Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nego koje napajanje koristite na sistemu sa 7850 a koje na 7950? Ili keje bi mi preporucili najjeftinije da moze da ih gura overklokovane

Nego koje napajanje koristite na sistemu sa 7850 a koje na 7950? Ili keje bi mi preporucili najjeftinije da moze da ih gura overklokovane

Minimalno 500w ali pravih od npr nekog Seasonic.

Drugari kakve li su ove karte, ima li neko iskustva?

AMD Radeon 7950 XFX GHZ GHOST 3GB/GDDR5/HDMI/DP/DualDVI/384bit/FX-795A-TDFC

i

AMD Radeon 7950 XFX GHZ GHOST 3GB/GDDR5/HDMI/DP/DualDVI/384bit/FX-795A-TNFC

Poslednja izmena:
Slabo hladjenje i naponska neispitana. Bolje nemoj.

Za XFX 7970 znam da su se rudari zalili i da su iste vracali. Sad ne znam kakva je situacija za 7950. Moguce da je ista.

Poslednja izmena:
To isto i Dule kaze. Prava istina je da nece da uzima ni za koga ako ga neko bude cimao za to. I razumem ga.

Poslednja izmena:
Ljudi, jedno pitanje :)
Kada dva kompa rudare, da li je potrebno da se za svaki unese fiksna IP adresa? Cini mi se da sam negde procitao da jeste potrebna, ali vise nisam siguran. Ako jeste, kako? Imam netgear ruter, u njemu sam rezervisao 192.168.1.2 za glavni komp (preko MAC adrese) i 192.168.1.3 za drugi. Gde i kako da to postavim u Win? Oba kompa koriste Windows 7, oba vide lepo net, posto mi i dalje ne radi 50btc presao sam na btcwarp, ali kad sam jutros pogledao, vidim da sam offline i 0 mhash, u guimineru se javlja connection problem.

Edit: 50btc proradio kada sam uneo pool80, a pitanje za fiksnu IP i dalje stoji

Poslednja izmena:
ja sam na Win 7 i nisam se uopste majao sa fixnim IP adresama , kod mene je sve na DHCP i sve radi ok...

edit:

setih se sad da sam i ja negde procitao da BAMT voli fixne IP , ali za Win7 mislim da je sve jedno ...

Poslednja izmena:
Ljudi, jedno pitanje :)
Kada dva kompa rudare, da li je potrebno da se za svaki unese fiksna IP adresa? Cini mi se da sam negde procitao da jeste potrebna, ali vise nisam siguran. Ako jeste, kako? Imam netgear ruter, u njemu sam rezervisao 192.168.1.2 za glavni komp (preko MAC adrese) i 192.168.1.3 za drugi. Gde i kako da to postavim u Win? Oba kompa koriste Windows 7, oba vide lepo net, posto mi i dalje ne radi 50btc presao sam na btcwarp, ali kad sam jutros pogledao, vidim da sam offline i 0 mhash, u guimineru se javlja connection problem.

Edit: 50btc proradio kada sam uneo pool80, a pitanje za fiksnu IP i dalje stoji

Fixne IP adrese idu obavezno za Bamt, za win ne mora.
Il kopajte sa DiabloMinerom ili predjite na Bamt, *** vas GuiMiner, nemoj ste noobare. :d

Poslednja izmena:
Il kopajte sa DiabloMinerom ili predjite na Bamt, *** vas GuiMiner, nemoj ste noobare. :d

Glavna masina mi ima 2x7950, i pored rudarenja treba i za svakodnevni rad, a preko dana kad radim moji vise po ceo dan na netu (de cu kevi da objasnjavam sta je bamt :p ), a ova druga koju sam sinoc sklopio ima 2x6850, a za to mi je cimanje bilo sta sem win 7 i guiminera.
Izgleda da sve sad radi, nesto volim plug 'n' play :D

guiminer ftw :)

Pre ce biti plug and prey,meni i dalje na nekim plocama win ne vidi grafike preko 1na16 extendera (probao sam i ono prespajanje pinova na pcix1 slotu).Na bamtu radi sve ok,mada daje manje hashova :(

kod mene na jednoj masini DiabloMiner konstanto ne radi kako treba. Baca normalan hash rate a na pool-u ni pola toga. Pomislio sam prvo da je ona fora da nekad na pool-u pokazuje manje nekad vishe. Ali ovde konstanto duplo manje. Znaci nestane pola sherova.

Jel postoji i jedan klip na yt koji dokazuje postojanje asica i njegove performanse ?

Ma ima ih koliko hoces, samo sto SVI ljubomorno cuvaju za sebe klipove sa performansama i slike :D
Navlakusa za pavijane.

Zadnja vest od BFL-a

Bumping is done and chips should be getting shipped off to the packager Saturday.

Avalon i ASICMINER vec biju. Nekih 6-7 tera trenutno.

Ne da biju, nego razvaljuju - sastavili su sat vremena :D
Tuga.

Prilozi

• pool.jpg
    pool.jpg
    39.1 KB · Pregleda: 119
@ stormbringer

Ja koristim CgMiner ali on nema svoj kernel za kopanje vec su u njemu ubaceni diablo, phoenix i guiminer , pa sad CgMiner ti sam ponudi neki optimalni kernel ali ti naravno mozes da promenis:
wre.jpg

cak sta vise mozes za viser razlicitih gpu-ova da podesis razliciti kernel ali generalo Diablo daje najvise Hashova i pravi najmanje rejected fajlova

Poslednja izmena:
Mislim da nece bas ici tako lako sve i da postoje ASICI sto se vidi po mrezi i poolovima, 50BTC brljavi nesto stalno, vrv je i sa drugima, pitao sam vas koliko je opterecenje interneta i kaze te mi da je oko par % al vi imate po nekoliko Gh a ovo su tera na jednom mestu to nece biti svejedno cak ni za provajdere

I meni pokazuje duplo manje hasheva na jednoj masini pod bamtom na 50btc,broj sherova je ok ali earned per hour isto upola manji.Sad sam restartovao masinu pa cemo videti jeli do 50btc-a,mada da nesto smrdi smrdi i to jako.
Koliko ja vidim ista je prica sto se tice asicsa samo sto sad izbacuju slike vise onih kutija na gomili :).Avalon me nonstop smara na mail sa novostima tipa evo sad bas krecemo,krenulo je,upravo zavrsavamo itd...:D

Mislim da nece bas ici tako lako sve i da postoje ASICI sto se vidi po mrezi i poolovima, 50BTC brljavi nesto stalno, vrv je i sa drugima, pitao sam vas koliko je opterecenje interneta i kaze te mi da je oko par % al vi imate po nekoliko Gh a ovo su tera na jednom mestu to nece biti svejedno cak ni za provajdere

Zato se uvodi stratum protocol i share difficulty. 50BTC od nedavno poseduje obe novine.

I meni pokazuje duplo manje hasheva na jednoj masini pod bamtom na 50btc,broj sherova je ok ali earned per hour isto upola manji.Sad sam restartovao masinu pa cemo videti jeli do 50btc-a,mada da nesto smrdi smrdi i to jako.
Koliko ja vidim ista je prica sto se tice asicsa samo sto sad izbacuju slike vise onih kutija na gomili :).Avalon me nonstop smara na mail sa novostima tipa evo sad bas krecemo,krenulo je,upravo zavrsavamo itd...:D

Ma meni na toj jednoj masini na svim poolovima pokazuje upola brzinu i broj sherova. A kad gledam na tom kompu, zauzece grafika u full-u, brzina i sherovi sve OK, ali na pool-u nije takva situacija.

Na kom poolu kopaju ?

I meni sve 3 stale. U pitanju je 50btc. Nesto pool zeza u zadnje vreme.

Nazad
Vrh Dno