Mišljenje o Windows 8 OS-u? Moje mišljenje je da je promašaj i da Windows ide u pogrešnom pravcu. Windows 8 ima unakažen korisnički interfejs, izbačen je Aero Glass, Start Menu, izbačeni su i Desktop Widget-i. Pokušavaju ljudima da nametnu buđavi Metro koji nema smisla koristiti na desktop računaru na FullHD monitoru. Start Screen preko celog ekrana na FullHD Monitoru? LOL! O gašenju računara neću ni da pričam, srećom, mogu se pinovati prečice za gašenje i restart na Start. I još jedna stvar, kad se instalira AIMP, na primer, podesi se da otvara željene tipove fajlova. Kad pokušate nakon toga da otvorite fajl videćete da vas Windows pita sa kojim programom želite da otvorite fajl!

Isti slučaj je i sa Farstone Image Viewer-om kad ga podesite da bude default program za pregled slika. Toga na sedmici nije bilo i to je čisto maltretiranje korisnika.
Džaba mu brzina i sve pored Metroa i ekstremne ružnosti. Pa Ubutnu ima pregledniji i lepši korisnički interfejs od Windows-a 8 i korisnik može da ga prilagodi svojim potrebama, može čak i da promeni ceo interfejs.
Zaključite sami ko ima bolji korisnički interfejs:

Ovaj post nije Windows 8 vs Ubuntu, već sam samo naveo primer prikladnog korisničkog interfejsa za desktop računare. Ovo što MS radi nema zdrave veze sa ljudskom logikom. Trebali su lepo da naprave verziju osmice za desktop računare koja NEMA Metro, i verziju osmice za tablet računare sa Metroom. I dalje mi nije jasno zašto je izbačen Aero i zašto je izgled sistema sveden skoro na izgled WIndows-a 3.11 (možda sam malo preterao

) ?