Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Dobro je :D da ponovo ne reklamiram :) onda se vracamo na prvi deo pitanja - zasto mi primarna masina ima toliko mnogo odbijenih share-ova? Da joj mozda ne fali napon, pa kao rudari neko vreme, a u stvari samo radi u prazno?

Promeni miner. Koristi diablo ili cgminer naprimer. Na tom tvom mineru kao i na guimineru baca 0 sherova od prekjuce.

imam i ja kvadratice u windowsu sa dijablom kada surfujem, ali nije strashno, nije to do karte.
odbijenih sherova mozda ima vishe jer ti je preklokovana karta, spusti je na default pa probaj onda.
pogotovo u bamtu....ako bash preterash sa klokom zabode u fulu komp,
ako je malo ispod zabadanja, onda krene da pada sve vishe i vishe hash rate, kao da trotluje,
sledeci stadijum je granichni, naizgled je sve ok, ali ima vishe odbijenih sherova, tipa 2-3 ili vishe%.
to sam pogotovo primetio kad sam pustio jednu grafu na 980, drugu na 1000, trecu na 1050, i pogadjajte koja je napravla najvishe regularnih sherova :D

Poslednja izmena:
Probacu veceras kad dodjem kuci, ovo vec pocinje opasno da nervira....
Edit... klok je na defaultu, jrdino ako mu fali napon.

Poslednja izmena:
Eh da smo čekali..imali bi 100-par stotina € više kao ko :D, ali ne vredi o tome razmišljati, onda bi oni koji su prodavali po 7-8$ pre godinu dana recimo mogli da skaču sa krovova. A ima i onih što su kupovali po 3 pa prodavali po 23€ e oni su za Nobela :p

Btw ja nemam nikakve kockice ni sa diablom ni sa guiminerom ali sam na matorijem 12.8 drajveru, mrzelo me da menjam pošto ovako radi uglavnom korektno.

Problem je u minerima poslednja vrezija guiminera nece da radi jer su ovi sj... stratum na 50btc radi v2012-02-19

36$ :smoke:..

36.2
Jos malo rudari ce pevati Cecin hit trideset devet sa dva

Meni od nedavno ne radi 50btc...svarno su pukli
edit-pise da sam offline a shareovi ipak stizu?:trust:

Ma ipak ne radi, ne vredi..

Poslednja izmena:
Meni lepo na btcguild-u. Na 50btc bih se vratio da sve fercera. Ovako jos ne.

Meni od nedavno ne radi 50btc...svarno su pukli
edit-pise da sam offline a shareovi ipak stizu?:trust:

Ma ipak ne radi, ne vredi..

Ni meni ne radi, odvratan server, puca svaki cas. Za sad sam na BTC Guildu, tu sve lepo radi, jedna masina za rudarenje koristi 50miner, a ova primarna GUI Miner od 19.02.2012.. za sad deluje kao da radi, ali cemo videti da li ce da izdrzi noc :)

Sa diablom radi normalno 50btc.

Bitparking mi je super za sada. Realno pokazuje brzinu, nema padova kao na 50btc, veci mi je prosek i vise zaradjujem nego tamo plus je odlicna stvar sa ostale 3 valute. Ne znam kako ali stvarno 4 valute kopa istovremeno. Ostale cu menjati u btc isto tako da koliko god da vrede to je samo plus ;)

I ja sam malopre prebacio na bitparking pa cu videti za par dana kako radi..

Bitparking je odlican,zasad,ja sam prebacio win masinu tamo i radi lepo i stabilno i stats su kako treba,medjutim,hteo sam da podesim i bamt masine tamo da kopaju ali nemere :).Kad izmenim podatke za pool i user nece da pocne da kopa,vratim na 50btc onda radi.Koristim na bamtu cgminer,znaci samo sam onu jednu liniju od cgminera prepravio sa svojim podatcima i klokovima.Za 50btc se stavlja -r port a za bitparking pool:port.Probao sam kombinacije na ovaj ili onaj nacin da upisujem user,pool i port ali nece pa nece.
Zna li neko kako da nateram cgminer pod bamtom da kopa na btcparkingu?

Ovde nesto debelo smrdi ili ako postoje ASICi ne mogu da rade jer ruse servere ili je sve ovo teska spekulacija i fiktivno dizanje snage

Nemoj mene da pitas za misljenje jer ce me lincovati pojedini ako kazem :D

@ledio proveri dobro jesi lepo upisao podatke. Nisam se zezao s bamtom pa ne znam sta da ti kazem. Jel samo nece da krene da kopa ili nece ni da se poveze?

Poslednja izmena:
To ne mogu da ti kazem,ne vidi se sta je problem,koliko sam primetio dosad da je bamt osetljiv na taj svoj conf fajl,ako tu nesto nestima jednostavno bleji a ne izbacuje nikakvu gresku.Jedino sto sam menjao su podatci od pool-a tako da treba mi sintaksa za to konkretno cgminer-bitparking.Na njihovom sajtu se uopste ne spominje cgminer.
To bi mozda znao neko od ovih bamtasha :) ako je voljan da proba bitparking

Poslednja izmena:
Ja sam za sada bitparkingom prezadovoljan. Za 10 minuta ce mi biti punih 24h otkako sam na njemu i u proseku pravim vise nego na BTC-u. Prosecna brzina mi je veca za skoro 100Mhash-a i ne varira onoliko, vise btc-a pravim. Danas mi cak jedna masina nije radila neko vreme mada mislim da sam brzo primetio i opet sam vise izvukao nego na 50BTC plus ostale valute (sracunacu koliko one vrede trenutno)

Hvala Bojanu sto nam je otkrio pool ;)

@Demios, cuti baksuze, sad si urekao cenu, ima da ode dole :d
Ako ako, samo neka raste. Rekao sam ja da ce rasti i rasce jos, cuvajte coine. Ici ce ovo i na 38$ ;)

Poslednja izmena:
Jos malo pa 30e :), a ja prodao po 15.5$, kad bih sad prodao sve sto sam iskopao, ne samo sto bih otplatio ovu kartu, nego bih imao i za jos jednu skroz :d...

A meni budjavi guiminer nasao sad da stane. :S:

Znaci sve sam moguce probao da ga ozivim ali ne vredi. 3 razlicite verzije, 4 razlicita servera. HW eror, long IO pool itd...

Ne vredi, moracu preci na diablominer ili neki drugi.

***, ja sam po 13e menjao 107 novchica pre mesechak dana, sad da je to odradjeno....=puno paaara :D

***, ja sam po 13e menjao 107 novchica pre mesechak dana, sad da je to odradjeno....=puno paaara :D

Hvala ti druze, makar mi je lakse da podnesem sto sam prodao mojih 20 po jeftinoj ceni nepunih 16$, dok si ti cak 107 po nesto visoj ceni :d Sad mi je koliko toliko laknulo :D

***, moramo opet biti svi zadovojlni, samo nek je plus i neka se nastavi ovako....asici neshto stidljvo...i dalje mislim da snaga raste zbog pada cene serije 79 atija i skoka cene novchica....

Mislim da i litecoin dize cenu btc-a, valjda litecoin moze samo za btc da se zameni, pa proda?

Uh, da smo do sada cuvali bili bi bogati :D Sto je najgore, ja sam znao 100% da ce skakati cena ali nisam zeleo da cekam vec sam kupio od tih para jos jednu grafiku. Bolje bi bilo da smo cuvali ali ko je znao da ce ovoliko bas da skoci.

Moji utisci sa bitparkinga sa sve racunicom:
Za 24h iskopao sam 0.186 btc-a, to je neki prosek od oko 1620Mhash-a. S obzirom da mi dve grafike nisu radile sve vreme ovo je odlicno. Ovo je neka gornja granica koliko mi je 50BTC davao za 24h.
Vrednost ostalih valuta iskopanih za 24h po trenutnom stanju na berzi je 0.0081btc-a sto je jos oko 4.5% gratis. Nije zanemarljivo uopste ;)

Vrh Dno