Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ima tu svega izgleda. Po meni najjviše Googletove krivice, a koji su motivi to izgleda niko ne zna. Je l' im neko pisao i raspitivao se, ko zna možda od miliona poruka koje dobijaju odgovore i na ovo :)
Elem, slabo sam do sada koristio Viber gotovo nikako i obično ako mi zatreba instaliram ga. U svjetlu ove prašine koju su mediji digli juče kao da su otkrili toplu vodu, a ne upuštajući se dublje u problematiku instalirao sam sinoć Viber preko Google pretrage i klikom na link za GPlay i u opcijama koje sam dobio čime da otvorim link izabrao sam Play Store i normalno instalirao Viber.
Na Telenorovoj sam mreži i aktivacija je prošla bez problema jedino ako ne računaju kao prvu aktivaciju jer sam i ranije koristio Viber mada aplikacija je izbacila porukicu da čeka potvrdni sms i aktivirala se par sekundi nakon toga. :)

Још јуче је био доступан ТАНГО, више није. Јадна смо ми држава са још јаднијим оператерима.
Ово је нека дебела завера.

I ja sam mislio da su operateri umesali prste, mada postaje jako cudno jer se vise ne vide i neke aplikacije koje nemaju veze sa porukama i pozivima, takodje je cudno sto ljudi u CG imaju isti problem u isto vreme kad i mi. A da smo jadna drzava, jesmo :)

Moguće je da Gugl sređuje bazu jer država "Serbia and Montenegro" više ne postoji, mada nas mnogi tako idalje vode. To bi objasnilo dosta toga, međutim... Sličan problem je opisan kod hiljada iOS korisnika na Telenor mreži. :trust:

Hmm, a sta je jedan korisnik rekao pre nedelju dana?:) (za Telenor :D)
Ne volim kad sam u pravu, i nemam cime da potkrepim da jesam.. ali bilo bi komedija da sam za obe bio u pravu :D

Poslednja izmena:
Haha, pazi ovu rečenicu iz teksta:
Posebno, možda i najveći benefit ove aplikacije – je mogućnost da unapredi funkcionalnost svih android uređaja, pa i onih najjeftinijih, u telefonski aparat!

A šta su sada, ako nisu telefonski aparati? Da nisu možda vekne hleba? :D

Tableti, GPS uredjaji, WiFi-only uredjaji?

Pa kako da se registruje viber i whatsapp na wi fi only tabletu kad mora ti stigne aktivacioni kod sms-om?

Stigne ti na broj koji si upisao kod registracije.

Secam se da sam pokusavao ali nisam uspeo da aktiviram,ne mogu se sad setiti zasto. . .

Pod uslovom da tablet ima mic i kameru napred za video chat. :)

Pa kako da se registruje viber i whatsapp na wi fi only tabletu kad mora ti stigne aktivacioni kod sms-om?

Ja sam na telefonu na kome imam instaliran viber napravio backup titaniumom i onda taj backup (app+data) prebacio na Nexus 7 koji je wifi only. Radi bez problema, nikakav aktivacioni kod mi nije tražio.

Nestao i Kakao Talk. Doduše, još uvek može da se instalira sa kompa.

Poslednja izmena:
Sad sam primetio da kada odem na sajt www.viber.com i kliknem na "Get Viber", prebaci me na google play store odakle aplikacija može normalno da se preuzme, kao i ranije. Direktnom pretragom, kao što su svi konstatovali, nema je.
U prilogu su sličice.
Viber.jpg

Prilozi

• 2013-03-07_19-02-31.png
    2013-03-07_19-02-31.png
    298.5 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Možda ne bi bilo loše da se pošalje mail developerima svih tih aplikacija i da se pitaju što više nisu dostupne aplikacije u srbiji.

^Kako neće?
Ja sam danas drugarici tako skinuo...

Neće ni kod mene. Probao sam na taj način. Kad me prebaci na stranu u Google Play-u, a da sam ulogovan na Google preko brauzera, onda piše: "Ова апликација није компатибилна ни са једним уређајем." I kad kliknem na "instaliraj" opet su mi oba uređaja (telefon i tablet) označeni bledom sivom bojom kao neaktivni.

Inače, Viber ne koristim, niti sam planirao da počnem. Čak i Android igre veoma retko koristim, uostalom uvek mogu da nađem načina da nabavim Angry Birds i ostale, čak i kad ih ne nalazim na marketu. Ali me ovaj slučaj ipak užasno nervira, jer još jednom pokazuje koliko smo mali i beznačajni i kako mogu sa nama da rade šta god žele. Neko bi pitao zašto se nerviramo zbog nekoliko aplikacija. Ali nije poenta u tome. Baš kroz ovakve "sitnice" se procenjuje ugled i moć naše države, a ne preko izjava domaćih i stranih političara o našem položaju u svetu, a koje predstavljaju čistu demagogiju. Kada pogledamo kako vodeće tehnološke korporacije gledaju na nas, e to nam daje realnu sliku našeg "uticaja". Google nam odavno ne daje da kupujemo aplikacije, a sada nam ukida i besplatne. Apple nema nameru da direktno distribuira svoje proizvode kod nas. Za Microsoft ne postoje naši igrači na Xbox-u. A šta tek da kažemo za PayPal - njihovi predstavnici se verovatno hvataju za stomak od smeha kad im stigne milijarditi mejl iz Srbije sa pitanjem kad će doći. Evo, samo što nije, stižemo...

A sad da probam hladnije glave da analiziram moguće uzroke ovoga i da probam da budem optimista. S obzirom da se ovo istovremeno dešava samo u SR i u CG (ako imam tačne informacije), onda možemo da pretpostavimo da je ipak problem u tome što su nas Google i developeri vodili kao SCG a da sada to menjaju na dve posebne države SR i CG. Pa ako npr. Rovio ne dopušta automatski da se svuda koriste njihove aplikacije nego ima spisak zemalja u kojima je to dozvoljeno, a mi smo bili na tom spisku kao SCG, sada smo možda ispali sa tog spiska jer više nismo ta država nego neka druga. Moguće je da je problem te prirode i zato se nadam da će uskoro vratiti Srbiju, a i Crnu Goru, na te liste. Mada, od nadanja nemam ništa...

Nije mi jasno kako nekima radi a drugima ne radi (mislim na način koji sam opisao). Meni uspeva i preko PC-ja i preko telefona. Može da bude neki trip oko SCG ... ali opet, trebalo bi da mogu svi ili pak niko na takav način da instaliraju.

Poslednja izmena:
Meni neće da učita ni google.rs ni google.com?! Kada uključim tunnel bear radi ali bez njega ne. Dešava li se to još kod koga? Probao na n7 i zte skate. Na oba je 4.2.2.

Probao sam preko telefona pre par dana, nije mogao da nađe aplikaciju, pa sam to isto probao na kompu, našao iz prve kliknuo na install i radi. Samo što ja nisam zadovoljan kako radi Viber, Skype mi je bolji.

Ma viber je kršina od aplikacije, ali želimo da dokučimo razloge zbog kojeg nestaje većina voip aplikacija, par igara, evernote....

Vi koji imate napisite na kojoj ste mrezi i koji sistem koristite, mozda je do toga.

Nije do mreze. Nemam ni ja na Nexusu 7.

Vi koji imate napisite na kojoj ste mrezi i koji sistem koristite, mozda je do toga.

Do IP adresa je vjerovatno. Bio sam skoro u BiH, ne vidi se ni tamo, cak ni preko wirelessa.

Mada, ne znam zasto je to toliko strasno, ako nesto nisam propustio, samo na marketu se ne vidi. Ko ga ima, radi mu, ko nema, neka skine apk.

Vrh Dno