaradjuje od telekomunikacionih usluga ili se mesa u to trziste, normalno je da se tako reaguje.
Ovde se islo do te mere da je zakonski zabranjeno stranim firmama da direktno mogu da naplacuju bilo kakve telekomunikacione usluge! (a zemlja sa najrazvijenijom telekomunikacionom mrezom na svetu - i najjacim triopolom :D)

Iako cisto sumnjam da nasi operateri, Ratel ili bilo ko iz Srbije ima umesane prste ovde (osim mozda kancelarije Google-a po nekoj internoj ideji o novom nacinu poslovanja, ali to nije u losem smislu), moram da priznam da mi se ne svidja kako stvari idu jer sam zadnjih meseci video prilicnu kolicinu cenzure na netu u zemljama koje su barem napredne (JK, SAD) ako ne i prilicno liberalne (Svedska, Finska, Danska).

Taj "normalan poziv" je takodje realizovan preko VoIP-a, otuda i kasnjenje.

Sta je "VoIP" a sta nije trenutno? Jedina moguca razlika danas je da li je zica izmedju dve strane opterecena necim osim signalom za prenos glasa, a trenutno mislim da je sve manje i manje opreme takvog tipa, cak i unutar zemlje, jer je neisplativo :)
Hocu reci da su oba VoIP, ali da Viber koristi koji god internet kanal je brzi, dok operateri moraju da idu specificnim kanalima gde se prati sta ide.

najjacim triopolom :D
Kartelom :p

Sta je "VoIP" a sta nije trenutno? Jedina moguca razlika danas je da li je zica izmedju dve strane opterecena necim osim signalom za prenos glasa, a trenutno mislim da je sve manje i manje opreme takvog tipa, cak i unutar zemlje, jer je neisplativo :)
Hocu reci da su oba VoIP, ali da Viber koristi koji god internet kanal je brzi, dok operateri moraju da idu specificnim kanalima gde se prati sta ide.
Razumem poentu, ali mnogo ce se otici u offtopic ako i ovo krenemo da analiziramo.

Ima malog smisla, ako ne odemo u offtopic. Recimo, Skype ima konkretan nacin zarade prodajom VoIP-a i kao takav ima poseban status (u SAD nije operater ali nesto slicno, ali ovde recimo jeste, i sl.). Viber za sada ne naplacuje VoIP? WA nema VoIP funkciju vec samo chat (Call ide kao obican Mobile call, ne preko neta). Tako da se za sada oni razlikuju.

A kad to pokusaju obicni smrtnici, to zavrsi ovako. Bas zbog ove vesti se kladim da su krivci domaci operateri pod pokroviteljstvom Ratela.

Da su nestali samo Viber i WA, pa da ta teorija ima smisla, ali operateri nemaju nikakve veze sa Angry Birds i Subway Surfers igricama, tako da ta teorija ne stoji. Najverovatnije google opet nesto cenzurise

Edit:sad u drugoj temi citam da su nestali i adaway i catch notes

Poslednja izmena:
Da su nestali samo Viber i WA, pa da ta teorija ima smisla, ali operateri nemaju nikakve veze sa Angry Birds i Subway Surfers igricama, tako da ta teorija ne stoji. Najverovatnije google opet nesto cenzurise

Edit:sad u drugoj temi citam da su nestali i adaway i catch notes

To izgleda samo za Srbiju. Meni uredno prijavi bas danas update za Adaway. Postali ste najveca rupa u EU :D :p

Kad se pojavio Viber, ja sam ga probao i preporucio svima oko mene, ali svakim update-om su nesto shebali. Onaj dan kad su izbacili update sa proximity sensor bug-om, taj dan je Viber zavrsio kod mene za sva vremena! Znas li ti da posle toga sam dobio takve "grdnje" on nekih ljudi koji su mi verovali da se razumem, zbog hebenog Vibera pomislili da sam namerno hteo da im shebem telefone i baterije na istima?!

Zamisli taj dan mi je trebao tako telefon, jer sam isao za BG, lepo vreme, naravno ne vidi se da je proximity sensor ukljucen, ja ne obracam paznju na bateriju, pijem kafu cekam da se nadjem sa nekim drustvom, kad ono signal battery low!! Kad sam to video slogirao sam se. Morao sam da kazem nekome da mi ponese punjac, da flesujem telefon i da ga napunim, jer nisam imao vremena da otkrivam sta mi to jede bateriju! Toliko o tom Viber-u.

P.S. Ajde da su to resili za dan, nego je proslo dobrih par dana ako se dobro secam... Znas li koliko je ljudi skontalo uopste da je to Viber? 10-20% od onih 50.000.000+ Mislim da su bili na ivici nervnog sloma, kao i ja taj dan.

***a, desavaju se greske..nije lako napraviti aplikaciju, odrzavati je kroz updateove i da sve stalno super radi..sa svakom novom verzijom Androida Google menja neke APIije i onda u nekim slucajevima razbija kompatibilnost..malo je i glupo sto je tebe bilo ko teretio za bilo sta od tvojih prijatelja, a ulgavnom ja vise ni ne pomazem nikome ko nema blage veze ni o cemu..

Inace Viber je jedini program koji je postigao toliku platformsku rasprostranjenost i kompatibilnost jos od vremena popularnosti Skype-a i ICQ-a..ja sam cak verovao da ce to uraditi sam Google sa svojim GTalk programom zbog povezanosti sa GMail servisom, ali nista od toga..

Ne trosi uopste bateriju niti puni ram.
Ne puni RAM? Vajber je najveci app u mom RAM-u sa 31MB. Veci od Google Maps, B92, Blic, Tapatalk i Dolphin browser-a, sto je ono sto imam trenutno pokrenuto.

Imam ga svega tri dana (zahvaljuci ovoj temi) i baterija mi krace traje. Da li je do Vajbera jos ne tvrdim. Imao sam par poziva, duzih, svi su lepo radili (WiFi i 3G).

Proximity ne radi, ne gasi ekran tokom razgovora.

Instalirao sam Vajber i na tablet (WiFi only), uneo broj moba i Vajber mi je istog trena deaktivirao nalog na mobu. Nije moguce da sam ulogovan na isti "nalog" (broj) sa dva uredjaja, na zalost. Kapiram zasto nema smisla, ali voleo bih da imam Vajber i na tabletu vezanim za isti broj.

Poslednje: kada zovem nekoga preko Vajbera a pozvani telefon je offline, cujem da zvoni, sto nije realno. Sem toga, ako druga strana odbije poziv, pozivaocu ne stigne "busy" signal, vec cuje da zvoni i dalje.

To su prvi utisci.

EDIT: Vajber kao servis trosi 44MB, sto je vise od svega drugog.

Poslednja izmena:
Instalirao sam Vajber i na tablet (WiFi only), uneo broj moba i Vajber mi je istog trena deaktivirao nalog na mobu. Nije moguce da sam ulogovan na isti "nalog" (broj) sa dva uredjaja, na zalost. Kapiram zasto nema smisla, ali voleo bih da imam Vajber i na tabletu vezanim za isti broj.

Napravi backup Viber-a sa Titaniumom na telefonu, prebaci taj backup na tablet i importuj app+data. Kod mene radi odlicno, samo da napomenem da ga nisam koristio za pozive.

Poslednja izmena:
Uopšte mi nije jasno zašto se toliko trudite da popljujete Viber? Kod mene aplikacija radi savršeno i ne nemam zver od telefona i dual core već običnu xperia mini pro. Imam dosta prijatelja u inostranstvu i svakodnevno je koristim sa velikim zadovoljstvom. Ja mogu da razumem da kod nekoga ne radi baš kako treba i baš zbog toga ne pišem hvalospeve o pomenutoj aplikaciji ali isto tako nemojte ni vi kojima ne radi kako bi trebalo da toliko koristite ovu temu i idete u offtopic samo da bi izrazili vaše nezadovoljstvo Viber-om. Owim meni recimo gasi ekran tokom razgovora a to što ne čuješ obaveštenje koja ti kaže da je korisnik offline je sasvim normalno i logično, nelogično bi bilo da je drugačije jer svi znamo kako Viber funkcioniše, u svakom slučaju slažem se sa tobom da je to mana koju na žalost moramo prihvatiti. Pretpostavljam da će sada veliki broj ljudi hteti da mi odgovori ali mislim da nema potrebe, ja poštujem vaše mišljenje i neću odgovarati jer bi se tako samo nastavio nepotreban offtopic.

Xperia mini pro ima vise nego pristojan CPU da bi je pominjao u kontekstu slabog telefona. Mada se slazem da Viber nije hardverski zahtevna aplikacija.

Viber je dobra stvar. Jedino je glupo sto nema ta obavestenja kad je ko zauzet i kad je ko nedostupan. Kao sto je neko rekao,par postova pre, pise da je viber aktivan a covek prodao tel i ne koristi viber mesecima. To je jedina zamerka a ostalo je sve ok.
A sad zasto mi nemozemo da ga skinemo sa marketa i zasto zivimo u drzavi kakvoj zivimo, to je nesto na sta mi ne znamo odgovor vec mozemo samo da nagadjamo.

Vajber je, svakako, dobra stvar ponajviše iz dva razloga: (1) jednostavnosti i upotrebljivosti i (2) rasprostranjenosti. Nema milion opcija i nadam se da neće ni biti. Kad sam instalirao Vajber video sam da preko 60% mog imenika ima istu aplikaciju, dok ti nikako nije slučaj sa Skajpom, a posebno ne Gtalk-om.

Vrlo je lepo integrisano par stvari koje već postoje. Recimo, pozivanje nekoga da dođe na neko mesto. Poruka "Ovde sam, klub XYZ, dođi!" i štriklirano "Send location". Do sada sam to radio iz Google Maps, klik na moju lokaciju, Share location, Send as SMS. Konačno, za ova tri dana koliko imam Vajber, koja su uključila vikend i izlaske, istrpela su preko 100 minuta razgovora preko Vajbera koje sam "uštedeo" od minuta iz pretplate, a ostvario mali 3G protok. Baterija je stradala, mislim zbog Vajbera; moguće da je kod mene neki proximity problem jer ne gasi ekran tokom razgovora (bez Vajbera gasi). Imam poslednju verziju sa Vajber sajta. Takođe je Vajber uredno prikazao sve "missed calls" dok sam bio offline, kao i isporučio sve poruke odmah čim bih se uključio na mrežu (tu mi je Skajp najviše brljavio).

Mislim da je velika zamerka što kad zovem nekoga preko Vajbera ko ne samo da nije online, već nema više ni taj telefon -- dobijam signal da telefon lažno zvoni. Ne slažem se da je to "sasvim normalno i logično", jer on pinguje klijenta i ako ga ne vidi "online", trebalo bi da obavesti. Takođe, ako sam ja pozvana strana i odbijem poziv (decline), pozivalac će i dalje čuti signal zvona. Čemu opcija Decline ako ne radi? Kada se pošalje poruka vidi se status (sent, delivered).

Vajber je najpravio sjajan potez za viralno širenje: kad sam se registrovao, svi moji prijatelji koji imaju Vajber dobili su poruku da sam i ja sada tu.

* * *

Ko stoji iza Vajbera, koja je priča, kakav poslovni model? Svakako da nije za ovu temu, ali me vrlo zanima, jer su mnogima trn u oku (drugim VoIP provajderima, telekom operaterima), a (još) ne zarađuju pare; dakle, imaju "jaka leđa". Imaju samo troškove, nema reklama, nema kupovine, meni su jedan PIN za registraciju uručili glasom, pozivom na mobilni. Osećam da iza stoji neko ko kontoliše i nekog većeg operatera. ,)

Nista od Telenora..

@zechs
Pa i nema veze sve ovo sa bilo kojim operaterom... Lepo su odgovorili

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv njihovog zvanicnog odgovora..dakle ako ne lazu onda je do Google-a..

Nazad
Vrh Dno