Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Pazite samo, nemojte da svi nadrljamo, uključujući i Benč, zbog distribucije softvera za "računarske prevare". Opasna je ta VoIP mafija. :d

Hehe, nisam ni pokusao to... :) Hvala!

Ovo pocinje da podseca na "Crni bombarder"... :)

Uzgred, kako radite update?

Poslednja izmena:
Pitam zato sto sada videh da mi nije update-ovan na novu verziju... pre je to radio autmatski.

Kako nije? A koje je poslednja verzija i koju ti imaš?

Sad' baš gledam Play store (preko kompa) i kaže:
Kod:
Ажурирано:          21.02.2013.
Тренутна верзија:   2.3.5.329

Poslednja izmena:
^^To sam i ja primetio pa sam pribegao manualnoj varijanti.

Ne znam, nije se podudarala sa ovom sa linka, neka iza nje je bila, 2,8xxxx a sada je i ispred ove sa linka.

Inace ovo sa linka nije uspelo, kaze da nece instalirati jer nije sa play store-a aplikacija... Taj telefon na kome je pokusano nije rutovan, mts-ov je i nije mi pri ruci pa ne znam detalje.

Izaberi samo u settings da dozvoljavas instalaciju aplilacija koje nisu sa play stora.

Pa da, verovatno samo to. Ja sam bas juce skinuo Whatsapp direktno sa njihovog sajta, instalirao i uredno registrovao bez problema. Ne mora da bude rutovan.

Poslednja izmena:
Ja izgleda imam poslednju verziju, jer se apdejtovala pre nego što su je blokirali (21.2.), pa ćemo videti šta će dalje biti.

Aha, pokusacemo sa tom opcijom u settings-u, kontam da je do toga...

A sada mi je whatsapp na 2.9.369.

Ja WA skinuo pre par nedelja i sada mi stoji na 2.9.1547 niti prijavljuje nove apdejte.

Jel mozes na ta 2 od 3 telefona da uradis clear data i force stop Google Play, a pre toga da iskljucih bilo kakav VPN softver, ako imas na telefonu ili ruteru i da restartujes telefone..pa onda da udjes u Google Play i da kazes da li vidis aplikaciju?

Probacu "veceras" kad ustanu :D
Inace, koliko vidim skoro svima je nestao iz search-a ali vecina i dalje moze da instalira bez akrobacija (VPN-ova) ako ima link?

Ta verzija na njihovom sajtu je svežija od one na PS, tako je bilo i dok je sve normalno radilo...

Viber su nekako uspeli da onemoguce nasi provajderi od 25 februara iz poznatih razloga... a ne developer. Tvorci su upoznati sa situacijom u Srbiji i rade na tome da se opet pojavi kod nas na marketu,uz to sam posavetovan da instaliram verziju 2.3.2 dok se problem ne resi. Poslao sam im mejl 25tog i ovo sam dobio kao odgovor u roku od sat vremena(sto me je prilicno iznenadilo) tako da ne znam dali ce uspeti ili nece samo sam hteo ovo da podelim sa vama. Pozdrav svim forumasima.

"Hvala, Igoritze" sto bi rekli mnogi ;)
Kako su ga onemogucili kad i dalje moze da se instalira koliko shvatam preko PS-a, samo ga nema u search results?

Ja ga nemam u pretrazi ni sa usa vpn, ali nađem skype i odem u similar. :)
Čisto sumnjam da su ovo naši provajderi zakuvali. Eventualno je mogla vlada u ime mts-a da traži, kao što je onomad Jeremić kakio za twitter.

Ja mislim da je ovde nesto drugo po sredi. Treba da napravimo presek ko koji telefon ima (rezolucija ekrana) i koju verziju androida.

Sigurno nema veze sa rezolucijama ekrana i verzijom Androida.

Gugl tvrdi (ne sećam se više gde sam to kod njih pročitao ali jesam) da se određivanje lokacije vrši na osnovu SIM kartice i/ili IP adrese.

Al' paz' ovo... sinoć švrljam po Plej marketu preko telefona i vidim u adres-baru: "...&hl=sr&..." Promenio 'sr' na 'en' i otvori mi US verziju marketa sa sve Viberom i plaćenim aplikacijama. :) Bez rutovanja, bez VPN-a, bez ičega. Međutim... za svaku aplikaciju koja se kupuje mi stoji da da nije kompatibilna sa mojim uređajem, koji je definisan kao: "Mt:s LGE LG-P880". Meni to liči na prepoznavanje prema firmveru, koji je kastomizovan za mts, ili možda ipak prema SIM kartici. :/

Poslednja izmena:
Kada udjete u google play preko internet explorera ,preko kompa, kada krenete da setujete nalog videcete da ce vam pokazati kod kog ste operatera,koristim note 2,kupljen u engleskoj sim free tako da bas nikakve veze nema sa nasom zemljom osim sto je ubacena kartica vipa,pretpostavljam da je to nacin kako da onemoguce da instaliras viber,a kad sam i uspeo da instaliram najnoviju verziju preko black marketa pokrenem viber i izbaci onu gresku ,ne znam kako tacno pise,..viber stop working ili tako nesto slicno.

Poslednja izmena:
Kada udjete u google play preko internet explorera ,preko kompa, kada krenete da setujete nalog videcete da ce vam pokazati kod kog ste operatera

Kao i svuda na nalogu za sve uredjaje koji su vezani za isti.

Ovo je najjednostavnije rešenje za sada.
Ako je istina da je neko od naših mućkaroša u ovo umešan, morao bi krivično da odgovara. Samo se setite kad su ovi iz Telkoma hteli da zabrane Skajp usluge kod nas. Posle je sud ili već neko doneo neko rešenje da to ne smeju da rade. Ljudi ovde plaćaju internet provajdere, a najveći procenat ljudi plaća i net pakete mobilnim operaterima. Ograničavanje VOIP usluga trebalo bi smatrati krivičnim delom. Pogotovo što niko nije na gubitku. Čak šta više takve usluge mogu samo da potstakni ljude da što više koriste internet.

Aplikacije Gugl marketa se vezuju za Gugl nalog, a ne za uređaj, što je u principu super jer ih možede preneti i na drugi uređaj.

Meni Viber i WA ne vidi samo iz pretrage, a sakrio se i u spisku instaliranih aplikacija, ali ga imam pod "Sve", odakle mogu i da otvorim stranu na srpskom sa sve komentarima ljudi (kao da ga nikada nisu ni sklanjali). Bilo da ga otvorim na srpskom ili na nekom stranom marketu, meni za Viber stoji da je kompatibilan sa mojim uređajem, tako da ja za sada ne vidim neku posebnu zabranu.

Ograničavanje VoIP-a kod nas nije krivično delo, ali zato pružanje VoIP usluga jeste, ukoliko nemate blagoslov Telekoma, odnosno "države".

Poslednja izmena:
Ta varijanta kad aplikacija moze da se instalira, a ne vidi se u pretrazi, je za nase operatere najbolje resenje. Navodno nista nije zabranjeno, a njima potpuno odradjuje posao. Veliki procenat korisnika se ne zadubljuje previse i dovoljno je da ne mogu da nadju aplikaciju da bi odustali od cele price.

Što se poruka tiče, ja sam jednu verziju registrovao na MTS broj pre neki dan (prvog marta) i dobio sam SMS od njih regularno.

Poslednja izmena:
Probao reset sva tri telefona i promenio Google nalog na ovom koji je u Koreji. Sada sva tri nemaju Viber pre Enter (kad se uradi search, kuca "viber", i jos ne klikce enter ili bilo sta), ali i dalje imaju u results kada se klikne enter.

Sutra proveravam u firmi da li imaju Viber kada rade search :D

Nazad
Vrh Dno