Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

A u kakvom je interesu operaterima da "zabrane" pojvaljivanje nekig igara i neVoip programa na google play? Kad bi se sastavila lista aplikacija koje su prestale da se vide u pretrazi, garantujem da bi barem pola bilo onih koje nemaju nikakve veze sa operaterima.

@Jericho
Vidimo da neko može da skine normalno Viber ako ima direktni link, dok neko drugi ne može. Ako operateri ne idu po sistemu "ove korisnike volimo i oni mogu da skinu Viber, dok ove druge ne volimo pa ne mogu", onda pretpostavljam da ima nešto do Google-a.
Doduše, uvek može da se napravi poneka teorija zavere :)

Operaterima je mnogo lakše (i bez dizanja mnogo prašine) da za početak blokiraju port 5060 koji koristi SIP protokol. Tako nešto je pre par godina radio telenor na APN-u "internet". Zbog "velikog oduševljenja" korisnika to su vrlo brzo prestali da rade.
Ne vidim kako naši operateri, pa makar i jako udruženi, mogu da "ucene" Google.

hvala za link, uplasio sam se da necu moci da ga instaliram opet

Da dodam:
Neke stvari mi sada nisu uopšte jasne. Kad odem na Viber stranu na google play store od kuće, normalno mogu da ga preuzmem. Kada sam to isto probao sa posla, nije mi dozvolio (pisalo da Viber nije kompatibilan ni sa jednim mojim uređajem, odnosno da u zemlji gde sam ne može da se preuzme)....
Oba puta sam isprobavao sa računara.

Poslednja izmena:
Možda ćemo moći da kupujemo zato nam sve nestaje :D

uploadfromtaptalk1363170082297.jpg

Whatsapp se pojavio u našem Play Store-u, Viber nema još uvek.

Hm... evo sada mogu da ga preuzmem i sa posla (juče nisam mogao). Nešto je do Google-a...

Vidim i ja WA, samo što mi ne nudi apdejt. :/

Pa nema apdejta, to je verzija koju vec imamo instaliranu, samo je datum 13. mart jer se verovatno juce ponovo pojavio ponovo na nasem play storu!
Verzija 2.9.1547

Poslednja izmena:
skineš .apk na pajratu i gotova stvar .

Sta je sad ovo i angry birds nema? Eeeeee crni google.Dhd dok sam imao sa starim marketom video i paid i sve.sad i free igrice nestaju.Uskoro ce samo parking manijak i ostale srpske da ostanu,sta ce nama strane aplikacije

Poslednja izmena:
I pocece WhatsApp da se naplacuje 1$ godisnje za koriscenje. Ova prva godina je besplatna, a od sledece se placa.

I pocece WhatsApp da se naplacuje 1$ godisnje za koriscenje. Ova prva godina je besplatna, a od sledece se placa.

Tako je bilo pre nekog vremena kada sam je prvi put skinuo, pa nikada nisu naplatili, već produžavali besplatno korišćenje.
Doduše, ako bude trebalo, apsolutno ću im platiti, zaslužuju svakako.

Isti slucaj i kod mene, preko godinu dana se koristi i nista. A svakako bi platio to.

Ima tu i jos poneceg.
Potrazite malo vest
Google Kills Ad-Blocking Apps From Play Store

Kakve veze ima ad-blocking sa Viberom i WA?

Kakva je ova poruke koja se vrti na whattsapp - u?
" ✅ Hello, we are Andy & John, director of MSN and now also whatsapp, this message is to inform all of our users that we have only 530 accounts available for new phones, and that our servers have recently been very congested, so we asking for your help to solve this problem. We need our active users to forward this message to every single person in your contact list in order to confirm our active users that use WhatsApp, if you do not send this message to all your contacts to WhatsApp, then your account will remain inactive with the consequence of losing all your contacts. The automatic update symbol on your SmartPhone, appear with the transmission of this message. Your smartphone will be updated within 24 hours, will feature a new design, a new color for the chat and the icon will change from green to azul.Whatsapp will pay rate unless you are a frequent user. If you have at least 10 contacts send this sms and logo will become red
to indicate that you are a frequent user Tomorrow begin to take messages for whatsapp to 0.37 cents. Forward this message to more than 9 people in your contact list and you will be free lifetime blue look and the ball will make it up
As we shall see!

Confirming this is the new icon WhatsApp ☑ 

Send it to all your contacts to update the application"

Da li je jos neko dobio ovu poruku?

To ti je poruka u rangu onih mejlova gde dobijes milion eura al da ti njima prvo nesto posaljes (pare, novce, kes...). Samo iskuliraj tu poruku

I na kraju... da li sam bio u pravu na pocetku?:)

Imam jedan mali problem pa mi treba vasa pomoc.Imam samsung galaxy s3 i instaliran viber verzija 2.2.3
Viber mi u poslednje vreme stalno nudi update na novu verziju i kad kliknem on me odvede na play store ali mi tamo stalno izbaci da za mene nema novije verzije.I stalno tako na svaka dva dana mi opet izbaci da ima update i opet u krug.Pocinje opasno da me nervira.Moje pitanje kako da iskljucim viber da mi ne nudi update?Mislim gde u opcija to treba da podesim?Ako neko zna cekam odgovor.
Unapred hvala.

na PS piše

CURRENT VERSION:
2.3.5.329

Ja ne zelim da mi nudi update.Pa me interesuje kako to da iskljucim u programu viber.

Pa obriši ga i skini najnoviju i instaliraj nju

Vrh Dno