Šta je novo?

Windows 8 - vaše mišljenje

Šta ste bre navalili na jadni Modern Imterface, aka Metro ? Sve izuzev metro aplikacija radi isto što i pre. I onako nemam ni para ni mogućnosti da kupuem Metro aplikacije, pa me nešto ni ne zanimaju. Glavno je da desktop radi kao i obično a Start baš i nije nešto upotrebljiv kad imaš stotinak programa instaliranih. Bilo koji normalan program se sasvim lepo pokreće iz Metroa i radi isto kao da je startovan iz Starta ili sa Desktopa. Nema nikakve misterije tu. Mogu sasvim lepo da se izbace sve Metro aplikacije i samo da ostanu normalni programi i eto isto to i Start ali mnogo preglednije. Sve ikone za sve instalirane programe mogu lepo da se grupišu po tematici na Metro meniju, što na 7mici nije moglo baš tako lepo.
Sasvim je sigurno da će se u sledećih nekoliko meseci pojaviti programi koji će to sve automatizovati i napraviti još prilagodljivije.

Pa naravno, sve vreme i ja pokušavam da ih prosvetlim, jer Bili daje onom kome on hoce.Ne mogu svi biti pozvani, već samo izabrani.Postoje viša i niža bića.
Dakle, Bili nas uvodi u novo doba,a Metro je nešto za šta su se svi uhvatili i ne popuštaju.:bottle:

Erm.. daj i meni malo toga sto pijes. :D

Ko je za W8, a ko ne? Možda ne bi bilo loše da se vidi procentualno za ili protiv. :)

Kako samo tim ljudima koji primaju ogromne plate, nije palo na pamet sta zapravo menjaju i koliko je to manje elegantno resenje od onoga sto postoji i radi posao milionima ljudi toliko godina?
Ja se kladim da nisu ni razmisljali, videli ljudi Gnome 3/Unity i resili da iskopiraju (i jos dodatno unakaze)

Misliš Windows "kopira" linux stvari ali neće da priznaju...? :D

@blueser
Procenat je nebitan.
Dovoljno je što je MAC postao PC kompatibilan, šta tu ima da se priča o ekipici iz ćoška ,koja se krije u budžaku od Matrix-a.

@padawan
:d
Permutovao si uloge:wave:

Poslednja izmena:
Ne mislim, siguran sam. Nema sta da priznaju, sve je jasno (Unity je nastao pre skoro 2.5 godine)

Tom logikom, svaki GUI danas se oslanja na Windows - koji je nastao pre skoro 30 god. Ko koga tu kopira onda ;-)

To se zove trend i praćenje istog, konkurentnost itd. Sasvim zdrava stvar na tržištu :)

Ja se kladim da nisu ni razmisljali, videli ljudi Gnome 3/Unity i resili da iskopiraju (i jos dodatno unakaze)

Gnome 3 da, u neku ruku (mislim da niko zapravo ni ne koristi Gnome 3, Sheshirdzije su sigurno u classic modu a ostali Mint/Ubuntu). Unity ne bas posto je to ipak samo vertikalni interaktivni dok koji i dalje pokrece prozore na istom ekranu kao i Win7 taskbar.

Tom logikom, svaki GUI danas se oslanja na Windows - koji je nastao pre skoro 30 god. Ko koga tu kopira onda ;-)

Apple i MS zna se koga i kojim redom. I nikada nisu platili za to, ni jedni ni drugi. Naravno pametni Apple se setio da tuzi Microsoft za kradju necega sto su oni prvi ukrali od drugih lol

To se zove trend i praćenje istog, konkurentnost itd. Sasvim zdrava stvar na tržištu :)
Kad je dobro - da. Kad nije, onda se zove majmunizam.
opensuse-gnome3.png vs. 21.png

Gnome 3 da, u neku ruku (mislim da niko zapravo ni ne koristi Gnome 3, Sheshirdzije su sigurno u classic modu a ostali Mint/Ubuntu). Unity ne bas posto je to ipak samo vertikalni interaktivni dok koji i dalje pokrece prozore na istom ekranu kao i Win7 taskbar.
Mislio sam na ogromne ikone i aktivne stranice i coskove, to je cini mi se doneo Unity bar 6 meseci pre Gnome-a 3.

Mogli su da ubace i patkice koje lete po desktopu i nose ikonice aplikacija, a korisnik treba da ih lovi misem ako hoce da pokrene app. Samo da ne diraju ono sto vec dobro i provereno radi. Microsoft nece odustati od ovoga sto su napravili. Svaki novi OEM racunar mora da dodje sa win8. Jedino sto preostaje je da odustanemo od Microsofta i njihovih tripova.
Realno, ko se igra njemu treba windows, ostalima zaista nije potreban. Vreme potroseno na navikavanje na Win8 moze da se potrosi na neki Linux. Za OSX ipak treba Apple sprava. Zamislite samo da postoji OS za koji ne treba juriti drivere, nema virusa i antivirusa, radi internet, fejs i filmovi.

Jos uvek ne mogu da shvatim kako da uklonim nekoga iz skype-a..jer koristim metro skype :D
Pokušao sam sve,izgubio sat vremena obigravajući..i nema šanse.Postoji samo jedna opcija, kada se ulogujes na njihov Live nalog..da selektujes account onoga koga zelis da uklonis iz skype-a..u vrhu postoji Manage drop down menu..skikneš tu i..mućak.Možeš samo da dodaješ naloge,ali ne i da ih brišeš.Tako da,ako sam nekoga dodao u metro skype, nema sanse da ga uklonim.Postoji Sync opcija..ali na taj način uklanjap kompletno sve naloge koje si usinkovao preko Live-a,gmail-a,yahoo-a..nebitno..dakle,Sync opcija radi tako što uklanja kompletno sve naloge,pa ih i ne vidiš.Zakomplikovali su,to je istina.Metro je lak za prilagodjavanje, Bili je utripovao,ili ima nameru, da je Bog i to je to u vezi Windows 8. Čak su me naterali da više ne koristim AcrobatReader,kao ni Foobar..koristim iTunes..ne koristim više Rainmeter,StartObjestDock..ne mogu da se setim,verovatno još nešto su me naterali da ne koristim :D

Bitno da je Microsoft oduzeo nevinost Apple-u :d

Mogli su da ubace i patkice koje lete po desktopu i nose ikonice aplikacija, a korisnik treba da ih lovi misem ako hoce da pokrene app.
Samo se ti za*ebavaj, treba da procitaju pa u sledecem win-u ubace (posto iovako ne znaju gde udaraju, pa ili kopiraju ili dobijaju neke sulude ideje)

Samo se vi tesite Linux-om, stići ćete i vi na red :p

Pto se mene tiče jedva čekam da vidim Valve-ovu steambox linux distribuciju :)

Tako bi bilo da je MS izmislio prozore, a nije. ;)

Ajde,znalci..što samo kukate na Metro.
Kako da rešim problem sa brisanjem naloga iz Metro Skype-a?
Any1?

Ma prozore su izmislili još stari Egipćani tako da svađom ko ih je izmislio, dali Computer associates, Apple, Microsoft ili neko drugi neće pobediti niko. Sećali se neko X-Windows na Unix u ? Wideo sam i Win 1 alfa, samo pravougaonici i kvadrati od crvenih linija na DOS 5 i nešto platformi još dok mi je omiljeni sistem bio TOS na Atariju. Prema tome potpuno je glupo raspravljati o tome, to je sve Evolucija a ne revolucija. Mene više nervira što ˝Object Oriented Programing˝ nije zaživeo kako treba do sada, obećavaju to još od Lisa-e.

Nema tu sta da se svadja, zna se ko je izmislio prozore. ;)

Cak su zamenili BSOD :-D hahaha od XP-a nisam video vise BSOD-ova nego na ovoj osmici :-D sada mi je to postala svakodnevica da mi samo zakuca BSOD :-D Mada to je bilo pre onog silnog UPDATE-a koji je oko 1GB nakon reseta OS. Od tada sljaka brze a i bolje. Ali opet po meni je W7 ipak bolja solucija.... I nadam se da ce izaci i SP2 odlicnog i odlicno prodavanog OS-a

Cak su zamenili BSOD :-D hahaha od XP-a nisam video vise BSOD-ova nego na ovoj osmici :-D sada mi je to postala svakodnevica da mi samo zakuca BSOD :-D Mada to je bilo pre onog silnog UPDATE-a koji je oko 1GB nakon reseta OS. Od tada sljaka brze a i bolje. Ali opet po meni je W7 ipak bolja solucija.... I nadam se da ce izaci i SP2 odlicnog i odlicno prodavanog OS-a

Sta win 7 nedostaje da bi izbacili Sp 2 ?

Fali sto je izasla GOMILA update-, security fixeva... koji moraju naknadno da se azuriraju posle instalacije sistema.
Uvek je laksa i cistija varijanta da se sve to instalira zajedno sa sistemom.

To ce faliti i win8 za 6-12m.

Vrh Dno