Šta je novo?

Windows 8 - vaše mišljenje

Mogao bih da dokumentujem svaki BSOD,ima ih na pretek..od Win. 3.11,nisam video da se sistem ovoliko zbuni.Kopiram, 7GB sa particije D:\ na externi HD Rack..i posle kopiranja..tras.
Juče, isto slična neka operacija,BSOD.

W7 kao sat,od TOS-ovog Atarija nisam video kameno stabilniji sistem.

Dakle,svi kritikuju Metro,a niko da kaže kako da iz Metro Skype-a da izbrišem kontakt koji ne želim da bude validan u listi prijatelja..
..znalci.. :D

Poslednja izmena:
Cak su zamenili BSOD :-D hahaha od XP-a nisam video vise BSOD-ova nego na ovoj osmici :-D sada mi je to postala svakodnevica da mi samo zakuca BSOD :-D Mada to je bilo pre onog silnog UPDATE-a koji je oko 1GB nakon reseta OS. Od tada sljaka brze a i bolje. Ali opet po meni je W7 ipak bolja solucija.... I nadam se da ce izaci i SP2 odlicnog i odlicno prodavanog OS-a
Za taj BSOD verovatno nije kriva osmica nego nešto drugo. Ponavljam, po ko zna koji put, svi sistemi dele kernel, koji je samo unapređen. Da li se nekom sviđa metro koncept - to je već lično pitanje. Meni lično umanjuje upotrebljivost desktopa.

Za taj BSOD verovatno nije kriva osmica nego nešto drugo. Ponavljam, po ko zna koji put, svi sistemi dele kernel, koji je samo unapređen. Da li se nekom sviđa metro koncept - to je već lično pitanje. Meni lično umanjuje upotrebljivost desktopa.

pa sta je krivo kada sedmica radi kao svajcarac? Kernel je mozda isti ali izmenjen, sto dovodi i do rizika da je greska u samom kodu koji su prepravljali ;-)

Mogao bih da dokumentujem svaki BSOD,ima ih na pretek..od Win. 3.11,nisam video da se sistem ovoliko zbuni.Kopiram, 7GB sa particije D:\ na externi HD Rack..i posle kopiranja..tras.
Juče, isto slična neka operacija,BSOD.

W7 kao sat,od TOS-ovog Atarija nisam video kameno stabilniji sistem.

Dakle,svi kritikuju Metro,a niko da kaže kako da iz Metro Skype-a da izbrišem kontakt koji ne želim da bude validan u listi prijatelja..
..znalci.. :D

A bilo bi zanimljivo videti i dokumentovan taj BSOD... Čini mi se da sugerišeš da je sam fajl sistem nestabilan? Ne znam... Ja sam nedavno prebacio svoj Steam folder sa jednog harda na drugi - to je 314 GB i nisam imao problema.

pa sta je krivo kada sedmica radi kao svajcarac? Kernel je mozda isti ali izmenjen, sto dovodi i do rizika da je greska u samom kodu koji su prepravljali ;-)

Daj dump tog BSODa, pa ćemo da vidimo. Nestabilnost u kernelu bi se vrlo brzo videla i Microsoft bi sigurno reagovao vrlo brzo

Poslednja izmena:
To je opet druga stvar - ali kažem, treba ispitati stvar a ne odmah okriviti Microsoft, bez obzira koliko ih (ne)volite.

Pa ja sam na win 7 pr RC1 :-D tako da ne mogu reci da ne cenim rad MS-a ali MS je ukakio stvar sa W8 :-D Moje misljenje i dalje ( nakon update-a dobio je na stabilnosti ali interface je i dalje po meni ne praktican i podosta servisa vuce) Ps ako je update resio stvar znaci da je ipak MS imao probleme sa kernelom :-D Nije HW u pitanju sigurno :)

Ja nisam imao problema sa Windows osmicom - dakle, sigurno je stabilan? Daj minidump nekog od tih BSODova, pa da vidimo... Ovako je to samo nagađanje. A WinRT je samo sloj nalepljen na ažuriran kernel i desktop.

Radio sam reset :-( nisam znao da sve zivo brise. Iskreno kada sam ga radio ocekivao sam nesto kao System restore ali dobro svaka skola se placa :-D za sada bez BSOD sa svim update-ima ali ne smem da instaliram 310.90 driver jer pri butu samo izbaci crni ekran i cao dok isti radi na W7 bez ikakvih problema na istom racunaru ...

Kod mene je instaliran već neko vreme i radi bez problema. Ali to je problem kod nVidie... Uradi clean install. Prvo deinstalacija 310.70, onda obriši folder u Program Files, pa uradi clean install. Mislim da su imali problema kod uprgradea sa 310 beta na release.

Vec sam radio tako clean install , a ne mogu da eksperimentisem, nemam zivaca opet za instalaciju svih zivih app :-D Inace kada sam ga ubio prvi drajver koji sam probao da isntaliram bio je 310.90 i instalacija je pucala... samo zakuca crn ekran ( onaj deo kada ubacuje drajver pa se cuje zvuk vadjenja i ubacivanje HW-a) e taj tren zakuca na crnom ekranu i cao... I ostavio sam mu 310.70.

Au,sine,al si ga okitio..izgleda će mod imati posla ovdi :D

Poslednja izmena:
Metro kalendar totalno neupotrebljiv.Ono što setuješ u web kalendaru, metro ne očitava, tj. ne prikazuje, ili prikazuje..na neki svoj način..ne pada mi na pamet da istražujem..primer:
Prvo sam u metro kalendaru napravio neki raspored..pa sam ga editovao na live-u/u kalendaru..izgleda da su notifikacije tačne..ali prikaz je različit u metro-u i web kalendaru.

po cemu je toliko los win8. Ne vidim nista lose. Neko se ovde zali kako je neupotrebljiv i kako je uzasan. Insaliraj MAC OS i teraj. Ja koristim profesionalno komp, radim u photoshopu illustratoru, maya i nisam primetio da nesto ne radi kako treba. Radi brze, fleksibilnije, ni jedan problem sa drajverima nisam imao. Sama instalacija traje duze. Sta metro ko metro, nista specijalno. Ima istu funkciu kao stari star. Jeste da izlgeda drugacije, ali napravis sta redovno koristis, a za ostalo imas search i all app i gotovo. Ko kaze da je neupotrebljiv i da je odvratan, znaci da njemu ni win 7 ne odgovara. Desktop win 7 i win 8 su po meni indenticni. Ja sam se naviko. Do sada ni jednom nisam imao problem sa racunarom, nije zakocio, nije blokirao nista. Sve radi punom parom.

Drugo zalite se na IE10 kako microsof previse forsira taj pretrazivac. Naravno da ce da forsira, pa to je njegov proizvod i on smatra da treba on da se koristi. Sto da ne treba mozda da forsira safari ili mozilu. Ja ne vidim tu nista lose, ko ne zeli IE nek instalira ono sta voli. Niko nije duzan ni WIN da instalira postoje i dugi sistemi.

Postuj tudje misljenje ako ocekujes da tvoje bude ispostovano. Sto je ujedno i uljudno.

Niko se ovde ne zali vec ljudi iznose svoja misljenja. Iskustva su razlicita kao i ukusi. Ako se nekome ne dopada Metro sasvim je moguce da mu Win 7 odgovara jer nema Metro... i tako dalje.

Ja sam recimo oba lapa posle 3-4 meseca koriscenja 8-ice vratio na 7-icy.

Evo i ja da iznesem svoje :) instalirao pre mesec dana, radi bez ijedne greske, baga, neuporedivo brzi od windows 7 - ice, dosta brze dizanje sistema, optimizovanija je 8 mica, svi programi rade bez problema, malo je mozda potrebno vremena da se covek navikne na metro i start ali sad mi je super. Mislim da se necu ni vracati vise a Windows 7 :)

pa i ja sam izneo svoje misljenje. Ako cemo iskreno cinimi se da tema windows 8 vec postoji. Ispravi me ako gresim

Napokon sam rešio problem sa kontaktima iz metro skype-a, evo rešenja, možda će nekome biti od koristi..dakle:

1) Reinstalirajte Win8
2) Instalirajte W7
3) Voila!
4) Sve radi (i bez metro-a)

Što se tiče metro kalendara..da, radi i to..ali mu treba 24h da odradi refresh i da sinhronizuje ono što si editovao u web kalendaru..ma,idi begaj.
Slažem se sa svima,iako sam bio vatreni pristalica Metro-a, da je Metro..pa..gotovo neupotrebiljv interface.
M$ ekipa je to lepo osmislila..da filtriraju sve kroz ,'fino upakovan', metro,..a čika Bili je pohvalio njihov trud.

Se*em vam se u ton film!

pa i ja sam izneo svoje misljenje. Ako cemo iskreno cinimi se da tema windows 8 vec postoji. Ispravi me ako gresim

Jeste ali zalazis u analizu tudjeg misljenja/iskustva... Meni je recimo Win8 mesec dana radio ihaha, zaista sam bio odusevljen svime osim metroom.. ali eto posle gomila problema kada se malo dublje zagrebe...

Postoji, imas u prvom postu objasnjenje u vezi ove.

Metro kalendar totalno neupotrebljiv.Ono što setuješ u web kalendaru, metro ne očitava, tj. ne prikazuje, ili prikazuje..na neki svoj način..ne pada mi na pamet da istražujem..primer:
Prvo sam u metro kalendaru napravio neki raspored..pa sam ga editovao na live-u/u kalendaru..izgleda da su notifikacije tačne..ali prikaz je različit u metro-u i web kalendaru.

Što se tiče metro kalendara..da, radi i to..ali mu treba 24h da odradi refresh i da sinhronizuje ono što si editovao u web kalendaru..ma,idi begaj.

Vecina komentara poput ovog su totalno neosnovani.
Exchange Server postoji 20 godina i ne odrzava ga sacica amatera, kako ispadne na osnovu nekih komentara ovde...

Da Windows 8 ima puno problema - ima.
Ali za svaku glupost i problem koju imate sa kompjuterom optuzujete Windows 8, kriv on bio ili ne...

Moram opet da citiram Svastiku
"Ajde odradi registry sa nekom aplikacijom koju si ranije koristio, ako si uopšte koristio. "

Sta uopste ovo znaci?
Nece da mi radi softver cija je namena da "optimizuje" skrivene parametre OSa, na OSu za koji nije namenjen?
Da li si probao to na Android ICS-u mozda ce ti tamo raditi?

Nije da branim Microsoft, smatram da su imali bas puno velikih propusta u zadnjih nekoliko meseci...
Ali...

Još 1 gaf.:banana:
Kada se InternetExplorer-u, oduzmu default privilegije (jer,naprosto imam pravo da koristim Safari,recimo), tada Metro IE pobrljavi.Pokušavao sam svašta, bez uspeha.
Dakle, klik na metro IE, inicira ga..ali momentalno pobegne u taj njegov background, tj. u gornji levi ugao..tačnije, izgubi fokus.Ponovnim klikom u gornji levi ugao na IE, 'dovede' ga u fokus, ali on 'pobegne' tamo odakle je i došao :)) i umeto njega ,plasira mi ceo Metro...i tako u krug.

Nema rešenja za ovo, naprosto, u podešavanjima za IE/Programs i /Advanced..ne daju ama baš nikakve rezultate,osim da koristiš IE kao desktop aplikaciju.
Uzalud i vraćanje default vrednosti u ControlPanel-u,za IE.

Ništa to ne valja..ni Kalendar,ni IE,niti možeš validnom registy aplikacijom da središ reg. bazu..niti Metro Skype ima neku svrhu..niti možeš da izbrišeš nalog na web-u,a da se to odrazi i u Metro aplikacijama.. u pravu su svi koji su rekli,davno pre mene,da je Metro nepotreban i pun bagova..

Ovi što mudruju, ti su najgori..niti su instalirali Windows 8,niti imaju bilo kakvo predznanje,a vole da debatuju.

Toliko o Metro-u i Windows 8.

@c-p-r Ja sam recimo oba lapa posle 3-4 meseca koriscenja 8-ice vratio na 7-icy.
Za neverne Tome..mogu da pogledaju moje postove od ranije, u ovom thread-u..gde sam razmišljao kao manjina.., a sada,kada sam se uverio, razmišljam kao većina..tj. da su Windows 8 i Metro pogrešan korak, kako za sve, tako i za M$.

@Sava Ford /svi programi rade bez problema, malo je mozda potrebno vremena da se covek navikne na metro i start ali sad mi je super. Mislim da se necu ni vracati vise a Windows 7
Apsolutno se slažem.
Čim podigneš haubu, sve krene da se raspada i gubi smisao.I meni je Windows 8 radio bez greške više od mesec dana..dok nisam krenuo da ga preslišavam :D

Poslednja izmena:
Pa i registry baza je sumanuta ideja. To nikada nije trebalo da postoji.

Ja juce opruzio instalaciju na 2 laptopa, na jedan instalirao startisback :D, ma idi, isti djavo kao i 7mica, bukvalno sve radi i podjednako dobro radi, cini se da je brzi boot, logout ali mozda je zbog sveze instalacije, nema potrebe za galamom oko toga da 8ica ne valja, ovako se urlalo na xp kad su se drzali ljudi 2k windowsa po izlasku xp-a..

Pa ako je skoro pa isti, zasto bi stavljali osmicu i posle je modovali dodavanjem start menija kada to isto ili slicno dobijamo istalacijom sedmice?

Vrh Dno