Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Magick & alfaunits: prekinite sa besmislenom raspravom i trovanjem teme. Ako vec imate toliko vremena i volje, prepirite se preko PM-a.

Kasnis 2 dana koliko smo cutali otprilike :D

Ladno. Prso je. :d

Ipak nije Igoritza :D

Da potvrdim da 1Mobile Market ima Viber i WhatsApp u listi.

Nije Igoritza ili sta god,poenta je bila da mi je telefon iz engleske sim free,znaci ostaje samo domaca vip kartica kao prepreka za viber,u tom ****** od naloga koji sam pominjao (sto je vama drkosima bilo strasno sto sam pokusao da objasnim na sta mislim) je pisalo da n7100 ne podrzava viber..sto nema veze sa mozgom.

Poslednja izmena od urednika:
Znaci, od ljudi koji imaju Viber/WA jos u Search-u pa do onih kojima je telefon nepodrzan i kad explicitno pokusaju da instaliraju - ima svega ;)
Najiskrenije molim da se post kolege gore ne brise, jako doprinosi kkomediji teme!!!! Vote :)

od pre par dana ne radi registracija vibera,whatsapp,imessage i facetime na iosu.U pitanju je Telenor operater

Očigledno im nije dovoljno para.

Instalirajte makar ChatON dok može :)

Ko to koristi?

Meni sinoć nije hteo da registruje KakaoTalk na Androidu, al' sam malopre ponovo pokušao i prošlo je. Inače, telefon uzet kod Telekoma, otključan, nije rutovan, MTS kartica.

Nema. ChatOn je više kao whatsapp.
Zaboravili smo FB messenger - njega teško da mogu da ukinu a imaće opciju voip.

Pojavio mi se update viber-a ali ga nema kada ga tražim u play store-u.

Poslednja izmena:
Pojavio mi se update viber-a ali ga nema kada ga tražim u play store-u.
Možeš li, molim te, da navedeš:

- Model telefona
- Verziju Androida
- Tačnu verziju Vajbera koji imaš
- Verziju Vajbera koju ti nudi (najbolje prepiši od kog datuma je apdejt)
- Kod kog si operatera

Unapred zahvalan. :)

Poslednja izmena:
Nema. ChatOn je više kao whatsapp.
Zaboravili smo FB messenger - njega teško da mogu da ukinu a imaće opciju voip.

Uz Skype, a narocito GTalk, ostali programi uopste nisu neophodni. Sto naravno, ne znaci da treba da ih ukida kako kome padne na pamet.

HTC Desire C
Android 4.0.3
Viber 2.3.4
Operater vip
Update sam sklonio iz notifikacija i sada ne postoji mogućnost da ga vratim. Okačiću screenshoot kasnije neće preko mobilne aplikacije da se postavi attachment.

Poslednja izmena:
Skype nije podjednako lak za koriscenje kao Viber/WA. Stvarno su smislili nesto lakse za mobilne telefone od skype-a.

Plus skype ubija bateriju..

Meni malocas prijavio da postoji update, klliknuh na update odveo me na playstore i normalno sam uradio update ;)

A kada trazim viber nema ga nigde :-(

Uz Skype, a narocito GTalk, ostali programi uopste nisu neophodni. Sto naravno, ne znaci da treba da ih ukida kako kome padne na pamet.
Kao što su neki već rekli, Skype mnogo brže troši bateriju. Mislim da sam negde čuo i da Viber pravi mnogo manji saobraćaj po minutu razgovora, tj ima bolju kompresiju, ali to nisam još poredio. Jedina mana koju Viber ima je što mora da prekine vezu kada primate klasičan GSM poziv. Zašto je to tako ne znam, neko mi čak reče da to nije tako kod Ajfona, tako da je to možda i do hardvera.

Kod mene LG Optimus 4X HD (P880), sa MTS kastomizovanim firmverom.

Isto.

Ja imam v2.3.5 i to još od 21.2. (čim se pojavio). Verovatno nisi u međuvremenu proveravao apdejte. Jel ti to stoji na "auto" ili to radiš "ručno" s vremena na vreme?

MTS 064

Molio bih sve koji imaju problema sa Vajberom da navode u svom postu ove podatke kako bi smo pokušali problem da uhvatimo za glavu i rep.

nije isto... poenta ova 2 programa o kojima se priča je da ti ne treba nikakav acc, nikakvo dodavanje kontakata, sve radi sa tvojim brojem telefona i tvojim imenikom i zato su mnogo rašireniji na telefonima

Meni je Viber odavno na telefonu i radi. Cak me je relativno skoro iznenadilo jer je ponudio dva update u istom danu? Trenutno sam na 2.3.5.329 (rucno odradio update).
Pokusao sam da ga potrazim na Play-u ali ga stvarno nema.
Kada se ode na www.viber.com tamo je dostupan.
http://download.viber.com/viber.apk

Poslednja izmena:
Ja imam v2.3.5 i to još od 21.2. (čim se pojavio). Verovatno nisi u međuvremenu proveravao apdejte. Jel ti to stoji na "auto" ili to radiš "ručno" s vremena na vreme?

Proveravam update-ove baš često možda na svakih 2 dana a i bilo je na "auto update."

Poslednja izmena:
Kao što su neki već rekli, Skype mnogo brže troši bateriju. Mislim da sam negde čuo i da Viber pravi mnogo manji saobraćaj po minutu razgovora, tj ima bolju kompresiju, ali to nisam još poredio. Jedina mana koju Viber ima je što mora da prekine vezu kada primate klasičan GSM poziv. Zašto je to tako ne znam, neko mi čak reče da to nije tako kod Ajfona, tako da je to možda i do hardvera.

Izvinjavam se za mali offtopic, ali ovo za bateriju je stvarno velika razlika! Za Viber sam prvi put inace cuo iz ove teme i instalirao ga prosle nedelje, od kad uvek radi, WiFi mi je uvek on, posto ovde imam 100% pokrivenost na ulici, i baterija 2-3 dana stoji bez problema. Sa Skype-om mora punjenje uvece.
Ovo zasto mora da prekine ako dodje GSM poziv, tako je pravljen ili Viber ili Android ali mislim da je Viber tako radjen, jer mi se cini da kada imam Skype poziv mogu da biram da li zelim da prekinem.

Da, veza na Skype se ne prekida u slucaju poziva! Samo je nezgodno za uvo jel pocne telefon da zvonl dok mi je na uvetu! Desilo mi se dosta puta!

Meni je interesantno da iako se ne vidi na play-u, juce u toku dana mi je izbacio informaciju za troje drugara da su se prijavili na Viber :D

Interesantno je sve ovo u vezi uticaja kompanija u Srbiji, verovali ili ne evo vesti u medijima koja je odjeknula onako domaćinski što bi se reklo.

Zanimljiva situacija da u GPlay pretrazi nema uopšte aplikacije ako koristite provajdera iz Srbije (konkretno SBB), ali iz Rumunije preko VPN servera sve aplikacije su dostupne u GPlay.

Rešenje koje može biti privremeno ali ne i stalno za one koji hoće da urade update aplikacije ili da skine sa GPlay jeste VPN.

Besplatan servis sa kojim je testirano VPNBook

Podešavanje VPN konekcije ( Connect to a PPTP VPN from your Android phone )

Ovo je samo alternativa dok problem ne bude rešene, a da je neko imao uticaj jeste, ali nagađati ko je i kako treba sačekati.

Vrh Dno