Šta je novo?

Windows 8 - vaše mišljenje

Vratio se na Windows 7 posle 2 nedelje koriscenja Windows 8.

Vrline:

- Primetno brzi od Windows 7
- Dopada mi se sto mnogo drajvera moze da nadje sam(recimo za matore SE telefone, i slicno)
- Simpatican task-menager, copy-menager, dosta manje RAM-a trosi nego w7.
- Metro nije los generalno, on meni zapravo uopste ne smeta, mada sam instalirao start-meni cisto iz navike, iako sam metro-u omogucio da neometano radi.

Mane:

- AERO!!! Mnogo mi fali.
- Kompatibilnost. Dota(WC3) ne radi lepo sa DotaToolKit(koji mi je i te kako potreban)
- CS 1.6(ne radi lepo)
- GTA IV (ni to nece da radi)
- Bagovit OS, iz cista mira ponekada se sve uspori, pa posle nekog vremena radi kako treba, opet
- Izuzetno ruzan interfrejs... U svakom smislu te reci
- Zahteva vecu preciznost misem pri zatvaranju/otvaranju prozora, pristupu start-menija, itd(recimo u w7, mogu zamahom misa u neki ugao da zatvorim prozor, dok je to ovde nemoguce..)
- Previse bagovit.. 1000 nekih sitnih bagova

Nemam razloga da se vratim na w8, za sada. ;)

Otkada sam presao opet na Windows 7, osecam se kao kod svoje kuce. :)

Vratio se na Windows 7 posle 2 nedelje koriscenja Windows 8.

Vrline:

- Primetno brzi od Windows 7
- Dopada mi se sto mnogo drajvera moze da nadje sam(recimo za matore SE telefone, i slicno)
- Simpatican task-menager, copy-menager, dosta manje RAM-a trosi nego w7.
- Metro nije los generalno, on meni zapravo uopste ne smeta, mada sam instalirao start-meni cisto iz navike, iako sam metro-u omogucio da neometano radi.

Mane:

- AERO!!! Mnogo mi fali.
- Kompatibilnost. Dota(WC3) ne radi lepo sa DotaToolKit(koji mi je i te kako potreban)
- CS 1.6(ne radi lepo)
- Bagovit OS, iz cista mira ponekada se sve uspori, pa posle nekog vremena radi kako treba, opet
- Izuzetno ruzan interfrejs... U svakom smislu te reci
- Zahteva vecu preciznost misem pri zatvaranju/otvaranju prozora, pristupu start-menija, itd(recimo u w7, mogu zamahom misa u neki ugao da zatvorim prozor, dok je to ovde nemoguce..)
- Previse bagovit.. 1000 nekih sitnih bagova

Nemam razloga da se vratim na w8, za sada. ;)

Otkada sam presao opet na Windows 7, osecam se kao kod svoje kuce. :)

Najzad jedan korektan user.
+1

Radi ko sat samo treba na properties od setup.exe da stavis windows vista service pack 2 i run this program as administrator:

91e1if.png

dalje treba da ides na Run this program without getting help i Don't show this message again

2zovrkl.png

I to je to

2d27tcj.png

Dobar pokusaj da se objedine sve periferije kao sto su PC, tebleti i telefoni sto i pozdravljam!
Ali mislim da je PC verzije promasaj! Cekamo Blue da vidimo sta ce novo da nam donese.

Ja nikakvih problema sa CS 1.6 nisam doživeo, naravno radi se o originali preko steam-a.

ni ja sa piratskim gta 4 i cs 1.6 i legalnim global offensive...za gta4 neophodno je instaliranite novi microsoft live redistributable sa xboxovog sajta, ima tutorial i link na youtubeu mrzi me sad da tražim....PS. ali igra je žešće smorila

Promašaj - desktop nije isto što i tablet, pogotovo nema smisla u multimonitor orkuženju. Posle 20-tak godina interfejsa koji polako evolvira, ovakav skok je imbecilan.

Poslednja izmena:
NEgo da ja pitam hoce blue biti klasican update za win 8 ili ce izaci kao skroz novi sistem!?

Ugly k'o lopov, nefunkcionalan. Isprobao sve varijacije od alpha,beta, 8.1..nijedna nije ni prineti win7.

Pa to je super. Valjda ce ispraviti bubice koje me nerviraju.

Šunjao sam se pre i po tom forumu ali neznam dali su isti članovi, nebih se iznenadio da ima bar nekih. Imam utisak da ih obadva M$ bar malo potpomaže.

Odlican,kao u ostalom sve do sada sto je izaslo XP,7 osim Viste.
Jednostavan,super brz,za klasu bolji od sedmice.
Jednostavno sedmicu je pregazilo vreme,bila je odlicna ali pre dve godine kao u ostalom XP pre deset godina.
Osmica je logican nastavak razvoja OS.
Za 5 godina i ona ce otici u zaborav a mi ostajemo da i dalje zalimo za Golf dvojkom

Odlican,kao u ostalom sve do sada sto je izaslo XP,7 osim Viste.
Jednostavan,super brz,za klasu bolji od sedmice.
Jednostavno sedmicu je pregazilo vreme,bila je odlicna ali pre dve godine kao u ostalom XP pre deset godina.
Osmica je logican nastavak razvoja OS.
Za 5 godina i ona ce otici u zaborav a mi ostajemo da i dalje zalimo za Golf dvojkom

Pa nebih baš rekao za "Klasu" bolji od 7mice, izuzev za prelaz na Metro apps, manji je skok nego što je bio prelaz sa 3.11 na Win 95 ili sa XPa na 7micu ali sem tih vizuelnih (nekom lepih, nekom ružnih) izmena dobro je što su ostavili dovoljno sličnosti da nema nešto mnogo razlike u ostalim nameštanjima pa neko ko je iole bio verziran u rad 7mice može lako da se snađe. Blue, tj. win 8.1 treba da izađe za koji mesec pa ćemo videti šta će to doneti, ovako izgleda da su malo požurili sa 8micom i nisu shvatili da toliko ljudi može da se hvata samo na vizuelnu stranu OSa.
http://www.forbes.com/sites/tonybra...ll-that-is-old-is-new-again/?partner=yahootix

@CountMike
Moguće da je da ima sponzorstva ali i gomile rešenja kojih nema na drugom mestu ili bar nema tako jasno i koncizno a opet dovoljno ilustrativno pojašnjenjo

@Vuk40
Ako ti je za klasu bolji onda ti verovatno klasu veoma tanko definišeš. I na osvo čega donosiš nazovi zaključak da je 7 pregazilo vreme?

Dobro,ne bukvalno za klasu ali po tome i XP nije zastareo, odraduje i dalje posao.
Samo hocu da kazem da se ide na OS koji ce podrzati sto vise razlicitih platformi i uredaja kojih je sve vise.

To je sasvim logično ali se i dalje 7 kao OS ne može definsati kao staro gvožđe

šta će doneti windows 8.1? jel se zna barem za nešto što će sigurno doneti? ja bih voleo da vrate boot to desktop, i start meni ko u sedmici...da konačno izbišem start menu alternativu

i da izbace Metro Ui i da dodaju fony customization + mnogo toga...

Zasto toliko svima smeta metro?
Jednim klikom ga sklonis na stranu ili namestis da se uopste ne otvara.

Mogu da na tvoje pitanje, odgovorim pitanjem, sta je to sto 8-mica nudi vise/bolje od 7-mice? Malo brzi boot/shutdown, koji se meri u do max. 5 sec?
Osmica je sjajna za one koji mogu da se pruze za touch screen foliju, pa da samaraju prstima.

Ako zanemarimo Metro i touch screen mogućnosti ( moglo je i to na 7mici) ostatak i nije neka revolucija. Ispod kože su promene koje se odražavaju na stabilnost, bolji odnos prema drajverima, ponašanju memorije, programi rade u užem okruženju i manje smetaju jedni drugima. Neki stari hardware sa kojim sam muku mučio na 7mici x64 sada su se sami instalirali a za ostale su 7micini drajveri radii dobro. Moj utisak posle skoro godinu dana, što bete, što RTMa, što pune 8mice je da je to usavršena verzija 7mice ( barem tako je ja upotrebljavam). Od "Metro" applikacija sam skinuo i upotrebljavam samo nekoliko ali kada bude više dobrih i potrebnih besplatnih ću verovatno naći još neku.
Znači "Metro" i mogućnost upotrebe touch screena ja samo dodatak a nikako suština celog sistema. Svi se nešto uhvatili za to i inate se sa tim što im je neko "nabio na nos" te mogućnosti. To su samo mogućnosti a ne moranje. Oni koji imaju i neki tablet ili touch screen, morali su da se namuče da imaju kakvu-takvu kompatibilnost a ovako je to sasvim prirodno. Kome to netreba može samo da zanemari i to je to.
Daleko od toga da je 8mica neki "idealan" OS (nijedan nije niti može biti po volji svima ) ali je put u dalje razvijanje i smešno je kada se neko ko sebe smatra ikakvim "znancem" windowsa hvata za neke manje više trivijalne inkonstinencije sa svojim poimanjem kako neki OS treba da radi i izgleda.
Ovako ispada da je M$ samo dopustio da se win 8 instalira illi samo startuje bez "Metro-a" da bi sve bilo u redu a ovako ceo sistem ne valja ništa. Još samo da je besplatan i sreći nikad kraja.

Poslednja izmena od urednika:
Ja imam poslovni laptop sa touchscreen-om i original osmicom koja je došla sa njim, pa to nikada ne koristim. Izuzetno me iritiraju otisci prstiju na ekranu na kojem radim, a ne vidim apsolutno nikakvu prednost pipkanja po ekranu nad mišem i touchpad-om.
Ergo, windows 8 nikada ne bih instalirao na mašinu, da nije već došao sa njom.

Nazad
Vrh Dno