Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Sta znam, tek sam poceo... Posle koliko vremena ce da mi pokaze balance? Sljakam pola sata ali ne pokazuje mi nista.
Stavio sam na obe masine, podesio cgminer i sve sljaka iz prve. Za ostalo cemo videti, za sada je ok.

pa odmah ga broji
ulogujes se na pool sa svojim userom i odmah ti pokazuje balance

gde pise : check balance and withdraw
ukucas svoj username i odmah te vodi na stranu gde mozes da vidis svoj balance

Poslednja izmena:
Sljaka.
Ja sam pogresio kad sam bat fajl pravio. Imao sam u imenu Usera tacku koja je zalutala slucajno. Vidim ja da nece nesto pa mi sumnjivo :D

ja samo da javnem da sam odradio i drugu turu transfera sa mtgoxa na devizni i da je takodjer za jedan dan stigla lova, bez trazenja izjave.

al sto pravis na cg bat, ja preko config fajla , i tu mozes da vidis sva podesavanja, kontrolu ventova kao i oc

@ Demios jel ista provizija kao i prosli put ?

Bojan.zex je napisao(la):
al sto pravis na cg bat, ja preko config fajla , i tu mozes da vidis sva podesavanja, kontrolu ventova kao i oc
AB mi se brine o clocku i ventovima tako da nemam potrebe da se mlatim s conf. Mislis da gresim?

Aj sad jedno drugo pitanje posto sada prvi put koristim CG miner:
Na dedicated masini s dve grafike primarna grafika radi na malo vecim klokovima i daje vishe hash-a ali ima manje sherova od druge. AB kaze da je zauzece GPU-a 90%.
Kako to da resim?

AB mi se brine o clocku i ventovima tako da nemam potrebe da se mlatim s conf. Mislis da gresim?

Aj sad jedno drugo pitanje posto sada prvi put koristim CG miner:
Na dedicated masini s dve grafike primarna grafika radi na malo vecim klokovima i daje vishe hash-a ali ima manje sherova od druge. AB kaze da je zauzece GPU-a 90%.
Kako to da resim?
podesi intenzitet na 9
nemoj jace jer ce poceti da opterecuje i cpu
u principu
komande su ti na Cgmineru i kad ga pokrenes ne exe fajl (ne na bat) on ce ti traziti : HTTP, Ussername i pass, nakkon toga ce startovati da kopa. ti kucas (S) zatim se otvori meni u kojem ima svacega a ti kucas (W) i potvrdis sa enter. on nakon toga u svom direktorijumu napravi config fajl koga otvoris uz pomoc notepada i tu sve vidis, sto neces da diras ti ostavis na standardna podesavanja a ostalo mozes da upises kao na primer u polju "kernel" da pormenis u diablo dace ti vise sherova a u liniji intensity stoji d a ti promenis u 9. nakon toga smnimis izmeni i startujes ponovo. imas pre par stranica sam okacio config sa 3x 5850. tu se vidi kako to izgleda otprilike... sto je jos mnogo dobro to je da ima fan control i ti mu podesis zeljenu tenperaturu u stepenima i on nakon toga sam kontroise ventove tako da uvek odrzava zadatu tenperaturu ..

Poslednja izmena:
Podesio sam, jako je jednostavno. Stvarno nema potrebe da pravim .bat ali ne zelim da koristim kontrolu ventilatora i klokovanje odatle :)

Ovaj BTC Guild uzima 5% fee za PPS. Kakvi su ostali serveri po tom pitanju, posto mi ne deluje da je ovo malo?

Podesio sam, jako je jednostavno. Stvarno nema potrebe da pravim .bat ali ne zelim da koristim kontrolu ventilatora i klokovanje odatle :)

postujem tvoj izbor.. uglavnom meni na masinama koje samo rudare je instaliran samo Cgminer i nista vise i ja sam prezadovoljan kako radi i koje su mu sve mogucnosti , samo ga treba upoznati :d

@ cacanin

gledam sad na MtRed i nije mi jasno kako to da nema fee-ja, od cega zivi server???
ja sam ranije radeo na njemu ali je postojao fee od 2,5 ili 3% nisam vise siguran, takodje MtRed ne placa stale sharove i ako je orphan block onda nema isplate za nikoga , zato se i ceka(la) ranije verifikacija od 120bloka....
daj bas izbaci kolko placaju share na MtRed-u??????????????????

Poslednja izmena:
postujem tvoj izbor.. uglavnom meni na masinama koje samo rudare je instaliran samo Cgminer i nista vise i ja sam prezadovoljan kako radi i koje su mu sve mogucnosti , samo ga treba upoznati :d

@ cacanin

gledam sad na MtRed i nije mi jasno kako to da nema fee-ja, od cega zivi server???
ja sam ranije radeo na njemu ali je postojao fee od 2,5 ili 3% nisam vise siguran, takodje MtRed ne placa stale sharove i ako je orphan block onda nema isplate za nikoga , zato se i ceka(la) ranije verifikacija od 120bloka....
daj bas izbaci kolko placaju share na MtRed-u??????????????????

Ne znam ni sam . Oni samo s' vremena na vreme uzmu neku sicu i pogledaj sta pise, skroz cudno... Samo sam siguran da najvise napravim na mtredu, posto imam 2gh racno i kad preracunam dnevno, sedmicno i na kraju mesecno napravim mozda za nijansu vise nego sto mi bitcoincslculator izracuna sa mojih 2gh.
Desi se da mtred zakuca zbog dos napada ali mi je onda deepbit rezerva.

Ovo mi je mtred "uzeo" za preko 3 meseca neprekidnog rada na njemu.

Prilozi

• dusaduse.jpg
    dusaduse.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 61
  • enusema3.jpg
    enusema3.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 64
  • ry8use9u.jpg
    ry8use9u.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 62
  • ebu3ezad.jpg
    ebu3ezad.jpg
    63.3 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena od urednika:
mt red je 0 posto fee. Chini mi se da sam ti ja podesio 0.5 posto donaciju, ne secam se.

Mislim da jesi, nije mi jasno kad ne podesis donaciju sta se onda desava...

Mige gde gledas sad preporuceni diff, snagu i koliko je blokova preostalo...?
Charts zakovao...

Poslednja izmena:
Ne gledam nigde. xaxax

Jel radi uopste 50BTC

Meni radi...

meni fercera...bamt i dijablo na win7...bio prekid pre par dana na ~30 min i pre par meseci isto tako ili mozda sat dva....to je sve od prekida na 50btc, shto ja znam.
u to ne rachunam tripovanja statistike na serveru....to je manje bitno, najbitno :D da piche sherovi

Izgleda da odosmo preko 35$ :smoke:...

Meni na glavnom kompu gde su 2x7950 ne radi ni btc guild , mislim, radio je sinoc par sati, kad sam jutros otisao da pogledam, on navodno radi, ali je imao reject (stale/dupe/other) 24/0/3589... odakle sad toliko odbijenih? Druga masina gde su 2x6850 radi na btc guildu bez ikakvih problema, ima samo jedan stale i oko 7-8 hiljada resenih.

Malopre sam resetovao glavni komp, stavio na 50btc (program na oba kompa je win 7, 50miner, ista podesavanja i drajveri) radio 10ak min i sad je offline. Gde gresim?

Edit za demiosa: glavni komp je ovaj iz 'moja masina', samo je umesto 6850 sada tu 2x7950. Koristim Afterburner za podesavanje ventova, memoriju sam im stavio na 852 mhz, posto nece ispod, napon sa 1150 je smanjen na 1120 (ovo pricam otprilike, na poslu sam sad) i gpu je na 1000 mhz, cpu je downclock na 2GHz. Net je ikom, ruter netgear, glavni je na portu 1, sekundarni sa 2x6850 je port 2, inace net funkcionise normalno, ip adrese su automatski podesene.

Poslednja izmena:
napishi shta sve imash od hw-a, shta koristish od sw-ra, koji net imash, koji ruter, kako si podesio sve.

Da li se mozda problem manifestuje tako da, dok kartica rudari, se na ekranu javljaju sivo bele kockice (sa ivicama duzine nekoliko milimetara), koje se 'resavaju' skrolovanjem stranice, tj da li je mozda nesto neispravno pa zbog toga ne radi? To se nije desavalo sa 6850, vec je samo dolazilo do povremenog kocenja misa. Inace, Furmark je vrti 10ak min bez ijednog artifakta...

^ I ja imam iste artefakte od kako koristim Diablo.

Vrh Dno